View Full Version : TV op computer: Terratec H7 + Ziggo CI cam


Kedest
24 oktober 2009, 01:46
Ik wil TV kunnen kijken op mijn laptop. Ik twijfel tussen 2 mogelijkheden, waarvan ik er van eentje twijfel of die gaat werken.

De eerste mogelijkheid, die sowieso moet gaan werken:
een Digizon
http://www.digizon.eu/
Dit apparaat heeft een ingang voor analoge kabel en maakt daar een stream-signaal van op het lokale netwerk, wat je dan op de computer kan bekijken met een speciale mediaplayer.

of, waarvan ik twijfel of het werkt:
Een Terratec H7
http://www.terratec.net/en/products/TerraTec_H7_91101.html
Deze is bedoeld voor digitale TV en wordt direct op de computer aangesloten met USB. Het apparaat heeft voor signaalontvangst een antenne-ingang voor digitale kabel. Aan de voorzijde zit een gleuf voor een cam module. Zou dit werken met de officiele module van Ziggo zelf?
Op haar site vermeldt Ziggo namelijk een aantal televisietoestellen die geschikt zijn voor de module, maar zijn dat alleen voorbeelden of steekt het zo in elkaar dat het echt beperkt is tot die toestellen?

xahmol
24 oktober 2009, 09:21
De Terratec zou wel moeten werken maar NIET met de officiŽle Ziggo CI+ CAM.
De Terratec heeft alleen CI (dus zonder de +) en wekt dan alleen met een CI CAM (Ziggo blokkeerd werking van de CI+ CAM in CI slots). Je zult dan een Alphacrypt CI CAM moeten kopen met als nadeel dat blijvende werking niet door Ziggo gegarandeerd wordt en Ziggo hier geen support op geeft.

G.bruiker
24 oktober 2009, 10:31
Je zou ook zo'n digitenne stickje kunnen kopen en er zijn ook losse stickjes met een analoog tunertje er in.
http://www.computerland.nl/ProductDetails.aspx?en=NS00681597

Of gaat het puur om digitaal ?

xahmol
24 oktober 2009, 11:26
Je zou ook zo'n digitenne stickje kunnen kopen

Heb je toch echt een Digitenne abo nodig om meer te kijken dan Ned 1/2/3 en lokale omroep. Niet echt een alternatief dus.

En analoog als alternatief gaf hij zelf ook al aan, maar digitaal is natuurlijk veel mooier. Helaas alleen niet zonder veel haken en ogen te doen.

G.bruiker
24 oktober 2009, 15:22
Heb je toch echt een Digitenne abo nodig om meer te kijken dan Ned 1/2/3 en lokale omroep. Niet echt een alternatief dus.

En analoog als alternatief gaf hij zelf ook al aan, maar digitaal is natuurlijk veel mooier. Helaas alleen niet zonder veel haken en ogen te doen.
Alleen het analoge stickje uit mijn linkje kost nog geen 40 euro..dat is een behoorlijk verschil met de aangedragen analoge oplossing.
Er bestond nog een andere box... maar kan verdikkie niet meer op de naam komen :(
/edit, gevonden:
http://www.myhava.com/product_hava_platinum_hd.html?Submit2.x=30&Submit2.y=11&Submit2=Learn+More

Kedest
24 oktober 2009, 21:04
bedankt voor de reacties tot dusver
Mijn voorkeur gaat uit naar een oplossing zonder extra abonnementskosten, ik wil het liefste dus gewoon mijn huidige Ziggo-signaal op de computer krijgen. Daarom ga ik liever niet voor de digitenne-keuze, maar uiteraard toch bedankt voor de suggestie.

Over die Terratec: is het mogelijk dat die met een softwareupdate in de toekomst eventueel geschikt gaat worden voor CI+ of verschilt dat echt hardwarematig?
En die Alphacrypt, hoe groot is daadwerkelijk de kans dat Ziggo dat mogelijk gaat tegenwerken (al dan niet expres) ?

