View Full Version : Klantenservice Ziggo luistert niet


Jolien
2 september 2009, 12:14
Even mijn verhaal spuien:

Ik ben nog maar net lid van Ziggo en ze hebben me al zover dat ik eigenlijk alweer op wil zeggen (helaas zijn zij op het moment de enige aanbieders hier). Heb al een aantal vermoeiende telefoontjes met de klantenservice achter de rug en iemand fatsoenlijk helpen schijnt niet te kunnen bij Ziggo. Dit is mijn verhaal: Op 23 juli jongstleden vond ik een brief in mijn brievenbus van Ziggo dat mijn account afgesloten zou worden als ik niet binnen 10 dagen zou reageren. Dat vond ik erg knap aangezien ik net mijn handtekening onder het koopcontract gezet had en dus pas net eigenaar was van mijn nieuwe huis. Dus ik heb het 070 nummer gebeld wat op de brief stond. Daar heb ik de situatie uitgelegd en de dame die ik toen aan de telefoon kreeg gaf mij aan dat ik per 14 augustus tv en radio zou krijgen en dat ik geen aansluitkosten hoefde te betalen. Een paar dagen later kreeg ik een bevestiging dat ik per 23 juli aangesloten zou zijn bij Ziggo. Dus ik meteen bellen met de klantenservice. Nou ja, meteen, eerst een tijd de wacht in natuurlijk! Daar kreeg ik een medewerkster aan de telefoon die in mijn ogen absoluut niet achter de telefoon had mogen zitten. Ik weet niet wat ze aan het doen was, maar alles wat ik haar zei dat herhaalde ze verkeerd en ze begreep steeds maar niet wat ik haar vertelde. Met kromme tenen heb ik een half uur met haar aan de lijn gehangen. Mijn postcode herhaalde ze verkeerd, mijn huisnummer herhaalde ze verkeerd, ze begreep niet dat ik het huis uit ging en dus niet ging verhuizen, maar een nieuw adres had, toen ze dat snapte maakt ze ervan dat ik van de ********weg naar een ander adres ging (ik ging juist uit huis naar de *******weg verhuizen) en als klap op de vuurpijl maakte ze ervan dat ik per 24 augustus zou verhuizen. Daarop heb ik vermeldt dat dat per 14 augustus zou zijn (Zij: 14 augustus 2008 dus.) Ik: Nee, het is 2009 dit jaar. Zij: Ja, dat zei ik toch! Daarna vermeldde zij mij dat alles geregeld was. Dus ik heb haar vriendelijk vermeldt dat ik de volgende dag wel terug zou bellen, omdat ik er weinig vertrouwen in had dat het goed geregeld was.

De volgende dag heb ik teruggebeld en kreeg ik een vriendelijke meneer aan de telefoon. Toen hij in de gegevens keek, bleek het nog niet goed te staan en daarbij vermeldde hij me dat ik ook nog aansluitkosten zou moeten betalen. Ik heb hem verteld dat ik dat niet hoefde te doen volgend de dame van het eerste gesprek en daarop heeft hij er ook voor gezorgd dat die kosten niet meer van toepassing op mij zouden zijn. Ook heb ik hem het verhaal van de vorige avond vertelt en hij kende de betreffende persoon en zou haar daarop aanspreken. En verder was volgens hem verder alles geregeld. Aangezien ik in deze meneer het volste vertrouwen had, heb ik niet meer gebeld om te controleren of alles klopte.

Nu kreeg ik op vrijdag 28 augustus een factuur binnen die vanaf 23 juli gedateerd was. Dus ik heb meteen gebeld naar het 070 nummer dat ik steeds heb gebeld en daar kreeg ik weer iemand aan de lijn die mij vertelde dat hij het zou regelen. Op dinsdag 1 september keek ik op mijn rekening en zag dat het volledige bedrag vanaf 23 juli was afgeschreven. Dus ik kon weer gaan bellen! Ik pakte het bekende 070 nummer en kreeg na 5 minuten eindelijk iemand aan de lijn. Die besloot mij eerste te gaan ondervragen hoe ik aan het 070 nummer kwam in plaats van hulp te bieden. Nou, van Ziggo zelf! Op het moment dat ik mijn geduld begon te verliezen besloot de meneer die ik aan de lijn had dat hij daar geen zin in had en hing mij zonder pardoes op! Zoiets belachelijks heb ik nog nooit meegemaakt. Ziggo maakt fout na fout, ik hang continue aan de lijn, maak hiervoor kosten en dan word ik er nog opgegooid ook. Dus ik heb terug gebeld en daarna kreeg ik een dame aan de lijn die mij vertelde dat zij mij niet kon helpen omdat ik de klantenservice niet belde. Wat heb ik al die keren ervoor gedaan dan??? Die laatste 2 medewerkers waren te brutaal voor woorden. Vroeger was het nog klant is koning, maakt tegenwoordig lijkt het meer op: We hebben je geld, kan ons het wat schelen. Als je geen klanten aankan die klachten hebben en het beu zijn continue te moeten bellen, dan hoor je niet op een klantenservice thuis. Daarna werd ik naar het 0900 nummer verwezen. Dat heb ik gebeld. Kreeg te horen dat het druk was en dat het een kwartier kon duren. Ik heb een half uur gewacht voordat ik eigenlijk iemand aan de lijn heb gekregen. Daar kreeg ik uiteindelijk te horen dat het bedrag wat teveel berekend was in een credit van de volgende rekening afgetrokken zou worden. Eindelijk een antwoord, maar de manier waarop Ziggo met klanten omgaat vanuit de klantenservice vind ik te gek voor worden. Ik heb 4 keer moeten bellen, daarvoor eerst gemiddeld een kwartier tot half uur aan de lijn gehangen voordat ik iemand aan de lijn kreeg en in 3 van de vier gevallen iemand aan de lijn gehad die niet kon waarmaken wat er van een klantenservice verwacht wordt: SERVICE!

Jdd
2 september 2009, 13:21
Zie ook tread http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?p=199184

De service van ziggo is weer ver gezakt.

Het lijkt wel over er weer ergens een blik zendelingen van een jaar 16 open is getrokken om incidenten problemen en klachten niet te registreren, af te wimpelen of gewoonweg onbeschoft te zijn.

GibMo
4 september 2009, 15:45
Beste Jolien,

Ik zou zeggen join de club van de club van unhappy customers die hun zaakjes (online) willen regelen maar dat niet kunnen vanwege incompetente helpdesks.

Inmiddels heb ik ook een frusterende ervaring opgedaan bij de online en telefonische Ziggo klantenservice over mijn tv aansluiting. Ik probeer al minstens een week een toezegging los te peuteren over de aansluitdatum van mijn televisie. Maar wat ik ook probeer, de mensen zijn goed geinstrueerd om vooral geen toezeggingen te doen. Maar hoe kan het nu zijn dat iets wordt ingepland en ze kunnen niet zeggen wanneer het wordt uitgevoerd.

Het is zelfs zo idioot dat n.a.v. een vraag van mij via de online klantenservice ik als reactie krijg: u zou signaal moeten hebben. Zo niet dan moet u contact opnemen met de telefonische klantenservice. Maw het probleem wordt weer bij de klant neergelegd die weer zelf contact moet zoeken. Maar goed dat heb ik dus weer wel gedaan. En wat zegt dan de telefonische klantenservice: we maken een taak aan om uw aansluiting in te plannen. Toezeggingen worden niet gedaan en ze lullen zichzelf ook nog eens tegen.

En waar hebben we het over. Er moet een mannetje in een auto stappen om een knopje om te zetten.

Sanderw
5 september 2009, 12:48
Bij jullie neemt de helpdesk tenminste nog op.
Ik heb net 50 minuten in de wacht gezeten, zonder dat er gemeld wordt hoelang de wachttijd is en hoeveel wachtenden er voor me zijn. Ik kreeg meer het idee dat het nummer doorgeschakeld naar een muziekzender

michelvanderlaan
5 september 2009, 14:06
denk dat het nog steeds het zelfde is als toen het nog casema was je word gewoon in de wacht gezet niet zeuren en vooral niet klagen als je iets nieuws besteld heb je gelijk iemand aan de lijn maar als je iets wil vragen omdat je digitale ontvanger niet werkt vang je bot of je word behandeld als een leek

een klant
9 september 2009, 22:06
Zou de rede van de slechte behandeling van "klanten"door de klantenservice niet zijn dat ze eigenlijk ook gek worden van al die Klanten die bellen over hun problemen, en dat zij zelf (medewerkers van Ziggo) werken bij een bedrijf die of geen juiste informatie wil of kan geven over slecht werkende apparatuur en diensten ??

Ik ben het eens dat als je meerdere keren (ervaring:cry:) belt met de klantenservice je steeds hetzelfe verhaal moet afsteken over in mijn geval de ITV die niet werkt.
Als ze dan ook nog hetzelfde verhaal zouden afsteken, maar dit is ook niet het geval.

Ziggo is gewoon te groot geworden, en hebben hun eigen problemen niet meer in de hand.

GibMo
11 september 2009, 22:27
Dit is een update van mijn eerder post van 4 september

We zijn inmiddels 7 dagen en 3 klachten e-mails + 3 telefoontjes verder. En, beste lezer, u raadt het al. Ik heb nog steeds geen tv-signaal!!

Ik heb gelukkig wel veel begrijpende medewerkers gesproken waaronder mevrouw ***) en ***) die er allebei geen flauw benul van hebben waarom ik toch maar geen signaal krijg. "Ja meneer, hier staat dat het nog niet is gebeurd met reden onbekend ".

Ik heb nu meerder toezeggingen gekregen dat er met spoed een monteur wordt bijgehaald. Maar de dames krijgen dat dikke luie mannetje kennelijk niet zover dat ie ook daadwerkelijk met zijn dikke :censored: in zijn auto gaat zitten om een knopje om te zetten in een verdeelkast.

Al met al wacht ik nu al ruim 3 weken op een tv signaal. En niemand daar weet precies hoe het kan en wanneer het wordt geregeld.

Ik ga in ieder geval het wknd in met de toezegging dat er zeker wel monteurs werken op zaterdag, (niet dat ze iets uitvreten, maar dat terzijde).

Bedankt Ziggo ga zo door!!!

