View Full Version : Vraag: Favicon website.


Leonardo
2 oktober 2009, 11:38
Sinds kort host ik mijn website niet meer maar heb de site ondergebracht op de ruimte van mijn Ziggo-abonnement.
Helaas ben ik hierdoor mijn eigen favicon kwijt geraakt en zit nu opgescheept met de favicon van Ziggo. Mijn favicon heb ik wel geupload.

Weet iemand hoe ik die Ziggo-favicon kan veranderen in mijn eigen favicon?

Bij voorbaat dank.

Isis
2 oktober 2009, 12:41
Die kan je met HTML linken aan je Ziggo-webspace. In de index.html zet je dan dit:

<head><link REL="SHORTCUT ICON" HREF="http://yoursitedotcom.here/yourdir/favicon.ico"></head>

Op deze manier kan je overigens voor elke sub-pagina een andere favicon instellen.

Leonardo
2 oktober 2009, 14:59
Beste Isis,

Bedankt voor je reactie.
Mijn favicon staat niet in een map maar tussen de htm.pagina's als een aparte regel zodat ik /yourdir/ heb overgeslagen. Het werkt dus neem ik aan dat ik geen fout maak door het weg te laten.

Hartelijk bedankt voor je snelle respons.

Isis
2 oktober 2009, 23:31
Ja hoor.

V4Friend
11 december 2009, 11:50
Hoi Isis,

Sinds een tijdje heb ik mijn website bij Ziggo staan en mijn favicon werkte altijd goed (zonder code in de index.htm, de site: http://members.quicknet.nl/wjp.vriend/). Afgelopen week heb ik een domeinnaam geregistreerd (http://www.nibbiktoertoto.nl/) en ik verwachtte geen problemen: helaas :cry:.

Op de 'doorgelinkte' site krijg ik de favicon niet te zien: wél de favicon van Ziggo... Ik heb de code, die je eerder postte in de <head></head> sectie geplaatst, helaas zonder resultaat.

Zit er nog een addertje ergens onder en heb je daar ook een 'cure' voor? Alvast bedankt!

P.S.: Nog iets wat mij opvalt: in de 'tab' van de doorgelinkte site komt het volledige adres te staan, in de andere de titel van de pagina. Misschien heeft dat er mee te maken?

tja
12 december 2009, 00:35
Even de bron bekeken, op beide vragen mogelijk een antwoord:

Huidige bron:

<html>
<head>
<title>
</title>
<link href="http://members.quicknet.nl/favicon.ico (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/view-source:http://members.quicknet.nl/favicon.ico)" rel="icon" type="image/x-icon">
</head>
<frameset>
<frame src="http://members.quicknet.nl/wjp.vriend/ (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/view-source:http://members.quicknet.nl/wjp.vriend/)">
</frameset>
</html>
Wat waarschijnlijk beter werkt:


<html>
<head>
<title>
Hier de titel van de tab/pagina invullen
</title>
<link href="http://members.quicknet.nl/wjp.vriend/favicon.ico (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/view-source:http://members.quicknet.nl/favicon.ico)" rel="icon" type="image/x-icon">
</head>
<frameset>
<frame src="http://members.quicknet.nl/wjp.vriend/ (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/view-source:http://members.quicknet.nl/wjp.vriend/)">
</frameset>
</html>
Voor als je het verschil zo snel niet ziet, tussen de 'title' tags mist dus de titel van je pagina, en in de link naar de favicon mist je gebruikersnaam.

V4Friend
12 december 2009, 12:43
Hoi tja (en anderen...),

Dat was een goed idee: de broncode is inderdaad zoals je postte :thumb up:. Als je echter de broncode van mijn website bekijkt, via de andere link (http://members.quicknet.nl/wjp.vriend/), dan zie je code, zoals die écht in Frontpage staat (jawel, ik gebruik Frontpage, met frames en zo).

De vraag is nu dus: waar komt de broncode vandaan, in de 'doorgelinkte' site :?: MijnDomein beweert dat het doorlinken er niets mee te maken heeft, maar dat kan ik niet geloven.

