View Full Version : Wat voor 'verdeel' kastje zit er bij jullie OP de kabel? 65?


meermeer
14 augustus 2009, 11:30
Waar je kabel het huis binnenkomt zit een 'kastje' Daarop zit dan nog een kastje wat er los op geklikt zit.

De monteur was hier net, en die zei dat ik een verkeerd kastje heb(eigenlijk voor UPC bedoeld) het werkt wel, maar is nooit optimaal.

Echter mijn nwe modem kon nog niet online, dus wilde hij mijn oude modem weer even terug zetten. Echter, die kwam ook niet meer online. Modem leek hem niet meer 100%, echter door de activatie problemen kon hij weinig.

Hij heeft toen weer een oud kastje terug gezet, en toen de nwe, zodat ik iig weer internet had. Ook al was het niet optimaal.

Nu ben ik alleen bang dat hij het 'oude' UPC kastje heeft terug geplaatst.

Ik heb dus de CFS-02/65, goed of niet:)? (montage was gedaan door 'algemeen' bedrijf, vandaar de fout

meermeer
17 augustus 2009, 11:44
niemand :-(?

MrDroopy
17 augustus 2009, 13:59
niemand :-(?
Ik heb geen "kastje". Na binnenkomst gaat het signaal een 4 poorts tratec versterker in. daar zit het modem op 1 poort en de andere 3 poorten gaan verder het huis in. Ik kijk/luister alleen digitaal dus splits sowieso niet.

In jouw geval is dus de vraag of je ook een versterker hebt? Zo ja, is deze retourgeschikt? Zo ja, modem gewoon rechtstreeks op versterker hangen.

In andere gevallen: splits je het signaal in radio en tv of gaat het signaal ongesplitst het huis in, via bijvoorbeeld een multitap of verdeelblok. In dat geval kun je het modem gewoon rechtstreeks op een van de poorten zetten.

afred
17 augustus 2009, 15:09
Bij mij komt eerst het kastje waar de kabel binnen komt, dan de (bij mij) B0916/02R (met aan de achterkant het schakelaartje) in dit kastje worden de kabels van het Modem, coax en Ptt aangesloten.
afred.

Damandan
17 augustus 2009, 15:17
Ik heb geen "kastje". Na binnenkomst gaat het signaal een 4 poorts tratec versterker in. daar zit het modem op 1 poort en de andere 3 poorten gaan verder het huis in.

Hier dezelfde situatie behalve dat 1 poort (de derde) niet gebruikt wordt.

Poort 1: Kabelmodem
Poort 2: Huiskamer
Poort 3: Niet in gebruik
Poort 4: 1ste verdieping + zolder met in totaal twee splitters. (Geeft zelfs op de zolder perfect beeld)

Ook is de aarde-klem van de versterker aangesloten op de gas- of waterleiding om zo (meen ik) nog eventuele kleine storingen uit het signaal te filteren.

meermeer
18 augustus 2009, 12:44
Bij mij komt de kabel binnen in een blokje met een TV/radio out.
Daarop zit een blokje die in die 2 pinnetjes gaat van radio/tv.

Onderop heb ik dan 3 uitgangen radio/tv/internet

En op internet schroef je dan de kabel die naar je modem gaat. Dat blokje 'over' mijn oorspronkelijke aansluiting is dus de CFS02/65.