***) modedit : lees de forumregels nog eens; Namen van medewerkers publiceren we niet.

mod-1
12 september 2009, 11:20
U zegt zelf dat dat er nog niet eens monteurs op pad zijn gestuurd en u zet ze desondanks al zo denigrerend neer? Was uw post alleen bedoeld om te klagen of zoekt u hulp? Voor dat laatste lijkt me uw toonzetting niet echt effectief.

GibMo
13 september 2009, 18:35
Ziggo heeft aangegeven dat een monteur dezelfde dag het probleem oplost als er een spoed melding van wordt gemaakt. Aangezien er een spoed installatie is aangevraagd door de klantenservice en er niet is gereageerd heeft iemand zijn werk niet gedaan. Bovendien zijn er daarnaast 2 normale installatie-data overschreden. Aangezien Ziggo geen flauw idee heeft waarom de installatie niet plaatsvindt houd ik het daarom toch maar op de monteur.

De wijze waarop ik de monteur aanduid is overigens metaforisch bedoeld. Waarbij ik wil aantekenen dat ik dikke mensen niet per definitie lui vind.

Op uw antwoord dat mijn reactie niet zal leiden tot gevraagde hulp kan ik u gelijk geven. Vriendelijk blijven ook niet, heb ik inmiddels ervaren. Het mag daarom duidelijk zijn dat ik deze post niet maakte om hulp te vragen maar om mijn gal te spuwen.

Vwb het noemen van namen in mijn post bied ik mijn excuses aan. Dat was niet netjes.

Witchfinder
18 september 2009, 23:47
Desalniettemen luisteren diverse helpdeskmedewerkers niet, spreken ze elkaar tegen en liegen ze. Althans degenen die ik ad lijn heb gehad...sukkelende herintreders die onwetend zijn en katerige studenten die het allemaal niets kan schelen...

:lol:

Sjaool
18 september 2009, 23:54
...en liegen ze. Althans degenen die ik ad lijn heb gehad...sukkelende herintreders die onwetend zijn en katerige studenten die het allemaal niets kan schelen...
:lol:
Als ze onwetend zijn kunnen ze niet liegen omdat ze gewoonweg niet weten waarover ze het hebben. ;)

Witchfinder
18 september 2009, 23:56
Als ze onwetend zijn kunnen ze niet liegen omdat ze gewoonweg niet weten waarover ze het hebben. ;)

Het was een herintredende vrouw of voormalige huisvrouw die ontwetend was. De katerige studenten liegen.

Vijver
19 september 2009, 00:06
Het was een herintredende vrouw of voormalige huisvrouw die ontwetend was. De katerige studenten liegen.

And there we go again. Laten we wel wezen, niet alle vrouwen zijn herintredend en de meeste studenten zijn eerlijk. Als je nu je verhaal begonnen was met dat je overrompeld bent door een keihard callcentre met messcherpe ondervragingsbeauty's, dan lullen we verder.

Witchfinder
19 september 2009, 00:27
And there we go again. Laten we wel wezen, niet alle vrouwen zijn herintredend en de meeste studenten zijn eerlijk. Als je nu je verhaal begonnen was met dat je overrompeld bent door een keihard callcentre met messcherpe ondervragingsbeauty's, dan lullen we verder.

Bedankt voor je waardevolle en messcherpe bijdrage! :schater:

Zegt context je iets? Of zoiets als een persoonlijke ervaring? Je hoeft het niet zo op jezelf te projecteren ;)

GibMo
21 september 2009, 09:16
Update 3

Na een karrevracht aan klachten van mij (zie ook mijn eerdere posts) en nadat ik vorige week nog een grappenmakende helpdesk aan de lijn had (te schofterig voor woorden), komt de ziggo opeens met een spontaan voorstel voor restitutie voor alle ellende. Hier schiet ik toch wel een klein beetje vol van.

Zijn er soms toch nog mensen bij de Ziggo met het hart op de juiste plaats?

Dank u wel Ziggo!

FullHD1
21 september 2009, 12:56
Dit is een update van mijn eerder post van 4 september

We zijn inmiddels 7 dagen en 3 klachten e-mails + 3 telefoontjes verder. En, beste lezer, u raadt het al. Ik heb nog steeds geen tv-signaal!!

Ik heb gelukkig wel veel begrijpende medewerkers gesproken waaronder mevrouw ***) en ***) die er allebei geen flauw benul van hebben waarom ik toch maar geen signaal krijg. "Ja meneer, hier staat dat het nog niet is gebeurd met reden onbekend ".

Ik heb nu meerder toezeggingen gekregen dat er met spoed een monteur wordt bijgehaald. Maar de dames krijgen dat dikke luie mannetje kennelijk niet zover dat ie ook daadwerkelijk met zijn dikke :censored: in zijn auto gaat zitten om een knopje om te zetten in een verdeelkast.

Al met al wacht ik nu al ruim 3 weken op een tv signaal. En niemand daar weet precies hoe het kan en wanneer het wordt geregeld.

Ik ga in ieder geval het wknd in met de toezegging dat er zeker wel monteurs werken op zaterdag, (niet dat ze iets uitvreten, maar dat terzijde).

Bedankt Ziggo ga zo door!!!

