View Full Version : Maximale grootte email


Key
26 juli 2009, 14:55
Ziggo hanteert een limiet voor totale email-grootte van 10 miljoen bytes, ofwel ruim 9,5MB. Ik verstuur zelden bestanden van >1MB per email, maar als ik het doe gaat het wel vaak meteen over meer dan 10MB per keer, zoals bv. met digitale foto's.

Als ex-Multikabel-abonnee heb ik een tijd (ca. een jaar?) mogen genieten van een limiet die hoger was dan 10MB, nadat ik daarover al vaker navraag had gedaan bij MK. Met de overgang naar Ziggo is dit dus weer teruggezet op 10000000 bytes.
Hierover heb ik weer contact gezocht met Ziggo, en na twee keer het webformulier invullen en twee brieven sturen kreeg ik eindelijk een inhoudelijke reactie: de limiet was bij Multikabel inderdaad hoger, en deze is weer teruggeschroefd. Als reden voor dat laatste geeft men aan dat er geen vraag zou zijn naar meer. Hoe hoog de limiet bij MK geweest is weet ik niet precies, maar het was minstens 15MB dus ik vermoed 20 miljoen bytes (Helpdeks meldt dat het niet 25MB was).

Nu vraag ik mij het volgende af:
1. Als er echt geen vraag naar is, waarom zou MK de limiet dan ooit verhoogd hebben?
2. Als er echt geen vraag naar is, wat schaadt het dan om die limiet hoger te zetten? Het zou hen die er behoefte aan hebben enorm helpen.
3. Is er echt geen vraag naar, of is het voor de gemiddelde gebruiker teveel moeite om zo'n vraag kenbaar te maken (zie mijn eigen ervaring)?

Hoe denken anderen hier over?

Overigens meen ik mij ook een belofte te herinneren dat overgang van MK naar Ziggo geen nadelen voor de gebruiker zou brengen, maar in dit geval is dat dus wel zo (en het is heel stilletjes doorgevoerd).


Erik

N.B. verwante discussie hier (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=12021)

copymaster
26 juli 2009, 19:28
Overweeg het gratis gebruik YouSendIt.com.

De lite versie is gratis en hiermee maak je gebruik van een zogenaamde dropdown box. Je upload de file naar YouSendIt en de ontvanger krijgt een download link toegestuurd. Helemaal makkelijk met de Outlook plugin.

Key
26 juli 2009, 20:02
Dank je, YouSendIt kan zeker handig zijn, maar het is een work-around. Ik concludeer wel dat er toch vraag is naar meer dan 9,5MB per email. :wink:
Die limiet staat ook niet in verhouding tot snelheid, prijs, of bv. de newsgroup-quota van Z3, toch?

Erik

copymaster
26 juli 2009, 20:19
Het mag dan een workarround zijn maar ik zit er niet op te wachten dat iemand mijn mailbox aan het volpompen is met 10mb+ bestanden. Dropdown box is dan, vind ik, makkelijker.

CeeS
26 juli 2009, 20:23
Het email-protocol is niet ontworpen voor het overbrengen van hele grote attachments. Die 10Mbyte is niet zomaar gekozen, maar is bij vele mailservers/providers in gebruik. Door hem onbeperkt te verhogen naar bijvoorbeeld 100Mbyte is de kans groot dat je mails nooit aan zullen komen omdat de ontvangende mailservers er niets mee aan kunnen.

Ik vermoed dat het ondertussen wel iets meer zou kunnen zijn dan 10Mbyte, maar of een verhoging naar 15 of 20 Mbyte nu zoveel zoden aan de dijk zet als je een stuk of wat digitale foto's van 15Mbyte per stuk wilt versturen vraag ik me af.

In elk geval blijft email niet echt geschikt om grote bestanden te versturen.

Behalve die YouSendIt kun je de foto's ook op je webspace neerzetten en stuur je een email met een link daarheen. Er bestaan mooie gratis fotoalbums die je op je gewone webspace kunt zetten. Via Ziggo webspace kun je eventueel ook bestanden in de 'privé' sectie zetten wat via een wachtwoord is beveiligd.