G.bruiker, als ik het goed begrijp heeft die hava box die jij in je link aangaf geen eigen ingebouwde tuner toch? Wat ik afleid uit de website en de handleiding, is dat je de hava aansluit op de digitale decoder die er al staat, waarna dat signaal omgezet wordt naar een netwerkstream die op de computer te bekijken is. Als je wilt zappen, stuurt de hava een signaal door via een infraroodkastje naar de decoder zodat die van zender wisselt. Als dat inderdaad op die manier gaat, lijkt het me ietwat omslachtig.

xahmol
24 oktober 2009, 23:29
CI kan nooit door software update CI+ worden helaas. En wat de kans is dat Ziggo Alphacrypt gaat tegenwerken: geen idee. Maar wilde daarom zelf de gok niet nemen.

Alternatief is wellicht deze:
http://www.anysee.nl/index.php?sct=products&ca=14&pro=48

De Anysee EC30Plus blijkt volgens mensen op dit forum ( http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php/board,156.0.html ) wel goed te werken met Ziggo en Windows Media Center.

En belangrijker: hij werkt met een SoftCAM wat inhoud dat er geen CAM module in hoeft. Die wordt software matig ge-emuleerd. Met als gevolg dat de kans dat ze daar CI+ aan de praat krijgen altijd groter is dan bij een hardware CAM (al is de kans nog steeds klein omdat ze niet de officiŽle CI+ licenties zullen krijgen vrees ik).

The_Doman
25 oktober 2009, 00:05
En belangrijker: hij werkt met een SoftCAM wat inhoud dat er geen CAM module in hoeft. Die wordt software matig ge-emuleerd. Met als gevolg dat de kans dat ze daar CI+ aan de praat krijgen altijd groter is dan bij een hardware CAM (al is de kans nog steeds klein omdat ze niet de officiŽle CI+ licenties zullen krijgen vrees ik).

'CI+ aan de praat krijgen' is natuurlijk ook zinloos bij een softcam. :wink:
Belangrijk is alleen maar welk coderingssysteem/versie er gebruikt wordt en of deze in de softcam geÔmplementeerd kan worden.

CI+ is geen coderingssysteem maar alleen een extra security/encryptie laag bij de hardware CAM interface.

xahmol
25 oktober 2009, 09:38
'CI+ aan de praat krijgen' is natuurlijk ook zinloos bij een softcam. :wink:
Belangrijk is alleen maar welk coderingssysteem/versie er gebruikt wordt en of deze in de softcam geÔmplementeerd kan worden.

CI+ is geen coderingssysteem maar alleen een extra security/encryptie laag bij de hardware CAM interface.

Doman, je hebt helemaal gelijk natuurlijk, maar wilde even een technische uiteenzetting voorkomen :wink: Voor de gemiddelde gebruiker zal het toch neerkomen op CI+ aan de praat krijgen...

hboerman
23 november 2009, 16:47
Ik wil TV kunnen kijken op mijn laptop. Ik twijfel tussen 2 mogelijkheden, waarvan ik er van eentje twijfel of die gaat werken.

De eerste mogelijkheid, die sowieso moet gaan werken:
een Digizon
http://www.digizon.eu/
Dit apparaat heeft een ingang voor analoge kabel en maakt daar een stream-signaal van op het lokale netwerk, wat je dan op de computer kan bekijken met een speciale mediaplayer.

of, waarvan ik twijfel of het werkt:
Een Terratec H7
http://www.terratec.net/en/products/TerraTec_H7_91101.html
Deze is bedoeld voor digitale TV en wordt direct op de computer aangesloten met USB. Het apparaat heeft voor signaalontvangst een antenne-ingang voor digitale kabel. Aan de voorzijde zit een gleuf voor een cam module. Zou dit werken met de officiele module van Ziggo zelf?
Op haar site vermeldt Ziggo namelijk een aantal televisietoestellen die geschikt zijn voor de module, maar zijn dat alleen voorbeelden of steekt het zo in elkaar dat het echt beperkt is tot die toestellen?

Ik heb me laten verleiden tot de aanschaf van de TerraTec H7 met Alphacrypt CI module voor mijn iMac. Inmiddels Ä250 verder, werkt het nog niet naar behoren, ikn die zin dat niet alle zenders getoond worden. Bv geen Ned2, RTL5,7, Sport1 alleen het HD kanaal.
Ik heb het gemald bij de leverancier maar vrees het ergste.

Kedest
23 november 2009, 16:58
Oei, dat is jammer voor je. Maar wel interessante informatie op zich. Als je later meer informatie hebt of het werkend hebt gekregen, meldt het alsjeblieft in dit topic. Ik ben zelf ook nog steeds aan het kijken naar de diverse mogelijkheden. Ik hoop voor je dat je het aan de praat krijgt :)

The_Doman
23 november 2009, 19:02
Ik heb me laten verleiden tot de aanschaf van de TerraTec H7 met Alphacrypt CI module voor mijn iMac. Inmiddels Ä250 verder, werkt het nog niet naar behoren, ikn die zin dat niet alle zenders getoond worden. Bv geen Ned2, RTL5,7, Sport1 alleen het HD kanaal.
Ik heb het gemald bij de leverancier maar vrees het ergste.

Ik denk dat je gewoon niet de juiste frequenties afgezocht hebt?
Bij vrijwel alle DVB-C applicaties die ik zelf test op de PC moet je ook zelf een juiste transponderlijst maken voor het kabelgebied waarin je je bevindt.
Ook bij die TerraTec MAC software zal wel ergens een configuratie bestand zijn met frequenties welke je zelf kan aanpassen.
Desnoods de juiste frequenties handmatig scannen?

Gegevens wat betreft de juiste kabelfrequenties zijn hier te vinden:
Digitale Kabeltelevisie: Zenderindeling Casema-Multikabel (Ziggo West)[/color] (http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/casema_multikabel.shtml[color=blue)

w1ll14m
9 december 2009, 01:25
Ik ben ook begonnen aan het kijken van dvb-c via ziggo op de pc.

Nou is het zo dat ik fan ben van XBMC, en al helemaal van linux.
Een dure CAM van bijvoorbeeld Alphacrypt waarvan ik niet zeker weet dat deze het over 1 jaar nog functioneerd heb ik besloten deze dus niet te kopen maar voor een softcam oplossing te gaan.

Hierbij gekocht: TechnoTrend budget c-1501 dvb-c tuner. een phoenix usb card reader (zelf heb ik de kristal moeten vervangen met een 6mhz kristalletje)
en uiteraard een smartcard van ziggo.
Dit is dan een softcam oplossing (in mijn ogen geschikt voor mensen die geen dure hardware aan willen schaffen maar wel eerlijk klant willen zijn).

totale kosten plaatje: 84 euro inc verzending.

Ik heb het vrijwel werkend op dit moment en kan scrambled kanalen bekijken.
Niet allemaal maar dat is omdat mijn signaal op zolder slecht is.
Ik geloof dat er op deze manier ook oplossingen zijn voor windows. Relatief goedkoop toch digitale tv kijken op de pc, maar niet het risco lopen dat over 1 jaar mijn dure alphacrypt niet meer werkt als ik die zou kopen.

Misschien hebben anderen ook wat aan deze informatie

--edit--
te weinig slaap.

Sjaool
11 december 2009, 00:25
terratec budget 1501 dvb-c tuner
Bedoel je in dit geval niet een Technotrend Budget C-1501?
Ik heb gezocht naar de Terratec Budget 1501 maar die is onvindbaar.

w1ll14m
13 december 2009, 14:10
yup ;)
post even aangepast.
http://www.dvbshop.net/product_info.php/info/p186_Technotrend-Budget-C-1501---TT-Viewer.html

Via paypal, snel en netjes geleverd.

jalica
18 december 2009, 17:04
Even een reactie op de anysee. Hier vind je een goede recensie: http://www.hardware.info/nl-BE/articles/amdnaGpwZGaa/Anysee_E30_Combo_Plus_test/