View Full Version : Eerste ervaring


hbeck
28 augustus 2009, 21:49
Eindelijk mijn 5050C in huis nadat ik jarenlang met heel veel plezier mijn 9200 heb gebruikt. Met zeer veel enthousiasme de machine uitgepakt en aangesloten. Mooie gelikte machine en bovendien veel stiller dan mijn 9200. Prachtig scherp beeld maar de "normale"digitale TV vind ik wat tegenvallen. Snel over op de HDMI aansluiting en daarop is HD echt helemaal goed,, de "normale digitale"kwaliteit vind ik niet zo goed, volgens mij was mijn 9200 scherper. De interface is iets anders als op de 9200 maar na een tijd zoeken zie ik eindelijk hoe ik een opname weer kan weggooien wat erg lang duurt. Meerdere opnamen tegelijk weggooien is weer iets lastiger (of ik ben er nog niet achter hoe dat moet) totdat ik ineens met een felgroen scherm werd geconfronteerd. De rest van de avond maar weer op de ouderweste scart hetgeen ten koste gaat van de kwaliteit. Vanmorgen naar de winkel om een component kabel setje aan te schaffen en die werkte ook maar helaas zonder geluid. Ik krijg het geluid er niet op welke combinatie ik ook probeer, gelukkig werkt nu mijn HDMI wel weer zodat ik daar nu naar kijk. Misschien vanavond weer terug naar scart.
Het HD beeld is perfect maar ik heb een beetje buggy gevoel over de 5050, ben een beetje teleurgesteld maar misschien dat jullie mij tips kunnen geven over bijvoorbeeld hoe het geluid geactiveerd kan worden bij de component aansluiting of hoe ik mijn HDMI aansluiting meer stabiel krijg.

Ik hoop op snelle reacties want anders sluit ik mijn 9200 maar weer aan.
Ik hoop op jullie reacties.

Bernd
28 augustus 2009, 22:23
Geluid zul je apart moeten aansluiten: component ondersteunt geen geluid, HDMI wel. Je kunt de gewone audio uitgang nemen en die aansluiten op audio-in van de tv.
Bernd

hbeck
28 augustus 2009, 22:39
Bedankt voor je reactie, ik was daar mee bekend en heb inderdaad naast mijn 3 component aansluitingen ook mijn audio aangesloten maar helaas, niks, noppes nada. Geen geluid.

Geen idee waarom niet

TheGrouch
28 augustus 2009, 22:55
Hoe heb je die audio aangesloten?
Tulp of spdif?
Heb je bij a/v instellingen de juiste audio-prioriteit staan?

hbeck
28 augustus 2009, 23:02
Tulp, en ik heb de juiste prioriteit ingesteld

Bernd
30 augustus 2009, 14:39
Tulp, en ik heb de juiste prioriteit ingesteldIk heb mijn monitor via component aangesloten. Het geluid op de rode en witte tulp-stekkers.
Audio uitgang = stereo
Audio-prioriteit = PCM
Volume Humax staat niet op 0 :wink:

Wanneer je de audiopluggen uit de Humax haalt en dan je vinger tegen de middelste pin houdt, hoor je dan een brom uit de luidsprekers komen? Moet wel. Hoor je niets dan is er iets mis met je versterker / tv.

Bernd