View Full Version : Modem: Bereikbaarheid en uitleesbaarheid van Modems


meesdroo
20 juli 2009, 13:20
Het is bij storingsproblemen vaak voorgekomen dat gevraagd wordt gegevens van het Modem uit te lezen. Men wordt dan verwezen naar:
http://192.168.100.1/
eventueel met gebruiker "admin" en password "motorola" wanneer het een Motorola modem betreft.

Je hoort dan vaak de klacht dat het modem niet uitgelezen kan worden. Van sommige specifieke modems (Arris TM702 DOCSIS 3.0) gaat zelfs het verhaal dat dit alleen lukt wanneer het modem niet met de kabel verbonden is.

:!: Deze verhalen zijn over het algemeen NIET waar! :!:

Uit onderzoek is gebleken dat uitsluitend de voormalige @Home modems Arris TM401, TM402, TM450 en TM501 niet online uitleesbaar zijn; in standby (wanneer die knop niet ge-disabled is) of wanneer de kabel-verbinding is losgenomen kan uitlezen altijd.

In alle andere onderzochte gevallen bleken diverse vormen van Firewalls, zowel in de router als op de aangesloten PC's de schuldige. Vooral op de PC is dat soms moeilijk te vinden.

Naast Windows Firewall heb je daar niet alleen allerlei personal firewalls, die soms ingebouwd zitten in z.g.n. security suites, maar (via vhpov) bereikte mij nu ook een voorbeeld waar Kaspersky Antivirus versie 2010, (dus NIET Kaspersky Internet Security waar wl expliciet een firewall bij zit) via het z.g.n. Anti-Virus NDIS filter (een service toevoeging aan de Network Adapter) uitlezen van het modem blokkeerde.

Het is heel goed mogelijk dat ook andere Anti-Virus software gelijksoortige problemen veroorzaakt.

Wanneer je dus voor verbindingsproblemen wordt gevraagd om gegevens van het modem uit te lezen, en dat levert problemen op, houdt je dan aan de volgende regels:
1. Controleer allereerst of zich, om welke reden dan ook, een proxy tussen jou en het net bevindt; ga naar:
http://www.all-nettools.com/toolbox/proxy-test.php? of
http://www.broadband-help.com/tools/clientInfo.aspx
Staat daar bij "you came via" or "proxy name" een andere naam dan die van je router, dan moet je die proxy uitschakelen, of voor je modem een expliciete uitzondering maken (zie: http://homepage.ntlworld.com/robin.d.h.walker/cmtips/trancache.html#sidestep voor andere oplossingen)
2. Zet de firewall in de router geheel uit, of beter nog, sluit de PC via een kabel DIRECT aan op het modem. Er is een indicatie dat een vers opgestarte router en/of PC minder problemen zou geven dan n die al langere tijd in de lucht is.
3. Zet Windows Firewall en alle andere (personal) firewalls (ook in de vorm van security suites) op die PC geheel uit.
4. Zet alle real-time Antivirus protectie/programma's op die PC geheel uit.

Wanneer 3. en/of 4. problemen oplevert (sommige anti-virus en firewall software is erger dan de virussen en trojans die ze moeten bestrijden) kun je ook proberen de (Windows) PC in veilige modus MET netwerkondersteuning op te starten (F8 tijdens het booten enige malen indrukken).

Een andere optie (voor de iets meer gevorderden) is om aan het WAN interface van de router of LINUX PC (tijdelijk) een alias (secondary IP-adres) uit het blok 192.168.100.0/24 (b.v. 192.168.100.20, Netmask 255.255.255.0) toe te wijzen. Ook onder Windows kan aan de PC via een registry editing truc waarschijnlijk een alias worden toegekend; zie:
http://support.microsoft.com/kb/q156772/
De documentatie is in het engels; registry editing is alleen voor enigszins gevorderden (of je moet het niet erg vinden Windows opnieuw te installeren).
Tijdelijk kan hetzelfde gedaan worden via het "Add" commando op het "advanced" IP-settings tabblad van de TCP/IP(4) settings van de netwerkadapter.

Er is trouwens voor de bezitters van een extra hub of switch en een extra PC ook de mogelijkheid om bovenstaande configuratie te simuleren. Je sluit dan aan modem>>>switch/hub>>>router en verbindt, bij werkend netwerk, de uitlezende PC aan de switch/hub, met een fixed IP-adres van 192.168.100.20, Netmask 255.255.255.0, Gateway 192.168.0.1 en bij voorkeur het MAC adres gekloond van de router (anders is er een risico dat de modem-bridging gaat proberen te kiezen tussen router en PC). Deze configuratie is inmiddels getest als werkend.

Wanneer die mogelijkheden ontbreken (of te hoog gegrepen zijn) is het tenslotte ook nog mogelijk het WAN interface van de router, of (bij directe aansluiting) de ethernet aansluiting van de PC, hardcoded op IP-adres 192.168.100.20, Netmask 255.255.255.0, Gateway 192.168.100.1 te zetten. Internet werkt dan niet meer, maar het modem hoort bereikbaar te zijn (niet vergeten DHCP terug te zetten na de uitlezing!)

Tenslotte is het (soms) mogelijk modems die daar toe in staat (en door de ISP niet geblokkeerd) zijn uit te lezen via snmp (simple network management protocol).
a. Installeer zo nodig de nieuwste Java (by sun)
b. download:
http://homepage.ntlworld.com/robin.d...iag.zip?030720
c. pak het bestand uit (b.v. naar /docsdiag)
d. start 2kXP-win.cmd (= command-prompt)
e. ga naar directory /docsdiag (= de plaats waar docsdiag is uitgepakt)
f. type daar in: java -jar docsdiag.jar
Een volledige documentatie van de beschikbare commando's in het engels (wanneer dat engels echt een probleem is, zullen we het proberen te vertalen) vind je hier:
http://homepage.ntlworld.com/robin.d.h.walker/docsdiag/
Snmp gebruikt UDP poorten 161 en (voor snmp-traps) 162.
Deze poorten worden vaak geblokkeerd (zeker buiten het LAN) omdat zij een veiligheids-risico kunnen vormen. Kijk dit na in Windows Firewall en/of andere personal firewall of zelfs anti-virus programma's; schakel ze zonodig uit en vergeet niet ze naderhand asap weer aan te zetten.
Let op de waarschuwing in de documentatie dat sommige providers snmp opzettelijk blokkeren, en hoe je dat kunt testen.


Het Arris TM702 DOCSIS 3.0 modem is een geval op zichzelf. Ping bij problemen altijd dit modem. Wanneer dat niet lukt is het modem (nog) niet goed aangesloten. Wanneer die ping wel lukt gewoon blijven proberen (Browser opnieuw opstarten, PC opniew opstarten) - soms werkt het en soms niet, (voorlopig) zonder duidelijke oorzaak.

:!: Let er op dat dit alles alln bedoeld is om het modem uit te lezen.
Doe dit alleen met PC's die helemaal bijgewerkt zijn wat betreft security-updates.
Zet wanneer dat gebeurd is alle computer-beveiligingen zo snel mogelijk weer aan! :!:

Gegevens waar op dit forum bij storingsproblemen vaak naar gevraagd worden zijn overigens:
:?: a. Downstream Power Level(s) (in dBmV)
:?: b. Downstream Signal to Noise (S/N of SNR) Ratio(s) (in dB)
:?: c. Upstream Power Level (in dBmV)
:?: d. Total Correctable Codewords (getal; indien aanwezig)
:?: e. Total Uncorrectable Codewords (getal; indien aanwezig)
:?: f. Het modem log (met, afhankelijk van het probleem, interesse in T3, T4 en DHCP meldingen)

Acceptabele signaal-, S/N en andere waarden voor cable-modems vind je later in deze draad:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=191386&postcount=62

Je kunt behandeling van je probleem vaak versnellen door die gegevens zo vroeg mogelijk ter beschikking te stellen.
Vergeet daarbij vooral ook niet ongebruikelijke patronen van de status-lampjes te melden.:!:


Mees de Roo

tja
21 juli 2009, 01:07
Let op!

Voor ALLE gebruikte Arris modems (401, 402, 450, 501 en de nieuwe 702) geldt dat het modem alleen uit te lezen is als het offline is of standby staat. Helaas is voor een groot aantal modems de standby functie uitgezet, waardoor het bij Arris modems vaak onmogelijk is om als gebruiker actuele modemwaarden uit te lezen.

meesdroo
21 juli 2009, 11:42
Tja, zoals ik al gezegd heb: dat is naar het zich laat aanzien (in ieder geval voor het nieuwe DOCSIS 3.0 modem; anderen heb ik nog niet getest) beslist niet waar :!:

Vhpop meldde (als tweede al) aanvankelijk ook dat het Arris modem niet uit te lezen was en ook dat bleek puur een firewall kwestie te zijn; het is nu, na enig ge-etter, al enige malen gewoon gelukt om een werkend Arris-modem uit te lezen.

De oorzaak van de problemen is waarschijnlijk trouwens vrij eenvoudig.

Wanneer het modem on-line is krijgt de naar internet gekeerde ethernet aansluiting een IP-adres uit het Ziggo-domain, wanneer het modem off-line is krijgt het een IP-adres uit het Class C domain (192.168.0.0/16).
Sommige (consumer en/of personal) firewalls (en anti-virus software) gaan er nu automatisch van uit dat een extern WWW IP-adres inhoudt dat pakketten uit de Class A, Class B en/of Class C domains dus niets (meer) te zoeken hebben aan de externe kant van een ethernet-aansluiting naar en van het WWW en houden soms uitgaande, maar in ieder geval binnenkomende pakketten tegen (corporate routers laten die keus heel verstandig aan de instellers over). Dit schijnt vooral voor te komen wanneer het locale netwerk achter een router zlf IP-adressen uit het blok 192.168.0.0/16 gebruikt (ik weet dat dat niet hoort, maar router programmeurs kijken kennelijk vaak niet zo nauw). Het is (mede) om die reden dat ik voor locale netwerk IP's adressen uit het class B blok (172.16.0.0/12) adviseer en toepas.

De enige oorzaak waarom je off-line nu wel bij dat modem kan komen is omdat je in dt geval (van dat modem) via DHCP een extern IP-adres uit het blok 192.168.100.0/24 krijgt. Je firewall besluit op basis van dt externe IP-adres dan dat IP-pakketten van en naar je modem WEL doorgelaten moeten/mogen worden.

Op zich is die keuze van de firewalls uit veiligheids-overwegingen trouwens nog niet eens zo gek. Ik heb ze in mijn IPCOP firewall ook (handmatig) zo ingesteld staan (en heb ook aanvallen vanuit vervalste locale ip-adressen tegen mijn router gelogd), maar dr is het mogelijk voor het modem een (handmatige) uitzondering te maken.

Je kunt, wanneer je Windows gebruikt, trouwens waarschijnlijk veel (verborgen) Firewall functies omzeilen door in veilige modus met netwerk-ondersteuning op te starten.

Om deze kwestie voorgoed uit te zoeken en te documenteren zou ik het trouwens erg op prijs stellen wanneer iedereen met een Arris-modem dit modem (met alle eerder genoemde maatregelen) zou willen proberen uit te lezen en daarover hier te rapporteren (sniffen met b.v. wireshark stel ik nog meer op prijs, maar dat zal vaak wel te moeilijk blijken).

Mees de Roo

jmans
21 juli 2009, 17:34
Ik kan bevestigen dat ik het Arris modem tot zover altijd nog heb kunnen uitlezen terwijl ik nog geen een keer internet via dat modem heb doorgekregen.

pvd
21 juli 2009, 19:23
Mijn Arris modem (zie hoekje rechtsboven) is alleen uit te lezen als deze off-line is.
d.w.z Coax-kabel los en hij is uit te lezen
Coax-kabel vast en het uitlezen wil op geen enkele manier meer.

pvd

Bloebly
21 juli 2009, 20:55
Mijn Arris modem (zie hoekje rechtsboven) is alleen uit te lezen als deze off-line is.
d.w.z Coax-kabel los en hij is uit te lezen
Coax-kabel vast en het uitlezen wil op geen enkele manier meer.

pvd
Klopt is bij mij ook zo anders wil het echt niet.

tja
21 juli 2009, 23:44
Vhpop meldde (als tweede al) aanvankelijk ook dat het Arris modem niet uit te lezen was en ook dat bleek puur een firewall kwestie te zijn; het is nu, na enig ge-etter, al enige malen gewoon gelukt om een werkend Arris-modem uit te lezen.

Het modem van Vhpop was (is? topic vandaag nog niet bekeken) offline, dat was juist zijn probleem.

Ik heb thuis de Arris 450 (zonder telefonie) en de 401 gehad, beide niet uit te lezen, tenzij deze standby stond, met een direct aangesloten PC zonder firewall.

In de begintijd van telefonie bij @Home werden 402's gebruikt. Dit waren de eerste modems waarbij @Home via het profiel de standbyfunctie uitgeschakeld heeft, omdat deze functie nog al eens per ongeluk gebruikt werd, waarna klanten gingen bellen omdat ze geen verbinding hadden. Grappige was dat bij de eerste poging hiervoor, de functie actief bleef, maar dat de leds niet meer aangaven of het modem wel of niet standby stond. Erg handig bij de troubleshoot...

De enige (door @Home/Ziggo gebruikte) Arris waar ik geen eigen ervaring mee heb, is de 702, maar hier werd al in n van de eerste gebruikerservaringen op het forum al aangegeven dat deze niet te benaderen was. De reacties in dit topic lijken dat te bevestigen.

meesdroo
22 juli 2009, 01:40
Tja,

Ja, ik heb zelfs nog nooit een Arris modem gezien. En van die oudere kan ik weinig zeggen; de Arris documentatie blinkt ook niet echt uit door volledigheid (meldt het web-interface zelfs in het geheel niet), en ik heb nog geen goede items daarvan in het forum gevonden.
En een heleboel mensen zeggen dat je er niet in kunt komen.

Maar ik heb wel een vrij goed geheugen.

En ik herinner me deze draad over de Arris TM702 (door de starter abusievelijk eerst aangezien voor een motorola):
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=169611&postcount=1

In die draad, waar jijzelf trouwens ook nog aan hebt meegedaan, lezen 2 personen (Roel21 en Mutsie) voor zover uit die draad blijkt zonder enige bijzondere moeite of problemen een Arris TM702 DOCSIS 3.0 modem uit.
Ik wist in die draad nog weinig van Arris modems, en had naast verhalen dat je er niet in kon komen ook een verhaal gezien dat je er wel in kon komen wanneer je een cookie (192.168.100.1) weggegooid had, maar deze twee werden voorzover na te gaan niet door enige voorkennis gehinderd en konden zo alles uitlezen uit voorzover na te gaan normaal on-line staande modems.

Dat wil ik natuurlijk wel eerst zeker weten.

Daarom heb ik beiden een PM gestuurd naar aanleiding van die draad, om nog even heel precies na te vragen hoe en onder welke omstandigheden die uitlezing tot stand is gekomen.

Daarna ga ik nog proberen uit te vinden of er misschien verschillende versies in hardware en/of firmware van dit modem voor handen zijn.

Maar totdat dat helemaal duidelijk is weiger ik voetstoots aan te nemen dat het Arris Touchstone modem (in ieder geval de TM702 versie daarvan) on-line onbenaderbaar is.
En daarom vraag ik mensen ook dat serieus uit te proberen, zonder bij voorbaat te geloven wat iedereen zegt en daardoor maar half te kijken.

Ik hoop dat je daar in mee kan voelen,

Mees de Roo

Boboga
22 juli 2009, 13:53
Dmv een extra ip op je interface zou het wel mogelijk moeten zijn om je Arris modem uit te lezen, zie ook tweakers.net:

http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/32295154#32295154

Nog niet geprobeerd, maar zodra het modem binnen is("binnen enkele dagen" volgens de aankondigingsmail) en werkt(Arris dan wel Ubee) ga ik proberen dat ding uit te lezen. :)

meesdroo
22 juli 2009, 14:32
Boboga,

Ik heb die draad (waarvoor mijn dank) even doorgenomen, en wat zij daar doen ondersteunt eigenlijk geheel mijn eerste verhaal over routing en firewall problemen.

Door namelijk aan de WAN ethernet poort van de router het extra IP-adres 192.168.100.5/netmask 255.255.255.0 toe te kennen overtuigen zij die router (routing tables) ervan dat IP-pakketten uit het blok 192.168.100.0/24 inderdaad thuishoren aan de WAN-kant van die router (dus gerouted en doorgelaten moeten/mogen worden). Jammer is natuurlijk wel dat veel routers en PC's die eenvoudige mogelijkheid niet ondersteunen.

Ik had voor mijzelf, in dat zelfde kader, dan ook al op het lijstje van verder uit te proberen trucs staan om die routing tables bij een weigerachtige modem>PC verbinding te flushen (route -f) eventueel in combinatie met een flush van de arp tabel (arp -d 192.168.100.1). Helpt dat ook niet dan zal je de routingtable gewoon op de hand op moeten bouwen.

Misschien kan je dat ook in je achterhoofd houden wanneer je gaat experimenteren.

Mees de Roo

tgs2008
22 juli 2009, 20:22
Hoi,
inmiddels deze link http://homepage.ntlworld.com/robin.d.h.walker/cmtips/signal.html#nocmdiag gelezen: site is in het engels.

Inability to connect to cable modem diagnostic address

If you cannot connect to the diagnostic address 192.168.100.1 given above, check the following:


if you have set up an explicit web proxy, ensure that you have included the cable modem address in the proxy exclusion list. See How to sidestep the transparent web caches (http://homepage.ntlworld.com/robin.d.h.walker/cmtips/trancache.html#sidestep) for an example of setting an exclusion, or turn off web proxying for the duration.
if you have just swapped computers on the cable modem, see Swapping computers on the cable modem (http://homepage.ntlworld.com/robin.d.h.walker/cmtips/swap.html#swap).
if you are using a NAT router between your PC and the cable modem, ensure that the router's own configuration will route data for 192.168.100.1 out of the WAN port towards the cable modem.


Deze optie werkt voormij:


For many models of cable modem (and for the Surfboard or Tailfin when they are not online to the cable network), you must temporarily manually configure your computer to have an IP address in the same sub-net as the cable modem diagnostic address. For instance, if your cable modem address is 192.168.100.1, you would configure your IP address to be 192.168.100.2. Remember to return your configuration to "automatic" DHCP working afterwards before you try going online to the network.

tja
22 juli 2009, 20:28
En ik herinner me deze draad over de Arris TM702 (door de starter abusievelijk eerst aangezien voor een motorola):
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=169611&postcount=1

In die draad, waar jijzelf trouwens ook nog aan hebt meegedaan, lezen 2 personen (Roel21 en Mutsie) voor zover uit die draad blijkt zonder enige bijzondere moeite of problemen een Arris TM702 DOCSIS 3.0 modem uit.

Dat was me nog niet opgevallen. Aangezien de meeste reacties over het uitlezen van de Arris 702 keurig in het rijtje met de oude Arris modems past, ben ik er van uitgegaan dat het nieuwe modem wat uitlezen betreft hetzelfde werkt.

Ben dan inderdaad benieuwd naar de reacties van Roel21 en Mutsie.

meesdroo
22 juli 2009, 22:21
En je begint nu niet een heel klein mini ietsiepietsie beetje te twijfelen aan die andere modems.......
Maar ja ik heb makkelijk praten; IK heb ze nooit gezien, en ik twijfel toch al aan alles.....

En wat betreft die reacties, vrees ik dat het vakantie-tijd is. :cry:

Mees de Roo

tja
22 juli 2009, 22:40
Vanavond wat lopen spelen met routerinstellingen zoals in de Tweakers thread en jouw reactie daarop aangegeven worden. Op geen enkele manier kom ik in mijn Arris 401b. Haal ik de coax uit de AOP, heb ik direct contact, ook door mijn router heen die ik weer terug had gezet naar de normale instellingen (geen speciale routeringen/IP instellingen).

Zoals eerder gezegd, de oudere modems van Arris zitten gewoon potdicht als ze eenmaal online zijn, heb er vaak genoeg een laptop aan gehangen. De enige die ik niet 'persoonlijk' ken is de nieuwe 702, dus wat deze betreft sta ik open voor alle mogelijkheden, maar als ik wat teruglees in deze thread zie ik daar ook reacties dat het modem wel uitleesbaar is als de coax losgehaald is, blijkbaar (maar niet zeker) zonder dat er verder aanpassingen aan firewalls en routers gedaan worden.

meesdroo
22 juli 2009, 22:56
Ja, maar dat bewijst op zich niets, zoals ik al eerder in deze draad ( http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=185032&postcount=3 ) uitgelegd heb.
Wel ben ik benieuwd naar je type router en wat je daar precies in kan aanpassen en aangepast hebt. Is dit een (linux-achtig) type waar WAN aliases direct geldig zijn, of moet het eerst ge-herstart worden om de routing tabellen goed op te bouwen?

