View Full Version : Nieuwsgroepen in Thunderbird


datucker
6 juli 2009, 15:53
Hallo,

Tot voor kort werkte ik zonder problemen met Thunderbird als nieuwslezer. Totdat er een wijziging in het abonnement was (van losse pakketten naar een Alles-in-1 Plus abonnement).

Dat gaat nu ook bijna prima. Ik kan de nieuwsgroepen lezen en berichten downloaden maar... als ik op een bericht wil reageren, dan kan ik de reactie niet verzenden.

"Verzenden van het bericht mislukt. Ga na of uw e-mail- en nieuwsgroepaccountinstellingen juist zijn en probeer het opnieuw," meldt Thunderbird dan.

Welke instellingen moet ik gebruiken voor uitgaande berichten naar nieuwsgroepen? Kan ik daarvoor de standaard SMTP-server instellen, die e-mailberichten prima verzendt?

Of heb ik afwijkende instellingen nodig voor de nieuwsgroepen?

Graag hoor ik jullie suggesties: ik weet het niet meer nadat ik jarenlang zonder problemen met Netscape en Thunderbird de nieuwsgroepen kon lezen en beantwoorden...

Groet,

Jarno

mennomulder
6 juli 2009, 16:52
Zelf gebruik ik Mesnews, maar voor andere nieuwslezers geldt bij de newsserver van Ziggo hetzelfde: Naam van de nieuwsserver: news.ziggo.nl, bovendien heb je om berichten op de nieuwsserver te posten je login/password nodig, dit is je e-mailadres + bijbehorend wachtwoord, bij Outlook Express moet "Voor deze server is aanmelding vereist" aangevinkt worden. Ik heb in het verleden Thunderbird wel als nieuwslezer geprobeerd, maar dat beviel niet, dit in tegenstelling tot de mailfunctie, die bevalt mij beter dan Outlook, Outlook Express en Windows Mail.

datucker
7 juli 2009, 20:52
Wat ik ook probeer... ik kom er niet uit. Ook als ik de uitgaande server instel op news.home.nl, poort 119 lukt het niet.

Niemand die toevallig ook met Thunderbird werkt?

Help a.u.b.

mennomulder
7 juli 2009, 21:45
Ik hen even een nieuwsaccount via Thunderbird aangemaakt en op de nieuwsgroep athome.test.nl lukt het mij wel dus. maar ik prefereer mesnews !
servernaam : news.ziggo.nl en als er om een gebruikersnaam wordt gevraagd je hoofdemailadres bij Ziggo invullen, in mijn geval xxxxx@home.nl, hierna het bijbehorende wachtwoord invullen en voila je kunt berichten plaatsen ! SMTP heb je volgens mij niet nodig .

datucker
7 juli 2009, 21:52
Bedankt... ik waag nog weer eens een poging.

Ik maak eens een geheel nieuwe news-account aan...

datucker
7 juli 2009, 21:56
Bedankt Menno voor het idee om gewoon eens een geheel nieuwe account aan te maken.

Het werkt! Vraag niet waarom, de instellingen zijn echt dezelfde en ik begon al aan mezelf te twijfelen.