View Full Version : Disney Channel komt naar Nederland.


someone
11 september 2009, 03:55
Disney Channel Nederland wordt bij de start kabelexclusieve digitale zender; analoge Jetix pas later Disney XD

De begin oktober te lanceren Nederlandse versie van Disney Channel zal in de eerste periode een kabelexclusieve zender worden. De bedoeling is dat de zender bij kabelaars 24 uur per dag in het digitale basispakket wordt uitgezonden. Naar verluid zal de door Disney volledig ingelijfde zender Jetix de komende maanden in Nederland nog blijven bestaan, om uiteindelijk te worden omgedoopt tot Disney XD, al dan niet met Disney Channel-blokken.

Volgens welingelichte kringen van DutchMedia heeft Walt Disney Company voor Nederland een iets afwijkende strategie dan de meeste andere Europese landen gehanteerd. Dit heeft te maken met de nog steeds bestaande dominante positie van de kabel (circa 80 % bereik) in Nederland in combinatie met de wens van Disney om fors betaald te worden voor haar content. In veel andere Europese landen bestaat Disney Channel al. Desgevraagd wensten woordvoersters van de televisie-entiteiten van Disney in Nederland op geen enkele wijze te reageren op welke vraag dan ook en konden noch bevestigen, noch ontkennen wat Disney gaat doen. Op Prinsjesdag presenteert Disney Channel zich aan de pers in Amsterdam in hetzelfde gebouw als waar de lokale Amsterdamse omroep SALTO is gevestigd.

Vermoedelijk worden de nieuwe operaties vanuit Londen geleid, waarbij het Nederlandse kantoor slechts een ondergeschikte rol heeft. Het afgelopen jaar heeft Disney met Jetix in Nederland nadat het teleurstellende (financiële) resultaten bracht, niet of nauwelijks geïnvesteerd in de zender die steeds meer (Amerikaanse) Disney-produkties is gaan uitzenden. René Boogaarts vertrok vlak nadat Disney 100 % van Jetix in handen had verkregen. Boogaarts verkondigde dat veel minder in Nederlandse content zou worden geïnvesteerd.

Volgens informatie waar DutchMedia over beschikt, is er inmiddels overeenstemming bereikt met UPC Nederland over de uitzending van Disney Channel in haar digitale standaardaanbod (UPC Starter). UPC gaf geen reactie in vraag hiertoe. Met Ziggo is nog geen overeenstemming gesloten; Ziggo zou twijfels hebben over de gevraagde vergoedingen die Disney verlangt. Een woordvoerder van Ziggo kon desgevraagd nog geen uitsluitsel hierover geven. Eerder werd een soortgelijke (maar goedkopere) overeenkomst gesloten tussen Fox Life en UPC; bij Ziggo werd deze zender in een pluspakket geplaatst. Door de kabelexclusiviteit van Disney Channel kunnen operatoren als Canal Digitaal, KPN en anderen in de beginperiode niet beschikken over de zender. Onduidelijk is of Walt Disney Company haar content voortaan exclusief zal maken voor haar zenders; de verwachting is dat dit het geval zal zijn.

Disney Channel is in de meeste landen het ‘hoofdkanaal’ van de door Walt Disney Company uitgezonden televisiezenders. Het bedrijf is in Europa actief met themaversies als Disney Cinemagic (films), Playhouse Disney (voor kleinste kinderen) en Toon Disney (tekenfilms). Disney XD die Jetix in Nederland zal vervangen, is vooral op jongens gericht. Voor zover bekend zal er vooralsnog geen 24 uur versie in Nederland van deze zender komen, maar de zender zal analoog en digitaal overdag (06-18 uur) blijven uitzenden in combinatie met de ProSiebenSat.1-zender Veronica (’s avonds).

Disney Channel zendt normaal gesproken series, films en tekenfilms uit uit de Disney-stal. De zender wordt gekenmerkt door het bekende ‘Mickey Mouse’ logo. In Nederland is Walt Disney Company op het kindersegment naast Jetix niet actief. Wel is Disney actief met deelnemingen in ESPN America, ESPN Classic (sportzenders) en History Channel die digitaal via pluspakketten worden verspreid. In de Verenigde Staten is Walt Disney Company een van de grootste mediabedrijven, mede dankzij het eigendom van ABC. Nederland zal naar verwachting een van de laatste landen zijn waar het merk Jetix nog actief zal zijn. In oktober zijn nagenoeg alle Jetix-zenders vervangen in Europa, behoudens Nederland en Griekenland. (dinsdag meer)

Bron: Dutchmedia (http://dutchmedia.nl/blog/?p=1835)

martwout
11 september 2009, 13:10
Van mijn part gooit Ziggo de zender in het pluspakket (b.v. kids) als ze zo financieel weg genoeg krijgt. Maar deze zender is m.i. een goede toevoeging!

rick70
11 september 2009, 13:48
Deze zender past heel goed in het pluspakket van Ziggo. Ik hoop dan ook dat Ziggo deze zender gaat doorgeven. :)

Zigmund
11 september 2009, 17:48
Vorig jaar zou er een Jetix24 komen, ook al bij Ziggo. Het lijkt er nu op dat dit een Disney-zender wordt en ik denk dan ook wel bij Ziggo. Wat gaat er op Veronica gebeuren??? Alleen maar Shopsuus overdag?