Mees de Roo

tja
22 juli 2009, 23:23
Het is een Linksys/Cisco WRT54G2 V1 met Firmware: DD-WRT v24-sp2 (10/30/08) micro.

Hierop zowel via de http GUI 192.168.100.0/24 naar de WAN poort laten routeren, als via telnet het commando van het tweakers forum uitgevoerd. Beide zonder resultaat (op de 402 dus).

meesdroo
22 juli 2009, 23:47
Dat zou eigenlijk afdoende moeten zijn geweest; bij mijn weten is die ifconfig eenmalig en onmiddelijk, maar die GUI heeft misschien een herstart nodig.

Werk je lokaal uit het class C blok (192.168.0.0/16) of uit het class B blok (172.16.0.0/12)?
Zou je anders voor alle zekerheid nog lokaal iets uit dat class B blok willen kiezen?

Anders laat ik die oudere modems even rusten; de meeste problemen zijn daar nu wel geweest.

Mees de Roo

tja
22 juli 2009, 23:52
De route lijst in de GUI is refreshable, en wijzigingen komen een seconde of 10 na het saven in de lijst terecht (na refreshen). Lijkt me dus dat dit zonder reboot gaat.

Lokaal gebruik ik 192.168.1.0/24. 192.168.100.0/24 zou dus al automatisch naar buiten gerouteerd moeten worden, wat ook gebeurt, want ik kan het modem dus via de router prima bereiken als het offline is.

meesdroo
23 juli 2009, 00:22
Je hebt volkomen gelijk, het zou moeten werken (zelfs zonder die alias trouwens).
Zou je dat class B blok toch willen proberen; ik heb een jaar of 10 leiding gegeven aan programmeurs en ken het soort fouten dat ze maken.

Ik vond in amerikaanse forums trouwens een vreemd verhaal over de arris 402/502.
Zonder voip-gebruik kwamen ze er niet in, mt voip-gebruik wel. Het leek of aan voip gerelateerde snmp het verschil maakte (weer routing?)
Jij hebt telefonie, dus dat zou goed moeten gaan.
Ik vond trouwens wel veel ISP's die uitlezing opzettelijk blokkeerden; bang dat de klant te slim wordt?

Mees de Roo

meesdroo
24 juli 2009, 22:51
Ik heb inmiddels van Mutsie de gegevens binnen:

"PC, Vista, gewone modus, Norton Internet security en geen router."

Wel blijkt deze combinatie aan het begin van de dag (na een verse start) meestal wl, en aan het eind van de dag vaak net op het modem te kunnen komen. Het lijkt of de blokkerende routing-tables of firewal-regels dus n the fly" aangemaakt worden.

Mees de Roo

Boboga
25 juli 2009, 16:07
Had gehoopt al wat berichten te kunnen geven over het uitlezen van het modem, maar dat gaat hem komende week nog niet worden.. Zie
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?p=186332#post186332

CeeS
25 juli 2009, 16:27
Het lijkt of de blokkerende routing-tables of firewal-regels dus n the fly" aangemaakt worden.


Lijkt me niet als ik zo hoor van een kennis die ook zo'n arris 702 heeft. Vaak krijgt hij wel schermen te zien via http://192.168.100.1, maar soms totaal geen reply. Echter kan hij het modem op zelfde moment normaal pingen. Later komt hij dan weer in het modem en komen er weer een paar schermen. Maar pingen lukt altijd, dus een geblokkeerde routing tabel lijkt me niet.

meesdroo
25 juli 2009, 17:23
Die had ik in deze vorm nog niet gehoord. Wel had ik een geval van iemand die uit zijn browser (FF) moest en opnieuw erin, en er blijft dat verhaal de ronde doen over een cookie (192.168.100.1) dat eerst weggegooid moet worden.

Uitermate frustrerend wanneer je niemand hebt die kan sniffen en je zit zelf met een motorola ....:cry:

Ik krijg trouwens niet echt een erg goed gevoel over dit modem, de documentatie van dit modem, en de zorgvuldigheid waarmee het getest is.

We weten al dat het flink gevoelig is voor RF storing.
Ik heb al diverse gevallen gezien van modems die in hun opstart bleven hangen en ik heb er n waarvan het loggen hangt.
De Web-interface is nergens gedocumenteerd, evenmin als de reset-procedure.
Ik heb inmiddels 4 procedures om te resetten en n extra die er toe zou leiden dat het modem onbruikbaar wordt.

Allereerst twee omschrijvingen van een reset tijdens het opstarten:

1. Modem uit; resetknop indrukken en INGEDRUKT HOUDEN; modem aanzetten en na 10 sec. knop loslaten (geen idee wat het wel of niet doet).

2. Modem uit; modem aan; wanneer tweede lampje (US) aangaat resetknop indrukken en na 10 sec. loslaten (idem; helpt misschien een latere alles blokkerende hang te voorkomen).

Dan twee omschrijvingen van een reset tijdens normale operatie:

3. Druk de resetknop (zonodig enige malen) kort (1 sec.) in; het modem restart (dit zou moeten overeenkomen met een normale powerdown/powerup)

4. Druk de resetnop gedurende 10 sec. in; het modem restart met zijn basis-instellingen.

En tenslotte (en als les voor mensen die denken 10 sec. is goed, 20 sec. is beter!):

5. Druk de resetknop gedurende 20 sec. in. Het modem reset naar iets wat voor de klant verder onbruikbaar is en moet vervangen worden door ziggo.

Het zou toch leuk zijn wanneer modemfabrikanten die procedure zelf in hun documentatie vermeldden (en wanneer het testende kabelexploitanten opviel hoe veel er aan die documentatie ontbrak).

Maar ik houdt mij aanbevolen voor verdere (en hopelijk betere) informatie en andere horror-stories,

Mees de Roo

Hotzenwalder
26 juli 2009, 07:32
Lijkt me niet als ik zo hoor van een kennis die ook zo'n arris 702 heeft. Vaak krijgt hij wel schermen te zien via http://192.168.100.1, maar soms totaal geen reply. Echter kan hij het modem op zelfde moment normaal pingen. Later komt hij dan weer in het modem en komen er weer een paar schermen. Maar pingen lukt altijd, dus een geblokkeerde routing tabel lijkt me niet.

Kan ik bevestigen. Zat net nog vrolijk door de interface heen te bladeren en een paar seconden later krijg ik met geen mogelijkheid meer contact met de webinterface. Het modem is wel te pingen op hetzelfde adres (192.168.100.1) en internet werkt ook. Geen blokkerende firewalls of routers ertussen. Weird.

meesdroo
26 juli 2009, 23:23
Ok,
Routing tables EXIT.
Maar wat in :censored:naam dan wel?
Gewoon gatenkaas-software op (RF) gatenkaas-hardware?
En al die andere Arris modems; gewoon nog grotere gaten of opzettelijk geblokkeerd voor uitlezing?

Ik heb nog een vraag aan de trouwe testers;
1. download:
http://homepage.ntlworld.com/robin.d.h.walker/docsdiag/docsdiag.zip?030720
2. Installeer zo nodig de nieuwste Java (by sun)
3. pak het bestand uit (b.v. naar /docsdiag)
4. start 2kXP-win.cmd (= command-prompt)
5. ga naar directory /docsdiag (= de plaats waar docsdiag is uitgepakt)
6. type daar in: java -jar docsdiag.jar
Je zou nu sommige Arris telefonie-modems via snmp (dat is poort 161 - dus niet blokkeren) uit moeten kunnen lezen (hoop ik.....)

Mees de Roo

tja
26 juli 2009, 23:46
Even geprobeerd met de Arris 401, maar krijg pas info als de RF afgekoppeld is. Hierbij blijft de router ingeschakeld.

Voor de volledigheid nog even de WAN interface van de router vast ingesteld in het modem subnet, maar ook dan geen sjoege.

Mijn voorzichtige conclusie:
Modem interface is standaard niet benaderbaar als het modem online is. Deze kan echter door de provider via het modemprofiel opengezet worden (gezien berichten op andere fora waar het modem bij andere providers alleen benaderbaar is als je telefonie hebt). @Home zette op de oudere types (401, 402, 450 en 501) de interface niet open.

Wat Ziggo nu ingesteld heeft voor de 702 blijft onduidelijk. De interface lijkt willekeurig wel of niet benaderbaar.

meesdroo
26 juli 2009, 23:58
Ok,
dan verklaar ik alle Arrissen behalve de 702 bij deze gesloten (on-line).
Er zijn nog genoeg andere problemen .....:cry:

Bedankt voor het testen allemaal,

Mees de Roo

Mutsie
27 juli 2009, 19:11
Let op!

Voor ALLE gebruikte Arris modems (401, 402, 450, 501 en de nieuwe 702) geldt dat het modem alleen uit te lezen is als het offline is of standby staat. Helaas is voor een groot aantal modems de standby functie uitgezet, waardoor het bij Arris modems vaak onmogelijk is om als gebruiker actuele modemwaarden uit te lezen.

Ik kan hem ook uitlezen wanneer ie gewoon actief is... Moet ik het wel op een zeeer vroeg tijdstip doen maar toch, ik hoef hem niet los te koppelen...

:wink:

tja
27 juli 2009, 22:59
Ik kan hem ook uitlezen wanneer ie gewoon actief is... Moet ik het wel op een zeeer vroeg tijdstip doen maar toch, ik hoef hem niet los te koppelen...

:wink:

Daar waren we ondertussen achter:

Mijn voorzichtige conclusie: @Home zette op de oudere types (401, 402, 450 en 501) de interface niet open.

Wat Ziggo nu ingesteld heeft voor de 702 blijft onduidelijk. De interface lijkt willekeurig wel of niet benaderbaar.


Wat bedoel je trouwens met vroeg? Vroeg op de dag of snel na het opstarten (als het modem bijvoorbeeld nog bezig is met het opstarten van het telefoon deel)?

Mutsie
28 juli 2009, 17:13
Daar waren we ondertussen achter:

Hey... Kan ook wel wat rustiger hoor..


Wat bedoel je trouwens met vroeg? Vroeg op de dag of snel na het opstarten (als het modem bijvoorbeeld nog bezig is met het opstarten van het telefoon deel)?5 uur 'sochtends en voordat je hier weer over valt: ik ben een vroege vogel!

tja
28 juli 2009, 22:06
Hey... Kan ook wel wat rustiger hoor..

Sorry, was niet kwaad bedoeld :wink:

5 uur 'sochtends en voordat je hier weer over valt: ik ben een vroege vogel!

Geen probleem, vannacht eindigt mijn vakantie, en de wekker gaat morgen ook hier rond 5:00.

Wel vreemd dandat het kunnen inloggen op het modem tijdsgebonden zou zijn... :?

BenJ
28 juli 2009, 23:07
Of event driven door iets dat op die tijd plaatsvindt?

Mutsie
29 juli 2009, 09:24
Sorry, was niet kwaad bedoeld :wink:Geen probleem, vannacht eindigt mijn vakantie, en de wekker gaat morgen ook hier rond 5:00.

Wel vreemd dandat het kunnen inloggen op het modem tijdsgebonden zou zijn... :?

:thumb up: & Da's altijd wat minder.. Het kan ook een toevalstreffer zijn. Overdag lukt het voor geen meter om in te loggen. Misschien dat het te maken heeft dat minder mensen in mijn buurt online zijn of zo.... :wink:

meesdroo
29 juli 2009, 21:23
DHCP lease renew?

Mees de Roo

CeeS
29 juli 2009, 21:49
DHCP lease renew?

Mees de Roo

Die is 7 dagen geldig dus na ongeveer 3,5 dag renewed die meestal. Lijkt me dus niet waarschijnlijk.

Misschien eerder de hoeveelheid verkeer die 'langs komt' op het modem. Als het 'rustig' is tussen internet en de pc dat het uitlezen dan wel gaat of zoiets. Lijkt me gewoon een bug in de modem.

Boboga
31 juli 2009, 17:56
Inmiddels weer in bezit van een nieuw modem, de Arris had binnen 24 uur de geest gegeven.

Vanmiddag rond 13:00 monteur op de stoep "U heeft een storing?" liep eigenlijk gelijk door naar mijn AOP en moest hem met moeite aan zn verstand krijgen dat mijn Arris stuk in de doos lag en de Webstar nu gewoon goed dienst doet.

Daarop pakte hij een nieuw modem uit de auto, en wilde deze aan gaan sluiten, hem verteld dat me dat zelf wel lukt :wink:

Nieuwe modem is een Ubee en het is me vooralsnog niet gelukt om deze uit te lezen, reageert zelfs niet op pings naar 192.168.100.1 :(

Van het weekend eens verder zoeken.

Activatie ging overigens op dezelfde manier als het activeren van de Arris en het heractiveren van de Webstar.
Code invoeren --> next --> activeren mislukt --> F5(gegevens opnieuw verzenden?=ja) --> activeren gelukt:pompom:

Is dit handig om ergens te vermelden?

meesdroo
31 juli 2009, 19:17
Hij heeft een webinterface (heb er zelfs foto's van gezien).
Klacht? Nog trager dan de Arris .........:cry::cry::cry:

Mees de Roo

xvisor
2 augustus 2009, 12:29
Hmmm grappige discussie hier, zelf kan ik ten alle tijden de modem pagina's van mijn Arris 702 uitlezen online en offline. Wel moet ik daarbij vermelden dat dit voor de firmware update die bij de installatie plaatsvind niet het geval was maarja daar was ik zo voorbij. Maar begrijp ik nu uit dit draadje goed dat het Arris modem uit te lezen is via SNMP? dat lukte mij voorheen niet met mijn motorola.

meesdroo
2 augustus 2009, 13:46
Volgens het java-programmaatje dat ik in de posting:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=186728&postcount=25
doorgeef zou je in het modem (en vele andere modems) moeten kunnen komen met snmp.
Ik kan dat allemaal zelf niet proberen, en je schijnt daarna allemaal commando's te moeten/kunnen geven om de feitelijke waardes uit te lezen.
Een volledige documentatie in het engels (wanneer dat engels echt een probleem is, zullen we het proberen te vertalen) vind je hier:
http://homepage.ntlworld.com/robin.d.h.walker/docsdiag/
Let op de waarschuwing dat sommige providers snmp opzettelijk blokkeren, en hoe je dat kunt testen.
Wanneer je daarover extra informatie zou willen verzamelen (of het zelf willen vertalen) en dat hier publiceren, kunnen we het hopelijk uiteindelijk omwerken naar een FAQ.

Mees de Roo

meesdroo
4 augustus 2009, 17:06
Alles; dat is veel dat kost je een paar dagen?
Beschrijf eens je simpelste testopstelling en de preciese resultaten daarvan.

Mees de Roo

JD1
7 augustus 2009, 14:27
Tijdens het lezen van dit draadje heb ik 1 keer 'toevallig' de statuspagina van de 702 kunnen uitlezen (door voor de lol even te klikken op het linkje dat in een posting stond :)).

Feiten:
- router (D-Link 655) ertussen
- modem is op 192.168.100.1 continu te pingen
- modem was op dat moment on line

Na die ene pagina heb ik de modem nog niet weer kunnen bereiken (links op die pagina gaven time-outs). Een scan met nmap gaf aan dat de modem weer potdicht zat op 192.168.100.1.

Output nmap -A -T4 192.168.100.1:

"All 1715 scanned ports on 192.168.100.1 are filtered
Warning: OSScan results may be unreliable because we could not find at least 1 open and 1 closed port
Device type: specialized|switch
Running: Captor embedded, NetOptics embedded, Sensatronics embedded
OS details: Captor Omni-Clock (employee timeclock), NetOptics iBypass switch, Sensatronics E4 temperature monitor"

TRaSH
7 augustus 2009, 15:08
heb je nog een software matige firewall er op zitten ?
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413

JD1
7 augustus 2009, 16:28
heb je nog een software matige firewall er op zitten ?
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413

Nee, ik gebruik alleen de firewall op de D-Link. In het log daarvan kom ik niets tegen over pakketjes vanaf 192.168.100.1 die worden geblokkeerd.

marcelsmit
7 augustus 2009, 22:55
Ik heb van alles geprobeerd maar kan dus niet in dat modem komen via 192.168.100.1 ,vandaag die nieuwe modem aangesloten,dat ging uiteraard bij de activatie al weer fout want ik kon activatie intypen wat ik wou maar er gebeurde niks dus dat moest weer via de helpdesk gebeuren op afstand.

Nu is mijn verbinding ook instabiel als wat,sommige pagina's worden ineens niet meer geopend ik moet steeds erg lang wachten voor mijn mail eens binnenkomt na op verzenden te hebben geklikt en het surfen gaat gewoon kl*te.

Ik zou wel graag in die modem willen komen dus als er nog andere oplossingen zijn dan bovengeschreven en dan vooral in dat gedeelte waar dat wachtwoord op staat,weet iemand dat wachtwoord? het is geen "admin" iig.

JD1
8 augustus 2009, 09:29
Netwerktechnisch is het niet logisch dat je 'zomaar' de modem (in mijn geval: Arris TM702B) kunt bereiken voor het uitlezen. Bij een normale internetconfiguratie is het netwerk van de modem (192.168.100/24) namelijk verborgen voor je pc / router.
Hoe kun je de modem zichtbaar maken voor je pc? (In zijn openingsposting stipt meesdroo dit trouwens al aan.)

Als je pc rechtstreeks op de modem is aangesloten, moet de netwerkinterface een ip-adres krijgen in hetzelfde netwerk als de modem. Je kunt je ip-adres op bijv. 192.168.100.10 zetten om dat te bereiken, maar je hebt dan geen internetverbinding meer (want je WAN-adres is immers foetsie). Je kunt ook een secundaire (virtuele) interface aanmaken (onder bijv. Windows XP) met dat adres en de normale interface intact laten. Het voordeel daarvan is dat je dan wel met internet blijft verbonden, zodat je bijv. gesignaleerde problemen meteen kunt checken op de modem.

Heb je een router, dan moet je de WAN-interface daarvan een ip-adres geven in hetzelfde netwerk als de modem. Je hebt dan geen internetverbinding. Sommige routers schijnen (ben ik niet mee bekend) de mogelijkheid hebben om een tweede (virtuele) interface te configureren, zoals hierboven beschreven bij o.a. Windows XP. In dat geval houd je dus ook je verbinding met internet.

Dit zijn volgens mij de enige logische en dus zekere methoden om de modem te kunnen uitlezen op ip-adres 192.168.100.1. Zelf heb ik de modem uitgelezen via de router, en dat werkte zonder enig probleem.
Dat je soms in de 'normale' situatie wel een pagina kunt uitlezen en dat je de modem altijd kunt pingen, is, denk ik, eerder een bug dan een feature.

meesdroo
8 augustus 2009, 13:48
Netwerktechnisch theoretisch heb je ongelijk.

Het feit dat je een LAN op b.v. 192.168.0.0/24 draait wil zeggen dat lle andere subnetten (dus ook 192.168.100.1) via de gateway benaderd moeten en kunnen worden.

Corporate routers doen dit ook gegarandeerd; bij een wat complexere structuur van routers achter routers zou je anders de grootste ellende krijgen.

Consumer routers werken in de praktijk anders. Hun interne programma's zijn simpeler/goedkoper/minder instelbaar. Wanneer je een LAN op b.v. 192.168.0.0./24 draait dan zal vaak het hele blok 192.168.0.0/16 (dus ook 192.168.100.1) als LAN adressen gezien worden. Ze worden dus niet naar buiten gerouted, en/of dat verkeer van buiten wordt niet geaccepteerd. Ook de NDIS driver van Kaspersky en Bitdefender blijken op dezelfde grove manier te routen.

Netwerk technisch praktisch heb je dus gelijk.

Het is o.a. om deze reden dat ikzelf voor lokale LAN adressering meestal Class B adressen (uit het blok 172.16.0.0/12) gebruik; weer een potentieel probleem minder.

Mees de Roo

marcelsmit
8 augustus 2009, 15:26
Dat virtuele 2e ip adres heb ik niet aangemaakt omdat ik geen flauw idee heb hoe dat moet,al die andere opties uit mees zijn post heb ik wel geprobeerd,alle zonder resultaat.

Bij mijn oude modem kon ik wel zonder problemen 192.168.100.1 intypen en in de modem kijken terwijl ik online was.