Key
26 juli 2009, 21:07
Beste mensen, het gaat niet over het volpompen van mailboxen of waanzinnige attachments van 100+ MB. Het gaat ook niet over het vertonen van foto's. Het gaat over het terugzetten van de email-limiet naar iets van 15 of 20MB, wat in veel gevallen nou eenmaal net iets praktischer is dan 9,5MB. Althans, in mijn ervaring.

De vraag is dus of ik hier alleen in sta zoals Ziggo beweert, of dat nog meer mensen dat zo zien. Overigens komt 10MB zeker vaak voor, maar meer net zo goed. Xs4all hanteert 30MB.
De andere vraag is of Ziggo dit wel zomaar mocht terugdraaien bij bestaande abonnementen.

Erik

gnodde
27 juli 2009, 09:54
De vraag is dus of ik hier alleen in sta zoals Ziggo beweert, of dat nog meer mensen dat zo zien. Overigens komt 10MB zeker vaak voor, maar meer net zo goed.
Nee, ook ik loop wel eens tegen die limiet aan, zeker nu mijn nieuwe digitale camera foto-bestanden van meer dan 5MB per foto levert. Nu kan ik soms niet eens 2 foto's per email versturen, en moet ik ze dus over meerdere emails verdelen :mad:.
De andere vraag is of Ziggo dit wel zomaar mocht terugdraaien bij bestaande abonnementen.Lijkt mij niet. Beloofd is, dat we geen nadelige gevolgen zouden ondervinden, en dat blijkt nu toch het geval te zijn. Dus: belofte geschonden, en dat hoort niet zo :no:.

Jan.

Excalibur
27 juli 2009, 13:01
Beste mensen, het gaat niet over het volpompen van mailboxen of waanzinnige attachments van 100+ MB. Het gaat ook niet over het vertonen van foto's. Het gaat over het terugzetten van de email-limiet naar iets van 15 of 20MB, wat in veel gevallen nou eenmaal net iets praktischer is dan 9,5MB. Althans, in mijn ervaring.

De vraag is dus of ik hier alleen in sta zoals Ziggo beweert, of dat nog meer mensen dat zo zien. Overigens komt 10MB zeker vaak voor, maar meer net zo goed. Xs4all hanteert 30MB.
De andere vraag is of Ziggo dit wel zomaar mocht terugdraaien bij bestaande abonnementen.

Erik

Als het ingesteld word, dan word het ook gebruikt. Mail is nu niet het ideale medium om bestanden van dergelijk formaat te verspreiden. Daarnaast loop je het risico dat je de mail niet aankomt omdat de ontvangende mailserver alsnog een limiet van ongeveer 10MB heeft.

Je schiet er weinig mee op, en als je echt regelmatig dergelijk grootte mails wil/moet versturen kan je beter een ander en beter geschikt medium kiezen.

Key
27 juli 2009, 16:02
Als het ingesteld word, dan word het ook gebruikt. Dan voorziet het dus in een behoefte. Ziggo doet voorkomen dat die er niet is, en geeft dat als reden om het niet mogelijk te maken.

Daarnaast loop je het risico dat je de mail niet aankomt omdat de ontvangende mailserver alsnog een limiet van ongeveer 10MB heeft.
Je schiet er weinig mee opGrappig dat je dat zegt. Waar ik namelijk nog vaker last van heb dan de verzendlimiet, is dezelfde limiet voor ontvangst.
Onder mijn 'naasten' ben ik één van de weinigen met wat je rustig een power-abonnement mag noemen - en ik heb de laagste email-grootte-limiet van allemaal! Het is gewoon niet in verhouding, ook niet met een mailbox van 250MB.

Zodra het gaat over meer dan ca. 20MB zie ik email ook niet meer als geschikt medium. 20MB is al heel wat, maar 9,5MB is tegenwoordig niet echt een groot bestand meer. En voor bv. één originele foto van een 12Mp-camera is niets zo handig als hem even aan een mailtje hangen. En dat kan dus niet meer bij Ziggo, terwijl het bij Multikabel wel kon.


@ Jan: dank je.

Erik

Excalibur
27 juli 2009, 20:23
Hoe je het ook bekijkt, email is niet een medium om grootte bestanden over te versturen, en onder groot valt alles van 10MB of groter. Daar is bijvoorbeeld FTP voor bedacht/ontworpen.

Daarnaast zijn er legio mogelijkheden om grotere bestanden met anderen te kunnen delen, zowel gratis als betaald, elk met hun eigen mogelijkheden, van heel eenvoudig tot zeer uitgebreid.

Het is wel handig als je grotere bestanden kunt versturen, maar het gehele emailprotocol is er gewoon niet voor ontworpen/geoptimaliseerd. En als je dan bijvoorbeeld een email van 20-30MB (als dat zou kunnen) aan 1 geaddresseerde stuurt valt het nog mee, maar dan zijn er ook nog genoeg mensen die het "even" aan een groot aantal mensen sturen, en daar word een mail-server echt niet vrolijk van.

Key
27 juli 2009, 22:04
onder groot valt alles van 10MB of groterSorry, maar dat is nogal arbitrair, en meerdere grote providers zijn het niet met je eens. Vast staat dat het begrip 'groot bestand' groeit met de tijd. De vergelijking makend met andere providers is de limiet van Ziggo laag: lager kom je niet tegen bij gangbare abo's, hoger wel, tot een factor drie toe. En iedereen die van Multikabel naar Ziggo gezet is, had dus al meer!

Verder hou je altijd mensen die faciliteiten anders gebruiken dan ze bedoeld zijn. Dat kan nu ook al, ook met email, maar Ziggo zelf geeft dergelijke aspecten helemaal niet op als reden. Men meldt alleen dat er geen vraag naar is, maar ik betwijfel dat. Nogmaals, dat is dus wat ik graag zou willen weten:

:arrow: zijn er hier meer gebruikers die graag een hogere limiet dan 9,5MB per email (terug) willen hebben :?:

Erik

Excalibur
28 juli 2009, 23:43
Sorry, maar dat is nogal arbitrair, en meerdere grote providers zijn het niet met je eens. Vast staat dat het begrip 'groot bestand' groeit met de tijd. De vergelijking makend met andere providers is de limiet van Ziggo laag: lager kom je niet tegen bij gangbare abo's, hoger wel, tot een factor drie toe. En iedereen die van Multikabel naar Ziggo gezet is, had dus al meer!
Het begrip groot mag dan wellicht veranderen, maar zoals eerder aangegeven is, het email protocol is in het geheel niet ontworpen voor het versturen van grootte bestanden. Dit is niet een relatief iets, alles boven de 10MB valt simelweg onder groot.

Juist daarvoor heeft men oa FTP ontworpen, om grootte bestanden te kunnen uitwisselen.

Verder hou je altijd mensen die faciliteiten anders gebruiken dan ze bedoeld zijn.
Even heel kort door de bocht... Is dat een probleem van Ziggo, of van de mensen die iets gebruiken waar het niet voor gemaakt is? Lijkt mij persoonlijk de laatste optie.

Als je een Fiat Panda (regelmatig)gebruikt als trekker van een aanhanger van een paar ton hoef je ook niet bij Fiat aan te komen als de auto (of een onderdeel ervan) opeens stuk of krom is. Ding is daar ook niet gemaakt, waarom zou je hem er dan voor gebruiken?

Key
28 juli 2009, 23:56
Misschien moeten we gewoon concluderen dat we het niet eens worden... :wink:
Maar:
alles boven de 10MB valt simelweg onder groot. Waar baseer je dit dan op? Is er ergens een standaard, of iets in het protocol dat een probleem signaleert bij > 10MB? Volgens mij niet, en het is en blijft een feit dat meerdere providers email ruimschoots boven de 10MB toelaten. Hoe verklaar je dat dan?

