View Full Version : Vraag: Hdmi -> dvi


Mr. Zap
25 juli 2009, 14:43
Geachte forumleden/gasten,

Na geruime tijd gebruik te hebben gemaakt van de Samsung DCB-H360R, vandaag de overstap gemaakt naar de Cisco 8455DVB.

De Samsung heb ik altijd aangesloten gehad met een HDMI->DVI kabel van Monster. Dit heeft altijd naar tevredenheid gewerkt.

Vanmorgen getracht om de Cisco 8455DVB op dezelfde wijze aan te sluiten, echter krijg ik dan horizontale strepen door het beeld. (Sharp "32 LCD). Tevens valt het beeld af en toe op zwart en komt de tekst "buiten bereik" op het scherm te staan. Ik kan ook op geen enkele manier de HDMI-uitgang in het menu activeren. Hier staat de tekst "niet beschikbaar".

Hebben meer van jullie dit ondervonden? Kortom is het (NIET) mogelijk om middels een HDMI->DVI gebruik te maken van de Cisco 8455DVB?

Als noodoplossing kijk ik nu via een componentkabel, maar de beeldkwaliteit vind ik niet echt super.

Ik hoop spoedig iets van jullie te vernemen.
BVD Jos

The_Doman
25 juli 2009, 16:49
Kortom is het (NIET) mogelijk om middels een HDMI->DVI gebruik te maken van de Cisco 8455DVB?

Dat is helaas niet mogenlijk!
De Cisco 8455DVB heeft geen ondersteuning voor HDMI naar DVI, en dat zal er ook nooit komen heb ik begrepen.

Van een Ziggo medewerker:
Correct, de Cisco ondersteunt geen HDMI <-> DVI koppeling en ook dit zal niet aangepast gaan worden.Als noodoplossing kijk ik nu via een componentkabel, maar de beeldkwaliteit vind ik niet echt super.

Ook dat kan wel kloppen.
De component HD uitgang bij de Cisco is bewust gelimiteerd ("gecastreerd") tot alleen maar PAL SD resoluties.
Ook dit zal niet aangepast gaan worden.
De component uitgang wordt niet geschikt gemaakt voor HD.

Zie ook de volledige discussie hier: 8455DVB bug & wish list: HDMI naar DVI activatie (http://www.ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?p=116470#post116470)

Je bent er dus mooi klaar mee, not. :no:
Mijn advies is dus maar om de Cisco zo snel mogenlijk in te ruilen voor het enige logische alternatief, de Humax 5050 PVR.

xahmol
25 juli 2009, 18:27
Oh, en als je vraagt, waarom: weer een poging om de Cisco volledig potdicht te zetten voor het digitaal opnemen vanaf de decoder.

Dat dit met de Humax wel kan interesseert Ziggo kennelijk niet.

Mr. Zap
27 juli 2009, 20:26
Bedankt voor jullie reacties.

Vandaag het abonnement beŽindigt en de ITV/PVR decoder geretourneerd aan Ziggo. Ik weiger namelijk een HD-signaal te bekijken middels een componentkabel welke dit signaal niet weergeeft.

onno72
4 augustus 2009, 00:19
Ook vanuit mij hartelijk bedankt voor de reacties en medeleven hier, maar ik neem ook afscheid van ITV, on demand, Cisco en en ergernis.... de Humax staat er!

Het was gezellig hier .... de afgelopen 9 maanden stoeien, maar nu wil ik gewoon weer kwaliteit (incl kijken via component omdat mijn plasma nog net geen HDMI ondersteunt)