Ik heb net mijn router naar de factory settings terug gezet en opnieuw een setup gedaan en het surfen lijkt nu stukken beter te gaan echter valt mijn upload snelheid erg tegen,ik haal maar rond de 1,7 mbit/s terwijl dit toch zeker 4 a 5 moet zijn,de downloadsnelheid zit ik rond de 33 mbit,is wel goed maar zou toch ook minimaal 45 moeten zijn.
Ik ben ook verhuisd van quicknet gebied naar casema gebied en merk dat ik bij de line qualitytest op dslreports.com een veel hogere latency haal dan voorheen,normaal zat ik op de 87 ms en nu op 114ms,had het al wel verwacht aangezien het casema netwerk stukken slechter is dan het quicknet netwerk maar toch is het een teleurstelling.

Als ik in mijn router de pc's die aan de router hangen een 172.16.0.0/12 ip adres geef werkt dat ook begrijp ik? is dit geen oude ip adres lijn die je vroeger gebruikte met lan via hubs?

meesdroo
8 augustus 2009, 15:55
Nee,

We praten over (IANA) Private IP adressen (die bedoeld zijn voor een LAN).
Die adressen worden in principe over het WWW niet doorgegeven. Daarom mogen ze ook zo vaak voorkomen als je maar wilt, zolang ze op je LAN maar uniek zijn.
We kennen de volgende private IP adres-blokken:
Class A; bedoeld voor grote corporate netwerken; 10.0.0.0/8 (Ziggo, en andere ISP's gebruiken dit op hun eigen netwerk voor diverse doeleinden, daarom is het verstandig deze niet te gebruiken).
Class B; bedoeld voor middelgrote bedrijfs-netwerken; 172.16.0.0/12 (Wordt relatief weinig gebruikt en is daarom handig wanneer je nergens mee in conflict wilt komen).
Class C; bedoeld voor consumers en MKB; 192.168.0.0/16 (Wordt heel veel gebruikt, ook als default instellingen, waardoor conflicten tussen apparaten en instellingen vaak voorkomen).

Mees de Roo

marcelsmit
8 augustus 2009, 17:07
Ja maar als ik dus die ander ip range zou gebruiken kan ik wel inloggen op de modem denk je?

CeeS
8 augustus 2009, 18:04
Ja maar als ik dus die ander ip range zou gebruiken kan ik wel inloggen op de modem denk je?

Ik denk het niet, ik heb zelf ook dit modem en ook al veel tijd gestoken om uit te zoeken waarom het soms wel en soms niet lukt.

Ik denk nog steeds dat het een bug is waardoor we iets (of soms niets) zien terwijl het modem wel gepingd kan worden.

Soms kan ik 20 minuten lang overal kijken en daarna weer uren niet, zonder verdere reset van modem of router werkt het daarna weer eventjes. Een oorzaak heb ik nog niet kunnen vinden, maar soms kan ik dus even in het modem komen, zowel met router als rechtstreeks op het modem is het verschijnsel hetzelfde. Ook een ip-adres in de 192.168.100.x range maakt niets uit.

meesdroo
8 augustus 2009, 18:37
CeeS,

Heb je een hub en/of een Y-cable waardoor je kan sniffen tussen modem en router?
Ikzelf heb die spullen wel, maar niet het juiste modem, maar ik wil dolgraag zien wat er werkelijk over de lijn gaat.

Mees de Roo

marcelsmit
8 augustus 2009, 20:13
Ik ben er net toevallig ff in geweest,ineens deed ie het.
En misschien is dit handig:
http://www.harmhoekstra.nl/kb/entry/29/


http://img199.imageshack.us/img199/3509/nieuwbitmapafbeelding4.jpg

CeeS
8 augustus 2009, 20:47
En misschien is dit handig:

Die codes werken niet. Er is ook een tooltje wat die codes uitrekent, daar moet je een 'seed' invullen en als je dat niet weet kloppen de codes niet. De default seed werkt in elk geval niet.

marcelsmit
8 augustus 2009, 20:52
Jammer,ik dacht dat we dat wel konden gebruiken.
Net een potje UT online gespeeld,wat een grafping haal ik zeg,ben bijna in staat weer naar IJmuiden te verhuizen in het multikabel gebied,dat casema netwerk is gewoon nog steeds ruk

tja
8 augustus 2009, 23:07
Consumer routers werken in de praktijk anders. Hun interne programma's zijn simpeler/goedkoper/minder instelbaar. Wanneer je een LAN op b.v. 192.168.0.0./24 draait dan zal vaak het hele blok 192.168.0.0/16 (dus ook 192.168.100.1) als LAN adressen gezien worden. Ze worden dus niet naar buiten gerouted, en/of dat verkeer van buiten wordt niet geaccepteerd. Ook de NDIS driver van Kaspersky en Bitdefender blijken op dezelfde grove manier te routen.

Netwerk technisch praktisch heb je dus gelijk.


De meeste consumentenrouters gebruiken echter standaard 192.168.x.0/24 (x=vaak 0, 1 of 2). Dan is het naar buiten routeren van 192.168.100.1 niet zo vreemd meer.
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows CE; IEMobile 6.12) PPC; MDA Touch/1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1

JD1
9 augustus 2009, 21:34
Netwerktechnisch theoretisch heb je ongelijk.

Het feit dat je een LAN op b.v. 192.168.0.0/24 draait wil zeggen dat lle andere subnetten (dus ook 192.168.100.1) via de gateway benaderd moeten en kunnen worden.

Corporate routers doen dit ook gegarandeerd; bij een wat complexere structuur van routers achter routers zou je anders de grootste ellende krijgen.

Consumer routers werken in de praktijk anders. Hun interne programma's zijn simpeler/goedkoper/minder instelbaar. Wanneer je een LAN op b.v. 192.168.0.0./24 draait dan zal vaak het hele blok 192.168.0.0/16 (dus ook 192.168.100.1) als LAN adressen gezien worden. Ze worden dus niet naar buiten gerouted, en/of dat verkeer van buiten wordt niet geaccepteerd. Ook de NDIS driver van Kaspersky en Bitdefender blijken op dezelfde grove manier te routen.

Netwerk technisch praktisch heb je dus gelijk.

Het is o.a. om deze reden dat ikzelf voor lokale LAN adressering meestal Class B adressen (uit het blok 172.16.0.0/12) gebruik; weer een potentieel probleem minder.

Mees de Roo


Bij een normale verbinding pc -> router -> modem krijgt de externe interface van de router een public ip-adres, terwijl het modem is uit te lezen op een private adres. Beide interfaces zitten dus op hetzelfde fysieke netwerk, maar op een verschillend L3-netwerk. Dat lijkt mij theoretisch niet juist en het verbaast me dan ook niet dat het niet goed werkt. Het maakt daarbij ook niet uit dat het ene adres public en het andere private is, maar wel dat dat ze tot verschillende ip-netwerken behoren en op hetzelfde fysieke netwerk zitten.

Geef ik nu de externe interface mijn router een adres van het netwerk van de modem (in dit geval de range 192.168.100/24), dan zit deze daarmee op hetzelfde netwerk als de interface van de modem en werkt het zoals het hoort, zonder vaag gedoe van 'soms wel / soms niet'.

CeeS
9 augustus 2009, 22:09
Geef ik nu de externe interface mijn router een adres van het netwerk van de modem (in dit geval de range 192.168.100/24), dan zit deze daarmee op hetzelfde netwerk als de interface van de modem en werkt het zoals het hoort, zonder vaag gedoe van 'soms wel / soms niet'.
En weet je zeker dat je dan ook *altijd* in de interface van de modem kunt komen ?? Heb je dat ook langdurig uitgetest ?

192.168.100.1 is bij mij netwerktechnisch altijd bereikbaar, het is namelijk een publiek ip-adres en geen private omdat hij buiten het netmask van mijn private range valt. Routering is ook geen probleem, want als ik niet in de webinterface kan komen, kan ik het modem nog gewoon pingen, dus route-technisch is er niets aan de hand.

meesdroo
9 augustus 2009, 22:18
Watbetreft dat vage soms wl soms niet, ben ik het helemaal met je eens.
Dat is eigenlijk alleen maar verklaarbaar door buggy software, en dat geeft een zr onbehaaglijk gevoel watbetreft de stabiliteit van de rest van die firmware.

Maar de regels voor het routen van ip-adressen zijn simpel; alles wat niet thuishoort op het lokale LAN, gaat via de gateway de deur uit, omdat het niet op het lokale LAN zit en dus ergens anders thuishoort. Kijk maar in je routing tables waar rest-ip's (0.0.0.0) terechtkomen.

Laten we een voorbeeld nemen.
De router is 192.168.0.1 in een LAN netwerk 192.168.0.0 met netmask 255.255.255.0
192.168.100.1 valt nu niet binnen het LAN en moet dus via 192.168.0.1 naar buiten worden doorgegeven.
Was het netmask daarentegen 255.255.0.0 geweest dan had de router niets doorgegeven omdat 192.168.100.1 nu (geswitched) binnen het LAN gezocht was.

Probleem is nu dat goedkope routers (en personal firewalls) gaan proberen veilig te doen (Leuk daarbij is wel dat de echte prijsbrekers, die zelfs dat niet proberen hier geen fouten maken).

Op je eerder genoemde LAN mogen pakketten bestemd voor het blok 192.168.0.0/24 onder geen voorwaarde naar buiten worden doorgegeven.
Ook mogen pakketten afkomstig van het blok 192.168.0.0/24 die aan de WAN kant van de router arriveren nooit naar binnen worden doorgelaten; zij zijn hoogst waarschijnlijk een gespoofde aanval, of een ernstige layoutfout van het netwerk.
Maar dat alleen behandelen van die, veranderlijke want instelbare, blokkade, vraagt zorgvuldig ge-parametriseerd programmeren voor de router programmeurs. En zo'n consumer-router hangt toch altijd aan internet en je wilt toch ook niet dat allerlei andere pakketten aan de deur kloppen dus je blokkeert uit gemakszucht als default, in ieder geval binnenkomend, gewoon fixed het gehele blok 192.168.0.0/16 (een WAN alias overruled die regel, vandaar de goede resultaten van die aanpak).

Daarom probeer ik iemand te vinden die kan sniffen. Het vervelende daarvan is dat dat moet gebeuren met een extra PC op fixed ip-adres en gespoofde MAC die via een 100Mbit Hub (worden zeldzaam) of Y-cable (nog zeldzamer) tussen modem en router/PC hangt. In geval van een PC wil je van binnenuit dan ook nog sniffen om die twee verhalen naast elkaar te leggen.

Ikzelf heb die spullen, maar ik heb dat modem niet. Eigenaars van zo'n modem staan tot dusverre niet echt in de rij.

En dus blijven er vragen .......

Mees de Roo

TRaSH
10 augustus 2009, 08:07
zou wel willen testen. Woon ook niet zover van je vandaan. Weet alleen niet hoe. Maar ik kan me modem altijd bereiken. Zit zelf op 192.168.2.x range intern.
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413

meesdroo
10 augustus 2009, 14:59
Bedankt voor het aanbod, maar ik zoek echt iemand die liefst intermittend, of anders helemaal niet op het modem kan komen.
Op die manier kan ik kijken tot hoever de pakketten komen, of welke (foute) antwoorden verantwoordelijk zijn voor alle rare verschijnselen.

Ik ben zelf niet heel erg mobiel, dus, wanneer je zelf geen spullen heb, zou ergens in mijn buurt goed uitkomen...

Mees de Roo

pletter
10 augustus 2009, 16:52
je downsreams zijn veel te laag

Downstream 1314.00 MHz 8.39 dBmV 38.98 dBQAM 2560Downstream 2330.00 MHz 8.46 dBmV 37.64 dBQAM 2560Downstream 3346.00 MHz8.56 dBmV 37.64 dBQAM 2560 Downstream 4--------------------0

btw ik heb er maar 3
en ik kan ook altijd in modem kijken

peter

meesdroo
10 augustus 2009, 17:22
Pletter,

De waarden van Marcel liggen zowel kwa signaal-niveau als kwa signaal/ruis niveau lager dan de jouwe. Die liggen trouwens z hoog dat ik een splitter-versterker op je AOP verwacht.

Maar kijken we even naar onderstaand overzicht voor kabel-signalen:

A. Upstream signaal minima en maxima:

+8 dBmV to +58 dBmV voor QPSK. (DOCSIS 1.0, 1.1)
+8 dBmV to +55 dBmV voor 8 QAM and 16 QAM. (DOCSIS 1.0, 1.1)
+8 dBmV to +54 dBmV voor 32 QAM and 64 QAM. (A-TDMA DOCSIS 2.0)
+8 dBmV to +53 dBmV voor S-CDMA DOCSIS 2.0 (Alle Modulatie types)

*Aanbevolen upstream signaal niveau's zijn: +35 dBmV to +52 dBmV.
Streefwaarde (inregelwaarde) signaal niveau is: +45 dBmV.


B. Downstream signaal waardes:

Voor alle modems:
-10 dBmV to +10 dBmV "Aanbevolen".
-11 dBmV to -14 dBmv / +11 dBmV to +14 dBmV "Acceptabel".
-15 dBmV & +15 dBmV "Maximum"

*Streefwaarde (inregelwaarde) signaal niveau is: 0 dBmV.


C. Signaal/ruis niveaus:

QPSK: 12 dB minimum. 15 dB or hoger aanbevolen. (vaak gebruikt voor upstream kanalen).
16 QAM: 18 dB minimum. 21 dB of hoger aanbevolen. (vaak gebruikt voor upstream kanalen).
64 QAM: 24 dB minimum. 27 dB of hoger aanbevolen. (vaak gebruikt voor downstream kanalen).
256 QAM: 30 dB minimum. 33 dB of hoger aanbevolen. (vaak gebruikt voor downstream kanalen).

* Upstream S/N niveaus zijn voor de gebruiker nooit zichtbaar.


D. Veiligheidsmarges

Modem signalen en ruisniveau's kunnen tot 3 dBmV en 3 dB variren tengevolge van temperatuurverschillen; meet dus bij voorkeur meerdere malen onder wisselende omstandigheden gedurende minstens 24 uur.
Wanneer de variatie groter is duidt dit op andere (kabel en kabelversterker) problemen die dringend aandacht behoeven.
Gezien eerder genoemde variaties is het gewenst bij alle bovengenoemde signaal en signaal/ruis niveaus een veiligheidsmarge van 3 dBmv en 3 dB aan te houden.


E. Codewords (indien beschikbaar)

Richtlijnen (in percentages van het totaal aantal codewords) zijn ongeveer:
correctable codewords: >2.5% ongewenst, >5% onacceptabel.
uncorrectable codewords: >0.5% ongewenst, >1% onacceptabel.

*Streefwaarde uncorrectable codewords is: 0 of zo dicht mogelijk in de buurt


Je ziet nu dat Marcel's signaal-waarden nog redelijk binnen de specificaties vallen. Het valt dus niet te verwachten dat hij serieuze problemen heeft die veroorzaakt worden door zijn signaal-niveaus (wanneer die tenminste niet wild op en neer gaan; dus meerdere keren kijken en vergelijken).

Mees de Roo

JD1
10 augustus 2009, 21:19
En weet je zeker dat je dan ook *altijd* in de interface van de modem kunt komen ?? Heb je dat ook langdurig uitgetest ?

Ik heb mijn modem pas anderhalve week... Ik heb het nu een paar keer geprobeerd en dan zonder problemen en zolang als ik wilde (half uur of langer). Al te lang kan ook weer niet, andres krijg ik klachten omdat internet er tijdens zo'n sessie wel uit ligt :).

192.168.100.1 is bij mij netwerktechnisch altijd bereikbaar, het is namelijk een publiek ip-adres en geen private omdat hij buiten het netmask van mijn private range valt. Routering is ook geen probleem, want als ik niet in de webinterface kan komen, kan ik het modem nog gewoon pingen, dus route-technisch is er niets aan de hand.

Nee, de hele range 192.168.0.0/16 is private, dus niet routable over internet, wel binnen een private netwerkstructuur. Wel is 192.168.100/24 natuurlijk een ander netwerk dan bijvoorbeeld 192.168.1/24, zodat voor verkeer tussen die netwerken een router nodig is.
Dat je je modem alleen maar kan pingen heeft te maken met wat ik eerder in dit topic postte, maar daar wordt hier verschillend over gedacht :wink:.

meesdroo
10 augustus 2009, 22:00
JD1,

Je denkt in te eenvoudige (consumer) router opzetjes.

Ik geef je een voorbeeld van een iets complexere opzet (met 2 routers achter elkaar) waardoor je ziet dat een local area network wel degelijk aan de WAN kant van je router thuishoort/kan thuishoren.

Cable Modem >>> 1e router \>> 2e router >>>>>>>>>>\>>(green)>>> diverse PC's
......................................\>> 1e ftp/samba server.....\>>(orange)>> 2e ftp/samba server
......................................\>> diverse PC's................\>>(blue)>>>> diverse WiFi PC's

(.... ipv blank want editor gooit blank weg!)

1e router WAN: 84.104.x.x
1e router LAN: 172.24.23.254
1e router DMZ: 172.24.23.201
1e LAN-net: 172.24.23.0/24
1e server: 172.24.23.1/16 (truc om ook 2e net te kunnen serven)
2e router WAN: 172.24.23.200, alias 172.24.23.201
2e router LAN (green): 172.24.24.200, net: 172.24.24.0/24
2e router LAN (orange): 172.25.24.200 (DMZ), net: 172.25.24.0/24
2e router LAN (blue): 172.24.25.200 (WiFI), net: 172.24.25.0/24
2e server: 172.25.24.1/24

De routing tables op de 2e router zien er dan alsvolgt uit:
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
172.24.23.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth1
172.25.25.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth3
172.24.24.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
172.24.25.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth2
0.0.0.0 172.24.23.254 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth1

Zoals je ziet wordt alles wat niet thuishoort op de DRIE lokale subnets (green, orange,blue) van de 2e router, doorgesluisd naar danwel het locale subnet van de eerste router (eerste regel), of, wanneer het daar niet hoort, rechtstreeks via de 1e router naar buiten (laatste regel). Ik heb dan ook geen enkel probleem mijn kabelmodem via twee routers uit te lezen.

Wat je ook duidelijk ziet is dat goede routers moeten kunnen omgaan met netwerken waar zowel aan de LAN (eth0,eth2,eth3) als aan de WAN (eth1) kant gebruik wordt gemaakt van (IANA) lokale ip-adressen, en hun firewall regels dienovereenkomstig moeten aanpassen.

Mees de Roo

JD1
10 augustus 2009, 22:43
JD1,

Je denkt in te eenvoudige (consumer) router opzetjes.:) Ik houd van simpel, dat klopt.[...]
Zoals je ziet wordt alles wat niet thuishoort op de DRIE lokale subnets (green, orange,blue) van de 2e router, doorgesluisd naar danwel het locale subnet van de eerste router (eerste regel), of, wanneer het daar niet hoort, rechtstreeks via de 1e router naar buiten (laatste regel). Ik heb dan ook geen enkel probleem mijn kabelmodem via twee routers uit te lezen.

Wat je ook duidelijk ziet is dat goede routers moeten kunnen omgaan met netwerken waar zowel aan de LAN (eth0,eth2,eth3) als aan de WAN (eth1) kant gebruik wordt gemaakt van (IANA) lokale ip-adressen, en hun firewall regels dienovereenkomstig moeten aanpassen.

Mees de Roo

Ik geloof dat het bij jou zo werkt (btw, mooie setup :)) en heb het zelf ook wel eens zo werkend gehad, maar:

Het blijft een feit dat aan de WAN-zijde van je eerste router 2 interfaces (router 1-WAN en netwerkinterface modem) op een verschillend Layer 3-netwerk zitten, terwijl ze fysiek op hetzelfde netwerk zijn. Dit is niet zoals het volgens de theorie hoort (hosts op een fysiek netwerk behoren tot hetzelfde L3-netwerk) en als het niet werkt, is dat niet vreemd.

meesdroo
10 augustus 2009, 23:09
Dat denk je maar,

Moet je eens gaan sniffen tussen modem en (1e) router.
Dan zal je bij vrijwel elke ISP zien dat parallel aan het Public netwerk dat zij servicen, ook een uitgebreid Class A (10.0.0.0/8) lokaal netwerk mee-loopt.
Ik heb destijds al sniffend (met een zorgvuldig verzonnen 10.x.x.x ip-adres) bij het voormalige Multikabel een aantal slecht functionerende load-levellers voor ftp en dns "ontmaskert", die het onderscheid tussen lokaal en public soms kwijtraakten!

