View Full Version : wordt je bittorrent geknepen?


hein
27 juni 2009, 12:29
op de volgende website kun je dit uittesten,handig lijkt me omdat ik zo hier en daar wel eens de vermoedens lees.
bij mij was dit niet het geval.:)

http://broadband.mpi-sws.org/transparency/bttest.php

hein

Harold
27 juni 2009, 16:38
Ik zat even 2 jaar met ADSL bij Speedlinq, later Telfort.
Mijn ervaring is dat het torrent gedoe bij Ziggo sneller gaat dan bij Telfort ADSL.

pdukers
27 juni 2009, 17:36
Gisteren met mijn maximale snelheid van 3 MB/s via bittorrent gedownload. Ik heb nog nooit het idee gehad dat ziggo/@home ooit geknepen heeft.

Ed
27 juni 2009, 19:24
Gisteren met mijn maximale snelheid van 3 MB/s via bittorrent gedownload. Ik heb nog nooit het idee gehad dat ziggo/@home ooit geknepen heeft.Je bent ook afhankelijk van het aantal seeders toch? Het kan dus best wel eens voorkomen dat je de maximaal beschikbare downloadssnelheid niet haalt.

Decibert
27 juni 2009, 19:32
Je bent ook afhankelijk van het aantal seeders toch? Het kan dus best wel eens voorkomen dat je de maximaal beschikbare downloadssnelheid niet haalt.

Precies, er kunnen nog wel andere factoren zijn die invloed hebben op je up- of downloadsnelheid met bittorrent (portforwarding, verhouding seeders/leechers in de swarm, de hoeveelheid half-open connecties die je systeem toelaat, de snelheid waarmee je schijf beschreven kan worden, de doorvoersnelheid van je router, etc). Pas als je structureel tegen een drempel aan loopt terwijl je voorgaande zaken hebt uitgesloten wordt het verdacht. Ik ken geen enkele ISP in Nederland die bittorrent echt beperkt, maar heb me er ooit in verdiept daar ik bij XS4ALL zit, een bedrijf wat zich in ieder geval voordoet als voorstander van net neutrality. En gezien de 400GB aan data die over mijn netwerk gaan in de maand handhaven ze hun fair use policy ook niet bepaald (of is het zeer ruim).

pdukers
28 juni 2009, 11:17
Je bent ook afhankelijk van het aantal seeders toch? Het kan dus best wel eens voorkomen dat je de maximaal beschikbare downloadssnelheid niet haalt.

Klopt. Wilde alleen laten zien dat hoge snelheden mogelijk zijn.