View Full Version : Vraag: Probleem met één telefoonnummer


dvraets
18 augustus 2009, 22:54
Wij zijn sinds kort overgegaan naar ZIGGO alles in één. Voordien KPN internet+bellen gehad en dat beviel prima. We wilden alleen digitale TV met het huidige zenderprogramma en dat biedt KPN niet.
Alles werkt tot dusverre perfect, buiten dat we de draadloze telefoon hebben moeten omzetten van DTMF naar FSK.
Er is echter één nummer,tot nog toe, waar we een in gesprektoon bij blijven krijgen. Als we een ander telfoontoestel aansluiten hetzelfde. Maar met onze mobiele kunnen we wel gewoon bellen en blijkt dat niemand daar gebeld heeft. Wij zitten in Zuid-Limburg en het nummer dat we bellen is in Papendrecht, dus 078. Dit is een KPN nummer. Heeft iemand hier ervaring mee en zo ja ook een oplossing.

iempje
20 augustus 2009, 08:11
Wat u dan moet doen in dit geval is 0900-1884 bellen keuzen 2 en daarna nog een keer 2. dan komt u uit bij de helpdesk voor telefonie. nou u heeft alles al getest wat u zou kunnen testen dit gewoon even aangeven tegen de agent en die maakt dan een taak voor u aan.

Excalibur
24 augustus 2009, 08:48
Zijn er andere/vaste KPN nummers die jullie wel kunnen bellen?

Als er andere nummers van KPN zijn die jullie wel kunnen bellen zit het probleem zeer waarschijnlijk niet bij Ziggo, maar aan de kant van KPN. Iets wat dan op te lossen is door diegene contact op te laten nemen met KPN.

Ziggo Support Peter
15 oktober 2009, 12:32
waarschijnlijk staat het nummer in de Ziggo systemen nog als Ziggo nummer geregistreerd. Het telefonie platform zal in dat geval zoeken binnen de softswitches van Ziggo, en zal het nummer niet vinden.

In dat geval is het een kwestie van een translatie aanpassen waarna het telefonie platform weet dat het nummer bij een 'externe' provider ligt.