View Full Version : Welke TV's gaan straks problemen krijgen met Alphacrypt?


Lucky_Luke
16 augustus 2009, 14:48
Welke TV's gaan straks problemen krijgen?
1) Zijn dat alleen Ziggo approved CI+ tv's met Alphacrypt of
2) alle CI+ tv's/devices met Alphacrypt

Thx,

G038
16 augustus 2009, 17:32
Mijn antwoord is 2)

Fjacobse
16 augustus 2009, 17:39
Mijn antwoord is ook 2.

Lucky_Luke
17 augustus 2009, 12:35
Hmm, niet het antwoord wat ik had willen horen, maar toch bedankt:thumb up:

Tommie33
20 augustus 2009, 14:46
Zou niet fair zijn als het optie 2 is.
Ziggo ondersteunt de tv niet met haar CI+ cam en blokkeert dan tevens de alphacrypt? Ik denk dat ziggo dan een probleem heeft.
Dan hebben de bezitters van een niet-gecertificeerde CI+tv geen beeld meer?
Dan kan je er donder op zeggen dat Ziggo claims aan haar broek krijgt. En terecht. Dat een nieuwe techniek niet werkt is erg vervelend, daar valt dan mee te leven. Maar een oude techniek dan actief blokkeren terwijl je als Ziggo zijnde de nieuwe niet geschikt maakt is machtsmisbruik.
Ik denk dat bijvoorbeeld een Philips dan wel een flink appeltje te schillen heeft met Ziggo.

Curioso
20 augustus 2009, 15:04
Een niet gecertificeerde TV met CI+ slot zal mogelijk wel werken met de Ziggo CI+ module (dat zullen ze in eerste instantie in ieder geval niet tegenwerken).

Alphacrypt uitschakelen is aangekondigd voor alle TVs met CI+ slot.
In feite maakt het niet uit of de TV door Ziggo gecertificeerd is, uitschakelen van de Alphacrypt is misbruik van hun machtspositie. Op dit moment is de Alphacrypt immers de enige mogelijkheid om de tuner in de Tv te gebruiken,en werkt hij gewoon, ook al is hij niet indersteund. Iedereen die gedupeerd wordt als Ziggo die Alphacrypts uitschakelt zou bij daartoe geŽigende instanties moeten gaan klagen.

Tommie33
20 augustus 2009, 15:07
Als er een alternatief is in CI+ zou ik het niet zo een probleem vinden als alphacrypt op zwart gaat. Echter dan moet CI+ wel werken!

Ik ben het er wel mee eens dat als ziggo eerst heeft gezegd dat alphacrypt blijft werken en dat nu niet zo blijkt te zijn ze een heleboel gebruikers een hoop kosten bezorgen en die schadeloos zullen moeten stellen.