View Full Version : Klacht: Nieuwe Arris modem blijft firmware updaten


Zyphrax
25 juli 2009, 11:04
Als verse Ziggo klant ging ik gisteren vol enthusiasme het Arris modem aansluiten.

Na het aansluiten van het modem kreeg ik op mijn laptop netjes het activatiescherm, daar kon ik 1 keer op next drukken en kreeg meteen een "Helaas, tijd om Ziggo te bellen" scherm. Daar heeft een aardige helpdeskvrouw mijn modem geactiveerd met het juiste CMAC adres. Waarschijnlijk zou ik het modem even moeten herstarten. Zo gezegd zo gedaan.

Het modem ging herstarten en US en DS ging samen tegelijk knipperen (dit betekent leerde ik later, dat het modem via de Ziggo server een nieuwe firmware aan het downloaden is). Minder goed bericht was dat het modem hier niet helemaal goed mee omging, het na een tijdje opgaf, herstartte en dacht "Hey ik zie nieuwe firmware, dat gaan we eens downloaden". Sindsdien (GOTO 10) blijft het modem zich maar rebooten, doet weer een poging, rebooten etc. etc. :giveup:

Het modem is nu puur aangesloten op stroom en mijn binnenkomende kabelverbinding (lees: groene kabel). Ik begin er wel een beetje hopeloos van te worden. Ik heb zoveel keer met Ziggo gebeld dat op een gegeven moment het bandje zei "Er is potentieel een storing in uw gebied". Dit schijnt automatisch te gebeuren als er veel vanuit een postcode gebeld wordt (de helpdesk-medewerker zag geen storing op de storingspagina, en dacht ook dat dat puur door mijn telefoontjes kwam).

Mocht iemand een briljant idee hebben, dan hoor ik het graag. Ik heb geprobeerd:
- Modem 10 sec resetten (met knopje achterop) bij het opstarten
- Modem op diverse manieren aan te sluiten (met versterker/verdeler, direct op de groene kabel)
- Ziggo kan het modem niet opnieuw activeren, door firmware-update-status, maar het downloaden van de firmware impliceert dat het CMAC adres bij hun goed staat (voor de zekerheid nog even geverifieerd bij Ziggo, door het opnieuw op te noemen)

Zyphrax
25 juli 2009, 17:07
:applause: de firmware update is eindelijk gelukt, ik kan niet precies zeggen hoe dit nu verholpen is, misschien dat er net iets mij Ziggo goed sprong of dat het door mijn eigen gerommel kwam.

Helaas heb ik nu nog steeds geen hele stabiele connectie. Soms kan ik 5min prima internetten/bellen. Daarna klapt hij er uit en besluit het modem dat het tijd is om te herstarten :evil:

meesdroo
25 juli 2009, 18:35
Lees voorlopig draden over RF storingen (o.a. dect telefoons):
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=167605&postcount=1
en probeer het modem uit te lezen:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=184727&postcount=1

Mees de Roo

Bartjebart
27 juli 2009, 18:40
Same here, Update failed....

Zyphrax
30 juli 2009, 00:39
Okey BartjeBart, je hebt dit niet van mij, maareh:

Het modem heeft een verborgen pagina: http://192.168.100.1/scanover.htm (http://192.168.100.1/scanover.htm)

Gevoelsmatig heeft die pagina invloed op de range van frequenties waar hij de link op probeerd te baseren. Ik heb even met die pagina zitten stoeien en toen deed hij het ineens. Als ik even in mijn geheugen graaf deed ik dit:

- Ga naar de scanover pagina
- Clear de cache met de clear knop
- Voer 218 in als freq bij een upload channel van 4 en doe Save
- Herstart je modem (power er af voor 10 sec)
- Ga weer naar de scanover pagina, voer nogmaals dezelfde waarden in en doe Change freq.

Voor mij was 218 bij 4 de juiste combinatie van waarden, ik heb dit gebaseerd op waarden die ik eens in het eerste scherm bij DS terug zag komen (lijstje van vier waarden).

Ik hoop dat het jou en/of andere ook helpt.
Wellicht is een gewone herstart niet voldoende, maar moet je hem even uitzetten en opstarten met 10sec reset knopje ingedrukt.

Bovenstaand advies werkte voor mij, maar ik denk niet dat het gesupport wordt door Ziggo, dus wees voorzichtig en voer geen hele rare waarden in :)

==================================================

Wat erg interessant is, is het scherm van het modem die aangeeft in welk stadium het modem verkeerd (dit is niet het log scherm, maar die erna geloof ik).

Op het beginscherm toont hij het stadium waar hij zich nu in verkeerd.

Als hij blijft hangen op TOPOLOGY status:
Er is iets mis met de bekabeling, er zit er misschien eentje scheef of niet helemaal goed op of maakt sluiting

Als hij blijft hangen op SECURITY_ESTABLISHED:
Dan zit hij waarschijnlijk nog vast in de oneindige firmware update, wat waarschijnlijk komt omdat hij stiekem toch nog geen goede verbinding heeft met de Ziggo server. (Herkenbaar aan: alle lampjes aan behalve telefonie en US en DS knipperen tegelijk)

Als hij blijft hangen op UNKNOWN of .... INIT of ... SYNCHRONIZE:
Dan is je scanrange waarschijnlijk niet helemaal goed (of er zitten verkeerde ranges in de cache). Op het hoofdscherm worden bij downlink waarschijnlijk nu helemaal geen waarden getoond of absurde waarden (lees -9999999999 Db enzo)

En bij TELEPHONY-REG COMPLETE:
Als je dit stadium bereikt hebt moet je erg blij worden, want dan heeft hij de hele boot sequence goed doorlopen en zou je een prima connectie moeten hebben! :thankyou:

meesdroo
30 juli 2009, 01:01
Bedankt voor de info over de extra schermen.

Problemen met verkeerde waarden in cache komen over het algemeen (je raadt het nooit!) omdat er verkeerde waarden in de cache geladen zijn.
Dat kan omdat Ziggo een server met een kapotte file heeft geladen (of n die kapot is gegaan tijdens het laden), maar meestal zijn daarvoor twee omstandigheden een noodzaak:
1. Een slechte verbinding die deze file verminkt tijdens het laden.
2. Belabberde software (loader) die voordat hij hem accepteert niet b.v. een MD5 maar alleen een eenvoucige CRC (of helemaal niets) controleert.

