View Full Version : Rtbf sat verdwijnt


mellenie
15 oktober 2009, 18:12
De Belgisch-Franse zender RTBF-Sat gaat na acht jaar uit de lucht. De zender met eigenproducties van de RTBF moet stoppen omdat de RTBF teveel bezuinigingen opgelegd heeft gekregen.

In Wallonië zelf zal de zender (maar die bestaat zo al) worden voortgezet via digitale netwerken en wel als 'La Trois' ofwel de derde zender. Onlangs verhuisde RTBF Sat overigens al van Astra naar Hotbird (als gevolg van een aanbesteding voor de distributie) en verloor daardoor erg veel kijkers.

Voor wat betreft de kabelnetten (o.a. Delta en Ziggo) die het signaal van de zender (digitaal) doorgaven, is de enige optie nu nog om over te stappen op doorgifte van RTBF La Une. Dit signaal zal dan wel direct uit België moeten worden gehaald al is er ook een satellietsignaal via TéléSat in MPEG4 via de Hotbird satelliet.

Fertolli
16 oktober 2009, 13:00
Erg jammer. Hopelijk kies Ziggo voor de doorgifte van RTBF La Une; als dit niet door rechtenkwesties onmogelijk wordt gemaakt.

pboes
18 oktober 2009, 08:37
Erg jammer. Hopelijk kies Ziggo voor de doorgifte van RTBF La Une; als dit niet door rechtenkwesties onmogelijk wordt gemaakt.
Volgens mij moet dat kunnen. We hebben wel meer publieke zenders uit buurlanden op de kabel.