De in sommige routers ingebouwde firewall, zal je inderdaad vaak graag zo instellen dat je lokale adressen niet het www oplaat of toelaat van het www;
ikzelf heb hier ook diverse rules van dat type in werking, wanneer althans de honeypot niet aanstaat.
Maar dat is geen router-functie.
Dat is een (op zich goede) firewall policy die instelbaar/overrulebaar moet zijn.

Mees de Roo

JD1
11 augustus 2009, 19:08
Dat denk je maar,

Moet je eens gaan sniffen tussen modem en (1e) router.
Dan zal je bij vrijwel elke ISP zien dat parallel aan het Public netwerk dat zij servicen, ook een uitgebreid Class A (10.0.0.0/8) lokaal netwerk mee-loopt.
Ik heb destijds al sniffend (met een zorgvuldig verzonnen 10.x.x.x ip-adres) bij het voormalige Multikabel een aantal slecht functionerende load-levellers voor ftp en dns "ontmaskert", die het onderscheid tussen lokaal en public soms kwijtraakten!

Zeker interessant, maar het is niet hetzelfde. In jouw geval komen die pakketjes voor 10.0.0.0/8 niet direct van een 10.0.0.0/8-adres maar in laatste instantie van de interface van de providergateway. En die zit op hetzelfde fysieke en ip-netwerk als de WAN-interface van je router. Niet vreemd dus dat ze daar kunnen aankomen. (Wel fout natuurlijk. :)) Waar we het hier over hebben is dat de modem en de router op hetzelfde fysieke, maar op een verschillend ip-netwerk zitten. Jij vindt dat dat zonder meer moet werken en ik niet.

De in sommige routers ingebouwde firewall, zal je inderdaad vaak graag zo instellen dat je lokale adressen niet het www oplaat of toelaat van het www;
ikzelf heb hier ook diverse rules van dat type in werking, wanneer althans de honeypot niet aanstaat.
Maar dat is geen router-functie.
Dat is een (op zich goede) firewall policy die instelbaar/overrulebaar moet zijn.

Ik heb nog eens geprobeerd te testen wat de rol van de firewall hier is. Zoals gezegd werkt mijn verbinding met 192.168.100.1 sporadisch met een public WAN-ip en (voorzover ik het na een goede week kan beoordelen) stabiel met een private WAN-ip uit de range 192.168.100.0/24. Als het 'm in de firewall zit, is mijn D-linkje iig niet zo dom dat hij in dat laatste geval verkeer over de WAN-interface vanaf een private ip weigert. Stel ik een ander private WAN-ip in (bijv. 192.168.200.10), dan werkt niets meer, ook pingen niet. Mijn conclusie is daarom dat het niet werkt omdat beide hosts deel uitmaken van een ander ip-netwerk en dat de firewall hier buiten staat. Voor wat het verder waard is: Deze router logt zo'n beetje elke scheet van de firewall, maar een melding over een geblocked pakketje van de modem ben ik nog niet tegengekomen.

meesdroo
11 augustus 2009, 19:33
JD1,

Het doet er niet toe wat jij vindt, maar wat de routing-table van je router vindt.

Wanneer daar (onderaan) een rest-record (0.0.0.0 x.x.x.x 0.0.0.0) staat zonder dat hoger in die table een record 192.168.100.0 y.y.y.y 255.255.255.0 (1) of 192.168.0.0 z.z.z.z 255.255.0.0 (2) staat MOETEN pakketten met 192.168.100.1 door de router volgens DIE tables gerouted worden.
(1) mag niet want je hebt geen 192.168.100.0/24 netwerk gedefinieerd staan. (2) mag niet tenzij je een LAN-netwerk van 192.168.0.0/16 gedefinieerd hebt.
Aangezien je router die pakketten dus niet tegen kan en mag houden, is de enig mogelijke conclusie dat de firewall dat doet (ongeacht of dat gelogd wordt of niet), of dat je router verkeerde routing tables aanmaakt.

Kan je de routing tables van je router uitlezen/configureren? (sommige linux-achtigen kunnen dat goed).

Mees de Roo

JD1
12 augustus 2009, 15:54
JD1,

Het doet er niet toe wat jij vindt, maar wat de routing-table van je router vindt.


Nee, de routingtabel van de router (die ik op mijn D-Link helaas nergens kan uitlezen :cry:) doet er hier niet toe, evenmin als de firewall. Interessanter is wat de Arris ervan vindt. Ik heb 's getest:

- hub tussen router en modem
- pc op hub in zelfde ip-netwerk als Arris, met Wireshark sniffend op 192.168.100.1

Wat blijkt:

Wanneer ik op een pc achter de router de webinterface van de Arris wil benaderen, worden die pakketjes (syn op http) netjes doorgestuurd. Maar, de Arris doet er niets mee: er komt geen enkele reactie. (Jij zult zeggen 'stoute, brakke Arris', ik zeg 'brave Arris' :wink:.)

Benader ik de modem vanaf de pc voor de router, die in hetzelfde netwerk zit als de modem, dan werkt het altijd en krijg ik een stortvloed aan packets van de modem binnen.

CeeS
12 augustus 2009, 16:10
Ik heb 's getest:

- hub tussen router en modem
- pc op hub in zelfde ip-netwerk als Arris, met Wireshark sniffend op 192.168.100.1

Wat blijkt:

Wanneer ik op een pc achter de router de webinterface van de Arris wil benaderen, worden die pakketjes (syn op http) netjes doorgestuurd. Maar, de Arris doet er niets mee: er komt geen enkele reactie. (Jij zult zeggen 'stoute, brakke Arris', ik zeg 'brave Arris' :wink:.)

Benader ik de modem vanaf de pc voor de router, die in hetzelfde netwerk zit als de modem, dan werkt het altijd en krijg ik een stortvloed aan packets van de modem binnen.

Heb je dan tijdens deze test het modem nog gereset ?
Want als het goed is wil het modem maar met 1 computer tegelijk 'praten' en checkt hiervoor het mac-adres van de aangesloten nic. Het zou echter kunnen (niet getest) dat dit alleen geldt voor de internet-poort van de modem en dat de ethernetpoort van het modem wel voor statusverkeer vanaf een machine in het 192.168.100.xxx netwerk reageert (??)

In dat geval hoef je niet eens een hub te gebruiken, maar zou je ook via een switch ertussen en een laptop/computer met een vast-ip in het 192.168.100.xxx erin moeten kunnen komen ??

JD1
12 augustus 2009, 16:24
CeeS, het ging er mij om te kijken wat er gebeurt tussen de router en de modem, niet om in de modem te komen. Om dat verkeer te zien, heb je een hub nodig (voor sniffen in promiscuous mode) en geen switch (daarmee krijg je alleen verkeer voor je eigen interface).

meesdroo
12 augustus 2009, 18:02
JD1,

Je testopzet is goed, wanneer je ook getest hebt dat je met die PC achter die router gewoon op internet kon (blijven) werken. In principe zou dat altijd moeten lukken, wanneer je de sniffende PC pas aansluit wanneer het netwerk Modem>>>Router>>>PC helemaal in de lucht is. Je kunt die sniffende PC trouwens altijd het MAC adres van je router en een IP-adres uit het blok 192.168.100.0/24 geven. Dat ziet er voor het modem hetzelfde uit als een IP-alias op de router.

Maar waarom je een modem zonder router- of firewall-functionaliteit goed vindt wanneer hij de ene keer wel en een volgende keer niet wil antwoorden op een web-interface ontgaat me. Vergeet niet dat die (router)firewall functionaliteit om 192.168.100.0/24 pakketten binnen het LAN te houden, er niet door wordt verbeterd, terwijl er ook geen enkele indicatie is dat het modem LAN pakketten van de kabel tegenhoudt; alleen de eigen pakketten worden benvloed.
Wanneer hij nooit zou antwoorden kan je nog praten over een, uit maintenance-oogpunt gezien, irritante en nutteloze feature, maar bij het huidige onzekerheidsniveau heet dat gewoon Brak.

Overigens ben ik blij te horen dat je router zich verder geheel volgens de (routing-table) regels gedraagt. Een duidelijk pluspunt voor die D-link; ik heb inmiddels slechter gedrag gezien.

Heb je trouwens ook al op 10.x.x.x pakketten gesnift (geef de sniffende PC eventueel een IP-adres dat aansluit bij de DHCP broadcasts)?

Mees de Roo

MrDroopy
12 augustus 2009, 18:36
Ter aanvulling:

In sommige gevallen kun je door een expliciete statische route toevoegen voor het 192.168.100.x subnet via het wan interface een router er toe bewegen om antwoorden vanaf dat subnet wel door te laten. Heb dat in het verleden bij een onwillige router ook wel eens gedaan waarna alles alsnog prima bereikbaar werd. (Het is uiteraard dubbelop aangezien 0.0.0.0 al naar het WAN-IF wordt gerouteerd, maar het lijkt erop dat de firewall hierdoor in ieder geval in mijn situatie een beetje werd gefopt.)

JD1
12 augustus 2009, 19:38
JD1,

Je testopzet is goed, wanneer je ook getest hebt dat je met die PC achter die router gewoon op internet kon (blijven) werken. In principe zou dat altijd moeten lukken, wanneer je de sniffende PC pas aansluit wanneer het netwerk Modem>>>Router>>>PC helemaal in de lucht is. [..]

Internet werkt inderdaad zonder problemen in de testopstelling.


Maar waarom je een modem zonder router- of firewall-functionaliteit goed vindt wanneer hij de ene keer wel en een volgende keer niet wil antwoorden op een web-interface ontgaat me. Vergeet niet dat die (router)firewall functionaliteit om 192.168.100.0/24 pakketten binnen het LAN te houden, er niet door wordt verbeterd, terwijl er ook geen enkele indicatie is dat het modem LAN pakketten van de kabel tegenhoudt; alleen de eigen pakketten worden benvloed.
Wanneer hij nooit zou antwoorden kan je nog praten over een, uit maintenance-oogpunt gezien, irritante en nutteloze feature, maar bij het huidige onzekerheidsniveau heet dat gewoon Brak.


Ben ik niet met je eens, want het gedrag is niet onvoorspelbaar. Als de Arris op hetzelfde ip-netwerk zit werkt het consequent zoals het hoort (zoals ik al eerder meldde).

Nog 1 keer dit punt en dan kom ik niet meer op deze kwestie terug, dat beloof ik :):

Een vuistregel voor een goed werkend netwerk is dat alle hosts op hetzelfde fysieke netwerk deel uitmaken van het zelfde ip-netwerk.

Heb ik echt niet zelf verzonnen :). Als jij denkt dat je probleemloos 2 hosts uit een verschillend ip-netwerk binnen hetzelfde fysieke netwerk (hier: de Arris-LAN-interface en de WAN-interface van de router) kunt laten werken, prima, maar wat mij betreft is het dus glad ijs: de ene keer werkt het wel, de andere keer niet.
Er zijn trucs om onder die vuistregel uit te komen, maar een 'zuivere' situatie levert het niet op. Die trucs zullen ook beter werken met professionelere of geavanceerde routers, maar die heeft niet iedereen.


Heb je trouwens ook al op 10.x.x.x pakketten gesnift (geef de sniffende PC eventueel een IP-adres dat aansluit bij de DHCP broadcasts)?


Nee, maar ik weet dat ze voorbij komen, want de Arris deed een paar keer een arp-request naar zo'n adres.

CeeS
12 augustus 2009, 20:33
CeeS, het ging er mij om te kijken wat er gebeurt tussen de router en de modem, niet om in de modem te komen. Om dat verkeer te zien, heb je een hub nodig (voor sniffen in promiscuous mode) en geen switch (daarmee krijg je alleen verkeer voor je eigen interface).

Ja, dat weet ik hoor, maar ik had begrepen uit je post dat je ook geprobeerd had te connecten naar het modem ipv alleen te sniffen.

Maar goed, dat heb ik dus zelf even getest. Je bracht me wel op een idee om het even snel te kunnen doen:

Ik heb nu even een switch tussen modem en router gezet en verder de router en modem gewoon aangelaten. Op die switch even mijn laptop aangesloten met als ip-adres 192.168.100.10 netmask 255.255.255.0.

Modem was netjes te pingen en ik kon ook in de web-interface van het modem komen, dus voor lokale ip-adressen (192.168.100.x) is er geen beperking van maar 1 MAC-adres zoals voor de internetpoort geldt.

Op dat moment was de web-interface echter ook normaal bereikbaar vanaf de computer via NAT door mijn Dlink 825 routertje.

Na een minuut of 10 was de webinterface niet meer bereikbaar via de router, maar nog wel te pingen. Via de laptop (die dus direct via de switch in het lokale subnet van de modem zat) kon ik echter nog steeds in de web-interface komen.

Het lijkt er dus op dat het inderdaad zo is dat de 'oplossing' is door met een ip-adres uit het eigen lokale subnet van het modem erin te gaan wel altijd verbinding gemaakt kan worden.

Dus via een switch in de WAN kabel en een losse pc kan dit.

JD1
12 augustus 2009, 21:07
[...] Dus via een switch in de WAN kabel en een losse pc kan dit.

Of tijdelijk je WAN-interface een adres in dat subnet geven. Alleen heb je dan even geen internet.

meesdroo
12 augustus 2009, 22:32
JD1,

"Een vuistregel voor een goed werkend netwerk is dat alle hosts op hetzelfde fysieke netwerk deel uitmaken van het zelfde ip-netwerk".

Wanneer je probleemloos, overzichtelijk en onderhoudbaar wilt werken, is bovenstaande policy zeker een goede aanrader. Wanneer je dat "vuistregel" wilt noemen heb ik daar niets op tegen. Maar je suggereerde dat netwerken waar diverse ip-netwerken door elkaar lopen FOUT zouden zijn (en dat een apparaat wat daar niet aan meewerkte dus GOED zou zijn). Ik geef toe dat het opzetten, configureren en onderhouden van dergelijke netwerken complexer is, en dat de daarbij gebruikte apparatuur aan meer configuratie-voorwaarden/mogelijkheden moet voldoen (denk b.v. aan de IP-adres alias-mogelijkheden, waarbij je de WAN-kant van je router zowel een www-adres als 192.168.100.2 meegeeft, of n en dezelfde LAN-kant diverse subnetten met verschillende routing eigenschappen). Er kunnen met die mogelijkheden ook zo gemakkelijk fouten gemaakt worden, dat je consumers sommige van die opties niet eens wilt geven.

Maar essentieel voor een goede netwerkopzet is de logische consistentie; de fysieke layout doet daarbij eigenlijk niet ter zake; hoogstens kunnen fysieke beperkingen de logische mogelijkheden beperken.

En ten slotte nog eenmaal de Arris modems. Knoeien met de uitleesbaarheid in bridging mode dient geen enkel doel. Het netwerk wordt niet sneller, veiliger, eenvoudiger onderhoudbaar of wat dan ook. De uitleesbaarheid beperken dient maar n doel en dat is de uitleesbaarheid beperken. Wanneer dat geknoei ook nog eens amateuristisch gemplementeerd is zodat het soms wel en soms niet werkt, dan zegt dat (net als het gebrek aan RF afscherming) alles over het gebrek aan kwaliteit van dit modem.

Mees de Roo

JD1
14 augustus 2009, 09:09
Maar essentieel voor een goede netwerkopzet is de logische consistentie; de fysieke layout doet daarbij eigenlijk niet ter zake; hoogstens kunnen fysieke beperkingen de logische mogelijkheden beperken.


Je hebt gelijk. Hoewel het qua ontwerp geen schoonheidsprijs verdient, zou zonder die 'beveiliging' de webinterface ook vanaf een ander netwerk consequent uitleesbaar moeten zijn. Pingen werkt in dat geval immers wel altijd.

Nog even iets wat ik tijdens het sniffen zag: een 'duplicate address'-melding voor 192.168.100.1. Ziet de modem andere modems? Lijkt me niet zo netjes als dat zo is, toch? Voor de volledigheid: van het 2e MAC-adres weet ik zeker dat het niet in mijn netwerkje thuishoort.

meesdroo
14 augustus 2009, 19:27
Nee, dat lijkt mij helemaal niet netjes. De modems mogen alleen naar de gebruiker toe een 192.168.100.1 IP-adres tonen; naar Ziggo toe hebben ze een adres uit het 10.x.x.x blok.
Je PC heeft niet per ongeluk ook 192.168.100.1 gekregen en je router doet niet aan IP-forwarding op zijn WAN interface?

Mees de Roo

JD1
14 augustus 2009, 19:58
Nee in beide gevallen. Helaas heb ik de bewuste sessie met Wireshark niet opgeslagen :sad:, dus kan ik niet meer nagaan wat voor interface het precies was (via het vendor-gedeelte van het h/w-adres). Bij gelegenheid wil ik nog eens testen en wat langer en gerichter kijken naar wat er allemaal van 'buiten' binnenkomt. Ik had de indruk dat met name tijdens / na de initialisatie van de modem er van alles gebeurt op dat gebied.

CeeS
15 augustus 2009, 20:53
Nee in beide gevallen. Helaas heb ik de bewuste sessie met Wireshark niet opgeslagen :sad:, dus kan ik niet meer nagaan wat voor interface het precies was (via het vendor-gedeelte van het h/w-adres). Bij gelegenheid wil ik nog eens testen en wat langer en gerichter kijken naar wat er allemaal van 'buiten' binnenkomt. Ik had de indruk dat met name tijdens / na de initialisatie van de modem er van alles gebeurt op dat gebied.

Ging het echt om een 192.168.100.1 melding ? Niet om een ander ip uit het .100.x stuk ? Zolang het modem namelijk niet online is deelt hij zelf ook nog ip-adressen uit in de 192.168.100.xxx serie.

Dat is volgens mij ook een van de redenen waarom sommige 'ongeduldige' mensen zeggen dat ze niet op de activatie pagina komen, omdat de pc dan nog een 192.168.100.x ip heeft en dan niet verder komt. Tijdens activatie krijg je (bij meerdere mensen gezien) een tijdelijk ip in de 198.x.x.x serie, na het activeren pas een 'echt' ip-adres. Maar dan moet je modem dus wel online zijn, anders krijg je een 192.168.100.x en kan hij nooit activeren.
Dus bij het aanzetten modem, altijd eerst wachten tot hij zich aangemeld heeft en alle lampjes aan zijn en dan pas pc aanzetten zodat hij een ip vraagt.

JD1
15 augustus 2009, 21:25
Ging het echt om een 192.168.100.1 melding ? Niet om een ander ip uit het .100.x stuk ? Zolang het modem namelijk niet online is deelt hij zelf ook nog ip-adressen uit in de 192.168.100.xxx serie.


Ik ben er zeker van dat het om een melding van een duplicate address voor 192.168.100.1 ging, met een onbekend 2e hw-adres (niet van router, modem of pc). Anders had het inderdaad de router kunnen zijn (wel erg toevallig, maar mogelijk) voor het on line komen van de modem, die evt. hetzelfde adres kon hebben gekregen als de pc op de hub (dat adres was statisch ingesteld op 192.168.100.30). Dat was dus niet zo.

marcelsmit
16 augustus 2009, 11:36
Ik snap er allemaal niks van waar jullie het over hebben,tenminste ik snap wel wat de bedoeling is maar gaat mijn pet te boven.
Enige wat ik weet is dat ik 99 van de 100 keer niet in mijn modem kan en dat surfen superklote gaat en ik een upload heb van 0,5 mbit/s.

Ook zou ik graag in het advanced login gedeelte willen komen maar kan dat passwoord niet vinden,ik heb dat wachtwoord tooltje gedownload "ARRISpwod" en dan kun je ook "seed" en "des encoded" invullen maar wist niet wat daar moest dus heb gewoon default seed aangevinkt en ik krijg dan per dag een password maar nog werkt het niet grrrrrr,ik denk dat je via dat advanced login namelijk ook je modem kunt resetten en dat lijkt me wel handig,want nu moet ik elke keer twee trappen op en neer lopen.

JD1
16 augustus 2009, 12:00
Ik snap er allemaal niks van waar jullie het over hebben,tenminste ik snap wel wat de bedoeling is maar gaat mijn pet te boven.
Enige wat ik weet is dat ik 99 van de 100 keer niet in mijn modem kan en dat surfen superklote gaat en ik een upload heb van 0,5 mbit/s.

Ook zou ik graag in het advanced login gedeelte willen komen maar kan dat passwoord niet vinden.