Eigenlijk is de vraag: hoe pas ik die broncode aan :?:

P.S.: Ik heb nog effe doorgezocht. Door de doorverwijzing verandert de URL in de adresbalk niet mee, met de pagina. Daardoor laat ie broncode zien, van een niet-bestaand bestand?! Hoe krijg ik dat goed?

Harold
12 december 2009, 18:53
De broncode welke de titel en de favicon van je website laat zien staat in index.htm, hier moet je de titel en favicon url invullen zoals in de voorbeeld eerder gepost door tja.
Succes

V4Friend
13 december 2009, 09:46
Hoi Harold,

Dat is nou net het probleem: die code staat niet in index.htm...
(de echte inhoud wordt getoond, als je direct naar de website gaat, zie boven).

Probleem is volgens mij, dat de naam van de pagina niet in adresbalk wordt getoond :?

Leonardo
13 december 2009, 20:54
Zit er nog een addertje ergens onder en heb je daar ook een 'cure' voor? Alvast bedankt!

P.S.: Nog iets wat mij opvalt: in de 'tab' van de doorgelinkte site komt het volledige adres te staan, in de andere de titel van de pagina. Misschien heeft dat er mee te maken?

Hallo Wim,

Even uit de losse pols.
Mijn hostingprovider geeft mij de optie om een redirect in te stellen op twee manieren. Een met frames en een zonder frames.

In de eerste optie komt mijn geregistreerde domeinnaam in de adresbalk te staan en met de tweede optie niet.
Dat is een keuze aan jou. Mij maakt het weinig uit als ik maar bezoekers genereer.
Mijn geregistreerde domeinnaam geef ik op als mijn siteadres en als link voor andere collegiale sites.

Mijn ervaring is beter een redirect in te stellen zonder frames o.a. ivm. indexering van zoekmachines die via het geregistreerde domein zoeken en dan niets vinden dan een 'leeg' frame.
Let op dat het frame van de hostingprovider een ander frame is dan het frame van je site.
Ik neem aan dat je direct naar de server van Ziggo upload dus kan je in frontpage in de index de voorgestelde titel opnemen. Kijk maar eens in de broncode van mijn site.
Die broncode wordt heel anders als ik mijn redirect instel als 'frame' en ziet er dan ongeveer uit als jou broncode.
Ik vermoed dat Metaregistrar www.nibbiktoertoto.nl (http://www.nibbiktoertoto.nl) als een frame redirect.

Je kunt dus binnenkomen via www.vantijn.net (http://www.vantijn.net) maar ook via http://members.multiweb.nl/tijn0000/
De redirect kan afhankelijk zijn van je hostingprovider.
Ik zou als het niet lukt toch weer bij Metaregistrar aankloppen.

Succes en alvast Prettige Feestdagen en een goed, gezond 2010!

Leonardo
13 december 2009, 21:10
Hallo Wim,

Ik heb mijn site even omgezet naar een redirect met frames voor www.vantijn.net (http://www.vantijn.net) ,dan krijg ik de broncode;

<html>
<head>
<title>Leonardo_s World</title>
<meta name="description" content="De homepage van Leonardo van Tijn uit Den Helder the Netherlands over; Marine, Navy, Den Helder, Holland en wat nog verder bij mij op zal komen.">
<meta name="keywords" content="den helder, dutch, leonardo, leo, van tijn, tijn, holland, marine, wemnt, wapenelektronicamonteur, isaac, sweers, mld, marineluchtvaartdienst, hobby, homesite, jagers, onderzeebootjagers, meteo, weerbericht, vliegveld">
</head>
<FRAMESET COLS="100%,*" border="0" frameborder="0" framespacing="0">
<FRAME SRC="http://members.multiweb.nl/tijn0000/">
<NOFRAMES>
Uw browser ondersteunt geen frames, download een nieuwe browser.
</NOFRAMES>
</FRAMESET>
<BODY>
</BODY>
</html>

Waarin ik alleen op de servicesite van mijn hostingprovider de titel, description, keywords en uiteraard de URL waarnaar toe verwezen moet worden veranderen kan.
Dan komt mijn geregistreerde domeinnaam ook in de adresbalk te staan.

