View Full Version : Vraag: Meekijken tijdens opname niet mogelijk?


TacoBorg
19 juli 2009, 19:44
Als ik een voorgeprogrammeerde opname tijdens het opnemen wil bekijken lukt me dat niet via het aangewezen AV-kanaal. Ik kan wel het programma bekijken via het antenne-kanaal maar niet via het AV-kanaal. Doe ik iets fout of kan het gewoon niet? Met de videorecorders vroeger ging dat prima, maar dus niet met mijn Humasxen (2 exemplaren op verschillende plekken). Graag jullie tips en / of informatie, de handleiding helpt me niet verder. De Humax is aangesloten via een 21-polige scart.

fmokveld
19 juli 2009, 20:50
Je kunt tijdens de opname gewoon starten met het afspelen van de opname zodat je dus 'meekijkt' Dus gewoon de opname starten via de opgenomen programma's.

Zapp Brannigan
20 juli 2009, 12:45
Een beetje laat, maar het duurde even voor het kwartje viel en ik begreep wat je bedoelde.

Als ik een voorgeprogrammeerde opname tijdens het opnemen wil bekijken lukt me dat niet via het aangewezen AV-kanaal.

Als de Humax in standby staat (en ook de logische standby tijdens een opname) wordt altijd het SCART signaal doorgelust van de ene naar de andere aansluiting. Als je wilt zien wat er opgenomen wordt zul je dus altijd het apparaat uit de standby moeten halen.

Met de videorecorders vroeger ging dat prima

Dit is, denk ik, afhankelijk van het merk/type. Ik kan mij herinneren dat ik bij mijn Philips VCR gewoon de TV op EXT2 kon zetten, maar bij mijn LG moest ik per se de A/V toets van de VCR gebruiken.