Sjaool
11 september 2009, 20:51
Zou wel leuk zijn als Disney Channel 24 uur per dag op de kabel komt en niet zo halfbakken als nu. Ze hebben toch wel erg leuke series. :)

haagsegoof
11 september 2009, 21:18
Heeft al te lange duurt !weet ik zeker dat hij de hele dag aan staat, overdag voor dochter in de avond voor papa ! haha

Gerard001
12 september 2009, 10:59
Laat maar komen zou het geweldig vinden
en als je er extra geld voor moet betalen ben ik daar ook nog wel voor te porren

prodix
12 september 2009, 11:15
Ik heb ergens een planning gelezen op internet voor een splitsing in de zenders.
Het huidige Jettix word Disney (datum niet vast) op hetzelfde kanaal.
De Programma's van Jettix zouden worden ondergebracht overdag bij NET5 (OPtie die meerde malen is geopperd)
Dan hebben we nog Disney XD dat zou een nieuw op te zetten kanaal moeten worden die pas een jaartje later zou gaan starten als de rest "goed liep".

Nou afwachten wat Disney disdag a.s. daadwerkelijk te melden heeft en hopelijk een definitief plan/schema

Sjaool
12 september 2009, 11:27
^Heb je de eerste post gelezen? Daar staat praktisch het zelfde in. ;)

prodix
12 september 2009, 11:32
Jazeker, het is duidelijk dat disney Jettix vervangt alleen de manier hoe verschilt in de posten:rolleyes:

Wesmsn
12 september 2009, 13:03
Laat deze zender maar komen
Goeie aanvulling!!
Ziggo succes:D!

Deze zender zou dan ook de heledag bij mij aanstaan
Voor jong en oud!!:pompom:

stitch_duck
15 september 2009, 14:09
Zo te zien (voorlopig??) geen Disneychannel bij Ziggo. http://disneychannel.nl/

Sjaool
15 september 2009, 15:21
In een paar weken kan veel gebeuren. ;)

stitch_duck
15 september 2009, 15:28
Disney Channel analoog en digitaal bij UPC
Het de Nederlandse markt nieuw kinderkanaal Disney Channel komt per 3 oktober voor alle UPC abonnees beschikbaar. Volgend jaar wordt dit verder digitaal uitgebouwd met Disney on Demand. Disney is door de overeenkomst in 2 miljoen huishoudens te zien.
Disney Channel richt zich op twee verschillende leeftijdsgroepen. Als eerste de groep tussen 2 en 5 jaar en de andere leeftijdsgroep is tussen de 6 en 14 jaar waar ook de gehele familie wordt betrokken. In het eerste weekeind dat Disney Channel in Nederland gaat uitzenden wordt de originele Disney film Princess Protection Program voor het eerst uitgezonden. Speciaal voor de allerkleinste gaat Disney in Nederland een apart programmablok onder de naam Playhouse Disney uitzenden.
Disney Channel laat bij monde van Casper Björner, general manager van Disney Channel Nederland, weten blij te zijn met de komst van de zender naar Nederland. “Al generaties lang slaagt Disney erin om entertainment te verzorgen die zowel kinderen als ouders aanspreekt en waardoor er steeds weer op het vertrouwde Disney-merk wordt afgestemd. Ik kijk er erg naar uit dat de Nederlandse kijkers straks ook kunnen genieten van de series en Disney Channel-films” Ook bij UPC is men blij als eerste televisieaanbieder in Nederland het kanaal te gaan doorgeven. “We zijn er erg trots op dat UPC vanaf 3 oktober als eerste in Nederland het sterke merk Disney Channel in de huiskamers van zowel haar analoge als digitale klanten brengt. We blijven investeren in ons zenderaanbod om al onze klanten kwaliteitszenders te kunnen bieden. In het komende jaar introduceren we onder andere ook Disney On Demand. Digitale TV-klanten van UPC hebben dan de volledige controle over wanneer zij welk Disney-programma bekijken” aldus Diederik Karsten, CEO van UPC Nederland. De digitale televisiekijker gaat Disney Channel vanaf 3 oktober vinden op kanaal 16 in de zenderlijst.

bron (http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2381)
nog meer info (http://www.broadcastmagazine.nl/bericht/reclamevrij-disney-channel-start-3-oktober-op-eigen-kanaal/)

Sjaool
15 september 2009, 16:34
Het zal toch niet zo zijn dat grootste kabelaar van Nederland haar abonnees zonder Disney laat zitten. ;)

Dus Ziggo niet achterblijven. :no:

Renatus
15 september 2009, 21:35
Wanneer de kabelmarkt open gaat, gaat deze jongen mooi naar UPC, kan me niets schelen hoeveel het me gaat kosten. Ben Ziggo een beetje zat.

