View Full Version : geen mail verzenden


costertje
31 juli 2009, 14:38
Hallo

Ik lees op dit forum dat er meer mensen zijn die problemen hebben met het verzenden van de mail. Ook ik heb dit probleem, maar het is volgengs mij toch net iets anders. Ik heb een nieuwe pc en nieuwe router aangesloten en vanaf dat moment kan ik geen @Home mail meer verzenden. Ontvangen lukt wel. Maar mail versturen van andere accounts dan @Home lukt wel zonder problemen. Ook hier wordt poort 25 gebruikt. Als ik mijn oude router weer aansluit gaat het versturen meteen zonder problemen. Ik heb op de nieuwe router al mijn Mac-adres gecloont, maar dat helpt blijkbaar niet. Ik werk nu maar weer met mijn oude router, maar wil natuurlijk mijn nieuwe gaan gebruiken. Heeft iemand nog tips voor mij. Ik weet niet of het belangrijk is maar mijn oude pc heeft meer als 1 week constant aangestaan.

Ik ben geen ervaren gebruiker dus het zou fijn zijn als het in begrijpelijke termen toegelicht wordt.

Bedankt alvast,
Costertje

CeeS
31 juli 2009, 17:30
Als je het mac-adres van je pc gecloned hebt en daarna alles opnieuw opgestart hebt, krijg je dan ook een ander ip-adres ?

Heb je deze forumpost van jou vanaf je Ziggo account verzonden:?:, want ik zie daarop iets vreemds en misschien is dit de oorzaak (lijkt of je niet via Ziggo werkt nu) als je via deze verbinding ook mail probeert te versturen.

costertje
31 juli 2009, 17:49
Hoi Cees

Allereerst antwoord op je 2e vraag; ik heb de vraag op het forum gezet via een andere computer en netwerk, dus dat bevestigd je vermoeden.

Ik heb de nieuwe router verschillende keren gereset en ingesteld maar weet nu niet zeker of ik ook een keer opnieuw opgestart heb. Ik zal dit voor de zekerheid nog eens proberen en laat het dan wel even weten.

Peter

costertje
31 juli 2009, 19:14
Hoi Cees

Ik heb de volgende stappen gedaan:
modem van stroom af
nieuwe router aangekoppeld
modem weer stroom
mac adres gecloond in router
opnieuw opgestart
resultaat: geen internet, geen mail

Toen weer me oude router aangesloten en meteen internet en mail versturen/ontvangen.

Waarschijnlijk is het iets kleins met een ip-adres ofzo, maar wat!!

Groetjes,
Peter

CeeS
1 augustus 2009, 00:11
Nadat je het mac adres gecloned hebt, moet je wel het modem opnieuw laten opstarten, daarna de router opstarten. Dus als je het clonen niet ongedaan gemaakt hebt zou je nu de nieuwe router weer aan kunnen sluiten en dan het modem resetten en router aanzetten.

Werkt je setup dan ?

costertje
1 augustus 2009, 11:44
Beste Cees

Jouw advies opgevolgd en ja hoor het werkt weer!!:frons: Soms het het zo eenvoudig hé.

Bedankt :thumb up:,
Costertje

wever
3 augustus 2009, 13:18
Die Cees die helpt wat af :thumb up:

Waarschijnlijk heb je mijn oude ip-adres gekregen....maar ben blij dat het allemaal weer werkt !

@ Cees: is het wellicht een id om die geblokkeerde ip-adressen (voor verzenden mail) te gaan verzamelen ?
Want dat is mijn inziens het probleem weer hier. Iemand krijgt een geblokkeerd ip-adres :(

Jammer dat ik nog steeds niets van "unknown" heb gehoord betreffende de status van mijn oude ip.

