View Full Version : Storing: timeropname start pas bij inschakelen 5050c...


elsinga
28 september 2009, 19:57
Raar probleem...

Ik heb een timerprogramma dat elke dag loopt (Mythbusters), van 18:55 tot 20:10 (dus 5 minunten pre-run en 10 minuten post-run). Vandaag zette ik rond 19:20 de PVR aan en verwachtte een instant-on, omdat hij al aan het opnemen was. Maar... een normale boot was mijn deel. En de PVR stond nog niet aan of er kwam "Timer opname wordt gestart" in beeld en de opname begon.

Nu heb ik al eerder halverwege de opname de PVR aangezet en dat werke als verwacht: instant-on en ik kon op Discovery achteruitspoelen tot aan het begin van Mythbusters. Maar ik heb een andere keer (een paar dagen geleden) dit fenomeen ook al gezien, alleen startte ik de PVR toen net na 19:00 en dacht er verder niet bij na...

Wie kent dit en heeft een verklaring en/of oplossing?

Ik heb de timeropname maar eens opnieuw geprogrammeerd... een harde reset lijkt me nog even wat te onhandig...

GolfTouch
28 september 2009, 20:34
Welke standby gebruik je? De diepe zonder klokje of de "normale" met klokje in beeld?

elsinga
28 september 2009, 20:47
De normale met klokje in beeld. Handig, zo'n klokje. :mrgreen:

GolfTouch
28 september 2009, 20:50
Ik ben benieuwd wat je ervaringen zijn door het opnieuw instellen van de dagelijkse opname. Misschien per ongeluk gewist toen je in schedule zat of de 5050 terug naar de fabrieksinstellingen gezet? Of stond de dagelijke timer nog gewoon erin?

Je kreeg toch niet toevallig een E19 melding toen je de Humax aanzette?

elsinga
28 september 2009, 21:06
Ik heb nog nooit een (onterechte) E19 melding gehad. :cool: De dagelijkse timer stond er nog gewoon in, heb ik dus met de hand gewist en daarna opnieuw aangemaakt.

Ik heb dus geen idee waarom dit gebeurde... het enige wat ik deed was de PVR aanzetten...

elsinga
1 oktober 2009, 09:41
Even nog een terugkoppeling: dagelijkse Mthbuster timer opnieuw geprogrammeerd en gisteravond startte de opname netjes op tijd (ik PVR om 19:05 aangezet, instant-on en kon terugspoelen naar 18:55).

Lijkt er dus op dat het een corrupte timerentry was. Geen idee hoe die corrupt is geraakt, maar het probleem is weer weg. :wink:

bloemen
1 oktober 2009, 15:08
'k Heb dit ook maanden geleden een keer gehad. Geen E19 problemen hier in Rosmalen.

Ik heb volgens mij een dagelijks programma aangepast. Standaard heb ik 3 minuten voor en 10 minuten na opname tijd. 'k heb de begin en eindtijd veranderd en daarna zijn volgens mij de problemen met die opname begonnen.

De opname begon op het moment dat je de Humax aanzette.
Andere dagelijkse programma's die erna staan werden wel altijd goed opgenomen. Stond de Humax aan dan nam hij ook gewoon op.
Na het verwijderen en opnieuw instellen van de timer entry geen problemen meer gehad.

'k Zit constant op 12 -15 timer entries per week waarvan 3 dagelijks en de rest wekelijks.

't Lijkt erop dat hij vergat aan te gaan waardoor hij niet op kon nemen.

WBL
10 oktober 2009, 13:12
Ik heb volgens mij een dagelijks programma aangepast. Standaard heb ik 3 minuten voor en 10 minuten na opname tijd. 'k heb de begin en eindtijd veranderd en daarna zijn volgens mij de problemen met die opname begonnen.

De opname begon op het moment dat je de Humax aanzette.Ik heb sinds een paar dagen hetzelfde probleem. Afgelopen maandag instelling gemaakt om dagelijks man bijt hond op te nemen. Eerste paar dagen ging het goed. Afgelopen donderdag en vrijdag begon de Humax pas met opnemen nadat ik hem had aangezet. (en dat was dus te laat). Standby zonder klokje.

Ik geloof dat ik afgelopen woensdag het start van 10 minuten eerder naar 5 minuten eerder heb gezet. Maar weet ik niet 100% zeker. :)

Ik zal hem even opnieuw programmeren en kijken of het dan wel weer goed werkt. En zodra het weer goed werkt ga ik het 'eerder beginnen met opnemen' weer aanpassen om te kijken of het vanaf dat moment weer fout gaat.

realdaffy
22 oktober 2009, 11:41
Ik zal hem even opnieuw programmeren en kijken of het dan wel weer goed werkt. En zodra het weer goed werkt ga ik het 'eerder beginnen met opnemen' weer aanpassen om te kijken of het vanaf dat moment weer fout gaat.

En wat was het resultaat ?

WBL
23 oktober 2009, 00:17
Toevallig vanavond pas voor het eerst dat de timer opname moest beginnen terwijl de Humax op standby stond en de opname is helaas niet begonnen. Wederom pas weer begonnen op het moment dat ik de Humax aan deed.

Ik had eerst alle geplande timer opnamen in de 'schedule' verwijderd en via de de 'guide' opnieuw ingesteld maar dat heeft dus blijkbaar geen effect.

Erg vreemd aangezien het wel gewerkt heeft tot het moment dat ik het automatisch eerder beginnen van 10 minuten op 5 minuten eerder beginnen had gezet.

Energie besparing in standby heb ik aan staan maar dat stond toen het nog wel werkte ook aan.

Ik heb nu de energie besparing in standby even uit gezet en dan morgen kijken of de opname dan wel uit zichzelf begint.

Overigens begint de timer opname wel op tijd als de Humax aan staat.

SEMA
27 oktober 2009, 14:33
Dit is inderdaad een groot probleem, ook ik heb hier last van, de eerste paar weken had ik geen problemen met een timeropname.

Nu werkt een timeropname alleen als de Humax aan staat. Inmiddels heb ik een workarround door met de inschakeltimer ervoor te zorgen dat de Humax aanstaat voordat de opname begint, maar dit is erg omslachtig.

Het is volgens mij een grote bug in de software en ik hoop dat deze met een softwareupdate wordt opgelost.

WBL
28 oktober 2009, 00:11
Ik heb nu de energie besparing in standby even uit gezet en dan morgen kijken of de opname dan wel uit zichzelf begint.Inmiddels getest en ook met energy besparing uit (dus met klokje in beeld) gaat de Humax niet uit zichzelf aan.

Erg vreemd en blijkbaar zijn er dus meer mensen met hetzelfde probleem waarbij het de eerste paar weken wel werkte om vervolgens helemaal niet meer te werken.

Ik ga nu nog kijken of de Humax wel uit zichzelf aan gaat als het om één enkele opname gaat (dus zonder dat de instelling om dagelijks of wekelijks op te nemen).

Zou het overigens misschien kunnen dat de Humax het Ziggo signaal kwijt raakt als deze een tijdje niet aan staat en dat daarom een opname niet start?

elsinga
28 oktober 2009, 08:06
Bij mij staat de Humax op de niet-eco uitstand, dus met klokje.

Overigens heb ik dit alleen nog maar met dagelijkse opnamen gehad, dus Mythbusters staat nu 7x in de lijst met een wekelijkse opname. :rolleyes: Tot nu toe gaat het goed.

Ridder
4 november 2009, 15:57
Afgelopen zondag F1 opgenomen met PVR in diepe standby (klokje cq lichtbak uit).
Toen de opname startte, ging de lichtbak aan zonder tekst.
Naderhand ging lichtbak weer uit.
Ging allemaal goed.
Ik heb voor vanavond weer een opname gepland om te kijken of het nog steeds werkt.

WBL
5 november 2009, 00:10
Bij mij is de Humax vanavond eindelijk weer een keertje uit zichzelf aan gegaan. Begrijp er helemaal niets van omdat ik niets aangepast heb sinds de laatste keer dat ik in dit topic reageerde.