Het gras is altijd groener bij de buren... :wink:

Heb collega's die bij UPC zitten die precies het tegenovergestelde denken. Redenen zoals de verplichte desktop box, extra moeten betalen voor basis HD zenders (alhoewel jou dit niet uitmaakt zoals je schrijft), het op proef eventjes een week lang afknijpen van je internetsnelheid. Er is overal wel iets om je aan te storen.

Maar om weer on topic te gaan: leuk dat Disney kanaal, ben zelf niet echt de doelgroep, maar dat geld voor wel meer zenders die wel in mijn pakket zitten. Als het maar niet herhalingen zijn waar Britney Spears nog de Mickey Mouse club presenteert.

Sjaool
15 september 2009, 22:24
Als het maar niet herhalingen zijn waar Britney Spears nog de Mickey Mouse club presenteert.
Zou ik nog niet eens zo erg vinden want ik heb ze nog nooit gezien.
Heerlijk die ouderwetse kneuterigheid van Disney. ;)

Wesmsn
16 september 2009, 18:57
Ziggo pak deze kans!!
Deze zender moet ziggo niet missen!
Doe je best succes!!!!!:pompom:

digi_dick
17 september 2009, 10:24
Maak jullie niet druk,Disney komt gewoon ook bij ziggo.:lol: Disney is echt
niet zo gek om maar in half Nederland te gaan uitzenden,anders was het
bij UPC nooit te zien geweest.Gewoon nog even geduld,niets aan de hand!!!:thumb up:

Carolyn
17 september 2009, 13:07
Mijn drie half Amerikaanse kinderen zouden met Disney Channel een gat in de lucht springen :pompom:. Vooral Wizards of Waverly Place is favoriet.
Laat maar snel komen.

jajoh
17 september 2009, 13:47
Mijn drie half Amerikaanse kinderen zouden met Disney Channel een gat in de lucht springen :pompom:. Vooral Wizards of Waverly Place is favoriet.
Laat maar snel komen.
Ja, maar met meerdere audio streams (Nederlands en Engels dus).

Sjaool
17 september 2009, 14:07
Ja, maar met meerdere audio streams (Nederlands en Engels dus).
Graag zelfs, ben je ook meteen van dat overdreven ADHD nagesynchroniseerde Nederlands af. :mrgreen:
Waarom is het nodig om altijd te schreeuwen, hijgen, met hoge piepstemmetjes te spreken e.d. :rolleyes:

jajoh
17 september 2009, 15:20
Heh. Er lijkt ook slechts een Nederlandse voice acteur die stemmen van alle tekenfilm slechterikken doet. :wink:

MrDroopy
17 september 2009, 16:33
Maak jullie niet druk,Disney komt gewoon ook bij ziggo.:lol: Disney is echt
niet zo gek om maar in half Nederland te gaan uitzenden,anders was het
bij UPC nooit te zien geweest.Gewoon nog even geduld,niets aan de hand!!!:thumb up:
Disney is niet zo gek om ook in de andere helft uit te zenden als ze er niet genoeg pecunia voor krijgen. Als Ziggo niet voldoende gaat betalen dan gaat het er echt niet komen. Vergelijk maar met RTL. Voorlopig gaat ook RTL alleen op UPC in HD, evenals het interactieve gedeelte. Voor niets gaat de zon op, de rest blijft commerciele handjeklap.

Voor Disneychannel geldt nog eens extra dat dit een reclamevrije zender is en dat dus de inkomsten gegenereerd worden uit de prijsafspraken met de distributiekanalen. Geloof me, als Ziggo niet de volle mep betaalt, gaat het feest niet door.

Wesmsn
17 september 2009, 17:10
Maak jullie niet druk,Disney komt gewoon ook bij ziggo.:lol: Disney is echt
niet zo gek om maar in half Nederland te gaan uitzenden,anders was het
bij UPC nooit te zien geweest.Gewoon nog even geduld,niets aan de hand!!!:thumb up:

Iid dat was ook met scifi toen ze bij ziggo kwamen
Dat het wel via ziggo bekend was al
Maar niet via scifi website zelf,

Dus maak je niet druk:pompom:

Wonderdog
19 september 2009, 22:27
Ik hoop en verwacht dat Ziggo Disney Channel in het digitale TV pakket Kids plaatst, Tevens hoop ik dat de analoge doorgifte van Jetix wordt vervangen door Disney Channel, Ziggo zou alle kinderen hiermee een groot plezier doen. Ik hoop dat de doorgifte van Disney Channel zowel Digitaal 24 uur en Analoog van 6 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds op maandag 5 Oktober zal gebeuren:pompom::applause:

Jan de Wit Laren Nh

Wesmsn
23 september 2009, 08:01
Bij jetix maken ze nu reclame
Voor disney channel
Vanaf 3 oktober en alleen bij upc
Zeggen ze is het reclamespotje.

Zigmund
23 september 2009, 17:25
Bij jetix maken ze nu reclame
Voor disney channel
Vanaf 3 oktober en alleen bij upc
Zeggen ze is het reclamespotje.

Dat zou een grote aderlating zijn voor Ziggo en zeer slechte zet van Ziggo richting hun digitale kijkers.