Dat het je vaak niet lukt de modem uit te lezen, is een probleem dat veel voorkomt. In de openingspost van meesdroo in dit topic kun je vinden hoe je dit toch voor elkaar kunt krijgen.

Wat betreft de beroerde snelheid: Controleer eerst of je kabels, aansluitingen, evt. wifi-verbinding, pc-configuratie, evt. routerconfiguratie, etc. deugen. Reset de modem nog eens. Levert dat allemaal geen oplossing op, neem dan contact op met Ziggo. Zij kunnen je modem uitlezen en kijken of o.a. de SNR-waardes (ook van je upstream, dat kun je zelf niet) in orde zijn.

Voor zover ik weet, lukt het op dit moment niemand (met welke tool dan ook) door de 'Advanced login' heen te komen.

marcelsmit
16 augustus 2009, 13:02
Ik wilde net mijn oude modem weer aansluiten en laten activeren door ziggo,maar daar vertelden ze dat dat niet kon :s maargoed,ze voregen of ik de nieuwe modem weer wilde aansluiten en hij heeft hem opnieuw geactiveerd... en wat denk je? 4,4 mb/s uploadsnelheid,mooie ping op spelletjes en het surfen gaat weer normaal.
Erg apart maar het lijkt wel goed te zijn nu,maar laten we niet te vroeg gaan juichen ;)

mennog
19 augustus 2009, 17:17
Het Arris TM702 DOCSIS 3.0 bij mij is alleen te bereiken als hij niet volledigs geregistreerd.
Of zoals nu ze problemen hebben met het docsis 3.0 netwerk want heb maar 1 downstream kanaal ipv 3.

pletter
19 augustus 2009, 17:52
Downstream 1 314.00 MHz 8.31 dBmV 38.98 dB QAM 256 4035633146
Downstream 2 330.00 MHz 8.21 dBmV 37.64 dB QAM 256 2432808768
Downstream 3 346.00 MHz 8.24 dBmV 37.64 dB QAM 256 2398734305
Downstream 4 ----- ----- ----- ----- 0


Upstream 1 44.10 MHz 43.00 dBmV DOCSIS2.0 (ATDMA) 5120 64QAM
Upstream 2 ----- ----- ----- ----- -----
Upstream 3 ----- ----- ----- ----- -----
Upstream 4 ----- ----- ----- ----- -----


peter

ps 50/5 sinds 28 juni

mennog
19 augustus 2009, 17:55
ik kan he tmodem niet eens uitlezen laat hij niet echt toe

pletter
19 augustus 2009, 17:58
kan dat wel weet niet waarom somige wel somige niet

mischien heb ik wel mazzel of pc staat goed geconfigureerd


heb geen idee

groetjes peter

mennog
19 augustus 2009, 17:59
kan dat wel weet niet waarom somige wel somige niet

mischien heb ik wel mazzel of pc staat goed geconfigureerd


heb geen idee

groetjes peter


weinig te maken met je pc goed configureren.
Als je alles standaard heb staat werkt het soms wel soms niet hier.

ik heb 2 arris modem allebei hetzelfde.

meesdroo
19 augustus 2009, 18:14
mennog,
welke opties heb je werkelijk geprobeerd, en van welke denk je alleen maar dat ze niet werken.
Kan je het modem pingen; dat lukt namelijk bij goede configuratie vrijwel altijd.
Wanneer pingen niet gaat moet je allereerst je eigen instellingen van router/firewall en personal firewall/AVscanner verdenken.
Het is voornamelijk de http die soms zo raar doet, en dat is in een heleboel gevallen (zoals met hub/switch, met ip-alias of met een fixed 192.168.100.2 ip-adres (zonder internet)) te omzeilen.

Mees de Roo

mennog
19 augustus 2009, 18:20
mennog,
welke opties heb je werkelijk geprobeerd, en van welke denk je alleen maar dat ze niet werken.
Kan je het modem pingen; dat lukt namelijk bij goede configuratie vrijwel altijd.
Wanneer pingen niet gaat moet je allereerst je eigen instellingen van router/firewall en personal firewall/AVscanner verdenken.
Het is voornamelijk de http die soms zo raar doet, en dat is in een heleboel gevallen (zoals met hub/switch, met ip-alias of met een fixed 192.168.100.2 ip-adres (zonder internet)) te omzeilen.

Mees de Roo


Modem pingen geen probleem.
pc op 192.168.100.2 hard instellen geen effect.
weer terug gezet naar normaal werkt het soms

heb hier 2 van die modems liggen bij allebei is het hetzelfde

meesdroo
19 augustus 2009, 18:33
PC direkt op het modem of via een router? Via een router moet je de router op 192.168.100.2 zetten.

Mees de Roo

PeeWee
19 augustus 2009, 18:46
PC direkt op het modem of via een router? Via een router moet je de router op 192.168.100.2 zetten.

Mees de RooBij mij is de laatste tijd (volgens mij na een succesvolle firmware-upgrade van het modem) de status-pagina meestal WEL te benaderen via 192.168.100.1 (http://192.168.100.1). Soms doet-ie het niet, maar meestal dus wel. Ik werk dan achter een router, zonder 'vreemde' IP-aliassen.

meesdroo
19 augustus 2009, 18:57
Ik heb de hub/switch optie even beter uitgewerkt voor mensen die dit niet dagelijks doen:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=194959&postcount=95
Ik verwerk hem later nog wel in posting nummer 1

Mees de Roo

mennog
19 augustus 2009, 19:15
Ze hebben bij ziggo nu ook toe gegeven dat er problemen zijn met de modems op docsis 3.0.
Oud college van me die nog bij ziggo werkt vertelde dit en dit werd ook bevestigd door iemand die ik nog ken van de 3e lijns.

Vandaar dat veel modems maar 1 downstream hebben ipv 3 of 4

volkoren
19 augustus 2009, 19:59
Bij mij is de laatste tijd (volgens mij na een succesvolle firmware-upgrade van het modem) de status-pagina meestal WEL te benaderen via 192.168.100.1 (http://192.168.100.1). Soms doet-ie het niet, maar meestal dus wel.

Ik lijk er sinds vandaag ook steeds vaker in te komen. Wel een bug gevonden (geen statistieken):

http://a.imagehost.org/t/0665/arrisbug.jpg (http://a.imagehost.org/view/0665/arrisbug)

mennog
20 augustus 2009, 05:44
Bij mij is de laatste tijd (volgens mij na een succesvolle firmware-upgrade van het modem) de status-pagina meestal WEL te benaderen via 192.168.100.1 (http://192.168.100.1). Soms doet-ie het niet, maar meestal dus wel. Ik werk dan achter een router, zonder 'vreemde' IP-aliassen.

Hoe weet ik of ik de laatste firmware heb?

dit staat er nu:

Hardware Information System: ARRIS EuroDOCSIS 3.0 / EuroPacketCable 1.0 Touchstone Telephony Modem
HW_REV: 7
VENDOR: Arris Interactive, L.L.C.
BOOTR: 1.2.0.7
SW_REV: 7.0.72
MODEL: TM702BSerial Number:8BJBNV883805706Options: Firmware Build and Revisions Firmware Name:TS070072_020509_model_7Firmware Build Time: Feb 5 2009 15:58:45

PeeWee
20 augustus 2009, 08:29
Hoe weet ik of ik de laatste firmware heb?

dit staat er nu:

Hardware Information System: ARRIS EuroDOCSIS 3.0 / EuroPacketCable 1.0 Touchstone Telephony Modem
HW_REV: 7
VENDOR: Arris Interactive, L.L.C.
BOOTR: 1.2.0.7
SW_REV: 7.0.72
MODEL: TM702BSerial Number:8BJBNV883805706Options: Firmware Build and Revisions Firmware Name:TS070072_020509_model_7Firmware Build Time: Feb 5 2009 15:58:45Deze firmware heb ik ook, dus ik vermoed dat dit de laatste is (op dit moment).

mennog
20 augustus 2009, 08:30
Ok nou dan weet ik niet wat er bij mij aand e hand is krijg maar 1 downstream toegewezen.

Vijver
20 augustus 2009, 17:33
Ik lijk er sinds vandaag ook steeds vaker in te komen. Wel een bug gevonden (geen statistieken):

http://a.imagehost.org/t/0665/arrisbug.jpg (http://a.imagehost.org/view/0665/arrisbug)

Dat kan ik onderschrijven. Ik ben er gisteren iets van 4/5 keer ingeweest. Het gekke is dat het makkelijker lijkt te gaan als ik op bovenstaand linkje klik, dan dat ik zelf 192.168.100.1 intik. Kan toeval wezen, ik weet het niet.

mennog
20 augustus 2009, 17:43
weet er niemand het wachtwoordt van het arris modem?

Vijver
20 augustus 2009, 18:39
weet er niemand het wachtwoordt van het arris modem?

Als je dat hier niet kan vinden, denk ik van niet. Staat er ook niet iets van "daily password?" Vandaag asdasd, morgen 133343sd.

Pierre_1
20 augustus 2009, 18:53
Deze firmware heb ik ook, dus ik vermoed dat dit de laatste is (op dit moment).

Ik heb een hogere versie Firmware : TS070074_021509_MODEL_7 Feb 15 2009

pletter
20 augustus 2009, 19:02
oud multikabel heeft nog geen nieuwe upgrades gehad dus een upload line
en 5mb up is makkelijk te doen op een stream


peter

mennog
20 augustus 2009, 19:04
ik heb net aan 1 downstream.

ga zo maar eens andere modem aansluiten

internetter
20 augustus 2009, 19:45
Ik heb een hogere versie Firmware : TS070074_021509_MODEL_7 Feb 15 2009

Dit zijn de gevegevens van het gisteren genstallerde Arris modem:

Firmware Name:
TS070072_020509_model_7
Firmware Build Time:
Feb 5 2009 15:58:45
(Het is mij tot nu toe nog maar 1 x gelukt het modem gedeeltelijk uit te lezen.)

Wordt de firmware automatisch bijgewerkt door Ziggo?

Vr. gr.
Internetter

Pierre_1
20 augustus 2009, 20:25
Dit zijn de gevegevens van het gisteren genstallerde Arris modem:

Firmware Name:
TS070072_020509_model_7
Firmware Build Time:
Feb 5 2009 15:58:45
(Het is mij tot nu toe nog maar 1 x gelukt het modem gedeeltelijk uit te lezen.)

Wordt de firmware automatisch bijgewerkt door Ziggo?

Vr. gr.
Internetter

De update gaat inderdaad automatisch, daar heb je volgens mij geen invloed op. Ik vind het wel vreemd dat jij een lagere versie hebt, je zou denken dat dat wel bijgewerkt zou zijn ondertussen. Sinds wanneer heb je het modem?

internetter
20 augustus 2009, 21:37
De update gaat inderdaad automatisch, daar heb je volgens mij geen invloed op. Ik vind het wel vreemd dat jij een lagere versie hebt, je zou denken dat dat wel bijgewerkt zou zijn ondertussen. Sinds wanneer heb je het modem?

Gistermiddag ontvangen en geactiveerd.

Vr. gr.
Internetter.

Update:

Kon ineens het modem weer uitlezen en kreeg in de event log o.a. de volgende mededeling:

SW Upgrade Failed Before Download - Server not Present SW file: TS070072_020509_EU.MODEL_7.USB.img - SW server: 213.51.144.39

Elsido
20 augustus 2009, 22:15
ik heb net aan 1 downstream.

ga zo maar eens andere modem aansluiten

Aan n downstream heb je genoeg om je snelheid te halen;). Ik zie het probleem niet:P.

internetter
21 augustus 2009, 00:18
Meesdroo,

Je geeft in het begin van dit topic aan dat het van belang is de waarden te kennen van de volgende onderdelen:

Gegevens waar op dit forum bij storingsproblemen vaak naar gevraagd worden zijn overigens:
:?: a. Downstream Power Level (in dBmV)
:?: b. Downstream Signal to Noise (S/N of SNR) Ratio (in dB)
:?: c. Upstream Power Level (in dBmV)
:?: d. Total Correctable Codewords (getal)
:?: e. Total Uncorrectable Codewords (getal)
:?: f. Het modem log (met, afhankelijk van het probleem, interesse in T3 en DHCP meldingen)

Als ik de uitgelezen waarden van mijn Arris 702 modem aanschouw, dan denk ik "schitterend".
Echter zonder referentiemateriaal kan ik echter niet controleren of mijn modem een beetje "in de pas" loopt.

Bestaat er zo'n overzicht met de meest gangbare/wenselijke waarden?

Vr. gr.
Internetter.

mennog
21 augustus 2009, 05:34
1 Downstream haal je max 40 mbit mee.
Dus ik zie het probleem wel!

En daar komt nog eens bij dat er hier een capaciteits probleem is in schagen

Elsido
21 augustus 2009, 08:32
1 Downstream haal je max 40 mbit mee.
Dus ik zie het probleem wel!

En daar komt nog eens bij dat er hier een capaciteits probleem is in schagen

Hoe kom je erbij dat je met 1 downstream 40 Mbit max kan halen?
Graag wat onderbouwende argumenten hier. Het kan er bij mij niet in dat je op 1 downstream max 40 Mbit haalt terwijl die 55 Mbit kan leveren. Dat zou betekenen dat je 15 Mbit aan overhead en dergelijke kwijt raakt, onzin.

Ik zit ook volgens mijn modem op 1 downstream en haal de snelheid wel? verklaar dat dan maar is;).

mennog
21 augustus 2009, 09:08
Staat in de documentatie van het modem.
Reken ook zelf maar uit modem kan 160 mbps totaal aan en heeft 4 kanalen zie hiervoor technische docu van de Arris 702

Per down stream is maximaal 40 mbit te halen.
En klopt ook precies want snachts haal ik de 5 mb/s netjes

Maar 50 mbit is ruim 6 mb/s

wolfman
21 augustus 2009, 09:12
1 Downstream haal je max 40 mbit mee.
Dus ik zie het probleem wel!

En daar komt nog eens bij dat er hier een capaciteits probleem is in schagen

Ik heb helaas het zelfde probleem als mennog :cry:
Bij mij is ook maar 1 Downstream actief waardoor mijn downloadsnelheid erg varieert. van 7Mb/s tot 35Mb/s afhankelijk van het tijdstip.
Mijn Upload is prima (4,8 Mb/s)

De eerste keer dat ik hierover gebeld heb met ziggo hebben ze tegen mij gezegd dat dit een algemeen probleem is en dat er aan gewerkt werd. Mijn probleem zou doorgegeven worden. Helaas ben ik hierin getrapt...

Na een paar dagen nog maar eens gebeld en toen had ik een medewerker aan de telefoon die we wel wou helpen. Deze kwam tot de conclusie dat ik inderdaad maar 1 Downstream actief had en dat het er volgens hem 4 zouden moeten zijn. Nu is er wel een incident van gemaakt en het zou binnen 3 tot 5 werkdagen opgelost moeten zijn.

We wachten dus nog maar even af..........

mennog
21 augustus 2009, 09:14
Ik heb helaas het zelfde probleem als mennog :cry:
Bij mij is ook maar 1 Downstream actief waardoor mijn downloadsnelheid erg varieert. van 7Mb/s tot 35Mb/s afhankelijk van het tijdstip.
Mijn Upload is prima (4,8 Mb/s)

De eerste keer dat ik hierover gebeld heb met ziggo hebben ze tegen mij gezegd dat dit een algemeen probleem is en dat er aan gewerkt werd. Mijn probleem zou doorgegeven worden. Helaas ben ik hierin getrapt...

Na een paar dagen nog maar eens gebeld en toen had ik een medewerker aan de telefoon die we wel wou helpen. Deze kwam tot de conclusie dat ik inderdaad maar 1 Downstream actief had en dat het er volgens hem 4 zouden moeten zijn. Nu is er wel een incident van gemaakt en het zou binnen 3 tot 5 werkdagen opgelost moeten zijn.

We wachten dus nog maar even af..........

Je hoord er officieel maar 3 te hebben (downstreams)

Bij mij duurd dit al 1,5 maand dus 3 tot 5 dagen is lulkoek.

copymaster
21 augustus 2009, 09:27
Je hoord er officieel maar 3 te hebben (downstreams)

Bij mij duurd dit al 1,5 maand dus 3 tot 5 dagen is lulkoek.

Ik zie anders in mijn status overzicht van de Arris modem wel degelijk 4 downstreams actief.

FreqPowerSNRModulationOctets Received
Downstream 1 241.00 MHz -0.76 dBmV 37.09 dB QAM 256 1967074462
Downstream 2 249.00 MHz -0.72 dBmV 37.94 dB QAM 256 3028282728
Downstream 3 257.00 MHz -2.03 dBmV 37.94 dB QAM 256 3718079826
Downstream 4 265.00 MHz -2.60 dBmV 37.36 dB QAM 256 3380795050

Elsido
21 augustus 2009, 09:28
Staat in de documentatie van het modem.
Reken ook zelf maar uit modem kan 160 mbps totaal aan en heeft 4 kanalen zie hiervoor technische docu van de Arris 702

Per down stream is maximaal 40 mbit te halen.
En klopt ook precies want snachts haal ik de 5 mb/s netjes

Maar 50 mbit is ruim 6 mb/s

Ik denk dat je de specs van de us docsis versie van dat arris modem zit te bekijken. Hier word eurodocsis toegepast. het modem kan een maximum snelheid behalen van 220 Mbit volgens de specs:wink:. Deel je dat door 4 dan kom je keurig uit op de 55Mbit downstream die standaard is voor EuroDOCSIS.
Arris TM702B (http://www.arrisi.com/product_catalog/_docs/_specsheet/090512_TM702B-D.pdf)

mennog
21 augustus 2009, 09:34
Ziggo heeft dit ingesteld op 40 mbit.
Dit wordt ook verklaard door de jongens van datacom van ziggo hier heb ik nog contact mee na mijn Multikabel werktijdperk.

Waarom haal ik anders ook precies 40 mbit snachts?

Snachts is het wel goed overdag is het om te huilen.

copymaster
21 augustus 2009, 09:48
Met dankt aan awende heb ik modem uit kunnen lezen.
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=195489&postcount=3

Mocht je verbinding willen maken met de web interface van jouw modem, dan moet je het IP adres zelf specificeren in dit venster, namelijk 192.168.100.2, met als subnet mask 255.255.255.0 en als default gateway 192.168.100.1. Je kunt dan de web interface van jouw modem benaderen via 192.168.100.1. Uitgespeeld? Dan het IP adres weer dynamisch laten toewijzen.

De WAN IP Alias optie werkte niet.
Ik heb wel Kaspersky uit moeten zetten tijdens het uitlezen van het modem.

CeeS
21 augustus 2009, 09:49
Ziggo heeft dit ingesteld op 40 mbit.
Dit wordt ook verklaard door de jongens van datacom van ziggo hier heb ik nog contact mee na mijn Multikabel werktijdperk.

Waarom haal ik anders ook precies 40 mbit snachts?

Snachts is het wel goed overdag is het om te huilen.
Het lijkt me eerder een probleem in je profiel of je modem, anders zou iedereen in Schagen en omgeving ook maar 1 downstream hebben. Wat zegt de helpdesk er van ?

Elsido
21 augustus 2009, 09:50
Ziggo heeft dit ingesteld op 40 mbit.
Dit wordt ook verklaard door de jongens van datacom van ziggo hier heb ik nog contact mee na mijn Multikabel werktijdperk.

Waarom haal ik anders ook precies 40 mbit snachts?

Snachts is het wel goed overdag is het om te huilen.

Waarom haal ik met 1 downstream dan wel 50 mbit?

mennog
21 augustus 2009, 10:04
Waarom haal ik met 1 downstream dan wel 50 mbit?

Plaats eens een screenshot van je modem log dan?

Werd net gebeld door ziggo zowaar dat het probleem gevonden is en het is op netwerk nivo en wordt zo spoedig mogelijk opgelost geldt niet alleen voor schagen maar voor hele dekkingsgebied vertelde betreffende man.

wolfman
21 augustus 2009, 10:08
Het lijkt me eerder een probleem in je profiel of je modem, anders zou iedereen in Schagen en omgeving ook maar 1 downstream hebben. Wat zegt de helpdesk er van ?

Ik heb dus het zelfde probleem (1 Downstream) en woon net als mennog ook in Schagen. De helpdesk heeft gezegd dat dit niet klopte maar vertelde er niet bij of dit aan mijn modem lag of aan de infra van Ziggo.

mennog
21 augustus 2009, 10:10
Ik heb dus het zelfde probleem (1 Downstream) en woon net als mennog ook in Schagen. De helpdesk heeft gezegd dat dit niet klopte maar vertelde er niet bij of dit aan mijn modem lag of aan de infra van Ziggo.

