View Full Version : CI+ modellen Philips


anoniem
10 augustus 2009, 23:14
Update 21 september naar aanleiding van de vele meldingen t.a.v. problemen CI+

De Philips modellen zijn nog NIET gecertificeerd. Ondanks dat Philips claimt met het logo dat de toestellen CI+ compliant zijn blijkt in de praktijk dan een aanzienlijk deel vooralsnog NIET overweg kan met een CI+ CAM.

Philips zal dit probleem zelf moeten verhelpen. Ziggo levert geen aparte CAM voor de Philips toestellen zoals uit sommige chat sessies met philips naar voren is gekomen.

Philips meldt ons dat men op korte termijn het probleem gaat oplossen, vorige week was het nog deze week, hoewel er vandaag nog geen datum is afgegeven.

Het gebruik van een CI+ CAM zal dus mogelijk leiden tot een authenticatie probleem. Wij raden Philips gebruikers nog geen CI+ CAM aan te schaffen. Verder is het toestel nog niet door de certificering gekomen. Er staan nog een aantal issues open. Philips verwacht over 6 weken haar goedkeuring te verkrijgen

anoniem
23 september 2009, 22:09
Mededeling 23 september

Philips heeft vandaag een release uitgebracht met een fix voor het authenticatie probleem, jawel een reparatie van het CI+ deel.
Philips heeft ons vanavond bericht dat ze een probleem met de webserver hadden, maar het lijkt erop dat de server weer actief is.

De eerste (postieve) resultaten zijn gemeld door nlrb. De software is voorlopig alleen bedoeld voor de 9000 serie volgens Philips. Als er geen onverwachte problemen problemen voordoen zal men dezelfde software ook vrij gegeven worden voor de andere series.

Let wel, een evt. upgrade worden uitgevoerd op eigen risico. Betreffende software is NIET goedgekeurd door Ziggo, maar is enkel bedoeld om die mensen die een CI+ kaart van ziggo hebben aangeschaft de mogelijkheid te bieden deze kaart te gebruiken icm het Philips toestel. Wij gaan intussen met Philips verder ten doel de Philips toestellen te certificeren. Uiteraard bepaald het eindresultaat over een aantal weken of Philips ook uiteindelijk goedgekeurd wordt.