View Full Version : Philips 32PFL8404H/12 DVB-C


fredrix16
22 juni 2009, 11:23
Hallo,

In een nederlandse winkel heb ik de Philips 32PFL8404H/12 gekocht. Mede omdat deze een CI+ slot heeft, en een ingebouwde DVB-C tuner.

Ik heb er echter nog geen decoder inzitten, dus geen alphacrypt, of toekomstige ziggo CI+ module. Maar aangezien Nederland 1 niet gecodeerd is zou ik deze (en de overige zenders) wel gewoon moeten vinden.

Bij het installeren van de kanalen vindt mijn TV wel alle analogen kanalen, maar geen digitale. Bij het opnieuw zoeken kan ik wel een frequentie ingeven. De frequentie die ik hiervoor gebruik 356.00 Mhz komt overeeen met de tabel die in de handleiding staat voor digitale TV van Ziggo.

Op dat moment zoekt mijn Philips TV voor een minuutje naar 'iets', en vind dan wel degelijk een signaal, met modulatie QAM64 en automatisch de frequentiesnelheid van 6.875. Echter zie ik geen mogelijkheid voor het instellen van de netwerkcode. Uiteindelijk vind mijn TV dan ook 0 digitale zenders.

Zelf ben ik altijd Sony gebruiker geweest. Een Sony W4500 met AlphaCrypt heb ik dan ook probleemloos draaien, aangezien de waardes gewoon ingesteld kunnen worden in het menu.

Weten de Philips gebruikers mij misschien te melden wat ik fout doe?

Indien er nog informatie mist hoor ik het graag, dan zal ik deze aanvullen. Alvast bedankt allemaal. :thumb up:

Decibert
22 juni 2009, 11:37
Ik heb er echter nog geen decoder inzitten, dus geen alphacrypt, of toekomstige ziggo CI+ module. Maar aangezien Nederland 1 niet gecodeerd is zou ik deze (en de overige zenders) wel gewoon moeten vinden.Zonder CAM zul je alleen Ned1 kunnen ontvangen, de rest is gecodeerd. Je zou echter inderdaad wel de zenders moeten kunnen vinden. De netwerk ID en frequentie moeten wel allebei goed staan, helaas zijn er handleidingen in de wereld met foute gegevens, ook op de website schijnen ze niet goed te staan. Wellicht dat iemand hier een kloppende lijst heeft.

fredrix16
22 juni 2009, 11:40
Zonder CAM zul je alleen Ned1 kunnen ontvangen, de rest is gecodeerd. Je zou echter inderdaad wel de zenders moeten kunnen vinden. De netwerk ID en frequentie moeten wel allebei goed staan, helaas zijn er handleidingen in de wereld met foute gegevens, ook op de website schijnen ze niet goed te staan. Wellicht dat iemand hier een kloppende lijst heeft.

Hallo Decibert,

De lijst waar ik naar refereerde was de gebruikershandleiding digitale TV van Ziggo: http://blob.ziggo.nl/dynamic//NL_HOME/BLOB_UPLOAD/GebruikersHandleiding_DigitaleTV_v1.0b_web.pdf

Het probleem is echter dat ik binnen mijn Philips TV geen mogelijk zie voor het instellen van de netwerkcode / networkid.

The_Doman
22 juni 2009, 11:50
Het probleem is echter dat ik binnen mijn Philips TV geen mogelijk zie voor het instellen van de netwerkcode / networkid.

probeer eens om als landkeuze Noorwegen,Zweden of Denemarken in te stellen, de taal kan dan gewoon op nederlands blijven staan.
Misschien dat er dan meer DVB-C opties/instellingen zichtbaar worden?

fredrix16
23 juni 2009, 11:29
Probleem opgelost.. :pompom:

Ik heb de TV inderdaad op Zweden ingesteld, of dit uiteindelijk nodig was weet ik niet. Maar aangezien het toch niets uitmaakt.. Staat hij nu op Zweden :grin:

Tijdens het automatisch zoeken naar zenders heb ik vervolgens op STOPPEN geklikt, hierna kreeg ik een pagina waar ik alle instellingen handmatig kon invoeren. Ondanks dat ik dit in het menu ook al had gedaan stonden deze op deze pagina toch op fabrieksstandaard. (dus verkeerde waarde). Toen ik hier de juiste MHz, en Signaalsnelheid invoerde kreeg ik inderdaad naar een paar tellen een soort Pop-Up scherm voor het invoeren van de netwerkcode. Hierna vond de TV inderdaad alle digitale zenders.
Alphacrypt (van een andere TV) even erin, en alle zenders deden het perfect.

