View Full Version : Vraag: Zenders verdwijnen opeens.....???


JGK
27 juli 2009, 17:07
Hallo allemaal,
ben net nieuw in de digitale tv wereld en heb een vraag: Als ik mijn Panasonic TV op Nederland instel vindt hij de Alphacrypt card niet (zoekt ook alleen op DVB-T en analoog), dus ga ik via instelling Zweden en dan doet ie het wel. Nu heb ik alle kanalen gevonden, mooi ingesteld op volgorde en de volgende dag.....een stuk of 25 kanalen weg!! (NET5, BBC, ZDF, alle regionale programmas....) Ik kan deze ook niet terugvinden in de menu-kanaallijst (dus zeg maar in het systeem).... Gisteren weer geprobeerd, opnieuw ingesteld en weer......grrrrrrr

HELP!!!

The_Doman
27 juli 2009, 17:42
Zie deze posting op Tweakers.net: Tweakers.net: [Plasma] Panasonic 2009 - C, X, S, G, V en Z serie, deel 2 (http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/31819756#31819756)

Ben in bezit van de panasonic g10. Tevens heb ik de aphacrypt cam en een kaartje van ziggo.

Geen externe box dus.

De ingebouwde tuner van panasonic ondersteund ook hd.

Alphacrypt cam geplaats en ziggo kaartje er in. Antenne kabel kan maar op een plaats aangesloten worden.

TV instellen op taal nederlands en land zweden of finland.

Daarna de freqenties handmatig invoeren, op auto werkt dit (nog) niet.
alle zender komen dan te voorschijn.

Heb een standaard kaartje van ziggo op dit moment, dus krijg alle zenders die standaart digitaal worden doorgegeven, incl eurosport HD kanaal. Ook het HD kanaal werkt prima.

Om de volgende dag niet weer alles opnieuw in te stellen, heb ik de autoupdate van de kanalen uit gezet. Dit werd hier door enkele al aan gegeven. Nu houd hij dus de zenders ook vast.

Of de panasonic g10 nu ook straks de Ci+ ondersteund van ziggo, kan ik niet bevestigen. Daar moeten we dus mee wachten tot deze cam uitkomt in Mei van dit jaar.

Voor de rest, zeer goed beeld, ben dus zeer te spreken over deze TV, maar smaken verschillen.

JGK
27 juli 2009, 17:48
ga ik meteen vanavond proberen. Alvast bedankt!!

JGK
28 juli 2009, 17:19
dank aan Doman, werkt perfect :thankyou:. Nu nog een vraag over digitaal opnemen: Als ik digitaal via de TV (is een Panasonic G 10 E) kijk, komt natuurlijk geen digitaal signaal bij de HDD recorder aan (ook een panasonic). Dus signaal komt uit de muur, gaat naar de recorder dan naar de TV en wordt daar dus pas gedecodeerd. Hoe kan ik het toch voor elkaar krijgen om digitaal op te nemen? Weet iemand hoe dat zit met Viera en Q link van Panasonic? Is er iets van een digitaal TV out oid of kan ik dat via HDMI en Scart Kabel doen?
Wie o wie weet hier meer van....:?: