View Full Version : Echo in telefoon


Phillipus
21 juni 2009, 11:57
De laatste tijd heb ik soms een echo van mijn eigen stem in de telefoon. Komt dus niet altijd voor en op zich niet zo erg storend, maar volgens mij is dit niet nodig. Degene waarmee je spreekt hoort deze echo niet. Heb sinds enkele maanden Alles-in-1 Extra + altijd gratis bellen. Tevoren KPN-abo gehad en deze echo nooit eerder gehad. Iemand enig idee waaraan het mogelijk ligt ? In de Ziggo-telefonie handleiding is hierover niets te vinden.

Greetz,
Phillip(us)

Harold
21 juni 2009, 12:26
Gebruik je nu nog dezelfde telefoon?
Ik heb ook eens zo'n probleem gehad, maar dat lag aan mijn telefoon.

Hier heb ik niet zo'n probleem, wel met bellen naar de USA, er zit dan te veel vertraging op dat het hinderlijk is voor een goed gesprek.
Nu gebruiken we maar Voip buster, gaat hier goed mee.

Phillipus
21 juni 2009, 12:33
Harold,
Jawel, ik gebruik nog steeds een gedateerde Profoon TX-148 (geen draadloze). Daarnaast nog enige draadloze op strategische plekken in de woning, maar daarmee heb ik eigenlijk geen ervaring mbt echo. Ga ik toch eens uitproberen.

Greetz,
Phillip(us)

Phillipus
21 juni 2009, 13:25
Inmiddels uitgeprobeerd met de modernere Panasonic en Siemens dect draadloze telefoons, maar eveneens met echo. Ligt dus iig niet aan een bepaald toestel. Gesprekken zijn overigens uitsluitend lokaal...

Greetz,
Phillip(us)

Harold
21 juni 2009, 13:32
Zal je de helpdesk wel moeten bellen, heel misschien kunnen die je helpen.
Tenzij iemand hier je kan helpen. (modem reset al geprobeerd?)
Succes ermee!

CeeS
21 juni 2009, 15:56
Echo kan ook ontstaan aan de 'andere kant' dus degene waarmee je belt. Als die jouw stem weer terugstuurt hoor jij een echo. Dat kan gebeuren door het oppikken van het geluid van de luidspreker in de hoorn door de microfoon, of door de telefoon zelf. Doordat er een tijdvertraging op de lijn zit kun je dat dan zelf weer als een echo terughoren. In dit geval is er dus geen probleem met jouw apparatuur.
Je merkt dat doordat de mate van echo afhangt van wie je belt.

Phillipus
21 juni 2009, 21:07
CeeS,
Thanks voor de uitleg, maar de echo is volkomen willekeurig. Dezelfde persoon waarbij ik de ene keer een echo had, bel ik een andere keer zonder enig probleem. Gelukkig hebben we vaker een goede verbinding als die met echo. Overigens hebben we er bij KPN voorheen nooit last van gehad. En daar zijn we toch ruim 30 jaar bij geweest !

Greetz,
Phillip(us)