Ik heb net me oud collega gebeld ligt niet aan je modem.
Ik heb er namelijk 3 thuis liggen 2 arris en een ander type uu nogwat.
En die heeft het ook.
Infra van ziggo heeft capaciteits problemen op sommige kaarten op de cmts (centrale ziggo in je plaats)

CeeS
21 augustus 2009, 12:34
Waarom haal ik met 1 downstream dan wel 50 mbit?

Ben je niet in de war met je upstream Elsido ?
Dat is er maar 1

Downstream is 4 kanalen, en in de meeste multikabel gebieden 3 kanalen.
50Mbit op 1 kanaal kan theoretisch alleen maar (als de stream echt vol open zou staan) als je de enige bent die op dat moment gebruik maakt van die cmts-interface.

CeeS
21 augustus 2009, 12:38
capaciteits problemen op sommige kaarten op de cmts (centrale ziggo in je plaats)
Ah, vandaar dat niet iedereen in Schagen het heeft. Als je toevallig op zelfde interfacekaart zit als Wolfman zitten jullie in hetzelfde schuitje.
Hebben ze nog gezegd hoe snel "zo spoedig mogelijk" ongeveer is ?

mennog
21 augustus 2009, 12:50
Ah, vandaar dat niet iedereen in Schagen het heeft. Als je toevallig op zelfde interfacekaart zit als Wolfman zitten jullie in hetzelfde schuitje.
Hebben ze nog gezegd hoe snel "zo spoedig mogelijk" ongeveer is ?

Helaas niet (duurde bij mij al 3 maanden) maar betaal al 3 maanden niks loopt ook een klacht.

meesdroo
21 augustus 2009, 14:32
Internetter,
Signaalwaarden overzicht staat eerder in deze draad:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=191386&postcount=62

Omdat (tussenliggende) versterkers dit signaal-niveau eenvoudig kunnen corrigeren zijn S/N waarden, symbolrates, protocols, (un)correctable codewords netzo goed indicatoren die moeten worden betrokken bij de be-oordeling van een verbinding.

Ik zou verder graag horen wat er in Schagen nu werkelijk fout stond. Ik begreep van mennog dat die drie downstream-kanalen heel even in de lucht leken te komen, om vervolgens even snel af te sterven. Ik kan daar even vlug geen instelling bij bedenken.......:roll:

Mees de Roo

internetter
21 augustus 2009, 15:15
Internetter,
Signaalwaarden overzicht staat eerder in deze draad:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=191386&postcount=62
Mees de Roo

Dank voor de verwijzing.
'k Moet er overheen gelezen hebben.
Zijn de aangegeven waarden voor het EDS2 modem ook van toepassing op mijn EDS3 modem?

Vr. gr.
Internetter.

meesdroo
21 augustus 2009, 15:49
Deze gegevens zijn in principe universeel voor alle cable modems (in een aantal gevallen zelfs DOCSIS standaard).
Wel is in de praktijk gebleken dat in echte grensgevallen sommige modems (zoals b.v. de Arris TM702) nt 1-2 dB critischer zijn dan andere (zoals b.v. de motorola). Dit moet je vooral in de gaten houden bij modem-wisselingen ("het vorige modem deed het goed", terwijl er eigenlijk sprake is van net iets minder slecht).

Mees de Roo

internetter
21 augustus 2009, 15:57
meesdro,

dank voor je nadere uitleg.

Vr. gr.
Internetter.

Elsido
21 augustus 2009, 16:43
Ben je niet in de war met je upstream Elsido ?
Dat is er maar 1

Downstream is 4 kanalen, en in de meeste multikabel gebieden 3 kanalen.
50Mbit op 1 kanaal kan theoretisch alleen maar (als de stream echt vol open zou staan) als je de enige bent die op dat moment gebruik maakt van die cmts-interface.

Ik denk dat je gelijk hebt. Ik zie nu ook 3 downstreams staan. Zou toch zweren dat ik eerder had gezien dat het maar om eentje ging. Maar goed jullie hebben gelijk ook ik zie nu 3 downstreams:P.

madeleine-b
21 augustus 2009, 16:47
Ik denk dat je gelijk hebt. Ik zie nu ook 3 downstreams staan. Zou toch zweren dat ik eerder had gezien dat het maar om eentje ging. Maar goed jullie hebben gelijk ook ik zie nu 3 downstreams:P.

Zou het kunnen je helemaal in het begin van de opstart in de modem hebt gekeken?


Heel andere vraag, zijn er al ervaringen met het uitlezen van de Ubee? Ik krijg echt direct een extern IP adres.
Zal straks eens een vast IP proberen.

meesdroo
21 augustus 2009, 19:01
Ik heb op internet in een forum plaatjes gezien van de webinterface van het Ubee modem. Dus het bestaat en het is voor een versie ooit gelukt er in te komen.

Volg verder de instructies aan het begin van deze topic; zij zijn o.a. ontstaan n.a.v. het Arris TM702 modem, maar de erin vastgelegde principes zijn universeel.

Wij zijn uiteraard beniewd naar de resultaten en de plaatjes......

Mees de Roo

kamphajm
23 augustus 2009, 12:15
Bij het installatiepakket van het nieuwe modem zit een CAT6 kabel. Betekent dit dat ik mijn CAT5E kabel moet vervangen door die CAT6 kabel? Of werkt het modem ook als ik de CAT5E kabel gewoon laat zitten?
Graag advies hierover.

BertK
23 augustus 2009, 12:30
Bij het installatiepakket van het nieuwe modem zit een CAT6 kabel. Betekent dit dat ik mijn CAT5E kabel moet vervangen door die CAT6 kabel? Of werkt het modem ook als ik de CAT5E kabel gewoon laat zitten?
Graag advies hierover.

Ik heb de bijgeleverde kabels ook niet gebruikt en alles draait
hier goed op Cat5 Kabels.

mennog
23 augustus 2009, 13:43
Internetter,
Signaalwaarden overzicht staat eerder in deze draad:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=191386&postcount=62

Omdat (tussenliggende) versterkers dit signaal-niveau eenvoudig kunnen corrigeren zijn S/N waarden, symbolrates, protocols, (un)correctable codewords netzo goed indicatoren die moeten worden betrokken bij de be-oordeling van een verbinding.

Ik zou verder graag horen wat er in Schagen nu werkelijk fout stond. Ik begreep van mennog dat die drie downstream-kanalen heel even in de lucht leken te komen, om vervolgens even snel af te sterven. Ik kan daar even vlug geen instelling bij bedenken.......:roll:

Mees de Roo

Volgens een van de monteurs die hier gister rondreed voor een tv storing.
zijn er ook problemen met bepaalde componenten in het netwerk van ziggo waardoor de meeste Docsis 3.0 modems hier maar 1 downstream krijgen.

Gizmo
23 augustus 2009, 13:47
Bij het installatiepakket van het nieuwe modem zit een CAT6 kabel. Betekent dit dat ik mijn CAT5E kabel moet vervangen door die CAT6 kabel? Of werkt het modem ook als ik de CAT5E kabel gewoon laat zitten?
Graag advies hierover.
Heb de oude kabel lekker laten zitten. Alles werkt goed.

kamphajm
23 augustus 2009, 15:52
Ik moet het afkloppen.. maar net het nieuwe Arris modem aangesloten en alles werkt tip-top hier in Sittard. Downloadsnelheid is 47,6 Mbit/s en upload 4,1 Mbit/s. Ik hoop dat alles goed blijft werken!:)

pletter
23 augustus 2009, 18:04
heb 3 downstreams
en 1 up stream

kingpin
23 augustus 2009, 18:41
Dat klopt.
heb 3 downstreams
en 1 up stream

mennog
23 augustus 2009, 18:52
Nu ik nog!

Vrijevogels
23 augustus 2009, 19:03
Alles werkt perfekt hier met het nieuwe modem, enige vreemde is dat terwijl ik hier niets verander, 't ene moment de modem wel kan uitlezen als ik online ben en het andere moment weer niet.

internetter
23 augustus 2009, 20:10
Ook bij mij is het kunnen uitlezen van het Arris modem een toevalstreffer.

Vr. gr.
Internetter.

TRaSH
23 augustus 2009, 22:52
Ook bij mij is het kunnen uitlezen van het Arris modem een toevalstreffer.

Vr. gr.
Internetter.

lijkt wel regio gebonden dan
aangezien ik dezelfde router en modem heb en altijd me arris kan uitlezen,
heb geen software matige firewall of iets mee lopen.

internetter
23 augustus 2009, 23:54
Het maakt geen verschil, het blijft een toevalstreffer mt of zonder ingeschakelde firewall.
Hetzelfde geldt overigens ook voor de realtime virusscanner.

Vr. gr.
Internetter.

amorax
24 augustus 2009, 00:06
Ik kan het modem ook prima online uitlezen. Alleen heb ik slecht 1 downstream. Ik vermoed dat dat de reden is dat mijn snelheid niet hoger komt dan zo'n 8 Mb/s.

mennog
24 augustus 2009, 06:42
kijk nog meer mensen maar dan niet eens uit schagen nu ;)

wolfman
24 augustus 2009, 07:01
kijk nog meer mensen maar dan niet eens uit schagen nu ;)

Je dacht toch zeker niet dat we de enige waren? :)

JD1
24 augustus 2009, 17:42
lijkt wel regio gebonden dan
aangezien ik dezelfde router en modem heb en altijd me arris kan uitlezen,
heb geen software matige firewall of iets mee lopen.

Typisch... Welke h/w en s/w-versies van de Arris heb jij? Misschien dat daar het verschil in zit. Ik heb:

System:
ARRIS EuroDOCSIS 3.0 / EuroPacketCable 1.0 Touchstone Telephony Modem
HW_REV: 8
VENDOR: Arris Interactive, L.L.C.
BOOTR: 1.2.0.7
SW_REV: 7.0.74
MODEL: TM702B

Vrijevogels
24 augustus 2009, 18:30
Typisch... Welke h/w en s/w-versies van de Arris heb jij? Misschien dat daar het verschil in zit. Ik heb:

System:
ARRIS EuroDOCSIS 3.0 / EuroPacketCable 1.0 Touchstone Telephony Modem
HW_REV: 8
VENDOR: Arris Interactive, L.L.C.
BOOTR: 1.2.0.7
SW_REV: 7.0.74
MODEL: TM702B

Bij mij staat er iets anders:

Bootr: 1.2.0.13
sw_rev: 7.0.72

De rest is het zelfde als bij jouw.

Zou 't kunnen dat het oude @home gebied andere versies gebruikt dan casema en multikabel? Kan trouwens ook alleen maar op goed geluk 't modem uitlezen

Ifeman
24 augustus 2009, 18:36
Ex @Home:

HW_REV: 8
BOOTR: 1.2.0.13
SW_REV: 7.0.72

Ik kon de modem pas uitlezen nadat ik de winodws firewall had uitgezet. Ik zit achter een D-Link DIR-655 gigbit router

JD1
24 augustus 2009, 19:13
Ex @Home:

HW_REV: 8
BOOTR: 1.2.0.13
SW_REV: 7.0.72

Ik kon de modem pas uitlezen nadat ik de winodws firewall had uitgezet. Ik zit achter een D-Link DIR-655 gigbit router

Net als Vrijevogels kan ik de modem vanachter de router maar nu en dan uitlezen. Kun jij dit wel continu / elke keer dat je het probeert?

(Ik heb trouwens ook de DIR-655. Bevalt mij prima, erg stabiel tot nu toe.)

TRaSH
24 augustus 2009, 20:39
Typisch... Welke h/w en s/w-versies van de Arris heb jij? Misschien dat daar het verschil in zit. Ik heb:

System:
ARRIS EuroDOCSIS 3.0 / EuroPacketCable 1.0 Touchstone Telephony Modem
HW_REV: 8
VENDOR: Arris Interactive, L.L.C.
BOOTR: 1.2.0.7
SW_REV: 7.0.74
MODEL: TM702B

System: ARRIS EuroDOCSIS 3.0 / EuroPacketCable 1.0 Touchstone Telephony Modem
HW_REV: 7
VENDOR: Arris Interactive, L.L.C.
BOOTR: 1.2.0.7
SW_REV: 7.0.72
MODEL: TM702B


Options:
Firmware Build and Revisions
Firmware Name: TS070072_020509_model_7
Firmware Build Time: Feb 5 2009 15:58:45

en die aan de linksys WRT610n,
niet soms maar altijd kan ik op me modem komen met welke pc hier ook in huis.
voormalig MK gebied.

Sebasteaan
24 augustus 2009, 21:15
Vorige week een arris modem opgestuurd gekregen, aangesloten en werkte niet. Donderdag kwam er een monteur langs en die heeft een Ubee 3200 modem geplaatst en dat werkte wel alleen stuit ik op het volgende probleem. Ik kan met geen mogelijkheid verbinding van buitenaf krijgen met mijn pc of wat dan ook. Sluit ik het oude modem aan en dan werkt alles perfect. Bel ik hp net op en die zeggen dat ze dat niet ondersteunen of de verbinding wordt gewoon verbroken als de medewerker zegt dat hij wat gaat vragen :evil: Het lijkt mij dat er iets in het modem niet goed staat maar ja het is mij niet gelukt om daar op in te loggen. Andere die ook dit probleem hebben of een oplossing hebben?

JD1
24 augustus 2009, 21:18
System: ARRIS EuroDOCSIS 3.0 / EuroPacketCable 1.0 Touchstone Telephony Modem
HW_REV: 7
VENDOR: Arris Interactive, L.L.C.
BOOTR: 1.2.0.7
SW_REV: 7.0.72
MODEL: TM702B


Bedankt voor je snelle reactie. Jouw modem is een HW-versie ouder dan de mijne, de SW ook. Zou het 'm nu in de HW- of SW-versie zitten?

Vraag 1 is dus of anderen met HW-versie 7 altijd in hun modem kunnen komen vanachter de router. En of degenen met versie 8 dat alleen zo nu en dan kunnen.

Vraag 2 is of degenen met SW 7.0.72 altijd in hun modem kunnen komen vanachter de router. En of degenen met versie 7.0.74 dat alleen zo nu en dan kunnen.

Als Ifeman zijn modem (HW-versie 8, SW_REV: 7.0.72) altijd kan uitlezen, zit het mogelijk in de SW-versie.

wolfman
24 augustus 2009, 21:32
Voor de mensen die graag in de advanced pagina's van de Arris TM702b modem willen komen nadat deze is geregistreerd aan het Ziggo netwerk, hier een simpele procedure:
1> reset je modem (stekker eruit en erin)
2> connect naar 192.168.100.1
3> ga naar de advanced pagina en als het goed is staat de datum op 01/01/1970
4> log in met de password of the day: XCA2Y12U71

Nu kan je de advanced pagina's benaderen en ze zien veranderen naarmate de modem online komt op het Ziggo netwerk. Aangezien je sessie nog actief is, blijft hij ook werken nadat de datum en tijd van je modem veranderd is. (weet niet voor hoelang) Nadat je browser sessie is afgesloten, is het over met de pret en moet je weer van voren beginnen.

Ik heb op deze manier in ieder geval alle informatie zichtbaar gekregen en ik hoop dat dit ook bij andere werkt. Success :wink:

PS. Ik maakte gebruik van een pc rechtstreeks aan de modem met een extra IP adres 192.168.100.30

meesdroo
24 augustus 2009, 21:34
Sebasteaan,
Wat bedoel je met verbinding van buitenaf?
Hoe is daarvan de opzet?
Hoe test je dat?
Met welke instellingen?

Mees de Roo

mennog
24 augustus 2009, 21:36
denk dat hij probeerd op ze pc te komen met remote desktop of iets dergelijks.

Sebasteaan
24 augustus 2009, 21:39
Sebasteaan,
Wat bedoel je met verbinding van buitenaf?
Hoe is daarvan de opzet?
Hoe test je dat?
Met welke instellingen?

Mees de Roo

Rdp sessie bv, heb ook een ftp server draaien en die werkt dan ook niet meer, ipadres en degelijke zijn allemaal het zelfde gebleven. Ik heb de voglende opzet:

modem - router - server (mail, ftp, hosting) - pc.

Al dat werkt dan niet meer behalve de mail die komt wel aan. Ik heb het vanaf meerdere pcs die op een andere locatie staan getest en met het nieuwe modem werkt het niet en moet de oude wel.

meesdroo
24 augustus 2009, 21:44
Sebasteaan,
Heb je daarbij de volledige cyclus gevolgd waarbij router n modem beiden worden uitgezet? Wanneer dit niet gebeurt lijkt het namelijk of je hetzelfde ip-adres krijgt, maar het verkeer tussen gateway en modem denkt daar toch anders over.

Mees de Roo

mennog
25 augustus 2009, 05:40
Hoe kom je aan dit password?

Ik heb namelijk gewoon datum van vandaag staan.

PeeWee
25 augustus 2009, 08:31
Vraag 1 is dus of anderen met HW-versie 7 altijd in hun modem kunnen komen vanachter de router. En of degenen met versie 8 dat alleen zo nu en dan kunnen.

Vraag 2 is of degenen met SW 7.0.72 altijd in hun modem kunnen komen vanachter de router. En of degenen met versie 7.0.74 dat alleen zo nu en dan kunnen.

Als Ifeman zijn modem (HW-versie 8, SW_REV: 7.0.72) altijd kan uitlezen, zit het mogelijk in de SW-versie.Ik heb HW_REV 7 en SW_REV 7.0.72 (net als Trash) en ik kan VAAK in het modem komen, maar zeker niet altijd.

wolfman
25 augustus 2009, 08:47
Hoe kom je aan dit password?

Ik heb namelijk gewoon datum van vandaag staan.

Het password is gegenereerd met het Arris tooltje "ARRISpwod.exe" Aangezien de SEED van ziggo niet bekend is kan je het niet gebruiken nadat de modem online is gekomen en dus de config en datum/tijd van ziggo heeft gekregen.
Als het modem gereset wordt, heeft het nog geen config geladen en ook nog geen datum/tijd gekregen. Nu kan je een password genereren gebruik makend van de Default SEED en met datum 01-01-1970. (is dan dus: XCA2Y12U71)

mennog
25 augustus 2009, 08:52
kan je dat programmatje mailen naar me?

JD1
25 augustus 2009, 21:39
Ik heb HW_REV 7 en SW_REV 7.0.72 (net als Trash) en ik kan VAAK in het modem komen, maar zeker niet altijd.

Mooi, die hypothese lijkt ook weer om zeep :).

Als het al dan niet continu kunnen bereiken van de modem achter de router niet in de hw- of sw-versie zit, waar dan in?

- Configuratie misschien? Je kunt je wel afvragen waarom Ziggo modems met een verschillende instelling op dit punt zou voorzien. Lijkt niet waarschijnlijk en helaas is het voor de gebruiker nu ook niet mogelijk om dit te checken. (Tenzij dit op de Advanced pagina's is te vinden. Dit misschien met de tip van Wolfman 's testen.)

- Of is de Arris op dit punt gewoon een beetje brak, zoals meesdroo stelt? Lijkt er vooralsnog op...

Blijft staan dat je met de tips in de openingspost van dit topic je modem altijd kunt uitlezen (ook als deze online is), al kost dit misschien even wat moeite.

Bleet
26 augustus 2009, 18:17
Stel, je leest je modem uit en je ziet de volgende waarden, wat zouden jullie ervan zeggen?

http://img217.imageshack.us/img217/6857/34565086.jpg

http://img217.imageshack.us/img217/7026/18781695.jpg

mennog
26 augustus 2009, 18:21
Dit is geen eurodocis 3.0 modem ;)

Bleet
26 augustus 2009, 18:25
Dit is geen eurodocis 3.0 modem ;)

Hehe dat had ik ook al door. Ik post dit eigenlijk naar aanleiding van mijn andere topic wat ik heb aangemaakt, hier http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?p=197330#post197330

Ik heb dus namelijk problemen met mijn verbinding bij het gebruik van torrents. Normaal heb ik model -> router -> Wlan en 2x lan. Bij normaal gebruik geen probleem, als ik echter mijn torrents aanzet en mijn verbinding maximaal in gebruik is, valt de verbinding na een tijdje weg.

Een tijdlang dacht ik dat dat kwam door mijn router, maar ik heb nu dus mijn laptop rechtstreeks aan mijn modem hangen en dan behoud ik het probleem. Heeft iemand enig idee hoe ik dat op kan lossen?

meesdroo
26 augustus 2009, 18:33
Ik neem aan dat je alleen in dit modem kunt kijken wanneer het niet aan de kabel hangt? De signaal-waarden zien er namelijk niet echt aangesloten uit.
Laat het modem-log misschien wat meer informatie zien?