***) modedit : lees de forumregels nog eens; Namen van medewerkers publiceren we niet.Dan wens ik je veel sterkte, maar ik denk dat je het beste toch naar kantoor kunt rijden. Gewoon brief opstellen, met datum/tijdstip van komst.
Ik vecht al maanden tegen Ziggo, heb ondertussen gesprekken gehad en vergoedingen etc.
Er is mij door Martine Ferment medegedeeld dat ik geen e-mails meer mag sturen aan directie leden. Heb er inmiddels 4 inclusief mobielnummer van iemand.
Maar ik vind dat het toch veel beter moet en kan bij Ziggo dan nu.
Ik blijf het een verschrikkelijk bedrijf vinden terwijl de producten best goed zijn.

Het arrogante stoort mij nog wel het meest van deze organisatie!

Hebbes
22 september 2009, 12:46
Dit is een update van mijn eerder post van 4 september

We zijn inmiddels 7 dagen en 3 klachten e-mails + 3 telefoontjes verder. En, beste lezer, u raadt het al. Ik heb nog steeds geen tv-signaal!!

Ik heb gelukkig wel veel begrijpende medewerkers gesproken waaronder mevrouw ***) en ***) die er allebei geen flauw benul van hebben waarom ik toch maar geen signaal krijg. "Ja meneer, hier staat dat het nog niet is gebeurd met reden onbekend ".

Ik heb nu meerder toezeggingen gekregen dat er met spoed een monteur wordt bijgehaald. Maar de dames krijgen dat dikke luie mannetje kennelijk niet zover dat ie ook daadwerkelijk met zijn dikke :censored: in zijn auto gaat zitten om een knopje om te zetten in een verdeelkast.

Al met al wacht ik nu al ruim 3 weken op een tv signaal. En niemand daar weet precies hoe het kan en wanneer het wordt geregeld.

Ik ga in ieder geval het wknd in met de toezegging dat er zeker wel monteurs werken op zaterdag, (niet dat ze iets uitvreten, maar dat terzijde).

Bedankt Ziggo ga zo door!!!

***) modedit : lees de forumregels nog eens; Namen van medewerkers publiceren we niet.

Ik vind het zeer laag van u om iedereen neer te zetten als nietsnutten. Alle mederwerkers en medewerksters van Ziggo doen hun best om zaken in orde te krijgen. Het is zeker niet netjes om mensen te beledigen. Er zullen heus wel dingen niet helemaal goed gaan, maar waar gehakt wordt, vallen spaanders. Of bent u iemand die volmaakt is.

BaotianOnline
22 september 2009, 19:35
Sorry moet even reageren...
Veel geld uit geven aan Reclame om nieuwe aansluitingen te kunnen verkopen en wat denk je....
Krijgen ze reactie's/aanmeldingen doen ze er niets mee...
Wat een zooitje.....

Wij proberen het sinds 09-07-09 voor elkaar te krijgen echter zonder succes...

Jammer :)
Tijd voor een zakelijke aanpak binnen ZiGGo, niet het product is onder de maat maar het personeel......!!!!

:thumb up: Op naar een betere wereld... :sleep: ze slapen en slapen :sleep:

michelvanderlaan
22 september 2009, 21:03
Ik vind het zeer laag van u om iedereen neer te zetten als nietsnutten. Alle mederwerkers en medewerksters van Ziggo doen hun best om zaken in orde te krijgen. Het is zeker niet netjes om mensen te beledigen. Er zullen heus wel dingen niet helemaal goed gaan, maar waar gehakt wordt, vallen spaanders. Of bent u iemand die volmaakt is.
Heb meer het idee dat we niks mogen zeggen waarom is dit forum dan om netje te blijven en vooral niet onvriendelijk worden denk dat ook hier ziggo is binnen gekomen om als je te fel reageerd

Sjaool
22 september 2009, 23:02
Heb meer het idee dat we niks mogen zeggen waarom is dit forum dan om netje te blijven en vooral niet onvriendelijk worden denk dat ook hier ziggo is binnen gekomen om als je te fel reageerd
Je mag best fel reageren maar verwoord het dan wel op zo'n manier dat het redelijk blijft.
Als men onredelijk wordt val er meestal niet meer te communiceren en dan gaat het van kwaad tot erger en schiet niemand er meer iets mee op.

@BaotianOnline:
Wat probeer je voor elkaar te krijgen?
Je roept nu wel iets maar waar heb je het over?

Ik heb begin dit jaar mijn abonnement over gezet naar Alles-in-1 Plus en dat ging in eerste instantie ook mis omdat ik mijn aanvraag niet goed had gedaan waardoor mijn aanvraag via het internet niet binnen was gekomen.
Hierdoor was mijn dus aanvraag ook nooit in behandeling kon zijn genomen.

Ik weet niet wat er bij jou aan de hand is maar zo maar roepen dat het een zootje is en verder geen informatie geven over wat er aan de hand is lost ook niks op.

Excalibur
23 september 2009, 07:10
Heb meer het idee dat we niks mogen zeggen waarom is dit forum dan om netje te blijven en vooral niet onvriendelijk worden denk dat ook hier ziggo is binnen gekomen om als je te fel reageerd
Heeft niets met felheid te maken, wel met op een nette en respectvolle manier met elkaar discussiŽren. Met beledigen schiet niemand wat op, en daar is een discussie ook niet bij gebaat. Ook in het dagelijks leven schiet je niets op met beledigen en schelden.

Men kan heel fel discussiŽren, terwijl men toch op een respectvolle manier naar elkaar kan communiceren en zonder elkaar of anderen daarbij te beledigen. Lijken me niet meer als normale normen en waarden.

Isis
25 september 2009, 12:20
Sinds kort werk ik zelf op de helpdesk (technisch) van Ziggo. Voor jullie mij nu gaan aanvallen met z'n allen: ik begrijp jullie! Ik word ook gestoord van collega's die hun werk niet goed doen en niet goed loggen waardoor klanten hun verhaal 10x af moeten steken en ik met een boze klant zit. Gelukkig zijn er ook genoeg collega's die hun werk wťl goed doen, maar dit niet altijd goed kunnen doen omdat tools eruit liggen, zaken niet gecommuniceerd worden etc. Daarnaast kunnen we vaak niks zeggen over hoe lang een storing bijv duurt omdat we het domweg niet weten.
Aan de andere kant zijn er ook klanten die zich eerst gaan zitten opvreten, dan bedenken dat ze vast weer niet geholpen worden en dan bellen. Of zo gaat het voor mijn gevoel. Die hebben vantevoren al het idee dat ze toch niet worden geholpen en bellen dan op... Daar word ik ook gestoord van.
Toegegeven: Ziggo maakt de nodige fouten. Intern word er ook hard aan gewerkt om dit te verbeteren (trust me on that one). Maar alsjeblieft, mensen, blijf rustig als je belt en probeer vriendelijk te blijven. Dat doe ik ook als ik in de lijn zit.

NB: ik zit hier op persoonlijke titel niet namens Ziggo.

GibMo
25 september 2009, 22:16
De klantenservice zitaan het eind van lijn. En daarom krijgen jullie alle shit over je heen die door jullie eigen organisatie wordt gecreerd. En jullie kunnen er zelf ook geen zak aan doen om de problemen op te lossen.

Tijdens mijn telefoontjes heb ik gevraagd naar de afdelingsmanager. Die had ik graag zijn vet gegeven. Maar die krijg ik niet te spreken. "Nee meneer ik kan u niet doorverbinden" hoor je dan. En op de achtergrond hoor je dan zo'n gastje "joh, verbind em maar ff door met de directie".

Jullie willen of kunnen volgens mij niet anders. In ieder geval is het bij de klantenservice van Ziggo een kansloos baantje.

Sterkte daar, want jij bent wel een goeie volgens mij. Zoek gauw wat anders..

FullHD1
25 september 2009, 23:14
We klagen allemaal maar wanneer gaan we eens massaal richting Groningen.
Sedert fusie naar Ziggo is er ellende, we pikken het althans sommige maar betalen trouw voor slechte service en dito klantendesk.

FullHD1
25 september 2009, 23:18
De klantenservice zitaan het eind van lijn. En daarom krijgen jullie alle shit over je heen die door jullie eigen organisatie wordt gecreerd. En jullie kunnen er zelf ook geen zak aan doen om de problemen op te lossen.

Tijdens mijn telefoontjes heb ik gevraagd naar de afdelingsmanager. Die had ik graag zijn vet gegeven. Maar die krijg ik niet te spreken. "Nee meneer ik kan u niet doorverbinden" hoor je dan. En op de achtergrond hoor je dan zo'n gastje "joh, verbind em maar ff door met de directie".

Jullie willen of kunnen volgens mij niet anders. In ieder geval is het bij de klantenservice van Ziggo een kansloos baantje.

Sterkte daar, want jij bent wel een goeie volgens mij. Zoek gauw wat anders..


Werken in een callcenter is Łberhaupt het laagste wat je kunt doen tegen een minimum salaris, maar mocht je echt rechtstreekse nummers willen van Ziggo mensen of het e-mail adres van mevr. Martine Ferment, ik heb ze maar mag het niet meer gebruiken want dan sluiten ze ons af.
Eventueel heb ik ook van de woordvoerder en nog twee managers.

Stoer toch afsluiten, shit veroorzaken maar niet mogen klagen.
Managers mag je niet storen met de rotzooi die ze zelf genereren.

Sjaool
25 september 2009, 23:41
Jullie willen of kunnen volgens mij niet anders. In ieder geval is het bij de klantenservice van Ziggo een kansloos baantje.

Sterkte daar, want jij bent wel een goeie volgens mij. Zoek gauw wat anders..
Wees in ieder geval blij dat er een klantenservice is.
Zou die er niet geweest zijn dan liep je pas echt tegen een muur aan.
Nu zijn er tenminste nog mensen die je uit alle macht en naar kunnen en eer en geweten proberen te helpen.

Isis
26 september 2009, 20:19
De klantenservice zitaan het eind van lijn. En daarom krijgen jullie alle shit over je heen die door jullie eigen organisatie wordt gecreerd. En jullie kunnen er zelf ook geen zak aan doen om de problemen op te lossen.