Wesmsn
23 september 2009, 20:44
We hopen maar het beste..:pompom::applause::frons:

De zender zal ook op internet te zien zijn,
Via; http://www.disney.nl/DisneyChannel/

Wonderdog
24 september 2009, 02:34
Het zou inderdaad een slecht beleid van ZIGGO zijn als ze Disney Channel NIET gaan doorgeven, Maar ik heb het idee dat ze deze zender wel zullen gaan doorgeven analoog zoals bij UPC en Digitaal in het Themapakket Kids.:pompom::applause::thankyou:

kayla36
26 september 2009, 04:32
alleen bij upc :evil:

ziggo loopt weer achter de feiten aan zoals gewoonlijk laten ze van mij part de kabelbusiness maar open gooien ben ik bij ziggo verdwenen.

heb ziggo gebeld of ze iets wisten van disneychannel kreeg ik een vrouw aan de lijn kreeg ik een hele goeie merkwaardig opmerking:

wat is disneychannel dan heb ik nog nooit van gehoord en later keek ze in haar systeem voor mij toen ik het had uitgelegd - kreeg ik later het antwoord het staat niet in ons systeem of deze kanaal wordt opgenomen in het zender aanbod.

:censored: hoe dom kan je nou zijn met zo'n opmerking disneychannel wordt toch in meer dan 160 landen uitgezonden waar zit ziggo eigenlijk met hun hoofd :sleep:

Sjaool
26 september 2009, 09:34
:censored: hoe dom kan je nou zijn met zo'n opmerking disneychannel wordt toch in meer dan 160 landen uitgezonden waar zit ziggo eigenlijk met hun hoofd :sleep:
Weer zo'n lekkere kort door de bocht opmerking.

Heeft niks met dom zijn te maken maar alles met betrokkenheid tot je werk.
Als je als helpdeskmedewerker werkt mag je er van uit gaan dat er een vorm van algemene kennis is tot kabelaangelegenheden.
Deze medewerker had dus gewoon even het nieuws kunnen volgen en had dan gewoon geweten dat Disneychannel alleen bij UPC op de kabel komt.
Vervolgens had ze op het werk nog het een en ander kunnen vragen of Ziggo misschien met Disneychannel komt.

Om vervolgens dan maar de hele helpdesk over een kam te scheren is dan wel weer lekker negatief. Heerlijk weer even schoppen.

Je kan er van uit gaan dat Ziggo heus wel in gesprek is met Disneychannel.
De belangen bij UPC liggen waarschijnlijk net iets anders dan bij Ziggo qua kosten e.d.

Totdat Ziggo Disneychannel door gaat geven moeten we het maar doen met Jetix.

haagsegoof
26 september 2009, 10:41
ze moet eens goed bekijken waar vraag naar is het lijkt me niet dat mensen zitten te wachten op family 7 dus maak daar de disneychannel.

Overigens is ziggo nooit snel geweest en wie weet komen ze een dag van te voren met een bericht dat ze disneychannel gaan doorgeven?

Wesmsn
26 september 2009, 10:50
Ik snap het ook niet waarom gaat disney voor die kleine
Kijkers van upc uitzenden??

Moeten we nou disney op de schuld geven
Of ziggo??

Sjaool
26 september 2009, 11:02
Moeten we nou disney op de schuld geven
Of ziggo??
Zullen we Disney en Ziggo maar de schuld geven.
Als zij er om de onderhandelingstafel niet uit kunnen komen.
Disney zal wel een X bedrag willen hebben en Ziggo wil maar een Y bedrag betalen per abonnee.
Tenminste zo zal het wel liggen denk ik zo.

gkvk
26 september 2009, 11:07
Zoals ik het allemaal heb kunnen volgen heeft UPC het tijdelijke alleen recht op het uitzenden van Disney channel in Nederland .
Reden zal ongetwijfeld zijn dat ze er even flink mee kunnen adverteren en hoe meer er over gesproken word des te meer reclame voor UPC.
Daar betalen ze waarschijnlijk voor op de een of andere manier
Ziggo de schuld geven heeft dus echt weinig zin.
Andersom heeft Ziggo ook diverse kanalen in het pakket waar de abonnees van UPC ook niet naar kunnen kijken zoals Comedy central family en misdaadnet
Voor mij persoonlijk hoeft het niet want Disney channel voegt weinig voor mij toe maar voor al die anderen zal dit kanaal na afloop van de UPC exclusiviteit heus wel bij Ziggo en de rest van de kabelaars komen.:applause:

Wonderdog
26 september 2009, 12:03
Naar ik heb begrepen is Ziggo momenteel al in onderhandeling met Disney Channel over doorgifte op korte termijn in het digitale pakket kids.
Jetix zal aan het eind van het jaar overdag van 6 uur´s morgens tot 6 uur ´s avonds op het analoge en digitale kanaal worden overgenomen door Disney Channel.
Medio oktober zal Disney Channel waarschijnlijk ook bij Ziggo 24 uur per dag in het digitale pakket Kids te ontvangen zijn.:pompom::applause:

Sjaool
26 september 2009, 12:16
Medio oktober zal Disney Channel waarschijnlijk ook bij Ziggo 24 uur per dag in het digitale pakket Kids te ontvangen zijn.:pompom::applause:
Bron?

Wesmsn
26 september 2009, 15:03
Bron?

Idd graag wil ik die ook wel even zien..

stitch_duck
26 september 2009, 22:53
Idd graag wil ik die ook wel even zien..
Laat ons niet langer in spanning wachten, kom op met die bron. :mrgreen:

prodix
28 september 2009, 00:04
Ben bang dat er geen bron te melden is.... anders had iemand al eerder er melding van gemaak (ziggo is niet echt waterdicht ;-)
Maar misschien worden we er nog mee verrast:oyeah:

Vrijevogels
28 september 2009, 02:21
Disney channel komt naar nederland, kunnen ze beter noemen disney channel komt naar upc. :wink::cry:

stitch_duck
29 september 2009, 13:08
Helaas (nog) niet bij Ziggo, ik heb gemaild met Disney Channel en dit was het antwoord:
Bedankt voor je mail. Op dit moment is Disney Channel alleen nog te ontvangen bij UPC, maar wij hopen natuurlijk dat dit in de toekomst verandert en wij zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken. Helaas is er nog geen overeenstemming met Ziggo.

Zigmund
29 september 2009, 17:57
Helaas (nog) niet bij Ziggo, ik heb gemaild met Disney Channel en dit was het antwoord:
Bedankt voor je mail. Op dit moment is Disney Channel alleen nog te ontvangen bij UPC, maar wij hopen natuurlijk dat dit in de toekomst verandert en wij zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken. Helaas is er nog geen overeenstemming met Ziggo.


Wat is het mailadres? het lijkt me dat er meer mailtjes naar toe moeten,

MrDroopy
29 september 2009, 18:02
Wat is het mailadres? het lijkt me dat er meer mailtjes naar toe moeten,
Dat gaat niet heel veel veranderen hoor. Zoals eerder gemeld zijn Ziggo en Disney het niet eens over de prijs en zijn er ook wat extra afspraken met UPC gemaakt. Ik heb reden om te geloven dat we bij Ziggo moeten wachten tot rond de kerst.

stitch_duck
29 september 2009, 18:57
Wat is het mailadres? het lijkt me dat er meer mailtjes naar toe moeten,
De mevrouw van Disney Channel vroeg juist: Laat vooral aan Ziggo weten dat je graag Disney Channel wil ontvangen.
Ik heb de link naar dit onderwerp doorgemaild aan Disney Channel, en van nog wat forums waar het e.e.a. aan discussies over Disney Channel lopen.

Wesmsn
1 oktober 2009, 22:34
Nu dan maar hopen
Dat ziggo in november
Disney channel wel toevoegd..:pompom:

xahmol
2 oktober 2009, 06:21
De mevrouw van Disney Channel vroeg juist: Laat vooral aan Ziggo weten dat je graag Disney Channel wil ontvangen.
Ik heb de link naar dit onderwerp doorgemaild aan Disney Channel, en van nog wat forums waar het e.e.a. aan discussies over Disney Channel lopen.

Eh, je kunt de forum link beter naar Ziggo sturen. Disney gaat het ongetwijfeld gebruiken om in de onderhandelingen over de prijs sterker te staan (en wij dus indirect meer moeten gaan betalen, Ziggo zal toch echt wat zij aan Disney betalen moeten terugverdienen).

Wesmsn
5 oktober 2009, 10:55
De vernieuwde website van:
http://www.kijkonderzoek.nl/
Geeft ook de kijkcijfers door van dishney channel,

De kijkcijfers zijn niet hoog..:?

stitch_duck
5 oktober 2009, 11:30
De vernieuwde website van:
http://www.kijkonderzoek.nl/
Geeft ook de kijkcijfers door van dishney channel,

De kijkcijfers zijn niet hoog..:?
Niet helemaal zuiver volgens mij, alle zenders op de lijst hebben een dekking van 100% of bijna 100%, daarentegen zit Disney Channel nog niet eens op een dekking van 50% in NL.

propper
5 oktober 2009, 11:57
Disney Channel officieel bij UPC gestart

Het Amerikaanse entertainmentkanaal voor kinderen, Disney Channel, is afgelopen weekend officieel gestart met uitzenden in Nederland. De primeur heeft kabelmaatschappij UPC, die de zender aan al haar abonnees aanbiedt door de zender ook analoog door te geven.

De start van de kinderzender was met een aantal bekende Disney films waaronder Tarzan. Disney zal vooral een geduchte concurrent kunnen worden voor Nickelodeon omdat ze ook in de avonduren uitzenden. Aan de start ging ook een behoorlijk uitgebreide reclamecampagne vooraf via onder meer billboards. De zender is bij UPC Digitale TV op 'kanaal 16' te zien en analoog verschilt dit per regio. In de meeste gevallen wordt het kanaal gebruikt waar of het showkanaal ofwel eerst BBC World News analoog werden uitgezonden.

Medewerkers van UPC lieten aan Totaal TV weten dat de analoge doorgifte een heel bewuste keuze is geweest om het analoge pakket, dat nu nog een belangrijk onderdeel van het portfolio van UPC is, zo aantrekkelijker te maken. Disney moest bij zoveel mogelijk kijkers beschikbaar zijn en op dit moment heeft nog maar ongeveer 40% van de UPC abonnees een digitale decoder. UPC hoopt het pakket met de zender zó aantrekkelijk te maken dat minder kijkers overstappen op bijvoorbeeld concurrent Digitenne (dat een zender als deze niet kan aanbieden). Disney zal wel later dit jaar bij de programmaraden langsgaan om ook proberen een positief advies van hen te krijgen voor een plek in het analoge pakket.

Disney Channel was in Europa al langer actief met versies voor onder meer de Britse, Duitse en Franstalige markt. De Nederlandse editie brengt veel programma's met nasynchronisatie ofwel alle originele stemmen worden vertaald. Later op de avond worden diverse series wel in de originele audio en met Nederlandse ondertitels uitgezonden. Meer info via onderstaande link.

Bron: TotaalTV

Link: http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2431

Sjaool
5 oktober 2009, 12:45
De kijkcijfers zijn niet hoog..:?
Vind je het gek als ze niet eens bij de grootste kabelboer worden doorgegeven. ;)

The_Doman
10 oktober 2009, 16:19
Uit het UPC forum:

Chelloo UPC Forum - Disney Channel (http://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=15878.msg381617#msg381617)
De zender disney channel valt me erg tegen en niet alleen voor mij de kinderen hier boeien het ook niet een hoop reclame maken op bestaande zenders met titel "disney channel komt naar nederland" kinderen helemaal gek en wachten tot de zender eindelijk start.
Is het hoofdzakelijk nasynchroniseren van films voor de oudere kinderen en volwassen die er naar willen kijken...
Enigste wat er voor de kleine fans af en toe op uit wordt gezonden is Phineas and Ferb en kimpossible en dan ook nog op foute uren om daar op gaan zitten wachten gaat niet werken de zender boeit ze totaal niet en ging al gauw weer snel op nickelodeon (jr) of jetix .

Zender valt 100% tegen met enkel films als Hanna montanna en meer van die troep boei je alleen wat oudere kinderen en ook dat gaat snel vervelen als je daar de hele dag naar moet kijken..

Ook de programmering is totaal verkeert als ze nu eens begonnen om op de vroege uurtjes o,a tekenfilms als Phineas and Ferb en kimpossible uit te gaan zenden ipv van deze meuk zouden ze al heel wat zieltjes winnen.

Ron.

Het zou leuk zijn als Disney Channel (en Nickelodeon ook) in navolging van Cartoon Network ook een engelstalig geluidsspoor ging meezenden. Ik wordt gek van die nederlands ingesproken series, te meer omdat er maar een handvol stemacteurs is die alles inspreken/nasynchroniseren. Als je alleen het geluid hoort, weet je in het Nederlands niet of je nou te maken hebt met Fairly Odd Parents of Phineas & Ferb, The Suite Life of Zack & Cody of Ned's Survival Guide.

Zigmund
10 oktober 2009, 18:09
Uit het UPC forum:

Chelloo UPC Forum - Disney Channel (http://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=15878.msg381617#msg381617)

Weinig meningen van kinderen en dat is toch maatgevend hier. Bovendien zijn er ook Disney films te zien. Dit kanaal moet zsm op Ziggo.

stitch_duck
13 oktober 2009, 22:33
Zelfs bij onze zuiderburen:
Op 30 oktober 2009 wordt Disney Channel opgenomen in het basisaanbod van Belgacom TV voor de Vlaamse kijkers. Kinderen en jongeren hebben op Belgacom TV steeds meer keuze uit zenders die specifiek voor hen bedoeld zijn. Belgacom TV heeft al een tiental kinderzenders in haar aanbod.
Meer en bron: http://www.tv-visie.be/inhoud/nederland/disney-channel-voor-de-vlaamse-kijkers-van-belgacom-tv-_32675/

The Walt Disney Company maakt bekend dat zij een principe overeenkomst heeft gesloten om Disney Channel, 's werelds grootste kids tv-merk, op 1 november in Vlaanderen te lanceren. Daardoor zal de populaire familiezender in bijna 1 miljoen huishoudens te zien zijn in het digitale basispakket van Telenet in Vlaanderen (Disney Vlaanderen) en in Brussel (Disney Vlaanderen en Franstalig).
Meer en bron: http://www.tv-visie.be/nieuws/belgie/disney-channel-nieuw-in-basispakket-telenet-digital-tv_32682/

Wesmsn
22 oktober 2009, 13:45
Zal in november toch disney channel worden toegevoegd?

Wat denken jullie,

MrDroopy
22 oktober 2009, 14:04
ik zou er niet van uitgaan...
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413

G.bruiker
22 oktober 2009, 14:13
Als de RTL zenders er ook nog bij moeten tzt denk ik dat de koek qua ruimte echt op is.

realdaffy
22 oktober 2009, 14:26
En dan moeten ze ook nog buitenlandse zenders analoog gaan doorgeven waar ze al mee gestopt waren....

Dan schiet het weer aardig op met de bandbreedte

Bron:
http://www.alphen-chaam.nl/eCache/DEF/54/374.html

Zigmund
22 oktober 2009, 15:47
Als de RTL zenders er ook nog bij moeten tzt denk ik dat de koek qua ruimte echt op is.

Er zullen analoog zenders weg gaan vallen, dit komt er gewoon aan. 1 analoge zender minder en Ziggo kan weer 6 a 7 extra digitaal bijplaatsen

wr01
22 oktober 2009, 17:59
Vanaf 1 november krijgen Telenet Digital TV klanten opnieuw een zender bij in het basispakket met The Disney Channel.
The Disney Channel zal populaire Disney programma’s uitzenden, gecombineerd met populaire Disney-films en kleuterprogramma's.

Telenet brengt de Vlaamse versie van The Disney Channel maar deze zal ongetwijfeld sterk (of geheel) lijken op de al in Nederland beschikbare versie van Disney Channel. UPC geeft namelijk al sinds begin oktober deze zender door op al haar Nederlandse kabelnetten en doet dat analoog en digitaal.

Ook Belgacom TV zal via haar IPTV netwerk de zender gaan doorgeven. Wel zal hier vrijwel zeker uitsluitend digitaal worden gestart met doorgifte maar wel in het basisaanbod. De programmering kent bekende series zoals Hannah Montanah, maar ook in de ochtenduren series voor kleine kinderen met Playhouse Disney.

Voor satellietkijkers zit een doorgifte van Disney Channel (vanwege excusiviteit) er voorlopig zeker nog niet in. Wel hebben TéléSAT kijkers toegang tot de (tevens voor Wallonië beschikbare) grotendeels Franstalige versie van Disney Channel France.

Sleutelwoorden: Disney Channel (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=Disney Channel), Telenet (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=Telenet), UPC (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=UPC), Vlaanderen (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=Vlaanderen), Belgacom TV (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=Belgacom TV), TéléSAT (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=TéléSAT)


bron : http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2483 (http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2483)

Wesmsn
22 oktober 2009, 18:42
Vanaf 1 november krijgen Telenet Digital TV klanten opnieuw een zender bij in het basispakket met The Disney Channel.
The Disney Channel zal populaire Disney programma’s uitzenden, gecombineerd met populaire Disney-films en kleuterprogramma's.

Telenet brengt de Vlaamse versie van The Disney Channel maar deze zal ongetwijfeld sterk (of geheel) lijken op de al in Nederland beschikbare versie van Disney Channel. UPC geeft namelijk al sinds begin oktober deze zender door op al haar Nederlandse kabelnetten en doet dat analoog en digitaal.

Ook Belgacom TV zal via haar IPTV netwerk de zender gaan doorgeven. Wel zal hier vrijwel zeker uitsluitend digitaal worden gestart met doorgifte maar wel in het basisaanbod. De programmering kent bekende series zoals Hannah Montanah, maar ook in de ochtenduren series voor kleine kinderen met Playhouse Disney.

Voor satellietkijkers zit een doorgifte van Disney Channel (vanwege excusiviteit) er voorlopig zeker nog niet in. Wel hebben TéléSAT kijkers toegang tot de (tevens voor Wallonië beschikbare) grotendeels Franstalige versie van Disney Channel France.

Sleutelwoorden: Disney Channel (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=Disney Channel), Telenet (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=Telenet), UPC (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=UPC), Vlaanderen (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=Vlaanderen), Belgacom TV (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=Belgacom TV), TéléSAT (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=TéléSAT)


bron : http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2483 (http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2483)

Als ze in belgié komen dan zal ziggo zeker
Zijn gevraagd voor deze zender,

stitch_duck
22 oktober 2009, 19:00
Vanaf 1 november krijgen Telenet Digital TV klanten opnieuw een zender bij in het basispakket met The Disney Channel.
The Disney Channel zal populaire Disney programma’s uitzenden, gecombineerd met populaire Disney-films en kleuterprogramma's.

Telenet brengt de Vlaamse versie van The Disney Channel maar deze zal ongetwijfeld sterk (of geheel) lijken op de al in Nederland beschikbare versie van Disney Channel. UPC geeft namelijk al sinds begin oktober deze zender door op al haar Nederlandse kabelnetten en doet dat analoog en digitaal.

Ook Belgacom TV zal via haar IPTV netwerk de zender gaan doorgeven. Wel zal hier vrijwel zeker uitsluitend digitaal worden gestart met doorgifte maar wel in het basisaanbod. De programmering kent bekende series zoals Hannah Montanah, maar ook in de ochtenduren series voor kleine kinderen met Playhouse Disney.

Voor satellietkijkers zit een doorgifte van Disney Channel (vanwege excusiviteit) er voorlopig zeker nog niet in. Wel hebben TéléSAT kijkers toegang tot de (tevens voor Wallonië beschikbare) grotendeels Franstalige versie van Disney Channel France.

Sleutelwoorden: Disney Channel (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=Disney Channel), Telenet (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=Telenet), UPC (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=UPC), Vlaanderen (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=Vlaanderen), Belgacom TV (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=Belgacom TV), TéléSAT (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/?action=nieuws&zoek=nieuws&keyword=TéléSAT)


bron : http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2483 (http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2483)

Dat heb ik meer dan een week geleden (13 oktober 2009, 22:33) al gepost. :roll:

NetZo
5 november 2009, 08:03
Disney Channel heeft gisteren bekend gemaakt dat zangeres en presentatrice Sita het gezicht wordt in Nederland. Zo zal zij onder andere de presentatie op zich nemen van het concert Disney Channel Live en daarnaast presenteert ze Disney Channel Exclusive. Hierin zal ze op diverse locaties backstage verslag doen. De eerste Disney Channel Exclusive wordt uitgezonden op 21 november van 19.50-20.15 uur waarin ze achter de schermen is bij het concert van de Jonas Brothers.

haagsegoof
5 november 2009, 08:44
Leuk alleen kunnen wij tot nu toe er niets van zien?
Vraag me af of dit niet een hint is voor ziggo? Ik vraag me zo en zo af waarom ziggo niet reageert? Ik neem aan dat ze dit forum ook lezen?

Zigmund
5 november 2009, 18:03
Leuk alleen kunnen wij tot nu toe er niets van zien?
Vraag me af of dit niet een hint is voor ziggo? Ik vraag me zo en zo af waarom ziggo niet reageert? Ik neem aan dat ze dit forum ook lezen?

Ja, maar als ze de leesbril niet op hebben :-P

Sorry dat ik het zeg maar wanneer er Ruimte is voor die linkse troep als Zizone met die filmpjes van klassen met louter kinderen van marokkaanse, turkse en chinese afkomst, waarom is er dan geen ruimte voor Disney Channel en het nieuwe kanaal van Bassie ???

Sjaool
5 november 2009, 18:24
Sorry dat ik het zeg maar wanneer er Ruimte is voor die linkse troep als Zizone met die filmpjes van klassen met louter kinderen van marokkaanse, turkse en chinese afkomst, waarom is er dan geen ruimte voor Disney Channel en het nieuwe kanaal van Bassie ???
Lekkere mening en relativering heb jij. :rolleyes:

Wesmsn
5 november 2009, 19:03
Ja, maar als ze de leesbril niet op hebben :-P

Sorry dat ik het zeg maar wanneer er Ruimte is voor die linkse troep als Zizone met die filmpjes van klassen met louter kinderen van marokkaanse, turkse en chinese afkomst, waarom is er dan geen ruimte voor Disney Channel en het nieuwe kanaal van Bassie ???

Helemaal mee eens zigmund..;)
We zullen nog wel een paar maandjes moeten zeuren
Voor dat we kunnen kijken naar deze zenders,,

prodix
9 november 2009, 01:29
Lekkere mening en relativering heb jij. :rolleyes:

Er zijn een heleboel met deze of soortgelijke mening. (zgn gelijk gestemden)

Ik vind ook dat het zijn recht is om dit te kunnen zeggen, das nou vrijheid van meningsuiting.
Zolang er niet gescholden word of alles over een kam gaat of radicale uitingen worden gedaan.

Dus als men liever zo'n .... zender ziet gaan dan komen, kan.
Persoonlijk vind ik dat er wel erg veel turkse zenders zijn dat had ook wel met de helft afgekunt.
Dan was er weer ruimte voor wat anders.
Als het maar een toevoeging is (al dan niet met inhoud) voor een doelgroep.
Zoals hier ook te vinden is in dit draadje (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=18903&highlight=welke+zender).

Sjaool
9 november 2009, 02:35
Er zijn een heleboel met deze of soortgelijke mening. (zgn gelijk gestemden)
Het ging mij meer om de opmerking over de klaslokalen.
Daar kunnen die kinderen namelijk helemaal niks aan doen. ;)
Het is puur een gevolg van een multiculturele samenleving en staat helemaal los van wat er aan televisieaanbod wordt doorgegeven.

Vijver
9 november 2009, 03:24
Ja, maar als ze de leesbril niet op hebben :-P

Sorry dat ik het zeg maar wanneer er Ruimte is voor die linkse troep als Zizone met die filmpjes van klassen met louter kinderen van marokkaanse, turkse en chinese afkomst, waarom is er dan geen ruimte voor Disney Channel en het nieuwe kanaal van Bassie ???

Waarschijnlijk is de doelgroep groot. Groter dan het Bassie/Disney publiek.
Ik kijk naar geen van beiden. Waarom heb ik eigenlijk nog het pluspakket, ik kijk er nooit naar, ik stream alleen maar vanaf de pc.

Wesmsn
9 november 2009, 08:02
Ik blijf toch steeds denken dat veel
Mensen en oude mensen en jeugd/kinderen
Positief zijn over deze zenders als ziggo ze wel gaan uitzenden
*Disney Uitzendingen
*Oude Series Van Pebble TV (Bassie's Zender)