Dit soort gedrag kan o.a. duiden op een temperatuurprobleem. Dat kan een temperatuurprobleem van het modem zijn, maar bij aanwezigheid van een splitter/versterker kan je die ook niet helemaal uitsluiten. Zorg eventueel voor een betere koeling en kijk of je ergens je handen brandt.

Mees de Roo

P.S. Wanneer die downstream signaal- en S/N-waarden trouwens wel al een verbinding zien dan lijkt in ieder geval dat signaal nergens op (= ver buiten elke specificatie). Brandde het DS lamje al permanent (= US knipperen) toen je deze snapshot maakte?

Bleet
26 augustus 2009, 18:59
Modem is inderdaad niet aangesloten op het internet, anders kan ik hem dus niet uitlezen. Warmte denk ik eerlijk gezegd ook niet, want ik kan hem gewoon vastpakken. Er zit geen versterker tussen. Heb even logs erbijgehaald en CM State.
Lampjes:
Toen ik deze screens maakte zat het als volgt:
Ethernet: Knipperend
USB: niet (ook neit aangesloten)
Cable: knipperend
Online: continu
Power: continu

http://img151.imageshack.us/img151/1223/43619439.jpg


http://img263.imageshack.us/img263/1593/18027909.jpg

meesdroo
26 augustus 2009, 19:23
Ok, dat is jammer, maar dat zijn alleen opstart-entries.
Is dit het laatste van wat je ziet voor hij je eruit gooit?
Kan je anders proberen b.v. het signaal-venster steeds te updaten, in de hoop dat hij nog net wat laat zien?

Mees de Roo

CeeS
26 augustus 2009, 19:55
in de hoop dat hij nog net wat laat zien?

Mees de Roo

Misschien werkt de truuk met ip-adres in range van modem ook wel met dit type modem. Dus als je verbinding het niet meer doet even het ip-adres van je router of pc wijzigen in 192.168.100.101 en daarna kijken of je in het modem kunt komen. Je kunt dan niet meer internetten maar misschien wel het modem uitlezen met echte waardes. (tenminste bij een docsis3 modem gaat dat dan wel). Als je klaar bent met uitlezen moet je de router of pc weer terugzetten op dhcp / automatisch ip verkrijgen.

Bleet
26 augustus 2009, 22:13
Hmm, helaas krijg ik dat op deze manier niet voor elkaar. Ik moet echt de internetkabel er uit halen voordat ik die waardes kan lezen en dan krijg ik weer dezelfde uitslag.

Even een andere vraag, wat heeft het te betekenen dat de waardes van mijn modem zo afwijkend zijn? Kan dat kwaad?

Want wat ik zo vreemd vind is dat ik gewoon kan internetten, dat is geen probleem. Browsen, Xboxlive, geen probleem, maar als ik mijn torrents aanzet, reset mijn modem zichzelf na een tijdje.

meesdroo
26 augustus 2009, 22:27
Het enige verschil (althans vanuit wat het modem ziet) is dat het mt torrents druk,druk,druk is en dan met name in de upstream. Temperatuur is dan het eerste waar je aan denkt; het tweede is een vorm van buffer-overrun.
Dat laatste kan je gedeeltelijk controleren door de torrents in hun gezamelijke upload-capaciteit te gaan knijpen.
Geef ze om te beginnen b.v. 80% van je maximale upload-capaciteit, dan 75%, net zolang tot alles goed blijft.

Mees de Roo

tja
26 augustus 2009, 22:39
Het is een Arris zonder telefonie, de 450 dus. De laatste keer dat ik daarmee te maken had, konden die nog gewoon op standby (witte knop, online led gaat knipperen).

Probeer eens of je het modem (als het online is) standby kunt zetten, en of het dan uit te lezen is. Dan zie je de signaalwaarden in de normale situatie.

Bleet
26 augustus 2009, 23:11
Helaas is dat niet mogelijk, als ik de grijze knop indruk, gaat de Cable led knipperen, niet de online led.. Maar dan nog kan ik niet het modem uitlezen :evil:

Heb voor de grap net eens een speedtest gedaan van 1 gig via xns.nl en die gaat gewoon zonder moeite met maximale snelheid. Ga ik dan vervolgens weer een torrent downloaden, gaat het meteen weer mis. Mijn modem 'valt weg' en ik heb vervolgens een paar seconden wel verbinding met mijn router, maar niet met internet. Dan na ongeveer 10 seconden is de verbinding weer terug.

Heb ook even via speedtest.nl een connectietest gedaan, dus hoeveel connecties er gemaakt kunnen worden per minuut en dat zit rond de 1000 cons/minutes

Het is een Arris zonder telefonie, de 450 dus. De laatste keer dat ik daarmee te maken had, konden die nog gewoon op standby (witte knop, online led gaat knipperen).

Probeer eens of je het modem (als het online is) standby kunt zetten, en of het dan uit te lezen is. Dan zie je de signaalwaarden in de normale situatie.

meesdroo
26 augustus 2009, 23:21
Dat zou kloppen. Je doet een download en daardoor krijg je geen upstream-buffer-overflow. Je zou (naar een plek die snel genoeg was) eens een hele grote upload kunnen proberen; of gewoon de upload-torrents knijpen zoals ik net voorstelde.

Mees de Roo

pletter
26 augustus 2009, 23:34
misschien weet je dit niet maar windows heeft een limit van

connecties dus voor elke peer die jij heb plus download is 2 connectie

zo als je weet werken torrents met veel connecties


met andere woorden je pc gaat over zijn nek je kan het volgende proberen

de connecties van 10 naar 50 te zetten in windows

http://www.lvllord.de/?lang=en&url=downloads

deze link werkt alleen met windows xp


groetjes peter

meesdroo
26 augustus 2009, 23:59
Nee de Pc gaat niet over zijn nek; die wordt hooguit langzaam. Het verschijnsel doet zich voor mt en zonder router. Een PC die via een router een modem kan resetten is veel te ver gezocht.

Bovendien heeft het modem geen benul van het type pakketten dat hij doorgeeft (TCP, UDP, ICMP, IGMP het zal hem worst zijn, laat staan dat hij in die pakketten gaat kijken wat er in zit)

Realiseer je even wat er zo bijzonder is aan torrents. Het aantal verbindingen, inderdaad, maar ook de eigenschap het upload-kanaal 100% vol te kunnen gooien (daarom hebben providers altijd zo de pest aan torrents; download-capaciteit hebben ze genoeg, upload altijd te weinig).

Nee je hebt twee data streams in de vorm van pakketten.

Download komt binnen met (in dit geval) 20 Mbit/s en wordt doorgegeven met (in dit geval) 100 Mbit/s. Ergo, wat je ook doet, je hebt hooguit n pakket in je buffer, en geen enkel probleem.

Upload komt binnen met (in dit geval) 100 Mbit/s (niet geknepen torrents) en gaat er weer uit met (in dit geval) 2.8 Mbit/s. Ergo, wat je ook doet, je upstream buffer zit voortdurend tot de strot toe vol. En voor ethernet bestaat er geen RTS/CTS. Dus blijven pakketten toestromen tot er van de andere kant geen ACKS meer terugkomen. Maar om lekker hard te gaan heb je natuurlijk een gigantische RWIN ingesteld (TCPoptimizer.exe); niet alleen voor het receive window, maar voor alle zekerheid (is trouwens ook default) ook nog maar even voor het send window. En zoveel geheugen heeft dit modem niet, of het behandelt het niet goed, of het heeft geen optie om pakketten eenvoudigweg te droppen enz.enz.

Dus knijp je torrents; je download heeft er geen last van en je Peers maar een klein beetje (of zelfs minder want het modem blijft in de lucht).

Mees de Roo

Bleet
27 augustus 2009, 08:17
.
Dus knijp je torrents; je download heeft er geen last van en je Peers maar een klein beetje (of zelfs minder want het modem blijft in de lucht).
Mees de Roo

Mees, bedankt voor je snelle en heldere reacties. Ik ga dit vanavond eerst proberen als ik thuis ben (zit nu op het werk:wink:) Zal vanavond mijn upload eens knijpen en kijken of het werkt. (ik hoop het)

P.s. Heb trouwens 25/4 mbit :thumb up:

mod-1
27 augustus 2009, 10:32
Dat @Bleet niet in zijn modem komt en een oplossing zoekt voor zijn BT probleem is duidelijk. Echter zijn andere topic hierover loopt ook gewoon door. Niet op 2 plaatsen svp.

mennog
27 augustus 2009, 10:51
Net gebeld door oud collega van Ziggo die bevestigde dat de firmware de boosdoener is van alles. en deze over 2 weken uitgerold gaat worden dus eerste of tweede week september.
Ze hebben het nu getest bij een aantal klanten verspreid over het ziggo gebied en daar waren de klachten weg.
geldt zowel voor up en downstream problemen

wolfman
27 augustus 2009, 13:11
Lost deze firmware update ook het probleem op van het maar hebben van 1 downloadstream?

mennog
27 augustus 2009, 13:19
Lost deze firmware update ook het probleem op van het maar hebben van 1 downloadstream?

Volgens hem wel dit was 1 van de 9 problemen die ze hebben met de arris modems

wimnie
27 augustus 2009, 19:31
Als nieuwe Internet gebruiker bij Ziggo probeer ik de computer (laptop) aan te sluiten aan het modem (Arris).
Ik ben een leek en wil gewoon internetten. Volgens de gebruiksaanwijzing is dit erg makkelijk. Alle kabels zitten goed en de lampjes op het modem branden (soms 2, dan ineens weer 4 + 2 knipperend). Je moet dan www.ziggo.nl (http://www.ziggo.nl) intypen en dan kan je je activatiecode en wachtwoord ingeven blijkbaar.
Ik kom niet eens zover, krijg niet eens een scherm waar ik wat kan intypen. Bestaat er een DUIDELIJKE handleiding die ik als leek ook begrijp? Wat doe ik fout?
De abonnementskosten gaan wel in n keer goed....

BertK
27 augustus 2009, 19:55
Sorry maar dit moet ik ff kwijt en is niet boos bedoeld...

Als je zo weinig verstand hebt waarom heb je dan niet de gratis Monteur erbij genomen?

Het is nu echt makkelijk..
1.) je start je modem op en wacht tot alle lampjes branden.
2.) je verbind de laptop met het modem en start hem op.
3.) Je opend de Internet Explorer en typt boven in de adresbalk activatie

Nog een opmerking... Wat je schrijft over de abbokosten.. hoe wil je dat nu
al weten of heb je al betaald voor dat je het pakket kreeg?

mennog
27 augustus 2009, 19:57
vaak maakt het niet eens uit wat je intikt als je modem nog geen profiel heeft gaat hij automatisch naar de activatie pagina toe

wimnie
27 augustus 2009, 20:09
Bertk, begrijp je reactie. Er zit een verhuizing tussen de levering van het pakket en de aansluiting nu. (2 mnd) Is overigens bestemd voor mijn dochter die absoluut zeker wist dat dit een fluitje van een cent was........

BertK
27 augustus 2009, 20:13
Ik hoop dat het je nu lukt..

sokolum
28 augustus 2009, 21:02
Sinds dat ik mijn Arris modem heb gekregen voor mijn snellere internet verbinding, kreeg ik regel matig last van korte time-outs. De problemen werden steeds erger en op den duur zelf uren lang geen internet meer.
Afgelopen week is op verzoek van Ziggo de coax aansluitpunt thuis vervangen, mocht ook niet helpen.

Vandaag kreeg ik te horen dat het nu om een bekend probleem gaat, ze zijn ermee bezig en ze wachten nu op een nieuwe firmware.

Er is dus een probleem met de Arris modem en wanneer je denkt dat het aan je router ligt, je kabels of wat dan ook, dan weet je het nu dat dit niet zo is.

Verder is de Arris modem bij een storings onderzoek niet gemakkelijk, ze is een bitch van een ding. Ook de field engineer die langs kwam gebruikte de 192.168.100.1 adres om na te gaan wat er aan de handt was. Maar ja, wanneer de modem een publiek IP adres krijgt uitgedeeld, dan kan je je onderzoek niet meer voorzetten, Arris reageert dan niet meer op de 192.168.100.1. Ook zijn collega vanuit Ziggo kon niet naar de Modem kijken, hij zag hem niet, wat juist het probleem is. De Arris is ook voor Ziggo engineers een koppijn apparaat.

Vandaag heb ik mijn Motorola terug gezet, de modem was GELUKKIG nog terug gestuurd. Na een belletje met support hebben ze de moden weer geactiveerd. 3 minuten werk. Ik blij, zij blij. De verbinding met de Motorola werkt gewoon goed.

ardegraaff
28 augustus 2009, 21:35
Dat de Arris niet meer reageert op 192.168.100.1 zodra het online is en een publiek adres heeft is niet waar.
Als ik hier de WAN interface van mijn router ip-adres 192.168.100.2 met netmask 255.255.255.0 toebedeel kan ik het modem prima bereiken vanaf elke op de router aangesloten PC.

meermeer
30 augustus 2009, 12:37
Dat de Arris niet meer reageert op 192.168.100.1 zodra het online is en een publiek adres heeft is niet waar.
Als ik hier de WAN interface van mijn router ip-adres 192.168.100.2 met netmask 255.255.255.0 toebedeel kan ik het modem prima bereiken vanaf elke op de router aangesloten PC.

Dat werkt voor jou. Maar voor mij en vele anderen niet....

copymaster
30 augustus 2009, 12:52
Dat werkt voor jou. Maar voor mij en vele anderen niet....
Vergeet dan niet de gateway op 192.168.100.1 te zetten en de virusscanner uit. In alle gevallen kom ik hiermee op het modem uit.

Bernd
1 september 2009, 19:46
Ik probeer al dagen het 192.168.100.1 adres en nu net, zonder ook maar iets raars te doen, heb ik toegang :applause: .
http://www.19november.nl/ziggo/touchstone_status.htm

http://www.19november.nl/ziggo/touchstone_hw_fw_versions.htm

http://www.19november.nl/ziggo/touchstone_event_log.htm

Ziet dit er goed uit?
Ik haal normaal snelheden die dicht tegen mijn abo liggen.

Bernd

meesdroo
1 september 2009, 20:42
Upstream signaal-niveau vrij hoog, maar net niet te hoog.
Mogelijk een paar T3's meer dan ideaal, maar het is maar een klein stukje log.
Alle andere waarden vrijwel ideaal.
Conclusie: zolang het goed loopt zeker niets aan doen, maar wel zo nu en dan kijken of het upstream-signaal niet nog hoger wordt.

Mees de Roo

Bernd
1 september 2009, 21:18
Dank je.
Zal met m'n handen van het modem afblijven :).
Bernd

MarcoH64
2 september 2009, 12:36
Zijn dit normale waarden? Download power lijkt me afwijkend van wat ik tot nu toe heb gezien hier.

http://img231.imageshack.us/img231/2802/arris.jpg

meesdroo
2 september 2009, 12:58
Alles is zeer ruim binnen de specificaties. Die specificaties staan trouwens eerder in deze draad apart vermeld; dan kun je in het vervolg zelf kijken of alles (nog) in orde is.

Mees de Roo

MarcoH64
3 september 2009, 12:10
Een verzoekje dan, kan de link naar die post in de eerste post erbij worden gezet, zodat we niet de hele thread hoeven te lezen om die informatie te vinden.

meesdroo
3 september 2009, 13:50
Is gebeurd, en hier komt hij nog eens:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=191386&postcount=62

Mees de Roo

darkjacky
4 september 2009, 23:37
het kan vanaf 23:30 to nog onbekende tijd (nog niet gevonden)

dus het uitlezen kan van 23:30 tot ....

ik hoop dat ziggo dit snel fixed

het kan ook zo zijn dat het bij mij aleen vanaf 23:30 is

hier directe link modem http://192.168.100.1/

het is wel zo dat ik hem nu 23:40 niet kan uitlezen maar ik update deze post nog wel

MarcoH64
5 september 2009, 15:44
Is gebeurd, en hier komt hij nog eens:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=191386&postcount=62

Mees de Roo
bedankt.

Antoniya001
7 september 2009, 11:32
Upstream signaal-niveau vrij hoog, maar net niet te hoog.
Mogelijk een paar T3's meer dan ideaal, maar het is maar een klein stukje log.
Alle andere waarden vrijwel ideaal.
Conclusie: zolang het goed loopt zeker niets aan doen, maar wel zo nu en dan kijken of het upstream-signaal niet nog hoger wordt.

Mees de Roo

Wat noem je te veel T3 log berichten ? Zijn dat er elke dag, elk uur, elke 5 minuten oid..? Is daarvoor een standaard ? Ik merk dat ik voor 27 aug elke nacht om 2 uur T3 berichten had. Na deze datum heb ik er maar 3 gekregen. Leek mij een verbetering.

Ar

meesdroo
7 september 2009, 17:15
Die nachtelijke T3s (voor een aantal kanalen en meestal rond dezelfde tijd) hebben te maken met de herdistributie van kanalen door Ziggo. Aanvankelijk leek dat elke nacht te gebeuren, en weinig verbetering zo niet verslechtering op te leveren. Ziggo doet het zo te zien nu wat minder vaak; hopelijk met een beter algorithme ook. Blijft over een paar onregelmatige T3s. Dat kan op signaal-problemen duiden, maar ook op drukke kanalen met veel collisions. Wanneer de regelmaat niet in minuten maar in uren of dagen geteld wordt, zou je er als gebruiker weinig van moeten merken.

Mees de Roo

JD1
7 september 2009, 21:32
Mijn upstreamwaarde is te hoog, terwijl de downstreamwaardes in orde zijn:

Downstream

Downstream 1 250.00 MHz -5.15 dBmV 36.17 dB QAM 256
Downstream 2 226.00 MHz -2.32 dBmV 34.63 dB QAM 256
Downstream 3 234.00 MHz -2.58 dBmV 36.39 dB QAM 256
Downstream 4 242.00 MHz -5.80 dBmV 35.60 dB QAM 256

Upstream

Upstream 1 20.00 MHz 55.50 dBmV Mixed (TDMA and ATDMA) 2560 64QAM

De uploadsnelheid valt daarbij mee: ca. 4 Mb/s. Ik kan de uploadsnelheid opkrikken tot 4.5 Mb/s door een upstreamchannel op 32QAM te selecteren. De waarde ziet er dan zo uit:

Upstream 1 44.50 MHz 57.00 dBmV DOCSIS2.0 (ATDMA) 5120 32QAM.

Voor zover ik kan beoordelen, heb ik alles netjes aangesloten en het DTV-signaal is prima. Nu levert de te hoge upstreamwaarde nog geen problemen op, maar wanneer de snelheden weer omhooggaan...

Pierre_1
7 september 2009, 23:26
Mijn upstreamwaarde is te hoog, terwijl de downstreamwaardes in orde zijn:

Downstream

Downstream 1 250.00 MHz -5.15 dBmV 36.17 dB QAM 256
Downstream 2 226.00 MHz -2.32 dBmV 34.63 dB QAM 256
Downstream 3 234.00 MHz -2.58 dBmV 36.39 dB QAM 256
Downstream 4 242.00 MHz -5.80 dBmV 35.60 dB QAM 256

Upstream

Upstream 1 20.00 MHz 55.50 dBmV Mixed (TDMA and ATDMA) 2560 64QAM

De uploadsnelheid valt daarbij mee: ca. 4 Mb/s. Ik kan de uploadsnelheid opkrikken tot 4.5 Mb/s door een upstreamchannel op 32QAM te selecteren. De waarde ziet er dan zo uit:

Upstream 1 44.50 MHz 57.00 dBmV DOCSIS2.0 (ATDMA) 5120 32QAM.

Voor zover ik kan beoordelen, heb ik alles netjes aangesloten en het DTV-signaal is prima. Nu levert de te hoge upstreamwaarde nog geen problemen op, maar wanneer de snelheden weer omhooggaan...

Hoe krik jij je upstreamchannel naar 32QAM op???

meesdroo
7 september 2009, 23:36
Ander kanaal proberen. Maar je zit met 32QAM ruim over het absolute maximum wat je modem op kan brengen; alleen met QPSK zit je er net onder en dan nog zonder enige reserve. Dat is echt een situatie die je Ziggo moet melden en op laten lossen (wanneer je huis aansluiting ten minste in orde is).

Mees de Roo

Excalibur
8 september 2009, 05:19
Een verzoekje dan, kan de link naar die post in de eerste post erbij worden gezet, zodat we niet de hele thread hoeven te lezen om die informatie te vinden.