Ding is daar ook niet gemaakt, waarom zou je hem er dan voor gebruiken?Precies, dat doe je niet! En dus gaan mensen ook niet continu enorme emails versturen zodat de server gaat roken, maar het wordt gewoon af en toe, normaal, gebruikt. En wederom herhaal ik: Ziggo zelf geeft dit helemaal niet als probleem aan.

Je blijft proberen mij te overtuigen dat ik geen email van pakweg 15MB moet willen versturen. Maar dat gaat je niet lukken, ik wil het wel, af en toe. En het kon ook bij mijn provider totdat die door Ziggo werd opgeslokt.

Erik

gnodde
29 juli 2009, 00:05
En blijft het feit bestaan, dat Ziggo zich niet aan de beloftes houdt: we zouden er, bij de overgang van Multikabel naar Ziggo, niet op achteruit gaan! En nu is dat blijkbaar toch gebeurd.

En er is natuurlijk geen, ik herhaal: geen!, enkele vaststaande norm over wat in de IT een groot bestand is. Wie had een paar jaar terug gedacht, dat een foto-bestand van 5MB een normaal formaat zou zijn voor een consumenten-camera? Dat werd toen nog idioot groot gevonden. Tijden veranderen, en bestandsgroottes ook. En dus kun je een verlaging van de maximale grootte van een email-bijlage zien als een stap terug in de tijd.

Excalibur
29 juli 2009, 08:20
Misschien moeten we gewoon concluderen dat we het niet eens worden... :wink:
Maar:
Waar baseer je dit dan op? Is er ergens een standaard, of iets in het protocol dat een probleem signaleert bij > 10MB? Volgens mij niet, en het is en blijft een feit dat meerdere providers email ruimschoots boven de 10MB toelaten. Hoe verklaar je dat dan?
Omdat het email protocol simpelweg niet ontworpen is voor het versturen van emails van dergelijke omvang. Is toch al een paar keer aangegeven. Het kan wel, maar het is er niet voor gebouwd/ontworpen.

Als 1 persoon er gebruik van maakt is er niets aan de hand, echter op een mailsysteem als dat van Ziggo gaat de wet van de grote getallen tellen. Hoe groter het netwerk hoe meer de impact die "luttele" 5MB extra heeft.

Precies, dat doe je niet! En dus gaan mensen ook niet continu enorme emails versturen zodat de server gaat roken, maar het wordt gewoon af en toe, normaal, gebruikt. En wederom herhaal ik: Ziggo zelf geeft dit helemaal niet als probleem aan.
En hier ga je mijns inziens de fout in. Als mensen het kunnen zullen ze het gebruiken, ook al is het er niet voor bedoeld. Omdat het simpelweg kan zal het gebruikt worden.

Je blijft proberen mij te overtuigen dat ik geen email van pakweg 15MB moet willen versturen. Maar dat gaat je niet lukken, ik wil het wel, af en toe. En het kon ook bij mijn provider totdat die door Ziggo werd opgeslokt.

Erik
Je stelt een vraag in dit topic, en ontvangt daar ongeveer hetzelfde antwoord op van meerdere personen. Dit antwoord leg je structureel naast je neer en weet je het zelf beter. Als je het dan toch zo goed weet, waar stel je hier nog een vraag? Het lijkt er meer op dat je niet hier post om een antwoord te krijgen maar puur voor het klagen.

Succes met je klaag en zeur kruistocht tegen Ziggo.

Key
29 juli 2009, 14:15
Beste Excalibur,

Jij hebt nog niet één keer antwoord op mijn vragen gegeven. Het enige wat je doet is aangeven dat ik mijn vragen niet zou moeten stellen, op grond van beweringen die je weigert verder te onderbouwen. De feiten die ik aandraag negeer je compleet.

Nu blijkt dat je mij niet om kunt praten ga je me beschuldigen van een 'klaag- en zeur-kruistocht' tegen Ziggo. Als je niet inziet dat dat helemaal nergens op slaat ben ik uitgepraat met je.

Misschien wil iemand anders nog wel inhoudelijk antwoorden. Ik kan uiteraard ook prima leven met de conclusie dat Gnodde en ik de enigen zijn die vreemd vinden wat er gebeurd is.


