View Full Version : Vraag: Afschermen?


sagitta424
19 augustus 2009, 17:06
Ik heb nu een maand Alles in 1 Extra, maar draai nog op de Motorola modem. Wat ik hier allemaal lees over de Docsis 3 modem maakt dat ik de komst van het pakje meer met angst dan met enthousiasme afwacht :sad:.

Ik vraag me af of het met het oog op die RF problemen van dect telefoon of wireless router niet zou helpen, als de modem in een metalen kastje of een heel fijnmazig metaalgaas geplaatst wordt. Zou dat niet voldoende afscherming kunnen bieden?

Mvg,

Sagitta424.

pletter
19 augustus 2009, 17:38
Kooi van Faraday, genoemd naar Michael Faraday (http://nl.wikipedia.org/wiki/Michael_Faraday), is de benaming voor een kooivormige constructie van elektrisch geleidend materiaal zoals koper (http://nl.wikipedia.org/wiki/Koper_(element)) of ijzer (http://nl.wikipedia.org/wiki/IJzer_(element)) dat er voor zorgt dat elektromagnetische straling (http://nl.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetische_straling) niet tot binnen de kooi kan doordringen. Ontvangst van radiosignalen is in een kooi van Faraday daarom niet mogelijk. Het uitzenden van radiosignalen door een zender met antenne in een kooi van Faraday is ook niet mogelijk. Allerlei stoorvelden zoals van bliksem (http://nl.wikipedia.org/wiki/Bliksem) hebben in een kooi van Faraday geen invloed,wel beetje dure oplossing


bron wikipedia

May Laser
19 augustus 2009, 19:39
Het zou kunnen helpen. Echter moet je het modem nog wel aansluiten, en dit kan stoorsignalen naar binnen dragen .
De coax zal niet zo een probleem zijn, die is al afgeschermd. :-P

De voedings- en telefoonkabel zijn dat niet. Hier zou je dan een ferrietkraal om kunnen doen. Dat is zo een verdikking aan het einde van een kabel. Misschien zit die zelfs al aan de voedingskabel? :?:

Verder kun je nog experimenteren of je de afscherming galvanish scheidt van het modem, of eraan vastmaakt. Ik zet mn geld op het tweede.


wel beetje dure oplossing

Valt wel mee. Een goed dichtgemaakte pc-kast kan al volstaan. Je kunt het testen door je mobiel erin te stoppen, en kijken of ie ontvangst heeft :wink: