View Full Version : Ik haal mijn werkelijke snelheid niet!


billabob
21 juni 2009, 21:52
Wij zijn bij Ziggo terecht gekomen via onze oude aanbieder, Multikabel, en dus besloot ik voor de goede orde meteen een snelheidstest te doen. Wij hebben een 15mbit/s abonnement en volgens speedtest.net haal ik deze snelheid zodra een computer direct op het modem is aangesloten. Maar.. zodra ik via nieuwsgroepen een bestand wil downloaden, haal ik maar hoogstens 600 kilobyte (!) per seconde en dat kan volgens mij gevoel niet kloppen. Ziggo doet niets aan het probleem, want zij hanteren altijd als maatstaf de test van speedtest.net. Zij suggereren dat de trage snelheid aan onze pc ligt. Dat lijkt mij echter sterk omdat ik speciaal getest heb met een laptop die een frisse herinstallatie van Windows XP draait. Ik zoek dus hulp van medeziggo'ers!

Alvast bedankt.

foxy
21 juni 2009, 21:57
Op welk tijdstip heb je getest?
Het wil tussen 20.00 en 22.00 nogal wisselen in snelheid.

En hoe oud was het bestand?
Via payserver of server Ziggo?

billabob
21 juni 2009, 21:58
Nee, nee gewoon overdag.. ik geloof rond verschillende tijdstippen zelfs.

billabob
21 juni 2009, 22:00
Nog even over usenet.. Ik download van de nieuwsserver van Ziggo. Maar ik heb ook gewoon een test gedaan van speedtest.bbned voor zo'n bestand van 100mb. Ook daar was de maximale snelheid bij de laptop (die direct was aangesloten op het modem) 600 kilobyte.

CeeS
21 juni 2009, 22:36
Nog even over usenet.. Ik download van de nieuwsserver van Ziggo. Maar ik heb ook gewoon een test gedaan van speedtest.bbned voor zo'n bestand van 100mb. Ook daar was de maximale snelheid bij de laptop (die direct was aangesloten op het modem) 600 kilobyte.
De speedtest van bbned komt hier ook nooit tot het maximum, die is ook niet betrouwbaar en daar zou ik me niet zo druk om maken.

Wat je niet schrijft is met welke software je download via de newsserver en hoeveel draadjes je gebruikt met downloaden. En welk abonnement heb je ? Zonder die gegevens kunnen we er niet veel van zeggen.

billabob
21 juni 2009, 22:49
Ik gebruik Altbinz voor het downloaden via usenet. Verder snap ik niet precies wat je bedoelt met de hoeveelheid 'draadjes'.. een laptop direct op je modem aansluiten kan volgens mij maar op een manier. Ik heb een niet meer bestaand abonnement (overgenomen van Multikabel 'Power') dat op 15 mbit/s hoort te zitten.

CeeS
21 juni 2009, 23:06
Ik gebruik Altbinz voor het downloaden via usenet. Verder snap ik niet precies wat je bedoelt met de hoeveelheid 'draadjes'.. een laptop direct op je modem aansluiten kan volgens mij maar op een manier. Ik heb een niet meer bestaand abonnement (overgenomen van Multikabel 'Power') dat op 15 mbit/s hoort te zitten.

Met hoeveelheid 'draadjes' bedoel ik hoeveel download-streams je tegelijk opent in je newsprogramma. Als dat er maar 1 is kan het inderdaad zijn dat je snelheid achterblijft, maar dat ligt dan aan je newsprogramma. Doordat je vele korte bestandjes ophaalt is dat inefficient omdat er veel pauzes optreden. Het maximum is 4 en daarbij ben je dat effect grotendeels kwijt en zou je makkelijk je maximum van 15Mbit moeten kunnen halen. (dus zo'n 1.5 tot 1.8MB/sec).

Je abonnement is nog steeds bestaand en heet nu Z3 als het goed is.

(In verhouding zou je met alles-in-1-extra overigens een veel sneller abbonnement hebben voor dezelfde prijs en je hebt er nog telefonie ook bij)

Ed
22 juni 2009, 08:28
Met hoeveelheid 'draadjes' bedoel ik hoeveel download-streams je tegelijk opent in je newsprogramma.Ook wel threads, connections ˛f connecties genoemd...

billabob
22 juni 2009, 18:31
Ok, goed dat ik dat nu weet. Nee, ik download altijd maar een bestand en dan het volgende. Maar bovendien, zoals al gezegd, ik heb ook op andere manieren mijn 'werkelijke' downloadsnelheid gemeten en kom telkens niet verder dan 600 kB per seconde. Dat kan gewoon niet kloppen. Alleen heb ik geen idee hoe nu te handelen aangezien Ziggo alleen maar vasthoudt aan speedtest.net

CeeS
22 juni 2009, 20:16
ik heb ook op andere manieren mijn 'werkelijke' downloadsnelheid gemeten en kom telkens niet verder dan 600 kB per seconde. Dat kan gewoon niet kloppen.

Misschien zijn die 'andere' methodes gewoon niet goed. Speedtest.net geeft over het algemeen juist een goede snelheid. Zolang je niet wat meer informatie geeft welke andere manieren je gebruikt om je snelheid op te baseren kunnen we daar niet zoveel over zeggen en je ook geen tips geven.

Manolito
22 juni 2009, 20:49
Nee, ik download altijd maar een bestand en dan het volgende.

Pak eens wat meer bestandjes tegelijk, je zult zien dat de snelheid dan hoger aangeeft.

Ed
23 juni 2009, 09:07
Als je deze pagina (http://www.altbinz.nl/instellen.html) (AltBinz) gewoon gebruikt om het in te stellen, moet het gewoon werken. Hier als test ge´nstalleerd en werkt gewoon. Connections op 4 bij 'server options'! Maar ben het niet gewend, dus gauw weer mijn NewsBin Pro opgestart. Oja, als je IE8 gebruikt, druk dan even op het 'compatibilitymode' knopje rechts in de adresbalk, dan wordt de pagina correct weergegeven. Zoniet, kan je niet alle instellingen doen, omdat de pagina niet scrollt.

billabob
23 juni 2009, 10:13
Gisteren heb ik bijvoorbeeld de installer van Openoffice.org gedownload, via de downloadmanager van Firefox zie ik dan dat ik maar met maximaal 600 kBps download en dat is al veel. Regelmatig blijft de verbinding op die manier hangen rond de 120 kBps. Verder zie ik ook aan de streaming van youtube filmpjes of de verbinding snel werkt of niet en helaas blijft hij vaak hangen omdat de verbinding te langzaam is.

Ed
23 juni 2009, 12:28
Gisteren heb ik bijvoorbeeld de installer van Openoffice.org gedownload, via de downloadmanager van Firefox zie ik dan dat ik maar met maximaal 600 kBps download en dat is al veel. Regelmatig blijft de verbinding op die manier hangen rond de 120 kBps. Verder zie ik ook aan de streaming van youtube filmpjes of de verbinding snel werkt of niet en helaas blijft hij vaak hangen omdat de verbinding te langzaam is.Dus het is niet alleen usenet? 600kB is ongeveer 5Mbit/s. Moeten ze toch eens kijken welk profiel in je modem staat. Je zou eventueel kunnen testen dmv proefaccountje bij Hitnews.eu (www.hitnews.eu). Mocht dat wel gaan, ben je weer wat verder.
Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_0 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile/7A341 Safari/528.16

CeeS
23 juni 2009, 13:28
Dus het is niet alleen usenet? 600kB is ongeveer 5Mbit/s. Moeten ze toch eens kijken welk profiel in je modem staat.

Hij schrijft ook dat speedtest.net wel de goede snelheid oplevert...

Het lijkt dus dat de server waar je openoffice vandaan haalt gewoon niet meer snelheid per downloader levert. Als er echt een fout profiel in het modem zou zitten of iets anders, dan haalde je op speedtest.net ook niet constant een goede snelheid.

Ed
23 juni 2009, 13:46
Hij schrijft ook dat speedtest.net wel de goede snelheid oplevert...

Het lijkt dus dat de server waar je openoffice vandaan haalt gewoon niet meer snelheid per downloader levert. Als er echt een fout profiel in het modem zou zitten of iets anders, dan haalde je op speedtest.net ook niet constant een goede snelheid.Nee, maar meer kan je er ook niet mee want specifieke info wordt niet gegeven. PC helemaal up to date? Alle drivers in orde? Er wordt geen reactie gegeven op de vraag of Altbinz helemaal goed is ingesteld. Kortom, veel te veel mogelijkheden nog waar de fout zou kunnen zitten. Er wordt alleen maar gezegd dat de verbinding te langzaam is... kan je dus helemaal niets mee.
Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_0 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile/7A341 Safari/528.16

Clevegt
24 juni 2009, 08:30
Ik heb idd met een nesserver van een andere hetzelfde probleem, dan heb ik een verbinding dat mijn hele snelheid bekleed en dan weer een verbinding die maar 300 kb is.

Ik heb overigens alles in 1 van 49,95 euro

Spartagek
24 juni 2009, 11:36
Er zit verschil in de downloads
zijn het nieuwe bestanden, of oude ( retentie is a bitch )

hoeveel threads / connecties .. enz...

meer info...meer info

welk programma ?

( zoals ik het nu lees, ligt het aan de vaatwasser die teveel stroom trekt waardoor de magnetron niet op vermogen kan komen, en het verdeelkast in de wijkcentrale verstoord )

simply
1 juli 2009, 11:49
ik vraag me juist af waarom mijn download snelheid hoger ligt bij het downloaden nieuws groepen dan bij speedtest.net

pcvroon
1 juli 2009, 12:31
speedtest.net geeft een te lage snelheid.

test eens met wat anders

Ed
1 juli 2009, 16:37
speedtest.net geeft een te lage snelheid.

test eens met wat andersDoen ze allemaal, geen enkele snelheidsmeter werkt correct. Ja, gewoon een groot bestand downloaden, dan is het correct... maar, die meters werken wel als goede indicatie.

simply
1 juli 2009, 20:28
met nieuws groepen via een pay server zit ik op 5,8mb bij een test site kom ik niet hoger dan 4,7mb

Monatoetje
27 juli 2009, 18:42
Ik heb vandaag Ziggo newsgroepen ingesteld
Maar ik haal niet hoger dan +/- 600 kb/s

Plaatjes van de gegevens

http://dutchrevenge.org/bitbucket/Ziggo.JPG

groepen
a.b.amazing
a.b.boneless
a.b.movies
a.b.nzbpirates

Torrent is 8 uur oud

Als ik een payserver gebruik dan loopt alles wel goed.
ik download op verschillende moment van de dag.

ik heb "alles in 1 extra"
Nog niet de nieuwe snelheid..

Hopelijk kunnen jullie mij zeggen dat ik verkeerd doe

Monatoetje
4 augustus 2009, 21:53
Al iemand een idee:giveup: