View Full Version : Vraag: Wat kan ik het beste aanvragen


mvveelen
3 juli 2009, 14:45
Ik heb her en der al wat rondgekeken en vragen gesteld en heb vrij helder wat ik nu eigenlijk wil, maar heb toch even advies nodig :

Ik wil het Alles in n PLUS pakket hebben en daarbij een Humax iHDR 5050c HDD recorder. Als ik nu ga kijken bij wat ik aan pakketten kan bestellen, zie ik hooguit de mogelijkheid om "geen gebruik" te maken van de acties, zonder daar ook maar een beetje voordeel uit te halen.

Ik lees ook problemen bij aanvragen en dan een paar keer de tip "ga langs een verkooppunt en haal daar het Alles in n pakket op, dan heb je vrijwel dezelfde dag nog dat alles werkt". Is dat zo ?

Ik heb nu nog Telfort ADSL (elk moment opzegbaar) met telefonie en wil dus overstappen.

Wie kan mij de meest handige route uitstippelen waarbij ik dus het pakket, de 5050c en geen verlies van internetverbinding heb.

Alvast bedankt voor het meedenken !

Decibert
3 juli 2009, 14:59
daarbij een Humax iHDR 5050c HDD recorder. Als ik nu ga kijken bij wat ik aan pakketten kan bestellen, zie ik hooguit de mogelijkheid om "geen gebruik" te maken van de acties,

Je kan bij Alles in 1 kiezen voor een Installatiepakket DTV (SD decoder), een Installatiepakket HD (HD decoder) of het Installatiepakket PVR (SD PVR dus). Op elk van die krijg je 100,- korting, de SD decoder is dan gratis met toebehoren.

De Humax 5050-C wordt niet door Ziggo geleverd. Die moet je dus sowieso in de winkel kopen.

Wie kan mij de meest handige route uitstippelen waarbij ik dus het pakket, de 5050c en geen verlies van internetverbinding heb.

Gewoon telefonisch bestellen via Bel mij nu op de website, je krijgt gratis en binnen een paar minuten een telefoontje van de afdeling Sales. Zorg ervoor dat je weet op welke exacte naam je telefonie abonnement staat (inclusief voorletters).

Wat betreft telefonie: Ziggo zegt het abonnement voor je op als je het telefoonnummer wilt houden. Voor het modem kun je gratis een monteur langs laten komen, doen zodat je zeker weet dat alles in 1 keer goed gaat en vanaf welke datum het werkt, maar let bij de installatie zelf goed op, zodat je weet hoe het aangesloten zit. Monteurs kunnen op z'n vroegst een week na de besteldatum komen, later afhankelijk van hoe vol ze gepland zijn. Hou de agenda bij de hand.

Het overnemen van het nummer doet Ziggo in ongeveer twee weken nadat het modem is genstalleerd. In de tussentijd bel je dus verder via de oude verbinding. Zodra die wegvalt (elke dag kiestoon testen, de monteur ligt dit toe) stekkertje overzetten en je kunt gelijk verder bellen.

Telefonie dus niet zelf opzeggen. Internet kun je het best wel zelf doen, kies als datum op z'n vroegst twee weken na de installatiedatum van het modem. Iedereen die wel eens twee weken zonder internet heeft gezeten kan je vertellen dat de extra zekerheid het twee weken dubbel betalen zeker waard is.

Informeer eventueel bij je huidige aanbieder: als je een bundelabonnement hebt kan het zijn dat internet automatisch vervalt zodra het nummer is geporteerd, dan hoef je zelf helemaal niks op te zeggen. Maar ga er niet vanuit tot je het opgezocht hebt.

mvveelen
3 juli 2009, 15:07
Helder :!:

Alleen....

Als ik het goed begrijp valt de 5050c niet te bestellen bij Ziggo en heb ik dan alleen een decoder "over" straks als ik de 5050c elders aanschaf ?

Ik zie :

Installatiepakket Digitale Televisie 0 (normaal 99)
Installatiepakket Digitale Televisie HD 99 (normaal 199)
Installatiepakket Digitale Televisie harddisk recorder 229 (normaal 329)
Ik maak geen gebruik van deze aanbieding

Dus dan zou ik optie 1 moeten kiezen ? Daar zit dan een (extra) kaartje al bij (heb er namelijk al eentje in gebruik in mijn Alphacrypt) neem ik aan, welke ik dan apart moet activeren ?

Kortom : het wordt dan de route zoals jij die hebt uitgestippeld met daarbij zo'n kleine 350 euro voor de HDD recorder ?

(zonder internet zitten lijkt me idd een crime.....)