Erik

Jam
29 juli 2009, 15:27
Beste Excalibur,

Jij hebt nog niet één keer antwoord op mijn vragen gegeven. Het enige wat je doet is aangeven dat ik mijn vragen niet zou moeten stellen, op grond van beweringen die je weigert verder te onderbouwen. De feiten die ik aandraag negeer je compleet.

Nu blijkt dat je mij niet om kunt praten ga je me beschuldigen van een 'klaag- en zeur-kruistocht' tegen Ziggo. Als je niet inziet dat dat helemaal nergens op slaat ben ik uitgepraat met je.

Misschien wil iemand anders nog wel inhoudelijk antwoorden. Ik kan uiteraard ook prima leven met de conclusie dat Gnodde en ik de enigen zijn die vreemd vinden wat er gebeurd is.


Erik

ik ben het in principe wel met je eens, ZIGGO heeft in feite iets verminderd, zonder daar over te berichten.
een verandering dus, ten nadele van de klant.

de televisiekabel was in principe ook eerst niet bedoeld om internet te kunnen nemen, dat is er later pas "geschikt" voor gemaakt.
met de nieuwere technieken kunnen er ook best wat grotere bestanden met de mail worden verstuurd, daarom hebben andere grote providers het daar ook "geschikt" en "beschikbaar" gemaakt.

of dit nu service is of vanwege de "vraag naar" dat maakt niet zoveel uit.
het kan inmiddels, en zoals jij zegt "het is een stap terug" ben ik dat met je eens.

in dit digitale foto tijdperk is het volgens mij zelfs wel gewenst door de klanten, niet iedereen weet hoe je foto's kan verkleinen...
ook bijvoorbeeld een PDF is vaak groter, en die worden best veel per mail verstuurd.

als er volgens ZIGGO niets zou veranderen, hebben ze hier hun belofte gebroken.

en dat er betere methodes zijn om grote bestanden te versturen doet hier niets aan af.

Excalibur
29 juli 2009, 16:47
Beste Excalibur,

Jij hebt nog niet één keer antwoord op mijn vragen gegeven. Het enige wat je doet is aangeven dat ik mijn vragen niet zou moeten stellen, op grond van beweringen die je weigert verder te onderbouwen. De feiten die ik aandraag negeer je compleet.

Als je mijn reacties doorleest is er wel degelijk antwoord gegeven op je vraag.

Omdat het email protocol simpelweg niet ontworpen is voor het versturen van emails van dergelijke omvang. Is toch al een paar keer aangegeven. Het kan wel, maar het is er niet voor gebouwd/ontworpen.

Als 1 persoon er gebruik van maakt is er niets aan de hand, echter op een mailsysteem als dat van Ziggo gaat de wet van de grote getallen tellen. Hoe groter het netwerk hoe meer de impact die "luttele" 5MB extra heeft.

Als je verder terug leest heb ik een dergelijke reactie vaker gegeven.

Ook door anderen is dit reeds aangegeven in dit topic, een voorbeeld
Het email-protocol is niet ontworpen voor het overbrengen van hele grote attachments. Die 10Mbyte is niet zomaar gekozen, maar is bij vele mailservers/providers in gebruik. Door hem onbeperkt te verhogen naar bijvoorbeeld 100Mbyte is de kans groot dat je mails nooit aan zullen komen omdat de ontvangende mailservers er niets mee aan kunnen.

Ik vermoed dat het ondertussen wel iets meer zou kunnen zijn dan 10Mbyte, maar of een verhoging naar 15 of 20 Mbyte nu zoveel zoden aan de dijk zet als je een stuk of wat digitale foto's van 15Mbyte per stuk wilt versturen vraag ik me af.

In elk geval blijft email niet echt geschikt om grote bestanden te versturen.

Behalve die YouSendIt kun je de foto's ook op je webspace neerzetten en stuur je een email met een link daarheen. Er bestaan mooie gratis fotoalbums die je op je gewone webspace kunt zetten. Via Ziggo webspace kun je eventueel ook bestanden in de 'privé' sectie zetten wat via een wachtwoord is beveiligd.

