View Full Version : RTL Lounge wel, RTL HD nog niet bij Ziggo


Silvia_31
25 september 2009, 09:47
http://www.totaaltv.nl/images/20090925_093842.jpg

De grootste digitale televisieaanbieder van Nederland, het mediabedrijf Ziggo, gaat vanaf 1 oktober RTL Lounge doorgeven. Het bedrijf heeft met RTL Nederland hierover overstemming weten te bereiken. De zender is nu al in de testperiode te zien bij UPC.
Persvoorlichter Gradus Vos bevestigt tegenover Totaal TV dat er op dit moment nog geen overeenstemming met RTL Nederland is over de doorgifte van de toekomstige HD kanalen van RTL. Er is al enige tijd stilte rondom de HD zenders van RTL, Onlangs sloot RTL Nederland een overeenkomst met UPC betreffende de doorgifte van diverse nieuwe diensten van RTL. Naast het eerder genoemde RTL Lounge gaat het hier ook om de HD kanalen en on demand diensten van RTL Nederland.
Wanneer de HD kanalen van RTL precies gaan starten is nog niet bekend. Als eerste worden de HD kanalen RTL7 HD en RTL8 HD gelanceerd. Op een later tijdstip worden de kanalen RTL4 HD en RTL5 HD aan het HD aanbod van RTL toegevoegd. Ook bij UPC is geen exacte startdatum bekend. Maar volgens mediawoordvoerder Ronald Sutmuller is de planning nog steeds dat de eerste twee HD kanalen in de maand oktober worden toegevoegd aan het HD aanbod. Later in 2010 volgens dan de twee resterende kanalen. UPC gaat de RTL HD kanalen zonder meerkosten aanbieden in het HD zenderpakket.

Bron: TotaalTV

databoy
25 september 2009, 11:17
Ze zetten het altijd zo tactisch neer bij UPC.
"Zonder meerkosten in het HD pakket".

Maar eigenlijk is het dus minimaal 9 euro meerkosten per maand boven op het digitale basispakket.

Wie is er trouwens bereid extra te betalen voor HD van de RTL zenders?

Het lijkt mij dat ze gewoon in het basispakket thuishoren net zoals de HD zenders van de publieke omroep.

Silvia_31
25 september 2009, 11:18
Of in het HDpakket als het zonodig geld moet opbrengen...

AW78
28 september 2009, 14:33
Het lijkt mij dat ze gewoon in het basispakket thuishoren net zoals de HD zenders van de publieke omroep.
Dat kan niet bij UPC. :wink:

Je krijgt namelijk pas een HD ontvanger van ze als je het HD pakket afneemt. En HD ontvangers uit de winkel worden niet ondersteund vanwege een afwijkende standaard die ze gebruiken. Dus je kan wel leuk roepen dat ze ze bij UPC in het basispakket moeten stoppen, maar dat heeft toch geen zin aangezien je ze dan niet kunt zien. :lol:

whats85
6 oktober 2009, 13:48
RTL7 HD en RTL8 HD op komst bij UPC

Na de toevoeging van RTL Lounge gaat kabeltelevisieaanbieder UPC medio oktober ook de RTL HD zenders RTL7 HD en RTL8 HD aan het zenderaanbod toevoegen. Dit alles vloeit voort uit een grootschalige samenwerkings overeenkomst dat UPC onlangs met RTL Nederland sloot.
Nadat gisteren CanalDigitaal bekend maakte in oktober het HD zenderaanbod met de, in Nederland, relatief onbekende zender Bebe TV HD uit te breiden is het nu de beurt aan UPC. Deze heeft bekend gemaakt de in Nederland de HD versies van de Nederlandse commerciŽle zenders RTL7 en RTL8 vanaf medio oktober te gaan doorgeven. Nadat UPC Disney Channel als eerste en enige vanaf deze maand doorgeeft lijkt dit nu ook het geval te worden voor RTL7 HD en RTL8 HD. Op dit moment hebben immers onderhandelingen tussen RTL Nederland en Ziggo nog niet tot resultaat geleid. Ziggo is echter nog wel in onderhandeling met RTL Nederland over de doorgifte van de beide HD zenders. Daardoor kan het nog niet uitgesloten worden dat ook Ziggo vanaf de beschikbaarheid van beide zenders deze in het HD aanbod gaat toevoegen. Bij UPC komen beide RTL HD zenders in het HD zenderpakket terecht. Voor dit zenderpakket dient de UPC een apart abonnement af te nemen. De maandelijkse kosten van dit abonnement worden door de komst van RTL7 HD en RTL8 HD niet verhoogd.
Met de komst van beide zenders zet RTL Nederland de eerste stappen op het gebied van HDTV. Dit werd in juli al door RTL Nederland aangekondigd in Totaal TV. De keuze voor RTL7 en RTL8 is gemaakt omdat voor beide zenders native HD content beschikbaar is omdat de meeste series uit het buitenland zijn aangekocht. De komst van de HD versies van RTL4 en RTL5 wordt in het eerste kwartaal van 2010 verwacht. Op deze twee zenders zijn meer eigen producties te zien. RTL Nederland is op dit moment bezig deze zo veel als mogelijk is in native HD te laten produceren. De kosten voor het produceren in HD liggen op dit moment nog hoger dan als dit gebeurd in SD. De verwachting is wel dat deze meerkosten voor het produceren in HD op termijn minder gaat worden.

haagsegoof
10 oktober 2009, 11:45
Ziggo duurt te lang ! :sleep:

Bartje
10 oktober 2009, 16:41
Vanuit het Interactief forum:

- Toevoegen van RTL Gemist bij Net Gemist
- Toevoegen van RTL Lounge bij Ooit Gemist

Dus misschien komt RTL HD nu ook dichterbij. ;)