Decibert
3 juli 2009, 15:42
Dus dan zou ik optie 1 moeten kiezen ? Daar zit dan een (extra) kaartje al bij (heb er namelijk al eentje in gebruik in mijn Alphacrypt) neem ik aan, welke ik dan apart moet activeren ?

Juist. Die tweede ontvanger en Smartcard zijn gratis en blijven jouw eigendom, dus sowieso nemen voor die 9,50 verzendkosten. Je kunt hem zonder extra maandkosten gebruiken op een ander toestel in huis, of doorverkopen voor 75,-, wat je wilt.

mvveelen
3 juli 2009, 15:46
Hmmm....ik heb dan 2 smartcards : eentje in de Alphacrypt (in de TV) en eentje in de HDD recorder. Deze zullen beiden gebruikt blijven worden denk ik, omdat ik het prettig vindt om te zappen op de "ouderwetse" manier en niet via het videokanaal :oops:.
De extra decoder zal ik dan denk ik maar opbergen op zolder ofzo :mrgreen:

Zit alleen nog met 1 puntje mbt. de 5050c, ik lees net dat het wissen van opnames rond de 10 sec. duurt, terwijl dit bij z'n voorganger (de 9200) slechts 1 sec. duurde. Vraag me af of dit op te lossen is (of al opgelost is) dmv. een firmwareupdate. Bron : http://www.digitalekabeltelevisie.nl/decoder/humax_ihdr5050c/pvr.shtml (onderaan).

Ik heb dit in een ander topic ook al gevraagd, misschien zijn er ervaringsdeskundigen.

mvveelen
6 juli 2009, 11:47
Zojuist telefonisch de aanvraag voor het AIE PLUS pakket gedaan. Fingers crossed ;)
De 5050c wacht ik nog even mee, wellicht dat er binnenkort een FW upgrade aan zit te komen. Vind het belachelijk dat het wissen van een opname zo'n 10 sec. duurt terwijl dit bij z'n voorganger slechts 1 sec. duurde. Uiteindelijk is het slechts een "0" maken van een "1" (om het even simpel te stellen)....

mvveelen
6 juli 2009, 18:25
Om alvast voorbereid te zijn : kan ik uit de voeten met de Sitecom WL-306 eigenlijk ? Ik bedoel, de specs zien er goed uit en als ik het zo bekijk kan ik daar wel even mee vooruit. Toch ?

Linkje (http://www.routershop.nl/products/router/draadloos-netwerk/eenvoudig/sitecom-wl-306-wireless-gigabit-router-300n-xr.htm)

mvveelen
9 juli 2009, 10:55
Nu heb ik 6 juli, 's morgens, de bevestiging van de bestelling gekregen via de mail. Daarin staat dat ik binnenkort via de post de afspraken bevestigd ga krijgen.

Heeft iemand een idee hoelang die brief op zich laat wachten eigenlijk ?

En...is het zo dat de monteur de decoder / kaart meeneemt op de afgesproken datum, of wordt dat vooraf opgestuurd dat jullie weten ?

Alvast bedankt :grin:

dieco
9 juli 2009, 11:11
Ik heb zelf vorige week woensdag (01-07) ook AiE Plus besteld en kreeg de bevestigingsbrief afgelopen dinsdag ...

Volgens mij neemt de monteur alles mee, maar daar kan ik me in vergissen.

mvveelen
9 juli 2009, 13:34
Ok, dus gewoon even afwachten. Ik dacht dat het hooguit 2 of 3 dagen zou duren, maar dat is dus niet zo.
Wat betreft de decoder enzo, dat wacht ik dan wel af. Het zou 't meest effectief zijn als de monteur (een aantal van) die decoder(s) in zijn auto zou hebben met kaartjes :wink:

dieco
9 juli 2009, 13:45
Als alles gaat zoals het zou moeten gaan, dan komt de monteur bij mij komende dinsdagmorgen (14-07) alles installeren. Dan kan ik je eventueel 'vers van de pers' (hoop ik) vertellen hoe het eraan toe gaat ... :pompom:

mvveelen
9 juli 2009, 14:13
Do tell :mrgreen: !!

Ennehm.....krijg net wel een brief van Ziggo dat zij het abonnement bij m'n huidige ADSL provider NIET voor me kunnen opzeggen omdat ik mijn klantnummer heb doorgegeven aan ze in plaats van het contract-ID. Ehm...so much for a second chance....nou goed, dan moet ik het zelf maar opzeggen .... als dat maar goed gaat met de nummerportering :cry:

Jammer dat ik niet alsnog het contract-ID kan doorgeven aan ze. Zou toch makkelijker zijn lijkt mij ?

dieco
9 juli 2009, 14:23
Ja, zou inderdaad makkelijker zijn ... Misschien kan de klantenservice nog wat voor je betekenen? Of misschien anders een van de Ziggo-medewerkers die op dit forum rondzwerven?

Trouwens ... als Ziggo het niet opzegt dan kun je toch ook wachten tot het hele Ziggo-gebeuren (inclusief je telefonie-gedeelte) goed werkt en dan zelf ADSL opzeggen?! Dan heb je wel even dubbele kosten maar ook meer zekerheid dat alles goed gaat komen ... Ik doe maar een gooi :grin:

mvveelen
9 juli 2009, 14:25
Zit ik ook aan te denken, maar....hoe gaat dat dan met de nummerportering ? Ik bedoel, die is nu in "beheer" bij Telfort, dan kan dit toch niet via Ziggo gaan lopen ineens ?

Iemand die hier meer over weet ?

dieco
9 juli 2009, 14:34
Je hebt toch AiE aangevraagd met nummerbehoud?
Dan gaat de portering van je nummer dus uit van Ziggo, tenzij ze ook dat niet gaan doen omdat je i.p.v. contractID je klantnummer hebt door gegeven. Zodra Ziggo bij Telfort aangeeft dat ze je nummer willen hebben, dan hoort Telfort daar normaal gesproken aan mee te werken ...

Zo is het mij in elk geval verteld ... maar misschien kan iemand anders dat bevestigen/ontkennen?!?!

mvveelen
9 juli 2009, 14:43
Pffff......ik dacht bij mezelf : kom, laat ik Ziggo eens bellen.
Op de brief staat : lokaal tarief, echter kost het 10ct p/minuut. Maar goed, keuzemenu doorlopen....niet helemaal duidelijk waar dit onder valt en uiteindelijk iemand aan de lijn.
Hele verhaal uitgelegd en toen kreeg ik te horen dat ik doorverbonden zou worden naar de juiste afdeling. Ok, mijn "fout", ik zal wel de verkeerde keuze hebben gemaakt in het menu (status opvragen huidige bestelling kwam het dichtst in de buurt vond ik). Doorverbonden en toen :

"dit nummer wordt niet meer gebruikt", "dit nummer wordt niet meer gebruikt""dit nummer wordt niet meer gebruikt""dit nummer wordt niet meer gebruikt""dit nummer wordt niet meer gebruikt""dit nummer wordt niet meer gebruikt""dit nummer wordt niet meer gebruikt".........

Ehm....? Heb maar opgehangen, want dit gaat zo niet lukken. Kon ook niet meer terug.

Edit :

Alsnog een poging gewaagd, dezelfde keuze gemaakt en (volgens mij dezelfde meneer, maar volgens hem had ik 'm net niet gesproken) dit keer ging de meneer het even navragen.
Volgens de supervisor is het zo dat het telefoonnummer wel degelijk wordt geporteerd en dat ik alleen het Internetabonnement bij Telfort zlf moet opzeggen.

Ik denk dat ik maar wacht tot ze zijn geweest de 23e, dan kan ik het alsnog opzeggen. Zo zit ik iig. straks niet zonder internet :oyeah:

mvveelen
10 juli 2009, 11:34
Dieco, ben trouwens ook wel benieuwd of je meteen de "nieuwe" snelheid krijgt. Zoals je het nu kunt bestellen zou dat wel zo moeten zijn namelijk. Ik heb dit niet gevraagd op het moment dat ik de bestelling deed omdat ik er a) niet bij stil heb gestaan en b) zoiets heb van : komt wel goed, wat maakt die ene maand nou uit ?

dieco
10 juli 2009, 12:00
Ja, ik had ook al zoiets van 'ik zie het wel als het zover is', maar ben eigenlijk ook wel benieuwd. Heb je trouwens bij Telfort een alles-in-een abonnement?

Wel grappig dat we bijna gelijktijdig de aanvraagprocedure doorlopen ... dan voelen we ons niet zo alleen :schater:

mvveelen
10 juli 2009, 12:07
Ja, ik heb een "alles"-in-n lopen bij Tisc...ehm...Telfort. Ik zit alleen nogal ver bij de centrale vandaan en heb daardoor simpelweg een lage snelheid. Tenminste, ik vind iets meer dan 4Mb niet (meer) zo snel :wink:.

Bellen is bij Tiscali/Telfort eigenlijk altijd een probleem geweest. Tijdenlang gaat het goed en dan ineens gaan mensen je mobiel bellen omdat je thuis niet bereikbaar bent ? Je weet dus niet hoelang dat dan ook zo is geweest. Maar goed, dat is gewoon iets wat al bij zoveel mensen speelt en misschien is het bij Ziggo iets beter.

M'n vriendin is eigenlijk al die tijd tegen een overstap geweest omdat er behoorlijk veel negatieve berichten over Ziggo rondgingen die ook bij Tros RADAR werden behandeld. En ja, dan ontstaat er een bepaald beeld. Nu, nadat Telfort er onlangs een dag uit had gelegen terwijl zij die dag vrij was (ja, dan mis je internet pas cht :mrgreen:) maakte ik de opmerking dat met de nieuwe snelheden bij Ziggo het misschien toch wel interessant zou zijn om over te stappen. De :no: veranderde in een :thumb up: en heb toen meteen actie ondernomen. Helaas gen EXTRA, maar PLUS is al een lekkere upgrade :pompom:

Ja, ik ben dus een weekje later aan de beurt. Ik zeg de 23e, als alles werkt meteen Telfort op. Dan maar even dubbel betalen :rolleyes:

dieco
10 juli 2009, 13:36
Ik heb nu nog InternetPlusBellen Extra van KPN.
Snelheid verminderde van de ene op de andere dag vrij drastisch (van 6000 kbps naar 3500 a 4000 kbps). Oorzaak: onbekend. Modem omruilen: geen resultaat.
Uiteindelijk kreeg de afstand tot de centrale de schuld, maar die afstand is al die jaren hetzelfde geweest. Verder onderzoeken was wel mogelijk, maar moest per se in eerste instantie telefonisch. En aangezien ik door een vervelend spraakgebrek telefonisch onverstaanbaar ben en KPN geen alternatief wilde bieden ... tsja ... :no:
Eerst was ik ook wel een beetje huiverig om over te stappen, maar nu de beslissing eenmaal genomen is ben ik opgelucht.

De eerste ervaringen met de Ziggo klantenservice zijn wat mij betreft prima.
Ik had namelijk best nog wat vragen en die zijn snel en goed beantwoord.
Komen er onverhoopt mettertijd technische problemen, ja dan zal ik toch moeten bellen ... maar dat zien we dan wel weer. Ik ga er, eerlijk gezegd, vanuit dat er op dit forum ook meer dan voldoende kennis aanwezig is.

Ik wacht zelf ook rustig af tot alles naar behoren werkt en dan ... doei doei KPN!! :pompom: Liever even dubbele kosten dan het risico dat er iets fout loopt.

mvveelen
10 juli 2009, 22:33
Vlot allemaal....bevestigingsbrief vandaag al ontvangen. Alles klopt dus dat is mooi. Tevens user en password om 't modem te kunnen activeren.
Ze hebben het in de brief over dat de spullen binnen 2 weken via TNT worden geleverd. Het kan dan zomaar zijn dat de monteur straks niet meer nodig is, hahaha :mrgreen:

pvd
10 juli 2009, 22:50
De snelheid van AIE plus gaat vanaf september (reken maar op oktober, dan is de teleurstelling niet zo groot als het later wordt) naar 20 Mb/s.

Dus je zult beginnen met 10 Mb/s.

pvd

mvveelen
10 juli 2009, 22:55
De snelheid van AIE plus gaat vanaf september (reken maar op oktober, dan is de teleurstelling niet zo groot als het later wordt) naar 20 Mb/s.

Dus je zult beginnen met 10 Mb/s.

pvd

Ok, dat is ook wel mijn insteek. Vind trouwens wel dat ze dat ook bij de huidige overzichten moeten vermelden. Ik heb me ingelezen en weet wat me ong. te wachten staat, maar ik kan me zo voorstellen dat iemand die blind gaat op de snelheden die vermeld staan, er niet zo'n lekker gevoel over zal hebben als de boel is aangesloten en de oude snelheid nog 1 of 2 maanden gehanteerd wordt.

Ach, 't komt wel goed :mrgreen:

pvd
10 juli 2009, 23:03
Maar de nieuwe klanten worden natuurlijk altijd voorgetrokken......


pvd

mvveelen
10 juli 2009, 23:05
Hoe bedoel je ?

Ik ben namelijk ook een nieuwe klant. tenminste.....voor internet en telefonie :mrgreen:

dieco
11 juli 2009, 14:51
Vlot allemaal....bevestigingsbrief vandaag al ontvangen. Alles klopt dus dat is mooi. Tevens user en password om 't modem te kunnen activeren.
Ze hebben het in de brief over dat de spullen binnen 2 weken via TNT worden geleverd. Het kan dan zomaar zijn dat de monteur straks niet meer nodig is, hahaha :mrgreen:

Hahahaha ... maar dat is dus niet zo ...

Uit de brief:
De apparatuur die u zelf installeert (modem en/of digitale ontvanger) inclusief de installatiehandleidingen wordt binnen 2 weken door TNT Pakketpost bij u afgeleverd.Het modem wordt volledig aangesloten door onze monteur. blablabla ... De monteur neemt alle materialen die nodig zijn voor de installatie mee.Dus ... de monteur neemt in dit geval dus alles mee ... :oyeah:

nog 3 nachtjes slapen ...

mvveelen
11 juli 2009, 18:19
Goed lezen is ook een vak.....dat staat er inderdaad :oops:

Nog 3 nachtjes....:schater: Benieuwd naar de snelheid die je krijgt bij aansluiten :mrgreen:

TheGrouch
11 juli 2009, 18:44
Ok, dat is ook wel mijn insteek. Vind trouwens wel dat ze dat ook bij de huidige overzichten moeten vermelden.

Dat doen ze ook:
Van http://www.ziggo.nl/producten/alles-in-1/

De snelheden hier vermeld zullen ingaan tussen juli en oktober. Klik hier voor meer informatie (http://www.ziggo.nl/producten/internet/snelheidsverhoging)

Decibert
11 juli 2009, 19:25
Vergeet niet dat de monteur is besteld om het modem voor internet en telefonie te installeren. Hij neemt mee wat hij daarvoor nodig heeft. Het installatiepakket met decoder wordt net door de monteur meegenomen omdat het een zeer eenvoudige plug&play installatie betreft waar je in 2 minuten doorheen bent.

Dan maar even dubbel betalen :rolleyes:

Tja iedereen die wel eens twee weken zonder internet en/of telefonie heeft gezeten kan je vertellen dat twee weken dubbel betalen daarboven vaak te verkiezen is.

ik kan me zo voorstellen dat iemand die blind gaat op de snelheden die vermeld staan, er niet zo'n lekker gevoel over zal hebben als de boel is aangesloten en de oude snelheid nog 1 of 2 maanden gehanteerd wordt.

Tja dat is een fout die veel mensen maken inderdaad.

Maar de nieuwe klanten worden natuurlijk altijd voorgetrokken......

Onderbouwing? Voorbeelden? Ik ben benieuwd naar de snelheden na het aansluiten.

dieco
11 juli 2009, 19:35
Vergeet niet dat de monteur is besteld om het modem voor internet en telefonie te installeren. Hij neemt mee wat hij daarvoor nodig heeft. Het installatiepakket met decoder wordt net door de monteur meegenomen omdat het een zeer eenvoudige plug&play installatie betreft waar je in 2 minuten doorheen bent.


Normaal gesproken zal dat inderdaad zo zijn, maar stel je nou eens een complete electronica-nono voor ... die zal dat misschien niet zomaar voor elkaar hebben.
Of iemand met vingertjes die niet zo slim zijn (lees: coordinatiestoornisje of twee) ... zoals ik :giveup:
Die stekkers willen altijd ergens heen waar ik ze niet wil hebben ...
Ach, 't is een leuke vrije tijdsbesteding, zullen we maar zeggen.
Het houdt me van de straat :schater:
Dat wordt nog lachen ...

Decibert
12 juli 2009, 22:34
Je doet de coax in de ene kant erin, de scart aan de andere kant en de stekker in het stopcontact. De zenders stelt-ie zelf in. In de handleiding staat het stap voor stap, de TD kan het ook met je doornemen en anders kan je op dit forum wel ergens een schemaatje vinden.

mvveelen
12 juli 2009, 22:36
Ehm....scart....? Geen HDMI kabel ?

:?:

dieco
13 juli 2009, 11:59
Je doet de coax in de ene kant erin, de scart aan de andere kant en de stekker in het stopcontact. De zenders stelt-ie zelf in. In de handleiding staat het stap voor stap, de TD kan het ook met je doornemen en anders kan je op dit forum wel ergens een schemaatje vinden.

Sorry Decibert (leuke naam trouwens), misschien heb ik het niet duidelijk omschreven. Ik weet wel waar de stekkers in moeten, maar door een coordinatiestoornis wil mijn hand nog wel es ergens naartoe gaan waar ie nou juist niet moet zijn ... snap je? Soms erg irritant, maar ook best vaak enorm lachwekkend :oyeah:
Het enige waar ik nog over na moet denken is de beste manier om alles (decoder, tv, vcr en dvd-speler) aan te sluiten ... maar daarvoor ben ik ook al bezig in een ander topic (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=18992) :-P

Wat anders: ik keek afgelopen weekend voor de lol even op de storings- en onderhoudspagina van Ziggo en wat zag ik:

Geplande Werkzaamheden van dinsdag 14 juli 09.00 uur tot dinsdag 14 juli 15.00 uur
In uw wijk vinden werkzaamheden plaats. Hierdoor kan uw televisiesignaal en internet- en telefoonverbinding korte tijd onderbroken worden. Onze excuses voor de overlast.

Laat nou morgen de monteur komen om alles aan te sluiten ... tussen 08:00 en 13:00 ... 'k vond het wel humor :schater:

pvd
13 juli 2009, 19:53
Onderbouwing? Voorbeelden? Ik ben benieuwd naar de snelheden na het aansluiten.

Geen, die heb ik totaal niet. Het is puur een gevoelskwestie. Bovendien werkt het meestal zo. D.w.z. Overstappen naar een ander bedrijf voor je energie en je krijgt een flinke korting o.i.d.

Wat dat betreft vind ik dat Ziggo dat tot nog toe nog erg netjes doet. Als bestaande klant neem ik een AIE bundel en krijg gratis, welliswaar na lang wachten een decoder voor digitale TV.

Ehm....scart....? Geen HDMI kabel ?


Ja, SCART. De gratis decoder is alleen geschikt voor SD en heeft twee SCART-aansluitingen, maar geen HDMI. Wil je een HD-decoder (met HDMI-aansluiting) dan betaal je daar 99,- voor (is 100,- korting)

pvd

mvveelen
13 juli 2009, 19:57
Ja, SCART. De gratis decoder is alleen geschikt voor SD en heeft twee SCART-aansluitingen, maar geen HDMI. Wil je een HD-decoder (met HDMI-aansluiting) dan betaal je daar 99,- voor (is 100,- korting)

pvd

Ah, ja, ok. Ik gebruik beneden een Alphacrypt en hopenlijk binnenkort een 5050c. Voor boven gebruik ik dan de gratis decoder en daar is SD meer dan genoeg :-P
Hmmm....dat zijn dan 3 kaartjes....oh well....dan verdwijnt de decoder van boven gewoon naar zolder en gebruik ik 't kaartje tegen die tijd wel voor in de 5050c :pompom:

dieco
14 juli 2009, 14:36
Nou ... monteur kwam hier vanmorgen keurig rond 8:45 ... had natuurlijk modem bij zich en m'n (Netgear WNR3500) router. Hij heeft alles keurig aangesloten. Hij zag zelfs een 'foutje' in de aftapping voor de 2e tv ... en dat heeft hij dus even beter gemaakt. De Netgear WN111v2 USB adapter werkt niet met mijn Vista (damn!), maar ik heb internet volledig werkend gezien op m'n XP-laptoppie. SWOESJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ :pompom:

En vanmiddag kwam de TNT met m'n decoder: Humax IR-FOX C.
Zelf voor nu even op de meest simpele manier aangesloten en hoppa ... gaan!! Geweldig!!
Ik ben echt helemaal enthousiast ... alleen dat Vista-drempeltje ... iemand nog tips?
@Mvveelen: ik wens jou het plezier en installatiegemak toe dat ik vandaag ervaren heb ...

dieco = :applause::pompom::oyeah:

mvveelen
14 juli 2009, 14:38
Nou ... monteur kwam hier vanmorgen keurig rond 8:45 ... had natuurlijk modem bij zich en m'n (Netgear WNR3500) router. Hij heeft alles keurig aangesloten. Hij zag zelfs een 'foutje' in de aftapping voor de 2e tv ... en dat heeft hij dus even beter gemaakt. De Netgear WN111v2 USB adapter werkt niet met mijn Vista (damn!), maar ik heb internet volledig werkend gezien op m'n XP-laptoppie. SWOESJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ :pompom:

En vanmiddag kwam de TNT met m'n decoder: Humax IR-FOX C.
Zelf voor nu even op de meest simpele manier aangesloten en hoppa ... gaan!! Geweldig!!
Ik ben echt helemaal enthousiast ... alleen dat Vista-drempeltje ... iemand nog tips?
@Mvveelen: ik wens jou het plezier en installatiegemak toe dat ik vandaag ervaren heb ...

dieco = :applause::pompom::oyeah:

Zie je, het kan allemaal best in 1 keer goed gaan :wink:

Ehm, wat is de snelheid nu ? 10Mb of toch 20Mb ?

dieco
14 juli 2009, 15:06
Ehm ... :oops::oops::oops: ... heb daar vanmorgen niet echt op gelet ... en ik kan op m'n gewone pc dus nog niks met Ziggo-internet doen ... damn damn damn. Kun je wel aan zien hoe belangrijk ik die snelheidsverhoging vind :schater:

Misschien sluit ik straks nog wel even m'n laptop aan ... eerst even alle troepjes/zakjes/dozen opruimen enzo :wink:

mvveelen
14 juli 2009, 16:25
Misschien sluit ik straks nog wel even m'n laptop aan ... eerst even alle troepjes/zakjes/dozen opruimen enzo :wink:

De monteur heeft er wel een bende van gemaakt he ?

:thankyou:

dieco
14 juli 2009, 16:30
De monteur heeft er wel een bende van gemaakt he ?

:thankyou:

Nou ... eigenlijk ... ahum ... hij heeft alle doosjes enzo keurig in een andere doos gedaan en achtergelaten. Maarja ... om alles te kunnen aansluiten moesten er wat meubels en kabels aan de kant geschoven worden. :frons:

Ik kan wel zeggen dat het beeld van mijn tv duidelijk beter is dan hiervoor ... mooi helder!!
En dat op zo'n redelijk oud beestje ... ik ben onder de indruk :thankyou:

mvveelen
14 juli 2009, 19:09
psssst.....ik probeerde heel subtiel nog eens naar de snelheid te vragen...

dieco
14 juli 2009, 20:30
psssst.....ik probeerde heel subtiel nog eens naar de snelheid te vragen...

Ghehehe ... volgens mij heb ik de oude snelheid ...
http://speed.io/pics/2218/3033/speed.io.png (http://www.speed.io)

DRAADLOOS!!!!

mvveelen
14 juli 2009, 20:36
Mooi, ok, dus toch eerst 10Mb.

Thanx !

dieco
23 juli 2009, 11:11
En ... hoe is het gegaan? :pompom: (ik ga er natuurlijk van uit dat je dit pas beantwoord als Ziggo actief is :oyeah:)
'k Moest er ineens aan denken dat vandaag jouw Z-day is ... :applause:

mvveelen
23 juli 2009, 11:21
Nou, heel grappig. De monteur is net 10 minuten de deur uit.

Internet werkt. Haal alleen de 10 niet, blijf steken rond de 8Mb.... Upload is wel een verademing. Maar es kijken op verschillende tijden wat de snelheden zijn. In ieder geval een hele verbetering tov. ADSL.

De decoder werd net 1 minuut voordat de monteur aan de deur stond afgeleverd door TNT en ik heb met de monteur erbij de Humax-doos opengemaakt : geen smartcard.

Hij bellen met Ziggo en ik kon kiezen : f de boel helemaal cancellen en opnieuw beginnen (...), f zelf een smartcard halen bij de winkel en de bon declareren bij Ziggo. Ik kies voor dat laatste zul je begrijpen.

Het zal nu hooguit nog 2 weken duren voordat het telefoonnummer is geporteerd. Dat wachten we dan nog maar eventjes af.

dieco
23 juli 2009, 16:58
Ik had de eerste paar uur ook een iets lagere snelheid maar dat is later wel weer goed gekomen. En inderdaad, het is een verademing na ADSL ... Gevoelsmatig is het echt vele malen stabieler, vind ik. Geen rare wisselende snelheden meer ... pfieuw!! :thankyou:

Na een week zit ik nog steeds elke keer als ik iets download te grijnzen ... heerlijk die snelheid ... en dat wordt nog dubbel zo snel ook binnenkort. Ik voel me een kind in een overvolle snoepwinkel met een vergunning tot schransen ... all you can eat :pompom:

Goh, je zou toch denken dat ze je zo even een smartcard toe kunnen sturen ... maar niet dus :?

mvveelen
13 augustus 2009, 23:50
Nou, telefonie was vlot over (moet alleen nog nummerweergave aan de praat zien te krijgen bij de ontvangende partij), en vandaag es het modem uit-en-aan-gezet en ja hoor : verdubbeling van de snelheid. Zowel up als down.

One happy camper :pompom:

dieco
25 augustus 2009, 16:38
Beetje late reactie, maar hier ook snelheidsverhoging ... :pompom:
Hij's fijn!!

De overstap is enorm soepel gegaan ... geweldig! :thumb up:
'k Heb nu alleen nog een ietsepietsie probleempje (t.w.v. 420 euro) met KPN ... :no:
Ik blijf hopen op een compleet goede afloop.

mvveelen
25 augustus 2009, 18:45
Goed te horen. Ik heb inmiddels een ticket aan laten maken bij Ziggo omdat ik bij lange na de snelheid niet meer haal.
Ik zat op een gegeven moment rond de 11/12Mb en heb toen het modem uitgezet en weer aan. Vervolgens kreeg ik slechts 4/5Mb en nadat ik het modem nog een keer uit-en aan had gezet zelfs nog maar 2Mb.
Nu zit ik inmiddels rond de 13/14Mb, maar dat lijkt me niet de bedoeling. Zeker niet omdat ik in het begin enkele dagen rond de 19Mb heb gezeten.

Ik wacht het met positief vertrouwen af :cool:

dieco
29 augustus 2009, 14:50
Ai, 2 Mb ... da's (bijna) zielig :?
En heb je ook verder al wat gehoord over wat ze er nu gaan doen dan (behalve dat ticket)?

mvveelen
30 augustus 2009, 11:17
Nope....het is doorgezet naar de tech.dienst en verder nog geen bericht....

edit : zit nu trouwens aan krap 8Mb down.......

berrie
31 augustus 2009, 11:36
Ik ben al jaren klant van Ziggo. Eerst @Home. Nooit geen problemen gehad.
Ik heb mijn abo van Ziggo omgezet naar een Alles in 1 extra. Ik had diverse abo voor internet, telefonie en digitale tv.
Ik berekende dat Alles in 1 extra goedkoper en sneller is. Ik had 25 mb en krijg 50 mb. Tzt wordt dit 80 mb en zelfs 100 mb. Ook een Humax ir fox-c en Arris TM702B heb ik ontvangen.

Alleen mn router Linksys WRG54 kan de snelheid van 50 mb niet aan. Speedtest geeft 26 mb down en 4 mb up aan. Niet slecht.

Ik ben van plan om een Linksys WRT329N aan te schaffen.

De service en afhandeling van Ziggo was prima. Alles werkte gelijk. Ik heb een goeie week op het pakket moeten wachten. Chappeau Ziggo!

mvveelen
31 augustus 2009, 13:44
Ik ben ook al jaren klant (Televisie) van Ziggo en voor die tijd ook internet via Multikabel. Ook nooit problemen gehad. Een heel enkele keer een korte downtime, maar niet om over te klagen.

Klagen doe ik ook (nog) niet, het is helemaal geen ramp dat m'n smartcard niet geleverd was en dat ik deze zelf mocht halen bij een winkel in de buurt. De bon heb ik opgestuurd en krijg ik gedeclareerd.

Ik heb alleen zoiets van : van 10Mb naar 20Mb gaan is mooi, maar als je dan met mazzael rond de 8 - 13Mb blijft hangen, dan mag er even naar gekeken worden. Ik heb alleen geen enkel idee hoelang het mag gaan duren voordat ik iets van ze hoor.
Had ik nu helemaal geen internet meer gehad, dan had ik ze allang gebeld, maar nu denk ik dat ze er binnenkort wel naar zullen kijken. Dat hoop ik dan maar.

Als iemand een idee heeft hoelang het gemiddeld duurt voordat er naar dit soort storingen gekeken wordt : let me know.

Verder tot nog toe alleen maar een :thumb up: voor Ziggo.

(nu hopen dat een Ziggo dit leest en "even" kan checken wat de status van mijn melding is :schater: )

dieco
16 september 2009, 18:37
En ... al nieuws?
Of ben je al van frustratie tegen het plafond gesprongen? :shock:

Als er nog niets gebeurd is zou je trouwens eens het formulier van het webteam kunnen invullen. Misschien heb je dan meer/sneller succes.

mvveelen
16 september 2009, 18:41
hmmmm, ben een stuk minder positief gestemd. Heb ze gevraagd wanneer ik iets kon verwachten en daarop kreeg ik alleen een reply dat de bewuste afdeling er nog niet aan toe gekomen was.
Ehm...ja ?! En nu ?

Het vervelende is dat ik, als er weer een trage verbinding is, ook moet constateren dat er dan een "groepsstoring" is op dit postcodegebied....dan heb ik ook weer zoiets van...ach, ik wacht het weer ff af. Misschien komt het ook wel doordat hier in de omgeving iets niet helemaal OK is en dus niet alleen bij mij, maar daar kom ik voorlopig niet achter ben ik bang.

Afwachtmodus maar weer totdat ik het zat begin te worden.

mvveelen
20 september 2009, 16:31
Nou, ik ben inmiddels gebeld.
Daar het de afgelopen periode LIJKT goed te gaan, op een enkele hik na die te maken had met een "groepsstoring", heb ik afgesproken om bij te houden wanneer e.e.a. mis gaat (tijd noteren) en wat de snelheid dan is op dat moment.

dieco
20 september 2009, 16:38
Nou, ik ben inmiddels gebeld.
Daar het de afgelopen periode LIJKT goed te gaan, op een enkele hik na die te maken had met een "groepsstoring", heb ik afgesproken om bij te houden wanneer e.e.a. mis gaat (tijd noteren) en wat de snelheid dan is op dat moment.

Kan me voorstellen dat het ontzettend irritant is als je verbinding steeds de hik heeft.
Ik duim voor je dat het goed blijft gaan :thumb up::thumb up::thumb up:

Raymael
16 december 2009, 14:35
Ik wil een Z1 internet connectie, kan ik dan ook de hogere snelheden halen ?????:?::?::?:

sneez
16 december 2009, 14:38
waarom zit u oude topics te kicken??????