Momenteel moet de site weer zonder frames worden doorverwezen en dus een andere broncode geven en dan staat er vanaf www.vantijn.net (http://www.vantijn.net) in de adresbalk http://members.multiweb.nl/tijn0000/

PS: Ik werk ook met Frontpage.

Succes en alvast Prettige Feestdagen en een goed, gezond 2010!

tja
13 december 2009, 21:25
Eigenlijk is de vraag: hoe pas ik die broncode aan :?:

Als je zelf de door mij geposte bron niet gemaakt hebt, is deze door je domeinprovider gemaakt. Misschien kun je ze mailen om deze aan te laten passen?

marcedwin
13 december 2009, 22:39
Frames gebruiken we al ongeveer 5 jaar niet meer. Beetje ouderwets.

Favicon (http://nl.wikipedia.org/wiki/Favicon)!

V4Friend
14 december 2009, 16:23
Hoi Leonardo, tja en marcedwin,

Bedankt voor jullie reacties! Al met al ben ik er nog niet helemaal uit, hoe ik het probleem nu moet aanpakken. Ik wil met Frontpage blijven werken, want ik genereer uit Access de inhoud voor mijn pagina's. Ook wil ik graag dat de pagina-naam in de adresbalk komt te staan (maar wel met de 'officiële' naam).

Onderstaande heb ik bij MijnDomein opgezocht: :idea:

Je kunt op je support pagina onder "domeinnaam instellingen" jouw website doorverwijzen naar een andere website. Je hebt hiervoor de volgende mogelijkheden:

Alias: Kies je voor deze optie dan kun je je website koppelen aan een andere website binnen jouw account bij mijndomein.nl. De beide domeinnamen zijn dan identiek qua inhoud. Alles wat op de ene domeinnaam staat, komt ook op de andere.

Redirect: Als je voor deze optie kiest dan wordt je domeinnaam doorverwezen op de standaard manier en kom je uit op de website waarheen je verwezen hebt. Bij het openen van de domeinnaam verandert de adresbalk bovenin de browser naar de verwezen domeinnaam.

Transparante redirect: Wil je een doorverwijzing maken naar een andere website zonder dat die nieuwe domeinnaam in de adresbalk komt te staan dan kies je voor deze optie. Het kan echter wel zijn dat wanneer je op een van de links in de website klikt, dat de adresbalk dan wel wijzigt.
DNS aanpassen: Je kunt natuurlijk ook de DNS instellingen van jouw domeinnaam aanpassen, zodat deze verwijst naar een andere server.
Nameservers aanpassen: Wil je jouw domeinnaam hosten bij een ander bedrijf, dan kan je via de link 'stel een vraag' hieronder een nameserver wijziging aanvragen. Je moet dan natuurlijk van dat andere bedrijf wel opgekregen hebben naar welke nameservers de domeinnaam moet gaan verwijzen.
Nou weet ik wel, hoe het eerst zat: bij Multikabel had ik een Alias. Dat werkte prima. Helaas leveren ze die (gratis) service niet meer... :cry:

Ik heb nu een Transparante Redirect: volgens de FAQ zou dat kunnen werken?

Weten jullie, hoe die laatste twee opties werken? Misschien moet ik wel de nameserver aanpassen?

marcedwin
14 december 2009, 16:41
Misschien beter dan Frontpage (openSource) (http://net2.com/nvu/download.html)? Ken het verder nog niet. Frontpage is niet van deze wereld. Dit is GRATIS van Microsoft
(http://www.microsoft.com/netherlands/web/default.aspx)
De beste webmaster tips


Het gebruik van frames behoort niet meer tot een goed functionerende moderne site: Gebruik alleen frames als het echt niet anders kan.
Test je website: test ook in de verschillende schermresoluties en met verschillende brouwsers. Controleer goed op spelfouten. Controleer alle links en plaatjes. Als laatste controle: vraag iemand anders ook een kritische blik te werpen.

