View Full Version : Enquête: Betalen voor RTL en SBS in HD?


Ardana
4 juli 2009, 22:49
Nee, ik werk niet voor Ziggo of een van beide commerciëlen. Ik ben nieuwsgierig hoe jullie hier over denken.
Zelf vind ik de meeste programma's van deze zenders brak maar neem toch zo nu en dan wat op, met name series. Dus ik denk dat, als 't zover komt, ik er wel wat extra voor over zou hebben.


(Liefst zie ik een aparte zender die deze series uitzendt, a la 13th Street en SyFy, maar dat paste niet meer in de enquête, max. 10 vragen.)

xahmol
5 juli 2009, 00:02
RTL4/5 en Net 5 kijk ik toch wel met grote regelmaat naar, zou zelf wel 1 euro per maand max extra over hebben voor een HD versie als dat RTL/SBS over de streep kan trekken.

Opteron-pv
5 juli 2009, 00:48
Ik zou er niet voor willen betalen het punt is dat ze zelf voor hun inkomsten zorgen via reclame (heel veel programma's waar het er van af druipt zonder dat het als reclame blok is aangegeven).

Het zijn zenders waar je Astro TV en "tellsell" achtige dingen hebt + erotische diensten.

En belspelletjes waar men dus jaren lang misbruik van hun positie maakte.

Kan me niet druk maken om de meeste programma's die ze op dit moment uitzenden.

Maar als ze gewoon van hun adverteerders meer geld vragen vindt ik dat een prima idee :)

tja
5 juli 2009, 00:51
Ik zou er niet voor willen betalen het punt is dat de ze zelf voor hun inkomsten zorgen via reclame (heel veel programma's waar het er van af druipt zonder dat het als reclame blok is aangegeven).

Het zijn zenders waar je Astro TV en "tellsell" achtige dingen hebt + erotische diensten.

En belspelletjes waar men dus jaren lang misbruik van hun positie maakte.

Kan me niet druk maken om de meeste programma's die ze op dit moment uitzenden.

Maar als ze gewoon van hun adverteerders meer geld vragen vindt ik dat een prima idee :)

Je neemt me de woorden uit de mond! ;-)

Hengelerweend
5 juli 2009, 01:05
Daar hoef ik maar heel kort over na te denken.
(X) Ik peins er niet over
Niet om de centen, maar de commerciëlen moet zich zelf maar bedruipen.

En heel veel later komt er de 2e optie voor mij: ZONDER bijkomende kosten in het HD pakket.

Renatus
5 juli 2009, 01:08
Zeker de moeite waard, mag ook best wat kosten.

Lijkt me dat als HD van de grond wil komen dat het niet gek is dat de consument mee betaald. Het is dan 'eerlijker' dit via een HD pakket te doen zo dat de afnemer dit voor zijn rekening neemt en er geen gezeur gaat ontstaan dat mensen mee moeten betalen aan zenders die ze niet kunnen ontvangen door het ontbreken van een HD decoder. Het geld zal toch linksom of rechtsom bij de consument (wij dus) vandaan moeten komen.

Sjaool
5 juli 2009, 02:05
Ik peins er niet over....
We worden al overstelpt met reclame en daar dan ook nog extra voor betalen?
En het zal, ook al betalen we er voor, echt niet minder worden maar eerder meer reclame.

Joop558
5 juli 2009, 11:30
Zoals eerder aangegeven, wil ik best extra getalen voor meer en ook voor deze zenders in HD.

jos1311
5 juli 2009, 11:37
het is mooi weer ga buiten spelen met die onzin:no::no::no::no::no:

Hengelerweend
5 juli 2009, 12:30
het is mooi weer ga buiten spelen met die onzin:no::no::no::no::no:

Hoezo, heb jij je televisie buiten staan ? :mrgreen:

slayer007
5 juli 2009, 13:31
Heb er best een paar euro's voor over... in ieder geval voor een beter beeld.... :cool::-P

xSander
5 juli 2009, 15:00
ik ben het eens met de meeste reacties hier: waarom betalen voor HD-zenders waarop het soms lijkt of programma's maar irritante onderbrekingen van de reclame zijn?

Zeker, je moet wel extra betalen voor bijvoorbeeld Discovery HD en NGC HD waarop ook reclame te zien is, maar dat is stukken bescheidener dan bij de RTL/SBS-zenders het geval is. (Er zijn natuurlijk wel andere redenen waarom deze zenders minder reclame kennen, maar dat doet er hier niet toe.)

Als de HD-zenders identiek zijn aan de 'gewone' zenders, dan moeten ze wat mij betreft gratis doorgegegeven worden. Het zou echter leuk zijn als de HD-zenders die irritante promo's bovenin beeld TIJDENS programma's achterwege lieten. Alleen een zenderlogo en verder niks. Iets dergelijks wordt al aantrekkelijker om er toch voor bij te betalen.