Wil hier toch even op reageren. Wat is het probleem om zelf even op zoek te gaan naar de informatie die je graag wilt hebben? Is natuurlijk wel makkelijk om een ander voor je karretje te spannen. En waar hebben we het over.. een tread doorlezen... Kom op ; Als je informatie/advies wilt, of een probleem opgelost wilt hebben zul je daar zelf ook wat energie in moeten steken.

Als het blijkbaar teveel moeite is om zelf op zoek te gaan naar informatie dan is die informatie blijkbaar niet erg belangrijk voor je.

Is gebeurd, en hier komt hij nog eens:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=191386&postcount=62

Mees de Roo

Mees ik heb respect voor jou geduld, ik had me niet zo voor een een ander zijn karretje laten spannen omdat iemand anders te lui is om deze tread door te lezen. Nu moet jij de zoekaktie uitvoeren ipv dat diegene dat zelf doet. Lekker makkelijk, maar wel erg luie instellingen.

MarcoH64
8 september 2009, 09:24
Wil hier toch even op reageren. Wat is het probleem om zelf even op zoek te gaan naar de informatie die je graag wilt hebben? Is natuurlijk wel makkelijk om een ander voor je karretje te spannen. En waar hebben we het over.. een tread doorlezen... Kom op ; Als je informatie/advies wilt, of een probleem opgelost wilt hebben zul je daar zelf ook wat energie in moeten steken.

Als het blijkbaar teveel moeite is om zelf op zoek te gaan naar informatie dan is die informatie blijkbaar niet erg belangrijk voor je.
*zucht*

En waarom is er op ieder forum toch wel weer iemand die zich geroepen voelt om andere leden aan te spreken indien die het durfen om zich anders te gedragen dan meneer wil. Kom op, get a life.

Maar ik ben best bereidt een verklaring te geven voor je waarom ik tegen jouw gedragsregels heb gezondigd.

Een nieuwere of niet dagelijks lezende gebruiker van dit forum weet niet of er bepaalde informatie beschikbaar is. Hij weet ook niet wat voor een termen er gebruikt worden op dit forum, dus ook zoeken kan lastig zijn. En als je niet eens weet dat bepaalde informatie beschikbaar is en niet weet op welke termen je moet zoeken, wordt het lastig. Als het dan ook nog een thread is die alleen maar over dit onderwerp gaat, wordt het helemaal moeilijk want dan zullen de meeste zoektermen in iedere post voorkomen.

Zeker als de thread begint met een eerste post die alle informatie lijkt te verzamelen en de gewenste informatie hier niet bij staat. Moet ik dan zonder te weten of de informatie die ik zoek (waarvan ik bij mijn eerste post niet eens wist dat die bestond, dat wist ik pas na het antwoord) 20+ pagina's doorlezen van vooral mensen die hun eigen waarden posten? Waarom denk je dat een boek een inhoudsopgave heeft? Je kan het toch ook gewoon doorlezen?

Mees ik heb respect voor jou geduld, ik had me niet zo voor een een ander zijn karretje laten spannen omdat iemand anders te lui is om deze tread door te lezen. Nu moet jij de zoekaktie uitvoeren ipv dat diegene dat zelf doet. Lekker makkelijk, maar wel erg luie instellingen.Voor het karretje spannen.....te lui...

Je stat nogal klaar met je meningen over anderen. Wie mag jij dan wel niet zijn om anderen, op basis van 1 enkele post, van zulke qualificaties denkt te mogen voorzien?

Ik heb aan de Roo een verzoek gedaan, blijkbaar zag hij er ook het nut van in want he heeft het ingewilligd. Hoe dit voor het karretje spannen is begrijp ik dus echt niet.

meesdroo
8 september 2009, 15:37
Die originele posting over de uitleesbaarheid van modems, is een eerste aanzet om tot een FAQ over dit onderwerp te koemen. Dit n.a.v. verzoeken van de weinige en overbelaste MGV bestuurders om een handje te helpen.
Die posting is daarom vastgezet en wordt met enige regelmaat bijgewerkt.
De tussentijdse posting over de signaalwaarden blijkt door deze en enige eerdere vragen daarnaar ook een gewenst onderwerp voor een mogelijk toekomstige FAQ.
Verwijzingen van de ene mogelijk toekomstige FAQ naar de andere mogelijk toekomstige FAQ zijn daarbij zeker ook gewenst, vandaar dat deze link snel is opgenomen. En toen hij toch eenmaal in mijn copy/paste buffer stond was het een kleine moeite ........:)

Verder maak ik me over dit soort vragen niet zo druk; wanneer ik er geen tijd voor heb, komen ze (voorlopig) niet aan de beurt.

Wel zijn er drie ander wensen die ik heb:
1. Wanneer je een probleem hebt aangemeld en dat is opgelost, meldt dat dan even aan het forum met de oplossing erbij. Dat ontwikkelt een soort gezamelijke kennis-database.
2. Haak niet aan bij een bestaand onderwerp omdat je ook een computer hebt, die ook n of ander probleem heeft. Tenzij jouw probleem gegarandeerd 100% hetzelfde is, heb ik liever een nieuwe draad, want nu raak ik soms het overzicht kwijt wie ik allemaal tegelijk aan het beantwoorden ben.
3. Probeer bij het opstarten van een nieuwe draad zo zorgvuldig en volledig mogelijk trefwoorden in te vullen. Andere forumleden vinden ook graag iets terug m.b.v. de zoekfunctie.


Mees de Roo

JD1
8 september 2009, 17:23
Ander kanaal proberen. Maar je zit met 32QAM ruim over het absolute maximum wat je modem op kan brengen; alleen met QPSK zit je er net onder en dan nog zonder enige reserve. Dat is echt een situatie die je Ziggo moet melden en op laten lossen (wanneer je huis aansluiting ten minste in orde is).

Mees de Roo


Mees de Roo, zeer bedankt voor je advies, dat ik zeker ga opvolgen. Ik heb overwogen het voorlopig zo te laten, maar dat lijkt me bij nader inzien een slecht idee.
Ik meld het wanneer het probleem is gefikst en wat de oorzaak was.

JD1
9 september 2009, 17:10
Gisteravond naar het 64QAM-kanaal teruggeschakeld en tot nu toe zijn de upstreamwaardes als volgt:

Upstream 1
20.00 MHz 52.75 dBm VMixed (TDMA and ATDMA) 2560 64QAM

Dat is qua dBm lager dan ik ooit heb gehad en net onder de bovengrens, dus daar kan ik voorlopig niet bij Ziggo mee aankomen. De lagere temperaturen zullen hier een rol spelen. Uploadsnelheid ca. 4.2 Mb/s.

meesdroo
9 september 2009, 17:22
Een moeilijk geval, inderdaad, vooral omdat je (nog) geen werkelijk probleem hebt.
Je signaalniveau zit hoog, ikzelf zou liever 50dBmV of lager zien, maar net niet te hoog.
Je signaalvariatie zit hoog (3dBmV is het maximum wat, binnen een kanaal, temperatuur mag doen), maar net niet te hoog.
Je blijft dus een grensgeval; zodra er wl een probleem de kop opsteekt meteen aan de bel hangen (met voorgeschiedenis) en regelmatig in de gaten houden, vrees ik. :cry:

Mees de Roo

valley
12 september 2009, 15:24
Hoe lees ik de waarden van het Arris TM702 modem uit.
Kan dat rechtstreeks vanaf mijn computer of moet ik iets downloaden ?

madeleine-b
13 september 2009, 00:01
Het is mij zowaar gelukt om de Ubee uit te lezen, het lijkt er in ieder geval op dat er in de software bewust voor gekozen is om http toegang vanuit het lan te weigeren..

Wat ik heb gedaan:

Lange reset van 20 seconden tot de modem begint te knipperen als een wilde.
Geen toegang.....
2e lange reset van 20 seconden.
Modem was bereikbaar via 192.168.1.1

Door de 2 lange resets had ik een situatie waarbij ik tijdelijk de waardes kon uitlezen* (internet werkte ook nog op de snelheid van voor de resets +/- 14Mb download)

Helaas was de modem inmiddels toegekomen aan het verwerken van de resets en ging de modem echt opstarten waarna ik weer een crappy verbinding van +/- 1 Mb heb **

Ergens tijdens dit opstarten raakte ik helaas de toegang weer kwijt..
*
http://www.gastenzondergrenzen.eu/madeleine/ubee-status.jpg
**
http://www.gastenzondergrenzen.eu/madeleine/ubee-status2.jpg


Poging 2, verbinding lijkt toch nergens op :mrgreen:
Maar even linkjes aangepast anders wordt het zo'n lange post.

Docsis scherm, vlak na reset.
http://www.gastenzondergrenzen.eu/madeleine/ubee-status-poging2-01.jpg

Docis scherm, bijna opgestart (maar 1 downstream en die is op het randje, meer wordt t niet..).
http://www.gastenzondergrenzen.eu/madeleine/ubee-status-poging2-02.jpg (http://www.gastenzondergrenzen.eu/madeleine/ubee-status-poging2-03.jpg)

Firmware scherm.
http://www.gastenzondergrenzen.eu/madeleine/ubee-status-poging2-03.jpg

Status scherm.
http://www.gastenzondergrenzen.eu/madeleine/ubee-status-poging2-04.jpg

Bootcycle voltooid.
http://www.gastenzondergrenzen.eu/madeleine/ubee-status-poging2-05.jpg

BenJ
13 september 2009, 11:46
Hoe lees ik de waarden van het Arris TM702 modem uit.
Kan dat rechtstreeks vanaf mijn computer of moet ik iets downloaden ?Zie startpost

JD1
13 september 2009, 18:21
Het is mij zowaar gelukt om de Ubee uit te lezen, het lijkt er in ieder geval op dat er in de software bewust voor gekozen is om http toegang vanuit het lan te weigeren..
[...]


Slechts 1 downstream i.p.v. 4. Goede reden om Ziggo te bellen, lijkt me... SNR-waarde van die downstream is niet geweldig maar ok. Je uploadwaardes zien er wel goed uit. Haal je daarmee tegen de 5 Mb/s?

madeleine-b
13 september 2009, 18:57
Slechts 1 downstream i.p.v. 4. Goede reden om Ziggo te bellen, lijkt me... SNR-waarde van die downstream is niet geweldig maar ok. Je uploadwaardes zien er wel goed uit. Haal je daarmee tegen de 5 Mb/s?
Hmm dit probleem is bijna twee weken geleden al aangemeld...
Mijn eerste Docsis3 modem (Arris) werkte niet/nauwelijks(soms 0,2Mb download), na twee weken en 4,5 uur bellen omgewisseld.
Dit modem heeft het even gedaan, ging vervolgens naar 1Mb download en komt soms na +/-15 resets op een andere downstream waar ik 4 tot 15Mb haal.
Inmiddels heb ik sinds het begin van dit probleem nog "maar" 1u20 minuten gebeld en ik was niet van plan om daar veel meer van te maken.

Maar eerlijk gezegd heb ik het wel gehad, deze week laat ik de Motorola weer activeren (mijn vertrouwen is al een tijdje 0,0 dus nooit teruggestuurd) en mijn abonnement downgraden.
Hopelijk heb ik dan weer een beetje werkende verbinding en ga ik mij verdiepen in andere aanbieders voor televisie/telefonie en internet.

Ik ga dus maar doen wat mijn enige optie nog is, stemmen met mijn portemonnee en overstappen naar een concurrent.

Cable Guy
13 september 2009, 20:49
Waren het 2e en 3e LEdje allebei rood?

jojet
28 september 2009, 17:20
Hallo,


Weet niet zker of dit het juiste draadje is om het te posten maar het volgende.


Ik heb een arris tm702b modem. Als ik deze aansluit op mijn router linksys 610 geeft de linksys aan dat er een 100mb aansluiting is. Ik dacht dat de arris modem een 1000mb uitgang had. Ik heb inmiddels de modem uitgelezen en daarin staat inderdaad dat er "maar" 100 mb is en tussen haakjes staat er achter "full". Betekent dit dat deze modem nooit theoretisch sneller kan dan 100 mb ( op dit moment is dat uiteraard met de huidige snelheden van ziggo geen probleem maar ik ben wat nieuwsgierig aangezien ik lees dat anderen wel 1000 mb aansluiting hebben, moet er wat worden gewijzigd enz???).


john

CeeS
28 september 2009, 23:38
Ik heb een arris tm702b modem. Als ik deze aansluit op mijn router linksys 610 geeft de linksys aan dat er een 100mb aansluiting is. Ik dacht dat de arris modem een 1000mb uitgang had. Ik heb inmiddels de modem uitgelezen en daarin staat inderdaad dat er "maar" 100 mb is en tussen haakjes staat er achter "full". Betekent dit dat deze modem nooit theoretisch sneller kan dan 100 mb ( op dit moment is dat uiteraard met de huidige snelheden van ziggo geen probleem maar ik ben wat nieuwsgierig aangezien ik lees dat anderen wel 1000 mb aansluiting hebben, moet er wat worden gewijzigd enz???).


john

De tm702b is 1000Mbit, maar dan moet je router het wel ondersteunen. Bij mij draait het gewoon op 1Gbit tussen router en modem. Hij schakelt automatisch om naar 100 of 10Mbit afhankelijk van wat er aangesloten zit.
Ondersteund je router wel Gbit ethernet en is de kabel goed ? Of kun je in de router ook de poortsnelheid vastzetten en staat die op 100Mbit nu ?

internetter
29 september 2009, 00:06
De tm702b is 1000Mbit, maar dan moet je router het wel ondersteunen. Bij mij draait het gewoon op 1Gbit tussen router en modem. Hij schakelt automatisch om naar 100 of 10Mbit afhankelijk van wat er aangesloten zit.
Ondersteund je router wel Gbit ethernet en is de kabel goed ? Of kun je in de router ook de poortsnelheid vastzetten en staat die op 100Mbit nu ?

Heb ook een TM 702 modem met een Linksys 610N router.
Schakelt inderdaad automatisch over.

Jojet,

Heb jij misschien een Linksys 160N router?
Die ondersteunt alleen 100 MBit.

Vr. gr.
Internetter.

jojet
29 september 2009, 07:23
Bedankt voor de reacties.

Ja het is echt de 610. Ik heb er ook andere apparatuur op aangesloten en die geven wel een gigabit aansluiting (het lampje op de router is dan blauw, terwijl die van de aangesloten modem groen blijft). Ook als ik van fysieke poort op de router wissel vernadert dit niet. Ook de bekabeling is in orde. Op de modem zelf geeft het dus 100mb (full) aan. Ik weet niet waar ik in de instellingen van de 610 iets kan aanpassen. Ik kan in de manual maar ook in de interface niets vinden over aanpassen van de poorten.

Ik heb nu zelfs een nieuw probleem erbij: voorheen kon ik mijn eigen webserver draaien (uiteraard in de 610 portforwarding gedaan voor port 80) en dit draaide allemaal prima. Sinds een paar dagen grote problemen met de Arris en nu kan ik mijn webserver niet meer benaderen ( de 100 en 1000 aansluitinge was een al langer bestaand probleem). Ook als ik een andere router er tussen plaats (een 100mb) blijft het probleem bestaan. Gek word ik van die Arris.

john

prodix
29 september 2009, 09:27
Ga eens naar Shields up! (https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2) treed dan binnen en kies voor common ports.

Kan je kijken of je poorten echt open staan voor buiten of dat de router hem wel dicht houd.
Ten aanzien van je gbit verbinding, weet je zeker dat je kabels ok zijn?

Welke OS draai je? welke clientals webserver?

CeeS
29 september 2009, 09:36
Ik heb nu zelfs een nieuw probleem erbij: voorheen kon ik mijn eigen webserver draaien (uiteraard in de 610 portforwarding gedaan voor port 80) en dit draaide allemaal prima. Sinds een paar dagen grote problemen met de Arris en nu kan ik mijn webserver niet meer benaderen ( de 100 en 1000 aansluitinge was een al langer bestaand probleem). Ook als ik een andere router er tussen plaats (een 100mb) blijft het probleem bestaan. Gek word ik van die Arris.


Portforwarding/blokkering gebeurt niet in het modem. Het modem werkt als een bridge. Misschien is je ip-adres gewijzigd waardoor de hostnaam van je webserver niet meer naar het juiste ip verwijst ?

jojet
29 september 2009, 09:57
Okay,


De portforwarding kan dus niets te maken hebben met de modem als ik het goed begrijp.

Ik heb een dyndns-account en dit werkte altijd goed. Ik heb de afgelopen dagen wel heel veel problemen gehad met de verbinding (ik heb een 50mb abonnement maar haal alleen maar snelheden van 4mb, 10 mb, 20 mb en dat is het zo een beetje, vaak is mijn upload snelheid hoger dan mijn download snelheid maar als ik het goed heb wordt ik daar over teruggebeld door de technische dienst van ziggo) en daardoor de hele boel tig keren gerestart, dus ook de router. Maar wel elke keer de betreffende poort op de router geopend en ook in de router de dyndns nagekeken (in de router kun je daar iets over instellen zodat het telkens de dynamische aanpassing meeneemt). Het was mij alleen opgevallen dat dit allemaal gebeurde sinds ik de snelheids-problemen heb met de modem, dus vandaar dat ik dacht dat daar een koppeling mee lag. Zal vanavond even de shields up uitproberen.


john

yankydoodle
3 oktober 2009, 10:20
Hallo ben nieuw hier maar ben de laatste 3 maanden maar 3 weken!!! online geweest.
Sinds vorige week een monteur gehad van ziggo,origineel want er was al eens een monteur geweest maar die was ingehuurd?.
De laatste monteur is een aardig poosje aande gang geweest met verschillende modems en heeft op het laatst een motorola neergezet en voorlopig kan ik vooruit.
As maandag komt hij terug en dan moet opgelost worden!.
Hij heeft donderdag middag gebeld en hij komt na de middag.
Ook veel problemen met de router=Netgear3500N=gehad gaf maar de helft door van de 50Mb die ik die bewuste 3 weken heb gehad,en nu maar het beste hopen,oh ja al die tijd ook geen telefoon gehad.

Heeft iemand hier een idee wat er gebeurt als je een ander soort modem op het netwerk van Ziggo probeert aan te melden? Ik ben namelijk erg geinteresseerd in de Netgear CG3300. Gigabit, wireless-N, pwnage!:censored:

BertK
3 oktober 2009, 11:57
Die Netgear die je hebt moet dit met gemak aankunnen..

Wan - Lan ca. 180Mbit/s
http://www.hardware.info/en-US/productdb/bGRkbZiXmJTKYsg/viewproduct/Netgear_RangeMax_Premium_WirelessN_Gigabit_Router_ WNR3500/

Dus er is iets anders aan de hand.

Welke speed haalde je op speedtest.ziggo.nl?
Maak je draadloos verbinding of met kabel?

Met de Motorola kun je de 50Mbit/s schudden want dit is geen
Docsis 3.0 Modem.

yankydoodle
3 oktober 2009, 15:05
Nee dat van die motorola dat weet ik ook maar dan ben ik in ieder geval online en de telefoon doet het gelukkig ook weer.
De monteur belde en komt maandag midaag 12.00-1800 UUR weer met de mededeling dat het nu verholpen gaat worden.
De snelheid op de momenten dat ik wel online was waren 49.8Down en 5 up.
maar de netgear gaf maar de helft!!!!!,ook zo vreemd,maar als ik bekabeld aan de comp ging kreeg ik wel de goede snelheid.
En nog iets:
Ze weten het ondertussen zelf niet meer.
Er zijn nu al minimaal 6 categorien:

1. Arris modem die het goed doet op zowel NNTP als HTTP MET downtime,
2. Arris modem die het goed doet op HTTP maar niet op usenet,
3. Arris modem die het overall goed doet,
4, Ubee modem die het goed doet op HTTP maar niet op NNTP,
5. Ubee modem die overall goed doet
6. Ubee & Arris gebruikers die nergens weet van hebben (volgens de monteurs staan ze er elke weer van versteld hoeveel mensen een 50Mbit abbo hebben die als er naar gevraagd worden; ''mail ophalen en een beetje surfen'' Wat dat betreft doet Ziggo goede zaken met hun reclames, lol.

Dus de ene klant kijgt te horen: Die Arris modems moeten we vanaf.
De andere krijgt te horen: Ubee is het ook niet helemaal maar Arris leveren we niet meer uit, en dit terwijl er nu dus een hoop gebruikers (waaronder ikzelf) juist een Arris hebben geregeld om v/d problemen af te komen.

Snap jij het nog