View Full Version : Vraag: Waarom word mijn smartcard niet geactiveerd?


jerrykim
10 oktober 2009, 10:40
Hallo,

Ik heb sinds kort een Alles-in-1 pakket van Ziggo aangevraagd. Nadat ik alles had aangesloten en het allemaal werkte (Internet & Telefonie) wilde ik mijn smartcard activeren. Dit heb ik ongeveer 20x geprobeerd! Steeds gaf de website een storing aan:De smartcard met nummmer: ########### kon niet worden geactiveerd. De volgende fout trad op; Code: 'NOS-1002'
Het is op dit moment niet mogelijk om uw smartcard te activeren. Probeer het later nog een keer. Indien dit probleem blijft bestaan neem dan contact op met de klantenservice (https://www.ziggo.nl/klantenservice/contact/formulier) om deze storing te melden.

Ik heb dus ook contact gezocht met de Klantenservice en die zeiden tegen mij dat het signaal waarchijnlijk nog niet was doorgkomen of iets dergelijks. En datik het morgen (vandaag dus) nog maar een keer moest proberen, want dan zou de kaart het wl doen. Niet dus.

Mijn vraag is dus: wie heeft dit ook gehad en hoe los ik dit op?

dieco
10 oktober 2009, 10:57
Als je belt met de Klantenservice kunnen zij je smartcard voor je activeren.
Ik heb dat zelf nooit gedaan, dus ik weet niet precies hoe dat werkt. Ik weet wel dat het op die manier kan. Hou dan wel je klantnummer e.d. bij de hand.

Ziggoetoo
10 oktober 2009, 11:28
Je smartcard activeer je via Mijn Ziggo (http://www.ziggo.nl/mijnziggo/gegevens/registreer-smartcard) of 0900 - 20 20 000 (lokaal tarief).
Als de smartcard tijdens activatie in de digitale ontvanger zit, dan geniet je binnen 5 minuten van Digitale Televisie. Zit de smartcard op dat moment niet in de ontvanger, dan kan het tot 45 minuten duren.Gewoon even naar 0900-2020000 bellen (je krijgt dan een "computer" aan de lijn).

anoniem
10 oktober 2009, 18:12
Hallo,

Ik heb sinds kort ..
De smartcard met nummmer: ########### kon niet worden geactiveerd. De volgende fout trad op; Code: 'NOS-1002'
Mijn vraag is dus: wie heeft dit ook gehad en hoe los ik dit op?

NOS-1002 betekent dat je gegevens nog niet volledig verwerkt zijn. Zolang je gegevens nog niet in het systeem staan, kun je ook geen smartcard activeren. Het is me trouwens niet duidelijk of je kaart de eerste twee weken wel gewerkt heeft.

De helpdesk moet de status van de orderverwerking in de systemen vinden en de smartcard ook handmatig kunnen activeren. Dat hadden ze in dit geval ook kunnen doen.