erikk
5 augustus 2009, 00:15
Hierbij wil ik ook CeeS bedanken voor de prima tip van het MAC clonen. Sinds een tijdje deed het sturen van mail via smtp op poort 25 het niet meer. Vanavond was ik de wanhoop nabij. Na dagen testen (nieuw email account, ander email programma, ander OS, virus scanner uit, windows herstel etc) en een aantal telefoontjes met de helpdesk bleek de situatie als volgt:
1. telnet smtp.ziggo.nl 25 met Netgear WGR614v6 router ... niets
2. telnet smtp.ziggo.nl 25 zonder de router ... verbinding
3. telnet smtp.xs4all.nl 25 met router ... verbinding
Conclusie: met de router ertussen weigert de ziggo smtp server de verbinding maar dit doet de server en niet de router want anders zou 3. niet werken. Volgens ziggo's helpdesk echter zit het probleem in de router en moet Netgear het oplossen, volgens de Netgear helpdesk ligt het probleem bij ziggo omdat deze de router heeft geleverd en er eigen firmware op heeft gezet (een Netgear firmware update lukt inderdaad niet hoewel dit wel een tip was van een medewerker van ziggo).
Ik had dus de hoop opgegeven maar nu lijkt toch een einde aan dit drama te zijn gekomen. Ik heb het MAC van de modem overgezet op de router waardoor ik hetzelfde IP adres krijg als wanneer de router er niet tussen zit. Ja wever, er worden IP adressen geblokkeerd (in mijn geval 94.212.46.232) maar dat de helpdesk dit ontkend en mij met een kluitje in het riet stuurt vind ik schandalig.

CeeS
5 augustus 2009, 10:01
er worden IP adressen geblokkeerd (in mijn geval 94.212.46.232) maar dat de helpdesk dit ontkend en mij met een kluitje in het riet stuurt vind ik schandalig.

IP-adressen kunnen worden geblokkeerd doordat de 'eigenaar' van dat ip-adres spam heeft verzonden (doordat misschien zijn pc geinfecteerd is geweest met malware). Dit wordt door de abuse-desk gedaan. Als die een ander ip-adres krijgt, blijft het vorige adres blijkbaar nog steeds geblokkeerd staan en kan iemand anders het probleem krijgen dat ze geen mail kunnen versturen. De helpdesk controleert dit meestal niet als je belt is de ervaring. Misschien moeten we een lijstje maken met ip-adressen die "niet werken" en kunnen we deze via onze contacten bij Ziggo navragen en laten deblokkeren. Het lijkt er nu op dat ze niet automatisch gedeblokkeerd worden als iemand anders dit ip-adres toegewezen krijgt.

Dus 94.212.46.232 is de eerste in dit lijstje. Weten de mensen die eerder in dit topic hetzelfde hadden nog om welke ip-adressen dit gaat? Graag even melden.

erikk
5 augustus 2009, 23:39
Heb inmiddels op dit forum wat meer ervaringen gelezen over IP blokkades. De bijdragen van no-bit 'kan NIE mailen NIE' zijn bij vlagen hilarisch en laten zien dat als je vastloopt op een helpdesk je het beste je gevoel voor humor koestert.

Maar nu even hierover
IP-adressen kunnen worden geblokkeerd doordat de 'eigenaar' van dat ip-adres spam heeft verzonden (doordat misschien zijn pc geinfecteerd is geweest met malware).
Ik ben mij van geen kwaad bewust, heb zeker geen 1000 mails aan een vriendenclub gestuurd en hoop ook dat mijn anti-virus zijn werk doet, indien nodig. Het kan dat ik een ander, 'fout' IP adres kreeg na een weekje vakantie voor mij en de router? Grappig. Heb ik nou zo'n mazzel of komt dit vaak voor? Aan de hoeveelheid reacties te lezen het eerste. Of men accepteert het als ziggo zegt dat het eigenlijk alleen nog webmail ondersteunt.

Heb ook maar een klacht bij ziggo neergelegd dat het in mijn geval een blokkade ontkent/niet kan/niet wil nagaan. Eens kijken wat het doet behalve Bedankt voor het opsturen van je vraag of klacht. Je stelt ons daarmee in de gelegenheid om onze diensten weer te verbeteren.

erikk
6 augustus 2009, 22:52
Mijn klacht aan Ziggo via het contact formulier van de website en onderwerp 'misbruik' heeft al wat gedaan :
Wij vinden het zeer spijtig dat onze dienstverlening niet naar wens verlopen is. Voor de tekortkomingen in onze dienstverlening bieden wij u onze excuses aan. Tevens zullen wij uw ervaringen ten harte nemen, zodat wij onze service kunnen verbeteren.

Na controle blijkt het IP-adres 94.212.46.232 gekoppeld te zijn geweest aan uw router. Dit zou dan ook het IP-adres moeten zijn, waarbij u verzend problemen ervaart. Om er zeker van te zijn waardoor het probleem veroorzaakt wordt, hebben wij de betreffende afdeling gevraagd om na te gaan of er op het betreffende IP-adres een zogenaamde SMTP blokkade is geplaatst.Vind ik toch netjes en klinkt heel anders dan mijn laatste contact via de helpdesk
ik: de mail server van Ziggo weigert de verbinding, dat moeten jullie toch kunnen nagaan
ziggo: nee, daar kan ik u niet mee helpen
ik: maar het is toch de expertise van Ziggo om een verbinding te maken tussen mij en de server? Iemand moet toch ook die server beheren?
ziggo: ik kan u daar niet bij helpen en mijn collega's ook niet. Ik zou niet weten wie u kan helpen en als ik het wel zou weten zou ik het u niet mogen vertellen.Mijn tip is om bij problemen een klacht te melden via de website. Hoe snel er daadwerkelijk wat wordt gedaan weet ik niet. De MAC-clone is een mooie hack voor een directe oplossing maar dit kan niet de bedoeling zijn. Zie jij het je moeder b.v. al per telefoon uitleggen? Ik dacht het niet. Trouwens nog een correctie; met mijn laptop direct aan de modem geeft ipconfig /all een MAC die in de router gezet hetzelfde IP oplevert als zonder router. Dit lijkt het MAC adres van de laptop te zijn en niet die van de modem en dus heb ik precies CeeS zijn oplossing uitgevoerd. Een andere laptop aan de modem geeft een ander IP en die is ook OK. De MAC adressen van beide computers geven twee verschillende IP adressen 94.212.50.xx die werken en de MAC van de router geeft een IP adres 94.212.46.xxx dat op niet werkt. Toeval?

erikk
7 augustus 2009, 23:02
Vandaag alweer een nieuw bericht van het abuse-team:
De SMTP-blokkade is op 6 augustus 2009 verwijderd.
Heb ik even getest, weer originele MAC op de router, kreeg weer het eerder problematische IP, en -o wonder- hij doet het weer.

Dat is mooi, door het melden en door het oplossen door Ziggo wordt dit probleem niet met een paar weken doorgegeven aan een andere onnozelaar (door het vrijkomen van het IP omdat ik het niet meer gebruik).

Maar is de SMTP blokkade niet dweilen met de kraan open als iedereen naar believen MAC adressen op zijn router kan zetten en steeds weer verse IP adressen krijgt? En als Ziggo z'n administratie niet op orde krijgt blijven onschuldigen hiervan de dupe worden.

wever
8 augustus 2009, 23:48
Nou, ben blij om te horen dat er inderdaad een 'abuse'-desk bestaat...en ze kunnen blijkbaar nog mailen ook ;)
Alle medewerkers die ik heb gesproken hierover, gaven aan dat zoiets helemaal niet bestond ...alsof het een 'area 51' was ......

Ik heb m'n klachtbrief hier al klaar liggen, ik wacht nog even de telefoonrekening af....de vele kosten van telefoontjes met dat service nummer zou ik graag terug willen ontvangen.

erikk
10 september 2009, 20:44
Ik kan melden dat na drie weken inactiviteit van mijn wireless router (vakantie!) de koppeling tussen het MAC en ip adres is vervallen en ik consequent een ander ip adres krijg toegewezen. Dit lijkt dus ook een mogelijkheid om het probleem met het sturen van mail op te lossen; zet de router een paar weken uit en daarna krijg je w.s. een ander ip adres.

wever
11 september 2009, 10:02
Hoi Erik,

Bedankt voor je bericht. Drie weken is echter wel lang hoor. In mijn geval was een downtijd van ca 12 uur voldoende om een nieuw IP te krijgen.

In het geval van een router kun je ook altijd nog een mac adres clonen. Hier op het forum is dat verder beschreven dacht ik.

wever
2 november 2009, 14:31
Zucht..... na een aantal weken en meerdere klachtbrieven heb ik NOG STEEDS niets van ziggo mogen vernemen. :no:

Ik ga maar over op het inhouden van de gemaakte kosten op het abbo-geld. Eens kijken of ze dan wel reageren !!

wever
4 november 2009, 17:10
Zojuist belde ziggo.

Kosten voor het bellen naar het 0900 nummer zullen worden vergoed :).

Over het feit dat er een blokkade van mijn ip op de mailserver stond had de mederwerker toch een andere mening. Ze blokkeren niet op ip maar op mac-adres. Ik leg uit dat wanneer ik een ander ip heb het mailen ineens wel lukt.....en hoe dat dat ineens kon....ik kreeg daar niet echt een luisterend oor voor.

Toch een prettige medewerker aan de lijn gehad :)

Isis
4 november 2009, 23:25
Is het dan nu ook opgelost?

wever
5 november 2009, 14:16
Is het dan nu ook opgelost?

Tja, opgelost door mezelf na hulp van dit forum.

Volgens de medewerker, die ik gesproken heb, worden er alleen blokkades gezet op macadressen en NIET op IP-adressen.
Op het feit dat ik wel een telnetverbinding naar poort 25 op de mailserver van bijv xs4all en niet naar die van ziggo kon maken, had ie geen antwoord op.
Hij bleef herhalen dat ze blokkeren op macadres.

Ik had ook geen zin om daar weer over in discussie te gaan. De praktijk laat zien dat het niet zo is (of ik begrijp het niet goed maar dat hoor ik dan graag).

Mocht ik nou een virusje hebben dan zou het nieuwe ip-adres ook weer gelijk geblokkeerd worden. Dat is echter nooit gebeurd. En nee, ik ben geen spammer ;)

M.i. moeten ze hun procedure voor dit specifiek probleem aanpassen. Indien iemand wel mail kan ontvangen maar niet verzenden is het opzetten van een telnetverbinding op poort 25 naar een andere mailserver een logische stap.
Ze willen eerst je hele pc doorlopen om te kijken of het daar aan ligt....firewall aan/uit, virusscanner aan/uit, is je inlognaam goed, ander mailprogramma gebruiken...etc... eindconclusie is iedere keer dat het aan je eigen pc ligt. "Bel microsoft maar op", heb ik ook regelmatig gehoord.
Je bent dan wel minstens een half uur verder, hebt geen oplossing en een lekkere telefoonrekening...kassa !!

Laat ze deze oplossing opnemen in hun FAQ zou ik zeggen !!!

CeeS
5 november 2009, 14:47
Volgens de medewerker, die ik gesproken heb, worden er alleen blokkades gezet op macadressen en NIET op IP-adressen.

Dat is maar de helft van het verhaal....

Inderdaad worden klanten ook geblokkeerd via mac-adres van het modem zodat ze helemaal geen internet verbinding meer hebben. Maar dit gebeurt alleen wanneer de computer van die klant besmet is met een virus waardoor hij andere computers aanvalt en zo.

Blijkbaar is het bij sommige delen van de helpdesk niet bekend dat ook de mailserver voor uitgaande mail geblokkeerd kan zijn waardoor een klant die daar last van heeft niet op de mailserver kan komen.

De keren dat wij dit bij onze contacten bij Ziggo hebben aangemeld werd ook steeds vertelt dat de helpdesk dit zou moeten kunnen zien en dat het dus niet zou kunnen voorkomen dat dit fout gaat als iemand belt. Theorie en praktijk lopen dus niet in sync blijkbaar.....