Tijdens mijn telefoontjes heb ik gevraagd naar de afdelingsmanager. Die had ik graag zijn vet gegeven. Maar die krijg ik niet te spreken. "Nee meneer ik kan u niet doorverbinden" hoor je dan. En op de achtergrond hoor je dan zo'n gastje "joh, verbind em maar ff door met de directie".

Jullie willen of kunnen volgens mij niet anders. In ieder geval is het bij de klantenservice van Ziggo een kansloos baantje.

Sterkte daar, want jij bent wel een goeie volgens mij. Zoek gauw wat anders..
Ik vind het eigenlijk wel heel leuk werk :) Juist omdŠt er zoveel misgaat is het de uitdaging om het op te lossen, daarvoor ben ik aangenomen en daar word ik voor betaald dus dat doe/probeer ik dan ook. En dat vind ik leuk :)

catastrofus
26 september 2009, 21:00
Ik vind het eigenlijk wel heel leuk werk :) Juist omdŠt er zoveel misgaat is het de uitdaging om het op te lossen

Tja, dan heb je wel wat werk te doen, omdat je het leuk vindt om die problemen op te lossen. Ik zou als werknemer het leuk vinden als er minder problemen zouden zijn.

Gert.

Hebbes
26 september 2009, 21:06
Tja, dan heb je wel wat werk te doen, omdat je het leuk vindt om die problemen op te lossen. Ik zou als werknemer het leuk vinden als er minder problemen zouden zijn.

Gert.
Tja, als er geen problemen zijn, is het voor de werknemer ook niet leuk. Sterker nog, ze zijn dan overbodig en dat is voor Isis niet leuk:wink:

catastrofus
26 september 2009, 21:21
Tja, als er geen problemen zijn, is het voor de werknemer ook niet leuk. Sterker nog, ze zijn dan overbodig en dat is voor Isis niet leuk:wink:

Ik kan me niet voorstellen dat een werknemer van welk bedrijf dan ook problemen van klanten LEUK vindt om op te lossen... Een uitdaging ok, maar LEUK. :shock: Ik vind het, in mijn positie, niet LEUK om dat soort problemen op te lossen, ik had er liever voor gezorgd dat ze niet voorkwamen.

Gert.

FullHD1
26 september 2009, 21:39
Vandaag gelezen in Tevolutie, het magazine voor professionals in TV distributienetwerken in Nederland.

SERVICEDESK ZIGGO SCOORT HET SLECHTST, bladzijde 19 (wij wisten dit natuurlijk al)

Ik zou mij toch echt achter de oren krabben directeur klantenservice waarom wij als klanten alles maar moeten accepteren.

Lurker16
26 september 2009, 22:05
Leuke discussie hier over de helpdesk.

Uiteindelijk draait het allemaal om kosten. Die helpdesk kost veel geld vandaar het 0900 nummer waar we allemaal arm van worden.

Mijn vorige ISP had een gewoon 020 nummer en er werd zeer goed werk afgeleverd. Jammer dat ik met ADSL er alleen 10 MB uit het lijntje kon persen.

TIP voor ziggo:


Maak die helpdesk een gratis 0800 nummer. Dan kost het Ziggo erg veel geld en hebben ze er zelf baat bij dat de klanten snel en goed worden geholpen.

De uiteindelijke kostenbesparing voor ziggo is dat uiteindelijk resultaat is dat mensen minder vaak moeten bellen omdat het allemaal zo perfect is. En wat extra mond op mond reclame zorgt ook nog voor extra klanten.

FullHD1
27 september 2009, 00:07
Leuke discussie hier over de helpdesk.

Uiteindelijk draait het allemaal om kosten. Die helpdesk kost veel geld vandaar het 0900 nummer waar we allemaal arm van worden.

Mijn vorige ISP had een gewoon 020 nummer en er werd zeer goed werk afgeleverd. Jammer dat ik met ADSL er alleen 10 MB uit het lijntje kon persen.

TIP voor ziggo:


Maak die helpdesk een gratis 0800 nummer. Dan kost het Ziggo erg veel geld en hebben ze er zelf baat bij dat de klanten snel en goed worden geholpen.

De uiteindelijke kostenbesparing voor ziggo is dat uiteindelijk resultaat is dat mensen minder vaak moeten bellen omdat het allemaal zo perfect is. En wat extra mond op mond reclame zorgt ook nog voor extra klanten.Laten we er mond tot mond reclame van maken ;-)
Ik denk dat Ziggo het nooit leert, wel eens binnen geweest?
Schrijnend, ze weten amper zelf waarmee ze bezig zijn.
Ik mag stellen helaas een ervaringsdeskundige te zijn.

Sjaool
27 september 2009, 09:43
Ik kan me niet voorstellen dat een werknemer van welk bedrijf dan ook problemen van klanten LEUK vindt om op te lossen...
Ik denk dat je het in dit kader ook moet lezen als uitdagend. ;)

Ik vind problemen aan mijn of iemand anders zijn computer ook niet leuk maar wel een uitdaging om op te lossen.
En dat is dus weer leuk als het gelukt is. :)

Excalibur
27 september 2009, 19:32
Leuke discussie hier over de helpdesk.