Leonardo
14 december 2009, 17:31
Hoi Leonardo, tja en marcedwin,
Bedankt voor jullie reacties! Al met al ben ik er nog niet helemaal uit, hoe ik het probleem nu moet aanpakken. Ik wil met Frontpage blijven werken,
Weten jullie, hoe die laatste twee opties werken?
Ik werk ook gewoon met Frontpage en dat bevalt mij best. Ik gebruik hem als html-editor (OK, FP heeft zo zijn eigenaardigheden...)
Frames worden overal volop gebruikt en met de huidige browsers levert het nauwelijks problemen op. Dat was eens wel héél anders.
Een makkelijke manier om te zien hoe je site wordt weergegeven in verschillende browser kan je doen via http://browsershots.org/
Dit als tegenwicht op marcedwin zijn reactie. Maar dat alles vroeg je niet.

Helaas heb ik geen antwoord op je vragen.
Als je er niet uitkomt geeft Usenet soms uitkomst in de groep news:nl.internet.www.ontwerp .
Ik heb daar vele waardevolle tips gekregen om weer vooruit te kunnen als ik vast liep.
Als je daar duidelijk je vraag stelt krijg je ook serieus antwoord.
Als je niet bekend bent in die groep zou ik eerst even wat threads daarvan doorlezen om te kijken hoe de Community vraagt en antwoord.

Succes! (eens moet en zal het lukken. :mrgreen: )

marcedwin
14 december 2009, 17:45
../..
Frames worden overal volop gebruikt en met de huidige browsers levert het nauwelijks problemen op. Dat was eens wel héél anders.

../..

Dus ?

Frames kan natuurlijk wel, maar tegenwoordig werk je met DIV's, templates e.d. enzo. Maar dat ga ik hier allemaal niet uitleggen. Tevens is het zo (maar misschien vind je dat niet belangrijk) dat als je gevonden wordt via een zoekmachine je dan op een pagina uitkomt, en niet in de frameset (http://www.google.nl/search?q=COMBI+COOL.+Minutieze+temperatuurbeheersi ng). Dan heeft men geen menu meer bijvoorbeeld. En zo zijn er nog een aantal dingen. Maar meer hier (http://modernmarkup.nl/). Heb ik geen zin in om allemaal uit te leggen.

Leonardo
14 december 2009, 17:56
Heb ik geen zin in om allemaal uit te leggen.
Ik heb geen zin om hierop te reageren omdat de draad hier helemaal niet overgaat!
V4Friend moet geholpen worden; niets meer en niets minder.

Alvast Prettige Feestdagen en een goed, gezond 2010! :mrgreen:

marcedwin
14 december 2009, 18:04
De oplossing had ik 'm al gegeven in mijn 1e post !! :roll:

Harold
14 december 2009, 19:11
Ik denk dat de oplossing is om een goede webhoster te zoeken.
Zo te zien kan je zelf niets doen met je index.htm, zoals je al zei moet dat geregeld worden bij je domein beheerder?

Succes

V4Friend
14 december 2009, 22:41
Heren, heren!

De discussie over 'wel of geen frames' en 'wel of geen Frontpage' had ik niet verwacht en wil ik ook niet aan meedoen. Ik ben software engineer en kom dagelijks 10-jaar-oude software tegen, die nog prima werkt :cool:

De website is voor mij een aardigheidje en, zoals jullie misschien hebben gezien, maar ongeveer 1 maand per jaar 'hot' (in Nibbik wel...)

Misschien ga ik nog wel op zoek naar andere Web-software en dan is 'gratis' altijd interessant (ben tenslotte Hollander :wink:). Zover is het nog niet dus, voorlopig zet ik 'm maar op 'niet transparant': dan werkt de statistiek ook beter.

In elk geval bedankt en voor briljante ideeën sta ik altijd open :!: