View Full Version : Mededeling: Storing legt Emmen Ún Ziggo plat


mennomulder
6 september 2009, 12:09
Uit het Dagblad van het Noorden van 5 september 2009

Storing legt Emmen Ún Ziggo plat

EMMEN - De kabelstoring, die Emmen en de omliggende dorpen vandaag trof, is veroorzaakt door een defect in de Emmer centrale van kabelexploitant Ziggo. Het apparaat, dat alle signalen voor radio, tv, telefoon en internet versterkt en verstuurt, lag volgens Ziggo-woordvoerder Gradus Vos volledig plat.
Zo kon het gebeuren dat alle klanten in Emmenvan het kabelbedrijf Emmen, inclusief de omliggende dorpen, vanaf elf uur 's morgens verstoken waren van radio, tv, telefoon en internet. Tussen 14.00 en 14.30 was de storing in de centrale verholpen en hadden de afnemers weer 'beeld en geluid'. Net op tijd voor de oefeninterland Nederland-Japan.
Bijkomend probleem was dat door de storing in Emmen ook callcenters van Ziggo in heel het land platlagen. Ook die worden volgens Vos gevoed met zogeheten 48 volt-stroom uit Emmen. Gevolg was dat mensen, die belden over de storing, geen gehoor kregen. "Nadat de callcenters weer in de lucht waren, werden onze medewerkers geconfronteerd met enorme achterstanden", aldus Vos.