Uiteindelijk draait het allemaal om kosten. Die helpdesk kost veel geld vandaar het 0900 nummer waar we allemaal arm van worden.
Er arm van worden? Is wel erg theatraal uitgedrukt wat het kost slechts 10ct/min, dus voor 1euro kan je 10 minuten aan de lijn hangen. Of dat duur of goedkoop is kan je hele lange discussies over voeren, maar arm word je er niet van.

En voor Ziggo is het een druppel op een gloeiende plaat. Geld kosten doet het altijd, en als het telefoonnummer kostendekkend moet dan moet het minimaal 6-8x duurder.


TIP voor ziggo:


Maak die helpdesk een gratis 0800 nummer. Dan kost het Ziggo erg veel geld en hebben ze er zelf baat bij dat de klanten snel en goed worden geholpen.
Het kost ze nu ook erg veel geld, en het kost dan alleen maar meer.

rednas77
28 september 2009, 11:37
Er arm van worden? Is wel erg theatraal uitgedrukt wat het kost slechts 10ct/min, dus voor 1euro kan je 10 minuten aan de lijn hangen. Of dat duur of goedkoop is kan je hele lange discussies over voeren, maar arm word je er niet van.

En voor Ziggo is het een druppel op een gloeiende plaat. Geld kosten doet het altijd, en als het telefoonnummer kostendekkend moet dan moet het minimaal 6-8x duurder.


Het kost ze nu ook erg veel geld, en het kost dan alleen maar meer.

Dat Ziggo 10ct/min kost vind ik nog niet zo'n probleem. Dat ik reeds 5 dagen aan het bellen ben en ik in 99% van de gevallen te horen krijg "dat er op het moment een wachttijd is die langer is dan we van Ziggo gewend zijn" dat vind ik een probleem.
Want dat betekent een wachttijd van meer dan een 45 minuten (m.i.).
Dan probeer ik 's avonds te bellen want de HD is toch tot 22.00 uur geopend. Vanaf 21.30 uur kun je niet eens meer een medewerker aan de lijn krijgen (zal de wachttijd wel te lang zijn), want dan is het keuzemenu flink ingekort.
Telefonisch Ziggo bereiken is een ramp en mailen is ook ellende. Reacties op klachten kan zo maar oplopen tot 2 Š weken.

MrDroopy
28 september 2009, 13:33
Dat Ziggo 10ct/min kost vind ik nog niet zo'n probleem. Dat ik reeds 5 dagen aan het bellen ben en ik in 99% van de gevallen te horen krijg "dat er op het moment een wachttijd is die langer is dan we van Ziggo gewend zijn" dat vind ik een probleem.
Want dat betekent een wachttijd van meer dan een 45 minuten (m.i.).
Dan probeer ik 's avonds te bellen want de HD is toch tot 22.00 uur geopend. Vanaf 21.30 uur kun je niet eens meer een medewerker aan de lijn krijgen (zal de wachttijd wel te lang zijn), want dan is het keuzemenu flink ingekort.
Telefonisch Ziggo bereiken is een ramp en mailen is ook ellende. Reacties op klachten kan zo maar oplopen tot 2 Š weken.
Het is eerder gezegd: 's morgens om 8 uur sharp bellen (eigenlijk 30 seconden ervoor vast beginnen ;)) dan is de kans dat je binnen een paar minuten iemand aan de lijn hebt vele malen groter.

ber000000-6
28 september 2009, 15:30
uurtje geleden gebeld met de 0900-1884 helpdesk, en mn kennis zegt van te voren: het zal wel lang duren, want er is een wachtlijst.
het viel zeer mee, want binnen 3 minuten een persoonlijke medewerker aan de lijn, en binnen 9 minuten het gesprek afgerond, en een afspraak gemaakt voor een storingsmonteur.

het kan dus wel goed gaan, zal er vast aan liggen welk keuze menu je kiest. postcode...tv/radio...financieele.../ technisch etc.

succes.

berrie.

reflex
28 september 2009, 15:49
Er arm van worden? Is wel erg theatraal uitgedrukt wat het kost slechts 10ct/min, dus voor 1euro kan je 10 minuten aan de lijn hangen. Of dat duur of goedkoop is kan je hele lange discussies over voeren, maar arm word je er niet van.

En voor Ziggo is het een druppel op een gloeiende plaat. Geld kosten doet het altijd, en als het telefoonnummer kostendekkend moet dan moet het minimaal 6-8x duurder.


Het kost ze nu ook erg veel geld, en het kost dan alleen maar meer.

Het is alleen zo jammer dat die eerste 1 a 2 euro al weg zijn voordat je fatsoenlijk iemand aan de telefoon hebt! Vandaag zelf ook weer 33 minuten aan de telefoon i.v.m. een klacht die ik vrijdag 18 september al heb gemeld... en wat denk je... nog niet opgelost.. Het ligt al sinds 18 september bij netwerkbeheer, en die doen er gewoon niets mee. Klaar, meer kun je niet doen behalve afwachten........en afwachten..... oh ja, en betalen... en afwachten...... Het gebeurt gewoon te vaak dat er niets met klachten wordt gedaan en dan moet je steeds zelf weer blijven bellen, en ja.... dan wordt die 10 minuten voor 1 euro op een gegeven moment wel erg duur ja! Voor deze ene klacht (modem laad verkeerd profiel en daardoor veel te lage internetsneheden) ondertussen al bijna 2 uur aan de telefoon gehangen... das toch al snel 12 euro! beetje zonde geld(gaan we natuurlijk wel weer terugvorderen)