Je hebt wel degelijk antwoord gekregen op je vraag. Dat jij dit niet een bevredigend antwoord ziet, daar kan ik weinig aan veranderen. Zou zeggen, zoek eens op de specificaties van de verschillende email protocollen.

Nogmaals samengevat:
- Het emailprotocol is niet voor emails met dergelijke omvang ontworpen, kan wel, maar is verre van ideaal. Hiervoor zijn andere protocollen ontworpen.
- Als het mogelijk is zal men het gebruiken en meer dan af en toe.
- Hoe groter het netwerk (aantal gebruikers) hoe groter de impact van een dergelijke wijziging is.
- Als 1 persoon een mail van 20MB naar een of meerdere personen stuurt is dit geen probleem. Echter treed de wet van de grote aantallen op als het gaat om een mailsysteem van dit formaat, wat inhoud dat als binnen een regio/gebied opeens 10.000 personen een mail van 20MB gaan sturen naar 1 of meerdere personen dit wel een zeer grote belasting op de mailserver zal gaan geven.

Rekenvoorbeeld.
Binnen een bepaald gebied sturen 1000 mensen een mail van 20MB naar een of meerdere mensen. Gemiddeld genomen stuurt een ieder van die 1000 dit naar 2 personen.

20MB x 1000= 20GB Dit vermenigvuldigt met 2 daar het naar gemiddeld 2 personen word gestuurd geeft een data transfer van 40GB. Tel hierbij het normale emailverkeer op en je komt op aanzienlijke hoeveelheden email en data.

Dit word nog veel erger als persoon X besluit om zijn tientallen vakantie kiekjes in te pakken in ZIP en dit per mail te versturen, bijvoorbeeld 8 Zip bestanden van 20MB die naar de gehele familie verstuurd worden. Tel uit je winst zeg maar... (ermee rekening houdend dat het normale emailverkeer met daarbij ook bijlage's ook verwerkt moet worden).

Een verdere discussie lijkt me niet nodig. Dat jij een andere mening bent toegedaan verandert niets aan de specificaties van het emailprotocol.

gnodde
29 juli 2009, 19:08
- Als 1 persoon een mail van 20MB naar een of meerdere personen stuurt is dit geen probleem. Echter treed de wet van de grote aantallen op als het gaat om een mailsysteem van dit formaat, wat inhoud dat als binnen een regio/gebied opeens 10.000 personen een mail van 20MB gaan sturen naar 1 of meerdere personen dit wel een zeer grote belasting op de mailserver zal gaan geven.
Men verstuurt die attachments evengoed wel, maar nu verdeeld over meerdere emails, dus met een grotere overhead.
Blijft het punt staan, dat Ziggo zich niet aan de belofte heeft gehouden. En daarop heb ik nog geen reactie gezien....

Key
29 juli 2009, 21:23
Zwaard-in-steen, je doet zo ontzettend je best dat ik er nog één keer op in wil gaan, ondanks dat je me wel een beetje persoonlijk aan het aanvallen was met het volgendeAls je het dan toch zo goed weet, waar stel je hier nog een vraag?
Succes met je klaag en zeur kruistocht tegen Ziggo.Ik ben een verder tevreden klant van Ziggo en ik heb dit topic niet als klacht gelabeld. Ik doe alleen een klein onderzoekje. Als dat genoeg oplevert ga ik er weer netjes mee terug naar Ziggo.

Met veel goede wil kan ik jouw betoog hooguit beschouwen als een wat vreemd antwoord op mijn vraag 2 aan het begin van dit topic: 'wat schaadt het?'. Een vreemd antwoord, want ik begin met 'Als er echt geen vraag naar is' en jij gaat er maar op door wat er gebeurt bij grootschalig gebruik - een situatie die alleen ontstaat als er wèl vraag naar is.
Kennelijk weet jij iets wat Ziggo niet weet, want die geven dataverkeer dus niet op als reden voor de limiet. Ziggo ziet wat jij beschrijft kennelijk niet als probleem. En Ziggo kan het weten, want onderdeel daarvan is vh. Multikabel en daar stond de limiet hoger. Zij hebben er grofweg een jaar ervaring mee (of meer, maar daar heb ik geen weet van).

Grappig genoeg zeg je in reply #10 wel Het is wel handig als je grotere bestanden kunt versturenHieruit kan ik eigenlijk concluderen dat ook jij een wat hogere limiet op zich zou verwelkomen.
Maar voor de rest is het een beetje alsof ik vraag "Is er koffie?" en jij maar terug komt met "Koffie is niet goed voor je". Dat is geen antwoord op de vraag, al wordt het door honderd mensen gezegd. Ziggo zelf zegt dus, om in de beeldspraak te blijven: "Er is geen koffie want niemand wil het". Dat laatste is wat ik betwijfel, en waar ik dus hier meningen over probeer te verzamelen.

Zou zeggen, zoek eens op de specificaties van de verschillende email protocollen.Dat heb ik gedaan. Omdat ik er geen uren aan wil besteden heb ik het bij Wikipedia gehouden - niet gezaghebbend, maar doorgaans wel een eind in de goede richting.
In de uitleg over SMTP, POP, IMAP en ook MIME zie ik niets dat er op wijst dat de protocollen niet geschikt zijn voor bestanden boven een bepaalde grootte. Sommige servers natuurlijk wel, en dan kun je het protocol gebruiken om e.e.a. te sturen. De enige verwijzing zoals jij die steeds noemt die ik gelezen heb, staat hierin (http://en.wikipedia.org/wiki/E-mail_attachment) en die meldt een grens van 30MB - het getal dat ik al eerder noemde als hoogste limiet bij in Nederland gangbare abonnementen. Toeval? Denketnie.
Als jij betere, concrete info hebt: graag!

Echter treed de wet van de grote aantallen op als het gaat om een mailsysteem van dit formaatDe Wet van de Grote Aantallen komt uit de kansrekening en statistiek, en komt er ongeveer op neer dat bij een groot aantal steekproeven het gemiddelde resultaat daarvan het gemiddelde van de hele groep benadert. Dat is niet wat jij bedoelt. Verder zegt je rekenvoorbeeld absoluut niets. Het is pure speculatie en vooral heeft het geen referentiekader.
Zie ook wat Gnodde hierboven schrijft: misschien is het dataverkeer nu al net zo hoog als jij vreest, met alleen meer overhead.

En dan is er nu weer gelegenheid voor eenieder om kenbaar te maken of men graag een hogere email-grootte-limiet dan 9,5MB (terug) zou willen hebben. :mrgreen:

Erik

clempy
2 augustus 2009, 22:34
nieuwsgroepen waren in eerste instantie ook niet bedoeld voor binaries!!

Ondanks dat een protocol in eerste instantie niet bedoelt is voor een bepaalde dienst, wil het niet zeggen dat het onmogelijk is.

Alles neemt een vlucht: bestandsformaat, omvang software, snelheid internet (zowel download als UPLOAD).

Dus als alles sneller en groter wordt, is het dan raar om te zeggen dat mailsize ook veranderd in formaat?

Daarnaast reageert er niemand echt inhoudelijk op het feit dat er al diverse keren gemeld is, dat MK wel grotere mail doorliet, maar dat Ziggo, ondanks beloftes, dit naar beneden heeft bijgesteld.

Misschien dat een groep gebruikers dit kan aankaarten bij Ziggo. Volgens mij is daar o.a. deze gebruikersgroep voor.

Mijn stem heb je in ieder geval.

copymaster
2 augustus 2009, 23:11
Daarnaast reageert er niemand echt inhoudelijk op het feit dat er al diverse keren gemeld is, dat MK wel grotere mail doorliet, maar dat Ziggo, ondanks beloftes, dit naar beneden heeft bijgesteld.

Niet helemaal waar. Voormalig @home had limiet op 5mb staan.

tja
2 augustus 2009, 23:15
@Home zal al een paar jaar op 10 MB (incl overhead).

Key
2 augustus 2009, 23:22
@ Clempy: dank je, dat is nou precies wat ik bedoel. Wordt vervolgd, als het aan mij ligt.
Niet helemaal waar. Voormalig @home had limiet op 5mb staan.Dat verandert niets aan het feit dat hij bij MK aanzienlijk hoger was. @Home users zijn er misschien op vooruitgegaan, dat is natuurlijk prima. Maar MK users achteruit, en dat is niet goed.

Erik

clempy
3 augustus 2009, 00:20
En voor zover ik het begrepen heb is er nooit een discusiepunt geweest of het smtp/pop protocol nou wel of niet voor mailbrichten >10MB is bedoeld.
Discussie die er is: eerst was het er wel en nu is het er niet.

Met andere woorden: aanpassen van een dienst/service zonder informeren.

Volgens mij strafbaar en tegen de wet.

Elke verandering in een dienst/service moet vooraf gemeld worden. Wanneer contractant hier bezwaar tegen heeft, kan deze de overeenkomst opzeggen.

Misschien geldt dit niet tot op de letter.....en let wel: ik geef aan dat dit 'volgens mij' geldt.....een mening dus!

Excalibur
3 augustus 2009, 18:15
En voor zover ik het begrepen heb is er nooit een discusiepunt geweest of het smtp/pop protocol nou wel of niet voor mailbrichten >10MB is bedoeld.
Discussie die er is: eerst was het er wel en nu is het er niet.

Met andere woorden: aanpassen van een dienst/service zonder informeren.

Volgens mij strafbaar en tegen de wet.

Elke verandering in een dienst/service moet vooraf gemeld worden. Wanneer contractant hier bezwaar tegen heeft, kan deze de overeenkomst opzeggen.

Misschien geldt dit niet tot op de letter.....en let wel: ik geef aan dat dit 'volgens mij' geldt.....een mening dus!
Strafbaar weet ik niet. Als je als abonnee het niet eens bent met de wijzigingen kan je die dienst opzeggen, dit is met name voor abonnementen waar een bepaalde tijd contract op zit (jaar/2jaar etc), aangezien Ziggo geen vaste contracten hanteert en je per maand kan opzeggen is dat punt al afgedekt.

Zipper306
3 augustus 2009, 18:55
Gewoon de grote van emailberichten laten staan op 10 Mb of terug brengen naar 5 Mb.
Om grote bestanden te versturen zijn andere middelen voor zoals P2P en Ftp.

Harry

Key
3 augustus 2009, 19:46
Harry (zie ik daar een rookspoor? :-)),

Dat punt hebben we al gehad, en daar gaat het dus niet om.

Wat Excalibur daarboven schrijft klopt wel, denk ik. Ik voel echter weinig voor opzeggen. Ik ga liever in overleg, met steekhoudende argumenten. Die zijn inmiddels ruimschoots besproken en er lijkt een kleine groep gebruikers te zijn die wel behoefte heeft aan een wat hogere limiet.

Ik ga kijken of Ziggo daar nog eens op wil reageren.


Erik

clempy
3 augustus 2009, 19:51
Gewoon de grote van emailberichten laten staan op 10 Mb of terug brengen naar 5 Mb.
Om grote bestanden te versturen zijn andere middelen voor zoals P2P en Ftp.

Harry

Dit is zo'n opmerking van iemand die into internet e.d. is.

Denk eens aan de gemiddelde gebruiker die met e-mail de enige manier kent om iets naar oma toe te sturen of te ontvangen.

Nogmaals.....zoals eerder gemeld, alles evolueert maar e-mail size bij Ziggo blijkbaar niet. Daar zetten we de klok een paar jaar terug en gaan ervan uit dat de gebruikers bijv. nog fotograferen met 1 MP camera's.

Het vliegtuig was eerst ook niet bedoeld om vracht te vervoeren.
Een mens van punt a naar b brengen was de uitdaging.
Volgens mij hebben ze de dienst aangepast aan de wens....(maar hier zat Ziggo vast niet achter:oyeah:)