Je merkt dit doordat het modem er overdreven lang (uren tot dagen) over doet om de firmware te laden. Het modem blijft het ondanks de slechte verbinding steeds proberen; als je geluk hebt totdat de files goed zijn, als je pech hebt totdat de verminkte CRC matched met de verminkte file (en de kans daarop is een stuk groter).

Flushen van de cache en terugzetten naar fabriekswaarden (wanneer dat de cache niet flushed) zou eigenlijk voldoende moeten zijn om dit probleem op te lossen.

Mees de Roo

tja
30 juli 2009, 23:55
- Voer 218 in als freq bij een upload channel van 4 en doe Save

Ten eerste denk ik dat je een download channel bedoelt. Daarnaast is het zeer belangrijk om je te realiseren dat de frequenties per regio flink kunnen afwijken. Controleer daarom vooraf de frequenties in het eerste scherm, en kies n van die frequenties.

Drrrrkkk
9 augustus 2009, 10:47
Same here, Update failed....
Maar... is nu alles werkend?

The Puma
13 augustus 2009, 23:32
Het modem heeft een verborgen pagina: http://192.168.100.1/scanover.htm (http://192.168.100.1/scanover.htm)

Kon 1x de pagina oproepen
daarna kreeg ik geen verbinding meer

Hoe is dat te verhelpen?

The Puma
13 augustus 2009, 23:43
Blijft hangen op de telefonie:
Daarom doet de telefoon het ook niet

Wat is hiervan de oorzaak??


Docsis-Downstream Scanning Completed
Docsis-Downstream Ranging Completed
Docsis-Upstream Ranging Completed
Docsis-DHCPCompletedDocsis-TFTP Completed
Docsis-Data Reg Complete Completed
Telephony-DHCP In Progress
Telephony-TFTP Not Started
Telephony-Reg with Call Server Not Started
Telephony-Reg Complete Not Started

meesdroo
13 augustus 2009, 23:59
Is je telefoon omzetting bij Ziggo al door (wanneer je, met je telefoon, nieuw bent) en/of zijn er registratie/administratie-problemen.

Voor in het modem komen, zie:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=184727&postcount=1

De methode met een IP-alias (192.168.100.2/255.255.255.0) voor de WAN kant van de router (of de PC indien geen router aanwezig), of de methode met hub/switch en tweede PC (fixed IP:192.168.100.2/255.255.255.0; MAC = router-MAC) schijnt nog de beste/stabielste resultaten te geven.

Mees de Roo

The Puma
14 augustus 2009, 00:10
Met het oude modem werkte de telefoon gewoon.

Lijkt me een registratie probleem te zijn.

PeeWee
14 augustus 2009, 08:06
Voor in het modem komen, zie:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=184727&postcount=1

De methode met een IP-alias (192.168.100.2/255.255.255.0) voor de WAN kant van de router (of de PC indien geen router aanwezig), of de methode met hub/switch en tweede PC (fixed IP:192.168.100.2/255.255.255.0; MAC = router-MAC) schijnt nog de beste/stabielste resultaten te geven.

Mees de RooMees, ik volg the thread over 'hoe in het modem te komen' met interesse, maar meestal gaat dit boven mijn pet. Ik ben meer van de software dan de hardware. Toch zou ik ook eens graag een blik willen werpen op de statuspagina van mijn Arris modem, maar dat is me tot nu toe nog niet gelukt.

Daarom ben ik benieuwd wat je precies bedoelt met 'een IP-alias voor de WAN-kant van de router'. Is dat het wijzigen van het IP-adres van de router (nu: 192.168.0.1)? En zo ja: kan dat zonder problemen? Zo nee: waar kan ik het dan aanpassen in mijn router?

meesdroo
14 augustus 2009, 19:18
Een IP-alias op een router, wil zeggen dat je de WAN interface, naast het hoofd-IP-adres (dat je van Ziggo krijgt) nog n of meer andere IP-adressen geeft.
Dat kunnen lang niet alle routers; diegenen die het wl kunnen zitten meestal in de wat duurdere semi-zakelijke klasse en/of draaien als software een op linux gebaseerde firmware.

Wanneer je router geen optie tot IP-alias biedt kun je f met een PC direkt op het modem proberen te werken (een PC kan je wl een IP-alias geven), f een aparte testopzet met hub/switch tussen modem en router, en daaraan een 2e PC in elkaar zetten (CeeS rapporteerde over zo'n opzet).

Mees de Roo

PeeWee
14 augustus 2009, 20:13
Een IP-alias op een router, wil zeggen dat je de WAN interface, naast het hoofd-IP-adres (dat je van Ziggo krijgt) nog n of meer andere IP-adressen geeft.
Dat kunnen lang niet alle routers; diegenen die het wl kunnen zitten meestal in de wat duurdere semi-zakelijke klasse en/of draaien als software een op linux gebaseerde firmware.

Wanneer je router geen optie tot IP-alias biedt kun je f met een PC direkt op het modem proberen te werken (een PC kan je wl een IP-alias geven), f een aparte testopzet met hub/switch tussen modem en router, en daaraan een 2e PC in elkaar zetten (CeeS rapporteerde over zo'n opzet).

Mees de RooOk, duidelijk. Mijn D-link DIR-655 zal de IP-alias optie niet hebben, dus dan zal ik een keer mijn router er tussenuit moeten halen. Waar kun je in Vista een IP-alias opgeven voor je laptop/PC?

meesdroo
14 augustus 2009, 21:08
Vista kan ik je niet mee helpen. Ik heb hier alles vanaf DOS2.1 tot XP en Windows 7, maar Vista heb ik geweigerd.
Voor XP geldt ongeveer dit verhaal:
"Ook onder Windows kan aan de PC via een registry editing truc waarschijnlijk een alias worden toegekend; zie:
http://support.microsoft.com/kb/q156772/
De documentatie is in het engels; registry editing is alleen voor enigszins gevorderden (of je moet het niet erg vinden Windows opnieuw te installeren).
Tijdelijk kan hetzelfde gedaan worden via het "Add" commando op het "advanced" IP-settings tabblad van de TCP/IP(4) settings van de (eigenschappen van de) netwerkadapter".
Dat zal voor Vista wel niet zo veel schelen.