Bedankt voor bovenstaande geboden hulp :thumb up:

MauriceW
23 juni 2009, 19:17
Las net op een ander forum dat er ook een software update is die dit probleem oplost:

Q5481_0. 26.33.9


TV cannot store the channels from cable service provider, Kabel Baden-Wurttemberg.(Only applicable to country, Germany)
TV does not display the correct resolution for some PC formats and is forced to the 640x480 resolution.
While playing a media file in the root directory of the USB memory device, the Program +/- button does not allowed you to select another media file.
Unable to enter the network frequency for DVB-C installation.(Only applicable to country, Netherlands)
To preset/position analog channels from preset number 2001 onwards after channel installation.(Only applicable to country, Netherlands)
Channel disappeared from the original preset position and shifted to a preset number 16384 after installation update.(Only applicable to country, Lithuania, Czech Rep or Italy)

fredrix16
24 juni 2009, 14:22
Hallo MauriceW,

Bedankt voor deze toelichting. Ik had al een software update gedaan via de TV, deze melde me dat de nieuwste software geinstalleerd stond.
Toen ik echter even googelde op het vermelde firmware nummer zag ik dat ik wel degelijk nog een oude versie van de firmware had. Ik heb gisterenavond meteen de firmware via een USB stick, en de Philips website geupdate.

Vanavond ga ik even proberen of het probleem nu ook met landkeuze Nederland is opgelost. Ik zal dit even hier laten weten.. :grin:

Bedankt voor de tip :pompom:

fredrix16
24 juni 2009, 19:34
Met de nieuwe firmware is inderdaad het probleem ook opgelost als de TV staat ingesteld op NL.

Echter, heb ik mijn TV weer snel terug gezet op Zweden. Indien de TV staat ingesteld op Nederland, dan zie ik niet de EPG (Programmagids) die vanuit Ziggo wordt meegezonden, maar een programmagids die via internet wordt gedownload van tvtv.nl. Een site die ik overigens tot vandaag niet kon. Het ophalen van de logo's van de zenders, en de bijbehorende programma's gaat zeer traag. Daarnaast worden een aantal zenders standaard niet herkend, en moeten deze met de hand geverifieerd worden. Voorbeelden van zenders die standaard niet gekoppeld zijn aan de EPG zijn Discovery Channel, NGC, TMF, enz. Deze zenders dienen met de hand gezocht te worden in een enorme lijst, die ook vanaf de internetpagina geladen moet worden. Met andere woorden, per kanaal dat standaard niet gekoppeld wordt, moet je dit handmatig doen, wat soms wel tot 5 minuten per kanaal kost :shock:.

Indien de TV staat ingesteld op Zweden speelt bovenstaande niet. Alle zenders worden probleemloos gevonden in de meegezonden EPG informatie van Ziggo. Dus geen waardeloze koppeling met tvtv.nl, maar de eigen informatie meegezonden. Daarnaast is het mogelijk om op deze manier een herinnering te koppelen aan een uitzending. Een minuutje van te voren komt er dan mooi een popup scherm op TV met de meldinging dat op het andere kanaal een programma begint en de vraag of er overgeschakeld moet worden. Met de TV ingesteld op Nederland krijg ik deze optie niet voor elkaar. De programmagids gekoppeld van tvtv.nl, reageert zo traag, en irritant dat ik de hoop ook snel opgegeven heb.