Twee "verschillende" zenders die hetzelfde tonen kan prima, kijk maar naar Eurosport. Eurosport zendt in 4:3 uit, terwijl Eurosport HD uiteraard in 16:9 is met het zenderlogo helemaal rechtsboven.

P.S. voor optie 1 gekozen, met bovenstaande voorwaarde. En het is "peins", niet "pijns" :no::oyeah:

Sjaool
5 juli 2009, 15:41
Het zou echter leuk zijn als de HD-zenders die irritante promo's bovenin beeld TIJDENS programma's achterwege lieten. Alleen een zenderlogo en verder niks. Iets dergelijks wordt al aantrekkelijker om er toch voor bij te betalen.
Kan ik mij ook in vinden. Regelmatig worden belangrijke dingen in de uitzending afgedekt door deze steeds groter wordende promo's.
Tevens zou van het zenderlogo van de meeste zenders ook wel wat "transparanter" mogen.

Double J
5 juli 2009, 15:58
Er zijn normaal gesproken meer wegen die naar Rome leiden en dit is er ook zo een.
Momenteel worden verschillende zenders zowel Analoog als Digitaal doorgegeven.
Als er een Zender zoals RTL besluit om vrijwillig af te zien van zijn claim op het Analoge kanaal en besluit om enkel Digitaal op de kabel te gaan zitten gebruikt hij minder bandbreedte waardoor de doorgifte goedkoper kan ( moet wel over onderhandelt worden) en dit bespaarde bedrag kunnen ze dan gebruiken om hun HD uitzendingen te bekostigen.
Dit heeft voor Ziggo ook twee voordelen :
Ten eerste, het Analoge pakket voor Ziggo wordt kleiner zonder dat de kabelraad daar wat tegen kan doen.
Ten tweede kunnen ze de vrijgekomen bandbreedte benutten om er weer extra betaalde kanalen en/of diensten erbij te zetten.

Voor ons als klant geld dan dat als deze opzet lukt de overschakeling van Analoog naar Digitaal nog sneller verloopt en/of het verhogen van het abonnementsgeld achterwege blijft. :wink:

Ardana
5 juli 2009, 16:21
P.S. voor optie 1 gekozen, met bovenstaande voorwaarde. En het is "peins", niet "pijns" :no::oyeah:
:oops: Oeps...
Ik kan uiteraard de enquête tekst niet meer aanpassen...

willemsj
5 juli 2009, 16:29
Als er een Zender zoals RTL besluit om vrijwillig af te zien van zijn claim op het Analoge kanaal en besluit om enkel Digitaal op de kabel te gaan zitten gebruikt hij minder bandbreedte ......

Wat is hier het voordeel voor RTL?? Ze zijn gebaat bij een zo groot mogelijk kijkersaantal en zolang niet 99% van de Nederlanders een digitale ontvanger heeft zullen ze dus nooit vrijwillig afzien van het analoge signaal.

Zigmund
5 juli 2009, 16:48
RTL en SBS worden betaald uit reclameinkomsten, het moet dus niet moeilijk zijn voor deze partijen om HD er door te krijgen. RTL beweerd zelf dat merendeel van hun programma's al in HD wordt opgenomen!!!!

Wanneer kabelaars niet mee gaan in hun tijd en dit soort dingen niet gratis gaan doen dan stagneert dit de ontwikkeling.

Brian2
5 juli 2009, 16:55
Hoe zit het eigenlijk met al die HD zenders in het buitenland? Zitten ze daar ook in een pakket? Zoals in Frankrijk, Duitsland, Engeland, etc. In de US zitten geloof ik alle HD zenders in een betaalpakket (behalve ABC, CBS, NBC, FOX, CW?), daar werkt het toch ook? Als je geen HD wil, dan betaal je toch niet.

Damandan
5 juli 2009, 17:01
Hoe zit het eigenlijk met al die HD zenders in het buitenland? Zitten ze daar ook in een pakket? Zoals in Frankrijk, Duitsland, Engeland, etc. In de US zitten geloof ik alle HD zenders in een betaalpakket, daar werkt het toch ook? Als je geen HD wil, dan betaal je toch niet.

Engeland kent het freeview platform waarbij volgens mij alle belangrijke Engelse zenders gratis te bekijken zijn, ook HD. Duitsland schijnt vanaf het najaar een HD pakket te krijgen waar voor betaald dient te worden (HD+). Hierin komen een aantal Duitse RTL zenders en de Pro7Sat1 groep wordt van verwacht dat ze hier ook snel instappen. Iets dat in Duitsland uniek is want de Duitsers zijn gewend om alles Free To Air te kunnen ontvangen, behalve op de Kabel, maar die is in Duitsland geen grote speler.

