View Full Version : Vraag: Scherptediepte randen objecten


Koenvanbest
18 augustus 2009, 10:04
Goedemorgen allemaal,

Ik heb even een vraag;

Ik beschik over een TX37G10 LCD 37" panasonic televisie. Ik gebruik hierbij een Samsung Decoder 380.

Zaterdag het pakket binnen gehad en alles aangesloten. Ik heb deze kabel http://www.kabeltje.com/profigold-sky-1080p-fullhd-hdmi-13-interconnect-3-meter-p-1015.html aangeschaft.

Wat me helaas op valt is dat de scherptediepte tegen valt. Dwz. dat als ik een hdkanaal bekijk (bijv. Eurosport Native HD van het wk atletiek / Film 1.1) dat ik randen van bijv een ketting of randen van het gezicht lijken te schitteren, ze zijn erg aanwezig en lijken onscherp.

Heeft iemand van jullie ook dit probleem en of hoe ik dit op kan lossen?

Alvast bedankt!

Sjaool
18 augustus 2009, 11:04
Ik heb het probleem niet maar iemand op Tweakers (http://tweakers.net/productreview/9784/panasonic-viera-tx-37lzd800.html) heeft ook een Panasonic en die heeft dit te melden.

De enige notitie hierin is het gebruik van 100Hz, soms wil deze namelijk iets te gretig ingrijpen. Hierdoor worden lijnen, met name kleurovergangen, lelijk getekend. Dit kan vergeleken worden met een pixelbrei aan trail. (object - randen - pixelbrei - andere kleuren) Andere merken zoals Samsung en Sony springen hier beter mee om.

Het is wel een ander type Panasonic en ook weet ik niet of de TX37G10 over 100 Hz beschikt maar het is het proberen waard.

Het is sowieso aan te raden om elke beeldbewerkingsfunctie die de televisie heeft uit te schakelen omdat die vaak veel meer kwaad aan richten dan goed doen wat beeldkwaliteit aan gaat.

Nu vind ik zelf dat een LCD veel hardere contrasten heeft en daardoor dit verschijnsel ook kan optreden maar of dat bij dit type LCD ook zo is weet ik natuurlijk niet.

Panasonic 2009 - C, X, S, G, V en Z serie, deel 5]Dit ([Plasma) is misschien ook een interessante thread voor jou op Panasonic 2009 - C, X, S, G, V en Z serie, deel 5]Tweakers.net ([Plasma).
Deze thread is helemaal gewijd aan de nieuwe Panasonic serie en het is misschien verstandig om daar jouw vraag ook eens te stellen aangezien daar veel meer eigenaars rondlopen met jouw type LCD televisie.
Ze zijn daar trouwens al bij het 5e deel aanbeland. ;)


Oops, vergeet helemaal dat die thread een de plasmatelevisies van Panasonic is gewijd. :oops:

Pio
18 augustus 2009, 11:58
Misschien moet je even spelen met de uitgaande resolutie van de 380. Want waar staat deze nu op? Voor eurosport zou deze op 1080i moeten staan.

Koenvanbest
18 augustus 2009, 18:47
Geen probleem, voor mensen die hetzelfde probleem hebben; zet de scherpte op 1 ipv 10.

Ik merk wel dat het probleem nog op treedt maar in veel mindere mate.

Verder nog een vraag het valt me op dat sommige programma's op nederland drie niet standaard in 16:9 uitgezonden wordt. Valt meer mensen dat op?