View Full Version : CI+ CAM voor € 49,00 verkrijgbaar bij Caiway


ArChie
15 oktober 2009, 23:01
Naaldwijk, 15 oktober 2009

Smartcard van Caiway direct in modernste tv

Op 15 oktober lanceert Caiway de CI+ CAM. De Conditional Access Module ofwel CAM maakt het mogelijk om de smartcard direct in een televisie met ingebouwde (HD-)ontvanger te gebruiken. Veel moderne televisies zijn geschikt voor CI+ (Common Interface Plus). Het voordeel is dat geen separate ontvanger meer nodig is.

Tot voor kort was er bij digitale kabeltelevisie altijd een losse digitale ontvanger nodig. Later kwamen er televisies die een ingebouwde ontvanger hadden maar waarbij je met de smartcard van Caiway (nodig voor aanvullende pakketten en het onlangs geďntroduceerde Pay per Event) niets kon. Nu zijn er toestellen waarbij die smartcard wel te gebruiken is, met behulp van een CI+ CAM. Door het gebruik van een CI+ CAM wordt het mogelijk om een 'standaard' TV te gebruiken, zolang deze maar geschikt is voor DVB-C en CI+.

De CI+ CAM (excl. smartcard) is voor € 49,- te verkrijgen in onder andere de Caiway Shop. Meer informatie over de CI+ CAM en de geschikte televisietoestellen staat op www.caiway.nl.

Bron: Caiway persbericht (http://www.caiway.nl/site/nl/overcaiw/overcaiw/nieuws/nieuws/smartcardvancaiwaydirectinmodernstetv)

"Grappig" dat de prijs bij Caiway voor de CI+ CAM zonder smartcard gelijk is aan de CI+ CAM van Ziggo minus de prijs van een smartcard startpakket van 30 euro.

double0dennis
16 oktober 2009, 13:05
Bron: Caiway persbericht (http://www.caiway.nl/site/nl/overcaiw/overcaiw/nieuws/nieuws/smartcardvancaiwaydirectinmodernstetv)

"Grappig" dat de prijs bij Caiway voor de CI+ CAM zonder smartcard gelijk is aan de CI+ CAM van Ziggo minus de prijs van een smartcard startpakket van 30 euro.

Het zal nu wel niet al te lang meer duren voor Ziggo met CI+ pakketten zonder smartcard gaat komen.

kobus
16 oktober 2009, 13:47
http://tweakers.net/nieuws/63118/caiway-brengt-ci+-module-uit.html
Verder zou volgens de helpdesk van Caiway de module tevens gebruikt kunnen worden door Ziggo-klanten. De CI+ CAM die door Ziggo geleverd wordt kost met een prijs van 79 euro beduidend meer. Ziggo levert bij zijn module echter wel een smartcard mee.

kakketoe
16 oktober 2009, 16:32
Klopt dat Caiway decoders verkoopt zonder smartcard,want caiway maakt geen gebruik van smartcards !
Gewoon zonder :thankyou:

Curioso
17 oktober 2009, 12:11
Klopt dat Caiway decoders verkoopt zonder smartcard,want caiway maakt geen gebruik van smartcards !
Gewoon zonder :thankyou:
Caiway maakt wel degelijk gebruik van smartcards, voor de extra pakketten, en voor het basispakket op de Rekam kabel, waar Rekam een beperkter basispakket heeft.

Voor het basispakket dat ongecodeerd door Caiway op de kabel wordt gezet heb je noch een CI/CI+ module noch een smartcard nodig.

internetter
24 oktober 2009, 11:28
Geplaatst door Kobus

Citaat:
"Verder zou volgens de helpdesk van Caiway de module tevens gebruikt kunnen worden door Ziggo-klanten."

Hallo,
Zijn er al Ziggo klanten die praktijkervaring hebben met de Caway CI+ module?

Vr. gr.
Internetter.

xeonatx
2 november 2009, 16:44
ja!
en het werkt

ik heb ipv de 80 euro bij ziggo (let op dit is incl. kaart)
de ci+ kaart bij caiway gehaald. voor 49,-

ik heb een lg tv en moest wel eerst fabrieksinstellingen doen
dan de freq. instellen op 372000 en id op 5555 (http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/netwerktabel.shtml)
dan naar zenders laten zoeken,
daarna ci+ module in de tv en daarna alle zenders beschikbaar.

internetter
2 november 2009, 19:07
Xeonatx,

Dank voor je reactie.

Computeraar.

Joepke
4 november 2009, 09:43
Haha zuur dit nu heb ik dalijk een smart card over 30 euro teveel betaald en leveringsproblemen :d

G.bruiker
4 november 2009, 09:46
Haha zuur dit nu heb ik dalijk een smart card over 30 euro teveel betaald en leveringsproblemen :d
Tja, ik heb mijn kaart al te koop aangeboden in dit forum maar niemand wil um hebben... jammer dat ziggo ze niet in 2 smaken verkoopt, 1 met en 1 zonder kaart.

Joepke
6 november 2009, 13:32
Wel logisch op zich :d

Superdude73
23 november 2009, 11:53
Inmiddels Caiway CAM gekocht en geďstalleerd, heeft mij wat moeite gekost om deze aan de praat te krijgen maar het resultaat is top!! Inderdaad toestel (in mijn geval Sony 37W5500) terug naar fabrieksinstellingen, anders doet ie het zeker niet... Irritant is wel dat als je de tv vanuit helemaal uit weer aanzet, dan initialiseert de CAM weer even. Heeft de "Ziggo CAM" dit ook? En minpuntje, als je naar een kanaal gaat dat buiten je abonnement valt dan blijft hij "zoeken". Je moet dan twee keer return drukken om naar een geldig kanaal te gaan. Enige dat ik nu echt mis is digitale radio op mijn tv. Daar zal ik toch een setje voor moeten kopen, om dit te regelen. Maar verder kan ik iedereen aanraden deze Caiway kaart te kopen voor €49 ipv €79 als je geen extra smartcard nodig hebt.....:applause:

Piet22
23 november 2009, 13:01
Waarom zou je geen digitale radio hebben? Kijk maar eens bij de hogere kanaalnummers.

Superdude73
23 november 2009, 15:48
Hoe blind kun je zijn!! Thnx.....

Robus
2 december 2009, 08:39
Maar verder kan ik iedereen aanraden deze Caiway kaart te kopen voor €49 ipv €79 als je geen extra smartcard nodig hebt.....:applause:

Deze week heb ik de Neotion CAM gekocht bij een bekende Rotterdamse fotozaak voor EUR 49,95, ook zonder smartcard. Ik moet hem nog installeren, maar weet op voorhand al dat deze CAM minder lang/zichtbaar bezig is met allerlei initialisatie procedures. In ieder geval een door Ziggo ondersteunde CAM.

Superdude73
2 december 2009, 08:58
Werd ook tijd dat de Ziggo-ondersteunde CAM los werd verkocht....