Kortom, er is geen duidelijk lijn te zien voor wat betreft de HD introductie in het buitenland. Ieder land heeft zijn eigen strategie.

Dutchman01
5 juli 2009, 19:17
Ik peins er niet over.

Ze moeten gewoon kosteloos overstappen naar hd voor de zelfde prijs als nu dus.

Zei moeten ook gewoon met de tijd mee gaan.

voor HD extra gaan betalen is belachelijk.

pboes
7 juli 2009, 11:58
Er wordt hier amper gekeken naar de RTL'en en SBS'en dus ik heb er geen cent voor over. In HD zal er immers ook niet worden gekeken hier.

slayer007
7 juli 2009, 12:03
Er wordt hier amper gekeken naar de RTL'en en SBS'en dus ik heb er geen cent voor over. In HD zal er immers ook niet worden gekeken hier.

Dan hoef jij deze enquete ook niet in te vullen, toch?!? :wink:

CarloC
7 juli 2009, 13:03
Binnenkort worden alle zenders van RTL/SBS in zwart-wit uitgezonden en moeten we extra gaan betalen om ze in kleur te ontvangen.....:no:

Binnenkort worden alle programma's op deze zenders in 4:3 uitgezonden en moeten we extra gaan betalen om ze op 16:9 te krijgen:no:

Binnenkort worden alle programma's in SD uitgezonden en moeten we extra gaan betalen om ze in HD te ontvangen...:no:

Laten we wel wezen de campingzender in HD ? Zodat je de glinsterpakjes van Gerard Joling en andere SBS Coryfeeën nog beter in detail kan zien ?
Om in HD te zien welk nummer we moeten gebruiken voor het volgende SMS-bel-spel, Misschien wel omdat de kleine letters dan wel leesbaar zijn.:schater:

Vergeet niet : we hebben al een HD pakket, een van de kleinste HD pakketten van alle kabelaanbieders, het wordt dan ook tijd dat deze met kanalen worden uitgebreid zonder meer te moeten gaan betalen...
RTL vraagt geloof ik enkele euro's per jaar voor de vier zenders..

Nu betalen we dik een euro per kanaal, terwijl RTL denkt aan enkele euro's per jaar per aansluiting !

Animal Planet HD + BBC-HD +.. + .. , of deze zenders zonder meerprijs erbij !

swawili
7 juli 2009, 13:21
Ik ben van mening dat er voor het huidige HDTV pakket al teveel is betaald. Ik heb het pakket al vanaf dag 1 en heb al genoeg bijgedragen alleen al het wachten op sport1HD heeft veel te lang geduurd. Al ben ik ervan bewust dat ik het HDTV pakket ook niet had kunnen nemen maar dat was voor mij geen optie. Tevens vindt ik dat Ziggo voorheen casema niet erg klantvriendelijk is geweest als je het hebt over de hoogte van abbonnementen en acties Eredivisie Live was daar een mooi voorbeeld van. Als ziggo doorgaat met bijstellingen van abonnementen b.v. pakket HDTV,:no: dan prijzen ze zich vanzelf uit de markt en de alternatieven zuller er zeker komen.

pboes
7 juli 2009, 21:06
Er wordt hier amper gekeken naar de RTL'en en SBS'en dus ik heb er geen cent voor over. In HD zal er immers ook niet worden gekeken hier.
Dan hoef jij deze enquete ook niet in te vullen, toch?!? :wink:
Je hebt gelijk, maar de keuze "ik kijk er nooit naar" zit er niet bij dus heb ik ingevuld dat ik er niet voor wens te betalen...

Opteron-pv
10 juli 2009, 12:23
Ik ben van mening dat er voor het huidige HDTV pakket al teveel is betaald. Ik heb het pakket al vanaf dag 1 en heb al genoeg bijgedragen alleen al het wachten op sport1HD heeft veel te lang geduurd. Al ben ik ervan bewust dat ik het HDTV pakket ook niet had kunnen nemen maar dat was voor mij geen optie. Tevens vindt ik dat Ziggo voorheen casema niet erg klantvriendelijk is geweest als je het hebt over de hoogte van abbonnementen en acties Eredivisie Live was daar een mooi voorbeeld van. Als ziggo doorgaat met bijstellingen van abonnementen b.v. pakket HDTV,:no: dan prijzen ze zich vanzelf uit de markt en de alternatieven zuller er zeker komen.

Het is het perfecte voorbeeld waarom het een hopeloze situatie is in de nederlandse markt. Niet alleen in de kabel wereld. En zelfs al had je concurrentie op de kabel dan wordt het toch weer kiezen tussen de minst slechste ipv de beste .