Mees de Roo

PeeWee
15 augustus 2009, 12:51
Tot mijn grote verbazing kan ik nu WEL mijn modem benaderen (zonder iets aan de opstelling te hebben veranderd)! Ik zie in de log dat er vannacht een nieuwe firmware is opgehaald (versie 5/2/2009). Er staan een aantal regels met de tekst "SW upgrade Failed before download - TFTP Max Retry Exceeded SW file: TS070072_020509_EU.MODEL_7.USB.img - SW server: 213.51.144.39", maar als laatste log entry staat er: "SW download Successful - Via Config file bpr01060015cf32eceb0001 SW file: TS070072_020509_EU.MODEL_7.USB.img - SW server: 213.51.144.39".

Kan de firmware te maken hebben met de uitleesbaarheid?

Update: het uitlezen gaat niet meer... :cry:

meesdroo
15 augustus 2009, 13:09
Ja, dat kan, maar er is zoveel onzeker aan dit modem dat we weinig met zekerheid kunnen zeggen......:cry:

Mees de Roo

The Puma
16 augustus 2009, 17:00
De modemlog is niet altijd te benaderen
Soms wel en soms niet..... vreemd

Iemand een idee waarom dit is?

Alles werkt nu, telefoon was niet goed geregristeerd.
In de log is nu alles completed!

mennog
19 augustus 2009, 17:22
http://192.168.100.1/scanover.htm is niet altijd bereikbaar soms maar 1 keer na reboot modem.

De opties om in het modem te komen die mees noemt werken alleen op een motorola modem niet op een touchtone van arris

meesdroo
19 augustus 2009, 17:57
Heb je ze allemaal geprobeerd?
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=184727&postcount=1
Ik ben wel benieuwd hoeveel tijd dat nu kost; opschrijven gaat denk ik vlugger dan doen ........:schater:

Mees de Roo

mennog
19 augustus 2009, 18:01
Nou in de zelfde reeks als het modem gaan zitten heeft ook geen invloed en werkt ook niet.

en de meeste opties die jij geeft zijn nog steeds voor motorola modems.

meesdroo
19 augustus 2009, 18:31
mennog je kletst.

De enige optie die specifiek is voor motorola modems is de admin/motorola aanlog. Verder hoeft over die modems weinig gezegd te worden; ze zijn makkelijk uitleesbaar en redelijk betrouwbaar

De hele rest van de "uitleesbaarheid" draad is ontstaan uit, en getest op het Arris TM702 DOCSIS 3.0 modem; een heleboel forum-leden hebben daarvoor allerlei gegevens aangedragen, tests uitgevoerd en Arris modems onder allerlei uiteenlopende omstandigheden met succes uitgelezen.
Die verzamelde gegevens zijn vervolgens weer verwerkt tot een artikel om het anderen met zo'n modem en verbindingsproblemen mogelijk te maken aan harde gegevens te komen.
In diverse gevallen is het zo gelukt de helpdesk ervan te overtuigen dat aktie ondernomen moest worden.

Omdat het jou persoonlijk even niet lukt je modem uit te lezen, moet je niet gelijk dit hele forum volzetten met berichten dat het Arris-modem niet uitgelezen kan worden. Probeer liever eerst een paar van de configuraties of post een (wireshark) sniffer-trace die laat zien dat en waarom je pakketten niet aankomen.

Mees de Roo

mennog
20 augustus 2009, 17:57
Als je ook me berichten goed gelezen had zit ik rechtstreeks op het modem en werkt het nog niet.

En hebben meerdere mensen dit probleem.
Ook al zet je hem in dezelfde reeks als het modem maakt het weinig uit.

Technische jongens van ziggo erkennen deze problemen ook en komt update uit.

meesdroo
20 augustus 2009, 19:06
Mennog,

Wanneer je mjn berichten goed gelezen had, dan had je gezien dat wel of niet rechtstreeks op het modem niets uitmaakt.

En mijn bezwaar is niet dat je meldt dat je moeite hebt om het modem uit te lezen; dat hebben we allemaal en daar gaan deze draden o.a. over.

Mijn bezwaar is dat je gelijk op 4-5 plaatsen in dit forum post dat het modem uitlezen niet kn; dat is niet alleen onwaar, wanneer je de moeite had genomen diezelfde draden goed door te lezen had je aan diverse uitlezingen bovendien kunnen zien dat het onwaar was, en je verwart bovendien andere lezers van dit forum door zulke meldingen.

Verder verklaar je dat de diverse methodes om het modem uit te lezen niet werken, terwijl uit je postings blijkt dat je die methodes niet begrijpt en in ieder geval op dat moment nog niet (goed) had toegepast.

"Ook al zet je hem in dezelfde reeks als het modem maakt het weinig uit."

Geeft ook niet direkt vertrouwen in je methodiek. Bedoel je dat je de PC een fixed IP-adres uit het blok 192.168.100.0/24 hebt meegegeven en zoja welk adres, welk netmask, welk gateway adres en welk DNS adres, of bedoel je dat je je PC een alias uit datzelfde blok hebt meegegeven (zelfde extra vragen).
Bovendien geef je niet aan of pingen wel werkt en waarop welke browser precies stukloopt (wat staat er in de bovenbalk b.v.).

"Technische jongens van ziggo erkennen deze problemen ook en komt update uit."

Er zijn diverse bekende Arris-problemen, waarvoor ongetwijfeld een update uit zal komen. De uitleesbaarheid van het modem hoort vooralsnog niet tot de door Ziggo erkende problemen; het is zelfs mogelijk dat zij die nog verder willen blokkeren zoals bij vorige Arris modellen. Jouw probleem met n downstream is vooralsnog ook niet zo'n bekend modem probleem; wel kunnen signaal-problemen het veroorzaken, maar daarvoor is geen firmware nodig. Je hebt hooguit wat uitspraken van helpdesk medewerkers opgepikt, die het zonder goede technische informatie en backup even niet meer zagen zitten en van je afwilden.

Laat algemene uitspraken en beoordelingen, die je technisch niet kunt onderbouwen dus in het vervolg liever achterwege. Vertel wat je probleem is, wat je zelf al hebt gedaan en gemeten om het op te lossen, en waarmee we je hier verder kunnen helpen.

Mees de Roo

mennog
20 augustus 2009, 19:12
Je hebt hooguit wat uitspraken van helpdesk medewerkers opgepikt, die het zonder goede technische informatie en backup even niet meer zagen zitten en van je afwilden.

Laat algemene uitspraken en beoordelingen, die je technisch niet kunt onderbouwen dus in het vervolg liever achterwege. Vertel wat je probleem is, wat je zelf al hebt gedaan en gemeten om het op te lossen, en waarmee we je hier verder kunnen helpen.

Mees de Roo

Ik heb het woord helpdesk niet eens genoemd...
Je kan het bij ziggo geen helpdesk noemen lui weten niks lezen alleen maar standaard vragen op van een script.
(heb ervaring heb 6 jaar bij multikabel gewerkt toen het ziggo werd weggegaan)
Dus de technische jongens bedoel ik meer mensen van datacom die diep in het netwerk zitten.
Dat mijn modem maar 1 downstream heeft is voor hun ook raadsel alle signaal nivo's zijn uitmuntend.

Ik ga zo even een ander docsis 3.0 modem aansluiten en testen (jammer genoeg ook een arris) eens kijken of dat beter gaat.

meesdroo
20 augustus 2009, 21:04
Alle signaal-niveau's zeker niet want je mist er (afhankelijk van het net waar je op zit) twee of drie. Dit is geen normaal (fout-) gedrag van het Arris-modem. Wat bij dit modem wel voorkomt is het laden van verminkte firmware. Je hebt dan het ongeluk dat na -tig keer proberen er een match is tussen de verminkte firmware en de verminkte CRC.
Een ander modem, of dit modem terugzetten op fabrieks-firmware (vermoedelijk de resetknop 10 sec. indrukken, maar de documentatie is daarover onduidelijk; zie andere draden voor de opties) zou je een herkansing geven. Let op overdreven lange firmware-updates (US n DS lampje blijven heel lang = uren tot dagen knipperen); in dat geval zijn er meestal toch signaal of S/N problemen.

Probeer ondanks de problemen toch het modem-log en status uit te lezen; soms geven die duidelijk aan waar het hapert.

Mees de Roo

mennog
20 augustus 2009, 21:14
Hij ging net zomaar spontaan in de reboot het modem.

Maar je ziet hem wel alle 3 de kanalen ff pakken en opeens weg naar 1 kanaal. alle frequenties komen wel gewoon goed binnen dit is gemeten dinsdag door monteur.
Die gaf ook aan dat er problemen met docsis 3.0 zijn met intrainen van 3 kanalen.

log file wordt je weinig wijs uit staan dingen met datum 1970 in

Date TimeEvent IDEvent LevelDescription1/1/1970 3:33820002003No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=00:15:cf:32:2a:e7;CMTS-MAC=00:50:57:01:49:16;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;1/1/1970 3:36820003003Ranging Request Retries exausted;CM-MAC=00:15:cf:32:2a:e7;CMTS-MAC=00:50:57:01:49:16;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;1/1/1970 3:36820002003No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=00:15:cf:32:2a:e7;CMTS-MAC=00:50:57:01:49:16;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;1/1/1970 3:39820003003Ranging Request Retries exausted;CM-MAC=00:15:cf:32:2a:e7;CMTS-MAC=00:50:57:01:49:16;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;1/1/1970 3:39820002003No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=00:15:cf:32:2a:e7;CMTS-MAC=00:50:57:01:49:16;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;1/1/1970 3:43820003003Ranging Request Retries exausted;CM-MAC=00:15:cf:32:2a:e7;CMTS-MAC=00:50:57:01:49:16;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;1/1/1970 3:43820002003No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=00:15:cf:32:2a:e7;CMTS-MAC=00:50:57:01:49:16;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

meesdroo
20 augustus 2009, 21:47
Die rare datum komt doordat hij er (nog) niet in is geslaagd datum en tijd van het netwerk aan te vragen; hij zit dus heel in het begin van de opstart-fase.

IK vind het aantal T3's verontrustend. Een paar tijdens de opstart zijn normaal, maar het lijkt erop dat het je modem de grootste moeite kost om heen en weer te praten.

Wat zijn je signaal, S/N, en al dergelijke gegevens op dit moment?

Mees de Roo

mennog
20 augustus 2009, 21:50
Ik zal je dan maar uit de brand helpen dit modem hangt er al 4 maanden zo aan heeft wel gewerkt maar in 1 keer weg.

En tja T3 daar zijn meningen over verschillend dat ik nog op het NOC werkte keken we daar totaal niet naar was niet zo interesant.

Met onderstaande waardes is niks mis
ik had net eerst ook een downstream 1 van 314 Mhz en 330 Mhz

FreqPowerSNRModulationOctets ReceivedDownstream 1 346.00 MHz 10.80 dBmV 37.09 dBQAM 256124027500Downstream 2--------------------0Downstream 3--------------------0Downstream 4--------------------0
Upstream

FreqPowerChannel TypeSymbol RateModulationUpstream 144.10 MHz44.50 dBmVDOCSIS2.0 (ATDMA)512064QAMUpstream 2-------------------------Upstream 3-------------------------Upstream 4-------------------------

meesdroo
20 augustus 2009, 22:22
T3's in grote aantallen, en vooral buiten de opstartfase zijn een indicatie van serieuse communicatie-problemen. Meestal is dat in de vorm van een upstream probleem.
Bij dergelijke problemen verwacht je andere symptomen.
Het upstream signaal-niveau (44.5 dBmV), de signalrate (5120) en het protocol (64QAM) ondersteunen op geen enkele wijze dat idee.
Voor alle zekerheid nog wel n vraag:
Je (overigens goede) downstream signaal-niveau (10.8 dBmV) suggereert gebruik van een splitter/versterker. Klopt dit en is deze alleen van een retourgeschikt type of versterkt deze daadwerkelijk het retoursignaal en zoja, met hoeveel dB?

