View Full Version : Airport Extreme base station en Arris modem


Edouard
31 juli 2009, 07:55
http://www.speedtest.net/result/529197893.png

Sinds dinsdag het nieuwe Arris kabel modem aangesloten in combinatie met een Airport Extreme met dual band support.
Na wat aanloopprobleemjes bij het activeren van het modem werkt het geheel helemaal naar tevredenheid

Pakket alles in 1 - extra

Snelheid is draadloos gemeten met witte Apple Macbook.
Een iets hogere snelheid is gemeten met Mac mini 2,0-GHz Intel Core 2 Duo, die met ethernetkabel aan Airport Extreme is aangesloten.

De Airport Extreme is zo geconfigureerd dat de Macbook en Mac Mini gebruik maken van kanaal 5 GHz van de router
2 G4 Apple's, een iPod touch, een PS3, PSP en een Nintendo gebruiken het 2.4 GHz kanaal van de router

Door deze gescheiden instelling van de Aiport Extreme maken de Macbook en Mac mini optimaal gebruik van de aangeboden snelheid. :applause:

Ben uiteraard zeer benieuwd naar volgende snelheidverhogingen van Ziggo.

DanielvdMark
12 augustus 2009, 16:47
Mag ik aan jou vragen hoe je de airport extreme/arris ingesteld hebt?

Dank je

Daniel van der Mark

robbinonline
13 augustus 2009, 12:00
Heb je enig idee of de airport straks ook nog optimaal WLAN / LAN werkt met de verhoging van 100 Mbit

Ed
13 augustus 2009, 12:07
Heb je enig idee of de airport straks ook nog optimaal WLAN / LAN werkt met de verhoging van 100 MbitIn ieder geval 132.7Mbit/s doorvoersnelheid WAN <> LAN (http://www.smallnetbuilder.com/content/view/30188/96/1/6/) en 86Mbit/s gemiddeld WLAN <> LAN (http://www.smallnetbuilder.com/content/view/30188/96/1/7/).

robbinonline
13 augustus 2009, 12:16
In ieder geval 132.7Mbit/s doorvoersnelheid WAN <> LAN (http://www.smallnetbuilder.com/component/option,com_chart/Itemid,189/) en 86Mbit/s gemiddeld WLAN <> LAN (http://www.smallnetbuilder.com/content/view/30188/96/1/7/).

Hmm gemiddeld 86. We moeten natuurlijk wel full speed de 100Mbit hebben ;)
Nog maar even verder zoeken dan..

DanielvdMark
13 augustus 2009, 13:06
Hmm gemiddeld 86. We moeten natuurlijk wel full speed de 100Mbit hebben ;)
Nog maar even verder zoeken dan..

Gebruik jij voornamelijk het draadloze netwerk of werk je via bedraad netwerk? Als je draadloos werkt zou ik graag van je horen welke router je uiteindelijk uitgekozen hebt.

Ed
13 augustus 2009, 13:26
Gebruik jij voornamelijk het draadloze netwerk of werk je via bedraad netwerk? Als je draadloos werkt zou ik graag van je horen welke router je uiteindelijk uitgekozen hebt.Moet je even de routersectie op dit forum doorlezen... staat heel veel info.

Bijvoorbeeld: deze (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=16239).

member
15 augustus 2009, 13:36
Sinds dinsdag het nieuwe Arris kabel modem aangesloten in combinatie met een Airport Extreme met dual band support.
Na wat aanloopprobleemjes bij het activeren van het modem werkt het geheel helemaal naar tevredenheid


Ook ik ben een tevreden gebruiker van de combinatie Arris - Airport Extreme.
Hier mijn recente bevindingen, na aanschaf van alles-in-1 en een Airport Extreme waar anderen mogelijk hun voordeel mee kunnen doen:

- Het activeren ging afgelopen donderdagavond (13-08-09) absoluut niet. Dezelfde problemen als elders op dit forum gemeld. Gisteravond ging het activeren echter probleemloos. Er was donderdag blijkbaar een storing.

- Na het activeren ging het modem enkele keren resetten. Ik was bang dat er instabiliteit was, maar mijn conclusie is dat hij automatisch nieuwe software of firmware ging installeren. Daarna is hij het gewoon gaan doen. Een opmerking op de installatie-site hierover zou wel prettig zijn.

- Bij het aansluiten van Airport Extreme kun je in principe alles automatisch doen. Sluit de ethernetkabel aan tussen modem en basestation en kies bij het configureren voor ethernet. Echter de praktijk: Ik verwachtte dat het modem via DHCP de juiste instellingen aan het basestation zou doorgeven, maar dan moet je het modem wel resetten (uit- en aanzetten). Voorafgaand aan de airportonfiguratie had ik het modem direct op een computer aangesloten. Die krijgt dan een ip-adres van het modem en dat gaat niet automatisch over naar het basestation als je de kabels omplugt. Het modem deelt blijkbaar maar één keer een ip-nummer uit.

- Voor wie er niet zo thuis in is, helpt mogelijk nog de volgende informatie.
DHCP heeft in de Airport Extreme configuratie twee heel verschillende toepassingen. De eerste is: automatisch de modemadressen binnenkrijgen voor internetcommunicatie. Gebruik deze methode altijd, omdat Ziggo geen vaste adressen uitdeelt. De tweede toepassing is het automatisch toekennen van IP-adressen op het lokale netwerk, dus aan de aangesloten computers. Je kunt het lokale netwerk zelf instellen, bijvoorbeeld op 10.0.x.x of 192.168.x.x en de DHCP-range kiezen. Dan moet je wel naar de manual configuratie gaan. Ik vind het zelf handig om printers en netwerkdisks een vast ip-adres te geven: die houd je dan buiten je DHCP-range.

Conclusie: De Airport Extreme is uitstekend te combineren met het Arris-modem van Ziggo en berichten van Ziggo dat alleen door hun geselecteerde modems worden ondersteund betekenen alleen dat zij je bij problemenniet gaan helpen.