De TV staat nu weer netjes op Zweden. De EPG is dan zeer fijner. Echter mis ik dan wel een paar icoontjes van NetTV. Bijvoorbeeld de koppeling naar Nu.nl. Aangezien ik dit toch geen meerwaarde vind hebben is dit voor mij geen probleem.

fredrix16
24 juni 2009, 20:11
Na wat langer proberen, en nogmaals een installatie op NL uit te voeren vond ik in het menu op optie "Programmagids" deze stond op automatisch, en na het zetten op "van de zender". Hierna had ik ook met de NL instelling, de programmagids die meegezonden wordt door Ziggo, en die veel fijner reageert dan de hierboven beschreven EPG van tvtv

shaper
5 augustus 2009, 07:56
Ik zit er over na te om deze tv aan te schaffen. Begrijp ik nu goed dat het met deze tv mogelijk is digitale tv van ziggo te kijken zonder een extra decoder? En er later nog extra mogelijkheden bij komen als Ziggo hun eigen module uitbrengen?

ArChie
5 augustus 2009, 09:33
Ik zit er over na te om deze tv aan te schaffen. Begrijp ik nu goed dat het met deze tv mogelijk is digitale tv van ziggo te kijken zonder een extra decoder? En er later nog extra mogelijkheden bij komen als Ziggo hun eigen module uitbrengen?
De TV kan digitale kanalen weergeven, alleen zijn er bij Ziggo niet veel die je ook kan bekijken zonder smartcard en Conditional Access Module (CAM). Zonder CAM en smartcard heb je dus niet veel aan die functionaliteit van de TV. Een CAM zorgt er in samenwerking met de smartcard voor dat je de kanalen kan bekijken waarop je een abonnement hebt. Meer functionaliteit biedt zo'n CAM niet aan de gebruiker. Ziggo eist wel van de fabrikanten dat ze de firmware van de TV aanpassen wil die fabrikant "goedkeuring" van Ziggo krijgen voor die TV en dat gaat eerder gepaard met het verdwijnen van functionaliteit dan dat er functionaliteit bijkomt. Zie de rest van het forum over de voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM.

shaper
5 augustus 2009, 09:48
Ik heb nu al digitale tv van Ziggo met zo'n decoder en smartcard, wat ik me dus eigenlijk afvroeg kan ik straks met deze Philips direct de smartcard in mn tv stoppen en de decoder wegdoen of moet ik ook echt wachten op de CI+ module van Ziggo?

ArChie
5 augustus 2009, 09:55
Ik heb nu al digitale tv van Ziggo met zo'n decoder en smartcard, wat ik me dus eigenlijk afvroeg kan ik straks met deze Philips direct de smartcard in mn tv stoppen en de decoder wegdoen of moet ik ook echt wachten op de CI+ module van Ziggo?
Je smartcard gaat niet rechtstreeks in de TV. De smartcard gaat in een CI+ CAM en die CI+ CAM gaat vervolgens in het CI+ slot van de TV. Zorg wel dat je 100% zeker weet dat de TV beschikt over een CI+ slot. Als er een CI slot in de TV zit, dus zonder de '+', dan heb je niets aan die CI+ CAM van Ziggo. De enige andere optie is dan de AlphaCrypt Classic CAM, maar die wil Ziggo graag gaan blokkeren.

fredrix16
5 augustus 2009, 10:24
De TV beschikt inderdaad over een CI+ slot waar theoritsch de CI+ CAM van Ziggo inpast. Aangezien de CAM/decoder van Ziggo nog niet uit is, kan niemand hier precies duidelijk over geven. Ik verwacht hier echter ook geen problemen mee, en wel om de volgende reden.

De TV wordt momenteel al gezien als een "Samsung" decoder, en programmeert automatisch zijn zenders in op de kanaalnummers die Ziggo meegeeft. Hij werkt de kanalen in de nacht ook automatisch bij. Een Sony W4500 die ik ook in bezit heb doet dit niet.

Voorbeeld. Nederland 1,2 en 3 kwamen in HD kwaliteit. De Sony moet ik helemaal opnieuw scannen, en alle zender weer een plekje geven. Standaard staan alle kanalen door elkaar.
Deze Philips TV heeft in de nacht echter automatisch zijn kanalen bijgewerkt. Met het gevolg dat ik automatisch Nederland 1,2 en 3 HD tussen mijn zenderlijst heb zitten. Ziggo heeft deze op de Samsung Decoder op kanaal 71, 72 en 73 zitten. Deze Philips TV heeft de genoemde zenders ook op deze kanalen zitten. Heel simpel gezegd. Het aansturen van de Samsung decoders wat Ziggo doet, werkt dus ook op deze TV. Je hoeft dus na de eerste installatie niet meer op zoek te gaan naar zenderwijzigingen. Het zelfde gemak als je losse decoder nu.

Wat ook positief is, is dat Philips geregeld met nieuwe firmware uitkomt. De TV wordt dan geschikt gemaakt voor nieuwe diensten (veelal in andere landen) of het lost problemen op. Zoals mijn probleem in het begin van dit forum. Sony heeft in het verleden dit nooit gedaan, en bestaande problemen (v4000 serie) gewoon genegeerd.Philips geeft deze echter toe, (waarom ook niet, zo erg is het niet) en maakt er een oplossing voor. De kans dat de CI+ Cam van Ziggo gaat werken is dus (mijn inziens) zeer groot. En als deze niet zou werken, vermoed ik dat Philips hier snel op reageert met een nieuwe firmware.

shaper
5 augustus 2009, 10:34
Maar ik neem aan dat jij (nu nog) gebruik maakt van een AlphaCrypt module?

fredrix16
5 augustus 2009, 11:01
Maar ik neem aan dat jij (nu nog) gebruik maakt van een AlphaCrypt module?

Dit klopt inderdaad. Deze wissel ik uit met de Sony TV. Ik heb dus maar 1 Alphacrypt, en maar 1 smartcard van Ziggo. Als ik perse digitale TV (i.p.v. analoge) wil kijken wissel ik de Alphacrypt om tussen de TV's.

Voor de duidelijkheid. Voor het instellen van de TV (welk merk dan ook) heb je geen CAM kaart nodig. Alle zender worden gevonden, alleen zijn deze gecodeerd. Alleen voor het daadwerkelijk bekijken van deze zenders is de CAM kaart met Smatcard nodig. Nederland 1 HD, en sommige andere kanalen zijn standaard niet gecodeerd. Ook zonder bovenstaande zijn die gewoon te bekijken.

Maar ik zit inderdaad op het puntje van mijn stoel te wachten op de CI+ CAM van Ziggo. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de Alphacrypt in mijn Sony W4500 blijft aangezien die geen CI+ ondersteuning heeft. En dat de nieuwe Ziggo CI+ CAM in deze Philips TV geplaatst wordt. Maar wanneer die precies komt.. :?: Tot dan blijf ik als noodoplossing even switchen met de Alphacrypt. Jij zou je bestaande decoder zolang kunnen blijven gebruiken.

Als je TV wil gaan kopen loont zich trouwens enig speurwerk naar de prijs. Ikzelf heb de TV voor 300 euro minder weten uit te halen dan dat hij bij MediaMarkt in de winkel stond. Een fors bedrag vind ik zelf. Ik weet niet of ik het mag zeggen maar mijn TV is afkomstig van Plasma Discounter in Naarden. Eerst vond ik het maar een rare en fraudeachtige naam, ik ben er naar toe gereden (vriendin woont er in de buurt), en heb op zondag langer dan een uur in een rij moeten staan met mensen die allemaal een TV kwamen kopen. Perfect verzorgd allemaal, en voorzien van showroom en alles. Ook zeer vakkundig personeel. Extra winst proberen ze mijn inziens echter te maken door je aan de balie (overigens zeer vriendelijk) te vragen of je e.e.a. nog nodig hebt. Bijvoorbeeld een HDMI kabel. Hiervoor vragen ze best forse bedragen, evenals een Mediamarkt bijvoorbeeld. De HDMI kabels heb ik dan weer van Conrad, Ç4.99 per stuk (1,8 meter) voorzien van degelijke gegoten stekkers, en voorzien van de HDMI 1.3 standaard.
Misschien geen merk, zoals die van bij PlasmaDiscounter en MediaMarkt maar wel 30 tot 90 euro goedkoper (voor een kabeltje :shock:).

Een beetje onderzoek bespaart je dus met gemak veel geld.

shaper
5 augustus 2009, 11:07
Dank je wel voor deze informatie en nuttige tips!

Ik zie dat ze bij Plasma Discounter ongeveer dezelfde prijs hebben als bij Bol.com dus ik denk er nog even over na :)

fredrix16
5 augustus 2009, 11:23
Dank je wel voor deze informatie en nuttige tips!

Ik zie dat ze bij Plasma Discounter ongeveer dezelfde prijs hebben als bij Bol.com dus ik denk er nog even over na :)

Volgens mij is hij op dit moment bij Bol.com zelfs goedkoper.. Dan zou ik er niet te lang over nadenken. :mrgreen:
Toen ik de TV kocht was hij vrij moeilijk leverbaar en ben o.a. zo uitgekomen bij PlasmaDiscounter. Ik zoek bij dit soort dingen gewoon de goedkoopste met waarborgkeurmerk (via kieskeurig.nl). Bol.com is met deze TV heel netjes geprijsd moet ik zeggen.
Bol.com incl. verzenden = 679.90
PlasmaDiscounter incl. verzenden = 704.00
Bron: kieskeurig.nl

Toch alweer een leuk verschi van 24 euro. Ik zou dan ook gewoon gaan voor de goedkoopste. Bol.com :grin:

SheikYerbouti
5 augustus 2009, 19:56
Volgens mij is hij op dit moment bij Bol.com zelfs goedkoper.. Dan zou ik er niet te lang over nadenken. :mrgreen:
Toen ik de TV kocht was hij vrij moeilijk leverbaar en ben o.a. zo uitgekomen bij PlasmaDiscounter. Ik zoek bij dit soort dingen gewoon de goedkoopste met waarborgkeurmerk (via kieskeurig.nl).
Die tactiek pas ik ook toe en ik kwam eind juni ook bij PlasmaDiscounter uit. Niks mis mee, volgens mij. Wat vind je eigenlijk van de opstarttijd van de 8404H? Ik begin er steeds meer van te balen dat ik 16 seconden moet wachten voor ik beeld heb en vervolgens nog 14 seconden moet wachten tot mijn afstandsbediening werkt. Dat is samen 30 seconden voordat de TV volledig werkt en dat vind ik eigenlijk onacceptabel voor een TV uit 2009.

fredrix16
5 augustus 2009, 20:40
Die tactiek pas ik ook toe en ik kwam eind juni ook bij PlasmaDiscounter uit. Niks mis mee, volgens mij. Wat vind je eigenlijk van de opstarttijd van de 8404H? Ik begin er steeds meer van te balen dat ik 16 seconden moet wachten voor ik beeld heb en vervolgens nog 14 seconden moet wachten tot mijn afstandsbediening werkt. Dat is samen 30 seconden voordat de TV volledig werkt en dat vind ik eigenlijk onacceptabel voor een TV uit 2009.


Daar heb je inderdaad een punt. Ik laat de TV meestal op standby staan, dan duurt het naar mijn idee minder lang voordat mijn TV gebruiksklaar is.
Dan duurt het inderdaad nog een paar seconden voordat de afstandsbediening reageert. Dat vind ik wel irritant, vooral als de TV wat harder staat, en je hem stiller wilt zetten. De Sony W4500 heeft overigens ook een opstarttijd. Alleen is deze wel een stuk korter dan bij de Philips, en gelijk gebruiksklaar.

Daarnaast vind ik het ook vrij irritant dat je bij het oproepen van de EPG (electronische programma gids) steeds bij kanaal 1 begint. De Sony begint op het kanaal dat ik aan het bekijken ben. Heb jij dit probleem ook?

SheikYerbouti
5 augustus 2009, 22:37
Daarnaast vind ik het ook vrij irritant dat je bij het oproepen van de EPG (electronische programma gids) steeds bij kanaal 1 begint. De Sony begint op het kanaal dat ik aan het bekijken ben. Heb jij dit probleem ook?
Ik gebruik de EPG niet, behalve via de Infoknop om info over het huidige programma te kijken. Dus daar kan ik helaas niet veel zinnigs over zeggen.

wehoo
8 augustus 2009, 15:58
Vraag over de 37pfl8404.
Weliswaar off topic maar misschien toch een antwoord hier.
Na een week deze tv in mijn bezit te hebben ervaar ik nu problemen met nettv. Of de site komt helemaal niet en blijft bij aanmelden met de melding server niet bereikbaar. Of de site komt maar gaat niet verder bij de keuzemogelijkheden.
Voor de volledigheid: alle netwerkaansluitingen zijn in orde. tv krijgt een ipadres en is aangesloten op de router. Hier zijn geen problemen.

Via google de site ontdekt waarop de status van de philips server wordt weergegeven:
http://www.syndication.philips.com/monitor/ecd/ECDLongStatus.xml
Hier zijn echter geen storingen bekend.
Waar kan het aan liggen.

SheikYerbouti
8 augustus 2009, 19:30
Vraag over de 37pfl8404.
Weliswaar off topic maar misschien toch een antwoord hier.
Na een week deze tv in mijn bezit te hebben ervaar ik nu problemen met nettv. Of de site komt helemaal niet en blijft bij aanmelden met de melding server niet bereikbaar. Of de site komt maar gaat niet verder bij de keuzemogelijkheden.
Voor de volledigheid: alle netwerkaansluitingen zijn in orde. tv krijgt een ipadres en is aangesloten op de router. Hier zijn geen problemen.

Via google de site ontdekt waarop de status van de philips server wordt weergegeven:
http://www.syndication.philips.com/monitor/ecd/ECDLongStatus.xml
Hier zijn echter geen storingen bekend.
Waar kan het aan liggen.
Heb je de laatste firmware ge´nstalleerd? Er zaten namelijk wel wat nettv fixes in.

wehoo
8 augustus 2009, 20:31
Heb je de laatste firmware ge´nstalleerd? Er zaten namelijk wel wat nettv fixes in.

Als ik de tv naar software updates via internet laat zoeken, geeft hij aan dat de laatste firmware ge´nstalleerd is. (heb ik zelf niet gedaan, was dus al bij koop, vorige week, zo).

Kijk ik naar de huidige software in de tv geeft hij het volgende weer:

Q5481-0.26.33.9
Release for TV543:
Q5481-0.26.33.9

Generation date:
20/05/2009 7:43:11

Of dit de nieuwste is, kan ik niet zeggen.

Bedankt voor je reactie.

SheikYerbouti
8 augustus 2009, 20:48
Ik zit nu even niet bij mijn TV, maar de laatste versie op de website van Philips is van 21 juli. Of de Generation date ook van die datum is weet ik niet, maar het lijkt me dat die wel later ligt dan 20 mei. Probeer eens te updaten via USB, wel goed de handleiding van updaten doornemen (niet per ongeluk op power drukken tijdens het opnieuw opstarten e.d.).

Ziggoetoo
8 augustus 2009, 21:58
Als ik de tv naar software updates via internet laat zoeken, geeft hij aan dat de laatste firmware ge´nstalleerd is. (heb ik zelf niet gedaan, was dus al bij koop, vorige week, zo).

Kijk ik naar de huidige software in de tv geeft hij het volgende weer:

Q5481-0.26.33.9
Release for TV543:
Q5481-0.26.33.9

Generation date:
20/05/2009 7:43:11

Of dit de nieuwste is, kan ik niet zeggen.

Bedankt voor je reactie.

Ik heb gister mijn Philips 37PFL8404 geupdate. Ging snel en vlekkeloos. :thankyou:

- Ga naar: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=NL&slg=NLD&cat=FLAT_TV_CA&sct=LCD_LARGE_30_40_SU&session=20090808155308_84.28.146.237&grp=TV_GR&ctn=37PFL8404H/12&mid=Link_Software&hlt=Link_Software
- Download het bestand en sla het op je pc op.
- Volg de instructies: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpcontent.pl?scy=NL&slg=NLD&mid=Link_Software&cat=FLAT_TV_CA&sct=LCD_LARGE_30_40_SU&session=20090806151024_84.28.146.237&grp=TV_GR&ctn=37PFL8404H/12&dct=FUS&did=NLD&file=/files/3/37pfl8404h_12/37pfl8404h_12_fur_nld.pdf

Zo nu heb je de laatste firmware. :thumb up:

wehoo
8 augustus 2009, 22:17
firmware update uitgevoerd. Verliep vlekkenloos.

De firmware gegevens zijn nu:

Q5481-0.26.3814
Release for TV543:
Q5481-0.26.38.14

Generation date:
13/07/2009 8:31:30

Nettv werkt nu wel.

Ik dank jullie allen voor deze hulp.
Waar een forum toch niet goed voor is.

Bedankt.
:schater::applause::thumb up:

Svensational
2 november 2009, 21:16
Wat een gedoe zeg, eerst had ik de hele tijd de ci-module niet goed in m'n tv waardoor hij het dus niet deed. Toen ik daar uiteindelijk achterkwam werkte het nog steeds niet, bleek dat de smartcard er verkeerd om in zat. Terwijl hij er precies zo in zat als in de gebruikershandleiding vermeldde. Maar goed, nog steeds verscheen er [gecodeerde zender] in beeld, tot mijn grote frustratie. Toen via dit topic er achter gekomen hoe ik moest updaten, wat ook weer een heel gedoe was omdat je een normale usb-stick dus niet in de tv krijgt omdat de ambi-light in de weg zit. Via een externe usb-kabel uiteindelijk de tv geŘpdate, en toen, vier uur later werkte het eindelijk. :thankyou:

Bedankt voor de hulp in ieder geval, handig topic dit.

Henk2304
3 november 2009, 12:01
Terwijl hij er precies zo in zat als in de gebruikershandleiding vermeldde.
In mijn handleiding is de vermelding (de tekst dus) wel goed, alleen het plaatje is verkeerd. Dus als je net zo'n handleiding hebt (en naar mijn weten zijn er nog geen gecorrigeerde handleidingen) als ik moet je dus niet alleen plaatjes kijken maar ook goed lezen. Overigens is er een speciaal forumdeel over CI+ ( http://ziggo-gebruikers.nl/forum/forumdisplay.php?f=219 ) met een Philips subforum, waar alles nog eens heel duidelijk staat uitgelegd (zo ook de onduidelijkheid van de handleiding). Ook andere wetenswaardigheden over jouw toestel (afgezien van het beeldformaat gelijk aan dat van mij) staan daar vermeld.

Svensational
3 november 2009, 22:09
In mijn handleiding is de vermelding (de tekst dus) wel goed, alleen het plaatje is verkeerd. Dus als je net zo'n handleiding hebt (en naar mijn weten zijn er nog geen gecorrigeerde handleidingen) als ik moet je dus niet alleen plaatjes kijken maar ook goed lezen. Overigens is er een speciaal forumdeel over CI+ ( http://ziggo-gebruikers.nl/forum/forumdisplay.php?f=219 ) met een Philips subforum, waar alles nog eens heel duidelijk staat uitgelegd (zo ook de onduidelijkheid van de handleiding). Ook andere wetenswaardigheden over jouw toestel (afgezien van het beeldformaat gelijk aan dat van mij) staan daar vermeld.
Ah, zie het nu idd. Maar goed, als je er weinig verstand van hebt weet je niet of je nu het plaatje of de tekst moet geloven ;)

adem
15 december 2009, 14:48
Kan iemand mij vertellen hoe je met een Conditional Access Module (CAM) de dvd-recorder aansluit, gaat dit via de tv (in dit geval een PhilipsPFL8404) en zo ja kan dat met een HDMI-kabel?