Gezien je aanvankelijk goed functioneren van dit modem (handig om dat in het vervolg gelijk te melden) zijn firmware updates en andere initialisatie problemen niet het eerste waaraan je moet denken.
Omdat meldingen over Arris-modems die zonder duidelijke oorzaak vrij snel "gewoon stuk", gingen ook op dit forum enige malen zijn voorgekomen, kan ik me een situatie waar in het modem enige ontvangers "zomaar" falen/zijn uitgevallen goed voorstellen; ook dit zou T3's tot gevolg hebben.
Veruit de snelste methode om daar achter te komen is dat tweede modem te activeren.

Mees de Roo

mennog
21 augustus 2009, 05:38
Er zit inderdaad een versterker tussen.
NTU 862 als ik me niet vergis en is retour geschikt werdt geleverd door Multikabel inder tijd.

Andere modem geeft dezelfde waardes komt ook niet verder als 1 downstream en waardes zijn zelfde.

Ook kwam er bij kijken dat er in schagen capactiteits problemen zijn werdt me nog doorgebeld gisteravond.

En dat sommige beweren dat je aan 1 downstream kanaal genoeg heb is onzin want die haald maximaal 40 mbit (heb dit nog niet van jou gehoord)

meesdroo
21 augustus 2009, 14:11
n downstream-kanaal kan puur theoretisch 55.616 Mbits/sec aan.
Praktisch betekent dat, dat je de bij je abonnement horende rate van 50 Mbits/sec nt zou kunnen halen, wanneer in jou hele buurt volstrekt niemand anders ook maar iets met dat kanaal zou doen.
Dat is volstrekt niet reel, en in de praktijk zal een terugschakeling naar n kanaal dus duidelijk ten koste gaan van je downstream-performance.

Dat tweede modem, dat het zelfde gedrag vertoont, is een lelijke tegenvaller.
Je moet nu twee dingen gaan controleren:
1. Of jouw profiel bij Ziggo werkelijk staat ingesteld voor een All-in-One-Extra en b.v. niet per ongeluk voor een All-in-One-Plus.
2. Of er bij jou in de buurt meerdere Ziggo All-in-One-Extra gebruikers zijn met ditzelfde probleem; ikzelf ben ze op dit forum nog niet tegengekomen, maar dat kan natuurlijk toeval zijn.

Mees de Roo

P.S. Die verterker versterkt het retoursignaal volgens specs niet. Dat wil dus zeggen dat je upstream signaal-level inderdaad normaal is.

mennog
21 augustus 2009, 14:14
Ook een derde modem doet het niet ;)

Ziggo had weer een modem toe gestuurd en feliciteerde me met me snelle internet haha..

maar schagen heeft zowiezo nog iemand kwam ik gister en vanmorgen op dit forum tegen.

meesdroo
21 augustus 2009, 14:17
link s.v.p. ik zoek liever geen heel forum af ....:roll:
Ok, al gevonden; laat maar:wink:

Mees de Roo

Mendel
3 september 2009, 18:18
Lees al enige tijd mee op de diverse fora omtrent de problemen met de Arris modem. Zoals meerdere gebruikers ook hier maar n download frequency, en een belabberde download.

Echter vandaag opeens in Schagen wel drie download kanalen beschikbaar, en volle snelheid. Vroeg me af of mennog dat ook ervaart.

Vreemd dat men overal praat over een firmware update (ook de helpdesk verweet mijn problemen aan dit euvel).

Maar draai nog steeds de oude firmware...

wolfman
4 september 2009, 19:11
Ben vandaag gebeld door een Ziggo monteur die vertelde dat mijn probleem met het verkrijgen van maar 1 downloadstream zou liggen aan mijn modem en dat ze er mee bezig waren.
Vreemd verhaal... maar het goede nieuws is dat ik nu plotseling eindelijk 3 downloadstreams heb gekregen en inderdaad nu een downloadsnelheid heb van 48 Mbps. De upload was al goed (4.8 Mbps) :thankyou:

Ik hoop dat het bij Mennog nu ook werkt!

Linedrive
9 september 2009, 00:57
Okey BartjeBart, je hebt dit niet van mij, maareh:

Het modem heeft een verborgen pagina: http://192.168.100.1/scanover.htm (http://192.168.100.1/scanover.htm)

Gevoelsmatig heeft die pagina invloed op de range van frequenties waar hij de link op probeerd te baseren. Ik heb even met die pagina zitten stoeien en toen deed hij het ineens. Als ik even in mijn geheugen graaf deed ik dit:

- Ga naar de scanover pagina
- Clear de cache met de clear knop
- Voer 218 in als freq bij een upload channel van 4 en doe Save
- Herstart je modem (power er af voor 10 sec)
- Ga weer naar de scanover pagina, voer nogmaals dezelfde waarden in en doe Change freq.

Voor mij was 218 bij 4 de juiste combinatie van waarden, ik heb dit gebaseerd op waarden die ik eens in het eerste scherm bij DS terug zag komen (lijstje van vier waarden).