BaotianOnline
29 september 2009, 00:15
uurtje geleden gebeld met de 0900-1884 helpdesk, en mn kennis zegt van te voren: het zal wel lang duren, want er is een wachtlijst.
het viel zeer mee, want binnen 3 minuten een persoonlijke medewerker aan de lijn, en binnen 9 minuten het gesprek afgerond, en een afspraak gemaakt voor een storingsmonteur.

het kan dus wel goed gaan, zal er vast aan liggen welk keuze menu je kiest. postcode...tv/radio...financieele.../ technisch etc.

succes.

berrie.

HAHAHA ik geloof je :)
Maar nu moet deze nog komen... hahaha

BaotianOnline
29 september 2009, 00:19
Sinds kort werk ik zelf op de helpdesk (technisch) van Ziggo. Voor jullie mij nu gaan aanvallen met z'n allen: ik begrijp jullie! Ik word ook gestoord van collega's die hun werk niet goed doen en niet goed loggen waardoor klanten hun verhaal 10x af moeten steken en ik met een boze klant zit. Gelukkig zijn er ook genoeg collega's die hun werk wťl goed doen, maar dit niet altijd goed kunnen doen omdat tools eruit liggen, zaken niet gecommuniceerd worden etc. Daarnaast kunnen we vaak niks zeggen over hoe lang een storing bijv duurt omdat we het domweg niet weten.
Aan de andere kant zijn er ook klanten die zich eerst gaan zitten opvreten, dan bedenken dat ze vast weer niet geholpen worden en dan bellen. Of zo gaat het voor mijn gevoel. Die hebben vantevoren al het idee dat ze toch niet worden geholpen en bellen dan op... Daar word ik ook gestoord van.
Toegegeven: Ziggo maakt de nodige fouten. Intern word er ook hard aan gewerkt om dit te verbeteren (trust me on that one). Maar alsjeblieft, mensen, blijf rustig als je belt en probeer vriendelijk te blijven. Dat doe ik ook als ik in de lijn zit.

NB: ik zit hier op persoonlijke titel niet namens Ziggo.


Ben het wel met je eens dat men rustig en fatsoenlijk moet blijven, wat helpt is dat wij steeds bij de aanvang van het gesprek de naam vragen van de HD medewerler..
Jullie doen ook je werk..

Succes bij ZiGGo :)

BaotianOnline
29 september 2009, 00:22
Tja, als er geen problemen zijn, is het voor de werknemer ook niet leuk. Sterker nog, ze zijn dan overbodig en dat is voor Isis niet leuk:wink:

Een geluk bij ZIGGo op de HD, kom je nooit zonder werk te zitten hahaha je krijgt steeds meer werk...

Isis
29 september 2009, 21:40
Ben het wel met je eens dat men rustig en fatsoenlijk moet blijven, wat helpt is dat wij steeds bij de aanvang van het gesprek de naam vragen van de HD medewerler..
Jullie doen ook je werk..

Succes bij ZiGGo :)
Het kan sowieso geen kwaad om de namen te noteren. Helaas wordt er niet altijd gelogd en als de klant dan de naam genoteerd heeft kunnen wij de betreffende collega daarop aanspreken.
Wat ik ťťn keer heb meegemaakt: klant begon het gesprek met de opmerking 'ik zal proberen rustig te blijven, maar eigenlijk ben ik hartstikke boos'. Dat was ook volkomen terecht, klant zat al aantal maanden zonder telefonie, maar op zo'n manier heeft hij eigenlijk zelf al de angel eruit gehaald en aangegeven dat hij wel wil meewerken aan een oplossing. Dan weet ik als td medewerker ook waar ik aan toe ben ;)

GibMo
29 september 2009, 21:49
Wees in ieder geval blij dat er een klantenservice is.
Zou die er niet geweest zijn dan liep je pas echt tegen een muur aan.
Nu zijn er tenminste nog mensen die je uit alle macht en naar kunnen en eer en geweten proberen te helpen.

Sjaool. Ik moet me nu echt beheersen om niet heel cynisch te worden.

Maar laat ik dit zeggen: als Ziggo niet de enige kabelexploitant was geweest waar ik uit had kunnen kiezen, dan had Ziggo geen HD nodig gehad.

Oei nu ben ik het toch!

FullHD1
30 september 2009, 17:05
Desalniettemen luisteren diverse helpdeskmedewerkers niet, spreken ze elkaar tegen en liegen ze. Althans degenen die ik ad lijn heb gehad...sukkelende herintreders die onwetend zijn en katerige studenten die het allemaal niets kan schelen...

:lol:

kortom een zeer slechte provider met werknemers zonder gevoel voor commerciŽle feeling.
Vaak ook nog kanslozen op de arbeidsmarkt, want al je echt niets (meer) kunt dan kun je nog altijd in een callcenter werken toch?

Maar ZIGGO deert het niet.....tenminste in een jaar dat we een nieuwe directeur klantenservice hebben is er niets veranderd terwijl de producten positief scoren.