Even een bevestiging dat bovenstaande werkt. Ineens was vanavond mijn verbinding foetsie na 3 weken probleemloos sinds levering te hebben gewerkt. Modem herstart, maar na een uur nog steeds geen link. Nog 5 of 6 keer modem gereset en nog langer wachten maar mooi niks. Kon zien in de log dat ie steeds bleef hangen op Downstream Scanning fase. Na bovenstaande "truc" van Zyphrax direct weer verbinding! :applause:

Robus
9 september 2009, 12:13
Even een bevestiging dat bovenstaande werkt. Ineens was vanavond mijn verbinding foetsie na 3 weken probleemloos sinds levering te hebben gewerkt. Modem herstart, maar na een uur nog steeds geen link. Nog 5 of 6 keer modem gereset en nog langer wachten maar mooi niks. Kon zien in de log dat ie steeds bleef hangen op Downstream Scanning fase. Na bovenstaande "truc" van Zyphrax direct weer verbinding! :applause:

Same here, woonplaats: Woerden (toeval?)). Nadat mijn nieuwe Arris modem drie weken gewerkt had (alleen kiestoon van de telefoon was niet conform standaard), klapte deze er afgelopen donderdag 3 september uit. Geen Internet, geen telefoon, niets. De vier bovenste lampjes branden steady en de twee eronder (link & telephony1 knipperen gelijktijdig waarbij link af en toe een sprongetje maakt).
Storing gemeld, suf gereset to no avail. Taak aangemaakt voor de technische dienst; die zouden binnen drie dagen contact opnemen. Gisteren maar eens gebeld en heel even Internet en telefoon werkend gekregen. Nu dag zes zonder verbinding. Helpdesk Ziggo zegt dat ik moet afwachten maar mijn geduld is al meer dan op...:evil: Zowel in afhandeling van deze storing als de storing zelf verdient Ziggo een dikke onvoldoende. Je wordt aan het lijntje gehouden (figuurlijk want letterlijk lukt het ze niet) en je mag een kaarsje branden voor een goede afloop.:shock:

BitByter
16 september 2009, 08:44
Same here, woonplaats: Woerden (toeval?)). Nadat mijn nieuwe Arris modem drie weken gewerkt had (alleen kiestoon van de telefoon was niet conform standaard), klapte deze er afgelopen donderdag 3 september uit. Geen Internet, geen telefoon, niets. De vier bovenste lampjes branden steady en de twee eronder (link & telephony1 knipperen gelijktijdig waarbij link af en toe een sprongetje maakt).
Storing gemeld, suf gereset to no avail. Taak aangemaakt voor de technische dienst; die zouden binnen drie dagen contact opnemen. Gisteren maar eens gebeld en heel even Internet en telefoon werkend gekregen. Nu dag zes zonder verbinding. Helpdesk Ziggo zegt dat ik moet afwachten maar mijn geduld is al meer dan op...:evil: Zowel in afhandeling van deze storing als de storing zelf verdient Ziggo een dikke onvoldoende. Je wordt aan het lijntje gehouden (figuurlijk want letterlijk lukt het ze niet) en je mag een kaarsje branden voor een goede afloop.:shock:
Nadat ik het modem spanningsloos heb gemaakt, komt het modem niet meer online, 1 ste ledje brand en 2de ledje knippert om de zoveel tijd, maar verder komt het niet. Paar keer spanning eraf gehaald, gereset, niets helpt.
Vandaag maar Ziggo maar bellen.

Robus
16 september 2009, 09:16
Nadat ik het modem spanningsloos heb gemaakt, komt het modem niet meer online, 1 ste ledje brand en 2de ledje knippert om de zoveel tijd, maar verder komt het niet. Paar keer spanning eraf gehaald, gereset, niets helpt.
Vandaag maar Ziggo maar bellen.

Wat ik wel opvallend vind is dat op het netsnoer van het (Arris)modem een zwart/geel stickertje zit met een 'do-not-unplug' waarschuwing; zou dat betekenen dat je hem maar n keer mag aansluiten om daarna nooit meer de stekker er uit te trekken? Vanuit het Ziggo belscript hebben we dat namelijk talloze keren moeten doen. Kan me die waarschuwing ook niet voorstellen, want wat als er een power outtage is... Blijft een rare kwestie.

BitByter
22 september 2009, 21:15
Vandaag wederom de hele dag, tot plusminus 17.00 uur geen internet + telefonie gehad.
Vanmorgen om 09.05 uur gebeld naar de HD, het probleem weer voor gelegd, en het was bekend bij de HD. Er was een firmware update gepland geweest.
Ze zei: dat er nieuwe modems besteld zijn, en deze komen vanaf het einde deze maand. Sommige Arris modems kunnen bij een firmware update niet meer online komen, en dit kun je ook niet meer zelf doen door de spanning eraf te halen voor bijvoorbeeld 10 seconden, dit kan alleen blijkbaar op afstand gebeuren.
Ze zijn nog wel steeds bezig een oplossing te vinden voor dit probleem met de Arris. Maar er zijn dus wel degelijk nieuwe modems besteld door Ziggo.
Dus straks krijgen we misschien een omruiling van de Arris?

Robus
22 september 2009, 23:04
Het is maar de vraag of het een all-the-way Arris probleem is. Inmiddels draait hier een oude Motorola maar een poging om de Arris door een Ubee te vervangen was ook niet succesvol. Hoewel verbinding met Ubee wel tot stand kon worden gebracht, was deze niet wat het wezen moest. Dus ook de Ubee staat hier werkloos stof te vangen, maar ik heb tenminste weer verbinding...
Sterkte met het vervolg.

Twitter
25 september 2009, 17:46
Is de nieuwe firmware voor het Arris modem al uitgebracht.
Deze wordt al enige tijd aangekondigd maar officieel hoor je niets.
Gelukkig heeft dit forum veel bezoekers met kennis van dit soort zaken, dus misschien dat er iemand iets meer weet van de update.

Ricardo1983
25 september 2009, 18:47
Is de nieuwe firmware voor het Arris modem al uitgebracht.
Deze wordt al enige tijd aangekondigd maar officieel hoor je niets.
Gelukkig heeft dit forum veel bezoekers met kennis van dit soort zaken, dus misschien dat er iemand iets meer weet van de update.

Ik werd vandaga gebeld door een monteur dat de nieuwe firmware er nu in zit.
Mijn internet en telefoon doen het inmiddels goed.

Pierre_1
25 september 2009, 19:13
Is de nieuwe firmware voor het Arris modem al uitgebracht.
Deze wordt al enige tijd aangekondigd maar officieel hoor je niets.
Gelukkig heeft dit forum veel bezoekers met kennis van dit soort zaken, dus misschien dat er iemand iets meer weet van de update.

Arris Firmware wordt uitgerold nu, modem even uit, weer aan, poosje geduld hebben want reboot meerdere keren (tenminste bij mij) en voila.........nieuwe versie van de firmware.

HW_REV: 8
VENDOR: Arris Interactive, L.L.C.
BOOTR: 1.2.1.20
SW_REV: 7.1.61A
MODEL: TM702B
Serial Number: *****************

Firmware Name: TS070161A_091009_MODEL_7
Firmware Build Time: Sep 10 2009 17:27:59

Math22
25 september 2009, 19:24
De nieuwe software is er, maar of dat voor iedereen geld weet ik niet. Ik had het probleem, dat mijn modem om de haverklap reconecte waardoor de verbinding van internet maar van de telefoon weg viel. Sinds vandaag heb ik er nieuwe software in en toen nu toe geen uitval. Ik zal niet te snel juichen en het eerst een paar dagen aanzien. tot nu toe draait het moden zonder wegvallen verbinding.
wel lang op moeten wachten (vanaf 13 augustus)

Math

izzo
26 september 2009, 16:47
Ik heb het idee dat het bij mij ook niet goed gaat.

Gisteravond rond 23:00 slecht internet, vanmorgen Modem uit en aan gezet, vervolgens brandt het online lampje wel, maar blijven DS en US knipperen, zo'n 10 minuten later branden alle lampjes weer en heb ik ook telefoon, maar krijg ik geen ip adres op zowel een laptop die er rechtsstreeks opzit , als een router (ik wissel tussen die twee om te kijken of de router mischien niet goed was)

Als ik de modem dan weer powercycle, begint het weer helemaal opnieuw (DS en US knipperen)

Wat ik wel in het modem kon zien (toen ik toevallig wel een intern ip adres kreeg) was dat het modem bleef hangen op :

Docsis-data reg complete

toen begon hij weer opnieuw.

Iemand dit ook gehad? de HD heeft nu een monteur ingeplanned die komt kijken. Maar moet ik weer een halve dag vrij nemen.


EDIT:
Kon weer even in het modem, meteen ff het log erbij gepakt, lijkt dus idd firmware problemen te zijn, aangezien ik dit krijg:

9/26/2009 8:25 69010600 4 SW upgrade Failed before download - TFTP Max Retry Exceeded SW file: TS070161A_091009_EU.MODEL_7.img - SW server: 213.51.144.39
1/1/1970 0:00 68000401 5 ToD request sent - No Response received;CM-MAC=00:15:cf:33:d0:77;CMTS-MAC=00:50:57:01:f9:e9;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
9/26/2009 9:07 69010600 4 SW upgrade Failed before download - TFTP Max Retry Exceeded SW file: TS070161A_091009_EU.MODEL_7.img - SW server: 213.51.144.39
1/1/1970 0:00 68000401 5 ToD request sent - No Response received;CM-MAC=00:15:cf:33:d0:77;CMTS-MAC=00:50:57:01:f9:e9;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
9/26/2009 10:02 69010600 4 SW upgrade Failed before download - TFTP Max Retry Exceeded SW file: TS070161A_091009_EU.MODEL_7.img - SW server: 213.51.144.39
9/26/2009 15:26 66060300 4 Map Request Retry Timeout;CM-MAC=00:15:cf:33:d0:77;CMTS-MAC=00:50:57:01:f9:e9;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
9/26/2009 15:33 69010600 4 SW upgrade Failed before download - TFTP Max Retry Exceeded SW file: TS070161A_091009_EU.MODEL_7.img - SW server: 213.51.144.39

volkoren
26 september 2009, 19:25
de HD heeft nu een monteur ingeplanned die komt kijken. Maar moet ik weer een halve dag vrij nemen.
Incompetente helpdesk; hier is absoluut geen monteur voor nodig en mij lieten ze vrolijk stikken door tot 3x te verzoeken dat ik mijn problemen "nog maar een weekje moest aankijken." :no:


9/26/2009 8:25 69010600 4 SW upgrade Failed before download - TFTP Max Retry Exceeded SW file: TS070161A_091009_EU.MODEL_7.img - SW server: 213.51.144.39

Dit heeft zo'n beetje iedereen. Je kunt het beste om de 5 min het modem opnieuw aanzetten totdat het update proces wel succesvol verlopen is. Ik had het idee dat het modem geen pogingen meer maakte als het in de eerste paar minuten niet lukt ("Max Retry Exceeded".) Dus even `power cyclen` en regelmatig checken op 192.168.100.1 hoe het ermee staat. Je merkt meteen als je de nieuwe firmware hebt, want de interface is geupdate.

CeeS
26 september 2009, 21:14
Je kunt het beste om de 5 min het modem opnieuw aanzetten totdat het update proces wel succesvol verlopen is.
Dat lijkt me niet verstandig omdat het update proces zelf al langer duurt. De kans is dan aanwezig dat je halverwege het updaten je modem uitzet....

Gewoon rustig afwachten lijkt me beter. Nu veel modems geupdate worden is het volgens mij gewoon vaak te druk op de firmware server.

Ayrton
27 september 2009, 15:47
Had hetzelfde.

Sinds gisterenavond wordt de Ziggo helpdesk overspoelt met klachten van ziggo gebruikers die geen internet meer hebben maar wel hun kabelmodel goed werkt (op eerste gezicht) en router doet het ook prima.

Heb 2x gebeldt en blijkt dat het komt door nieuwe firmware. Nieuwe firmware wordt geladen maar zet blijkbaar het mac adres van kabelmodem naar 000000000 etc... hiermee krijg je geen DHCP adres.

Heb mijn mac doorgegeven en naar 6 uur kan ik weer internetten.

Antoniya001
27 september 2009, 19:40
Hier in heiloo hetzelfde. Met een andere twist toch. Mijn modem wijgert ook te updaten (blijft dus op febr firmware) maar knalt wel mijn mac/ip adres eruit. vannochtend 2x gebeld. 20x gereset als alle lampjes weer eens branden..

Grrr niks helpt. Geen internet wel telefoon. Al 2 dagen. Morgen maar weer bellen.

Ar

hansdefotograaf
27 september 2009, 19:57
Ook hier in Hoofddorp.
Wat bij mij hielp is de utp stekker uit het modem halen en weer terugplaatsen.(bij werkend modem)

Pierre_1
27 september 2009, 21:52
Ook hier in Hoofddorp.
Wat bij mij hielp is de utp stekker uit het modem halen en weer terugplaatsen.(bij werkend modem)

Dat is inderdaad de oplossing.

CeeS
27 september 2009, 22:43
Ook hier in Hoofddorp.
Wat bij mij hielp is de utp stekker uit het modem halen en weer terugplaatsen.(bij werkend modem)

Dat is inderdaad de oplossing.

Het zou kunnen dat het volgende gebeurt:


Tijdens de reboot van het modem ziet je router of je pc dat de ethernet verbinding wegvalt en gaat zodra de ethernet lijn weer signaal geeft het ip-adres vernieuwen.
Op dat moment heeft het modem nog geen internet verbinding (hij is aan het opstarten) en deelt dus een lokaal ip-adres uit aan je router/pc (een 192.168.100.xxx nummer)
De router/pc blijft met dit nummer online, maar krijgt nooit een internet verbinding
Wanneer je de kabel even uit je modem haalt en er daarna weer indoet zal je router/pc het ip-adres proberen te vernieuwen, maar krijgt daarna wel een publiek ip-adres, mits je modem dan online is.

Je zou dit ook op kunnen lossen door je PC of router pas aan te zetten als het modem online is, of de router/pc te resetten. (als je moeilijk bij de kabel kunt komen, maar wel in de setup van je router bijvoorbeeld)

Gizmo
28 september 2009, 07:20
Gisteravond laat de stroom van mijn modem gehaald. Daarna weer aangesloten en hij begon volgens mij de nieuwe firmware te downloaden. Modem startte diverse keren opnieuw op. Na dit alles had ik nogwel telefoon maar geen internet. Kreeg geen ip-nummer. Vanmorgen werkte alles weer als vanouds. Of ik inderdaad de nieuwe versie heb kan ik niet bekijken, kom met geen mogelijkheid op de statuspagina van het modem.

Math22
28 september 2009, 08:51
Maar de kabel van splitter naar modem los. Start het modem opnieuw op wacht een minuut en daarna in de status balk van je browser ingeven 192.168.100.1 zet ook even internet securety en firewal uit. dan zou het moeten lukken tenminste hier wel.

suc6

Ollie_NL
28 september 2009, 10:25
Ik heb al het hele weekend geen internet, moet ik nu wel of niet de stroom van het Arris modem afhalen 10 sec??

Gaat hij vanzelf een nieuwe firmware downloaden?

Ollie_NL
28 september 2009, 11:23
Ben net gebeld door mijn vriendin dat het nu ineens wel werkt, dus weet niet wat het probleem was?!?!?!?

volkoren
28 september 2009, 18:21
Wanneer je de kabel even uit je modem haalt en er daarna weer indoet zal je router/pc het ip-adres proberen te vernieuwen, maar krijgt daarna wel een publiek ip-adres, mits je modem dan online is.

Nee, dat is het niet (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=20924). Zelfs 100x ipconfig /renew deed niets. Ik las ergens dat het modem het MAC-adres van de verbonden netwerkkaart (zij het desgewenst een router) 'vergeet' en daarom niet meer kan communiceren (bug in nieuwe firmware). Door de netwerkkabel opnieuw aan te koppelen wordt er een nieuwe fysieke verbinding gemaakt en 'ziet' het modem de netwerkkaart wel.

Ayrton
28 september 2009, 18:48
Nee, dat is het niet (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=20924). Zelfs 100x ipconfig /renew deed niets. Ik las ergens dat het modem het MAC-adres van de verbonden netwerkkaart (zij het desgewenst een router) 'vergeet' en daarom niet meer kan communiceren (bug in nieuwe firmware). Door de netwerkkabel opnieuw aan te koppelen wordt er een nieuwe fysieke verbinding gemaakt en 'ziet' het modem de netwerkkaart wel.

Dat zeg ik:

Heb 2x gebeldt en blijkt dat het komt door nieuwe firmware. Nieuwe firmware wordt geladen maar zet blijkbaar het mac adres van kabelmodem naar 00000000 etc... hiermee krijg je geen DHCP adres.

Heb mijn mac doorgegeven en naar 6 uur kan ik weer internetten.

Zyphrax
28 september 2009, 23:09
Het leek mij een mooi moment weer eens te reageren in dit topic.

Ik begin wel zo'n ontzettende jeuk te krijgen van het Ziggo verhaal. Het is naar mijn idee vrij onprofessioneel dat er nog geen fatsoenlijke firmware is voor de Arris (dat lijkt mij in de basis het probleem) en dat ze dan zo grootschalig de Arris al uitrollen.

Hier in Woerden heb ik nu internet, telefonie met het Motorola modem. Het Arris modem heeft prima gewerkt tot een paar weken geleden. Monteur is weer langs geweest en kon er ook niets van maken. Het begon met problemen in de status TELEPHONY-DHCP. Maar nu krijgen we zelfs de Arris niet meer geactiveerd. De helpdesk "ziet" het Arris modem niet als we het aansluiten, we hebben ook al een ander Arris modem geprobeerd: zelfde verhaal. Helaas heb ik even geen inspiratie meer voor oplossingen.

Vrijdag komt een monteur... die kan tenminste gratis bellen met de helpdesk en die komt tenminste WEL bij de technische helpdesk (beginnerscursus++?)

Ollie_NL
29 september 2009, 10:25
het uitlezen met 192.168.100.1 gaat niet met mijn modem.

Ik zou 50mbps moeten halen maar welke speedtest ik ook probeer de meeste komen uit op 25mbps en maximaal heb ik ooit n keer 33mbps gezien.

Wat kan ik nu het beste doen, heeft het zin om Ziggo te bellen en dit te vertellen om gaan ze dan toch zeuren dat het aan mijn kabels ligt?

Antoniya001
29 september 2009, 10:48
Gelukkig hier eindelijk opgelost in Heiloo. (00000000 MAc adres probleem) Snelheid vannochtend was nog niet optimaal maar het werkt in ieder geval weer.

Ar