View Full Version : Vraag: 2 ziggo-gebruikersforums


Phillipus
19 juni 2009, 14:09
Waarom zijn er eigenlijk 2 aparte ziggo-gebruikersforums, nl: http://ziggo-gebruikers.nl/ en http://ziggo.gebruikers.eu/ :?::!::?:
Mogelijk is dit item al eens eerder ter sprake gekomen, maar kan er vooralsnog niets over vinden.

Greetz,
Phillip(us)

dj-scratch
19 juni 2009, 14:49
Waarschijnlijk omdat een ieder het idee had er een te beginnen

GolfTouch
19 juni 2009, 16:32
Dat is meer een verzamelforum van meerdere providers etc.
Is een erg onoverzichtelijke site moet ik zeggen.

Ed
20 juni 2009, 09:16
Waarschijnlijk omdat een ieder het idee had er een te beginnenNee, de .eu variant is van een persoontje dat enkel op geld uit is. Hij heeft voor alle providers een 'gebruikersforumpje' gemaakt en het stikt van de reclame's. Nee, ik gebruik die Zippo liever om de server waar het gehost wordt in de fik te steken* :D

* Zippo is ook die m*ff* beheerder aldaar, maar vond het wel een leuke woordgrap.

Hengelerweend
20 juni 2009, 10:30
De :censored:site waar kritiek de grond in wordt geboord met een IP ban en waar reclame over dit forum niet wordt getolereerd.
Zoals Brammetje al zegt af..:censored: die site

Chrissie-2
20 juni 2009, 10:53
En ja hoor, men kan zich weer uitleven op het geven van kritiek op het andere forum. Dat is vaker gebeurd en de konklusie was dan: een slotje erop. Nu weer een nieuwe topic en bepaalde mensen spuiten hun (al bekende) kritiek weer.
Dus het verzoek om hier dan maar ook een slotje op te zetten, want anders krijgen weer dezelfde reactie's die al eerder gegeven zijn. Het voegt nl niets toe en jullie mening hierover is allang bekend.:no:

Ed
20 juni 2009, 11:04
En ja hoor, men kan zich weer uitleven op het geven van kritiek op het andere forum. Dat is vaker gebeurd en de konklusie was dan: een slotje erop. Nu weer een nieuwe topic en bepaalde mensen spuiten hun (al bekende) kritiek weer.
Dus het verzoek om hier dan maar ook een slotje op te zetten, want anders krijgen weer dezelfde reactie's die al eerder gegeven zijn. Het voegt nl niets toe en jullie mening hierover is allang bekend.:no:Blijf gewoon lekker op dat forumpje en reageer hier dan niet ;) 10 reacties en dan was het weer afgelopen, maar nee, meneertje moet het zonodig weer voeden :no:

Slotje? Wanabee mod gedrag? De topicstarter heeft de mogelijkheid om te vragen naar een slotje en de modjes kunnen het uitvoeren. Dus uh, als het je niet zint -> ALT + F4. Dag.

PS. :arrow: (http://ziggo.gebruikers.eu/)(*** Link uiteraard verwijderd) is een forum over Ziggo in samenwerking met http://coax.nl (http://coax.nl/), de kabel internet belangenvereniging.:idea:Wel grappig dat het nu in de handtekening overkomt alsof COAX alleen 'jullie forum' linkt en daarmee samenwerkt... terwijl de ZGV als enige in de correcte sectie staat, als zijnde een gebruikersvereniging.

PS2 Deze forums zijn een privé initiatief en daardoor niet gebonden aan een bedrijf!En wil je dus impliceren dat het forum van de ZGV wel gebonden is aan een bedrijf? Enkelt de naam... net zoals bij jullie.

BenJ
20 juni 2009, 11:36
@Chrissie-2 Je hebt in zoverre gelijk dat dit topic niet bedoeld is om een oude discussie opnieuw te voeren. In dat licht zijn bedoelde posts ook duidelijk off-topic. Echter laat moderatie graag aan ons over. De vraag van TS is relevant en komt nog steeds bij mensen op. Temeer vanwege de sterke naamsverwantschap.
Wat wij van onze kant kunnen vertellen is hoe dit is ontstaan.
Voorafgaand aan de fusie heeft de MGV in aanloop naar de overstap naar ZGV en hun bijbehorende fora contact gezocht met alle fora die er destijds maar te vinden waren die zich bezighielden met Casema, AtHome en MK. Wij hebben onze bedoelingen uiteengezet en mn aangegeven dat we naar samenwerking zochten. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een samengaan van vrijwel alle fora in een Ziggo-Gebruikers.nl. Het .eu forum gaf de voorkeur aan een eigen platform. Op zich een prima zaak dat mensen die zich op het ene forum niet thuisvoelen elders ook terecht kunnen.
Alhoewel niet onze optiek is daar toch in de loop der tijd iets van een competitie element ingeslopen. Ik blijf dit jammer vinden. Aan de andere kant constateer ik dat het .eu forum middels een aantal leden die op beide fora actief zijn en door een link naar het COAX klachten formulier ook een prima ingang is voor mensen met problemen. Van onze kant blijft de weg naar het .eu forum onveranderd openstaan.

Hengelerweend
20 juni 2009, 11:38
:arrow:http://ziggo.gebruikers.eu (http://ziggo.gebruikers.eu/) is een forum over Ziggo in samenwerking met http://coax.nl (http://coax.nl/), de kabel internet belangenvereniging.:idea:Samenwerking ? waar haal je die fantasie toch weg.

Ed
20 juni 2009, 11:43
Samenwerking ? waar haal je die fantasie toch weg.Laat maar lekker joh...

Decibert
20 juni 2009, 11:52
Alhoewel niet onze optiek is daar toch in de loop der tijd iets van een competitie element ingeslopen. Ik blijf dit jammer vinden. Aan de andere kant constateer ik dat het .eu forum middels een aantal leden die op beide fora actief zijn en door een link naar het COAX klachten formulier ook een prima ingang is voor mensen met problemen.

Check! Op beide fora ben ik nog géén onverdeeld negatief geluid jegens de ander tegengekomen, behalve dit topic dan even. Op beide fora is het uiteindelijk de bedoeling dat klanten elkaar helpen. Ik weet niet in hoeverre er een daadwerkelijke samenwerking is met coax.nl, maar ze hebben wel een formulier geďntegreerd in het forum wat doorgestuurd wordt naar coax.nl, uit de feedback daarover maak ik op dat zij veel problemen oppakken en met Ziggo opnemen, wat alleen maar een goede zaak te noemen is.

Van onze kant blijft de weg naar het .eu forum onveranderd openstaan.

Dat is heel mooi. Het is dan ook in niemands voordeel om het anders te laten zijn. Uiteindelijk gaat het om klanten dieelkaar op weg helpen.
Direct linken naar dit forum is vanaf daar onmogelijk, volgens een beheerder vanwege "acties van bepáálde lieden op dit forum", iets heel anders dan een volledige gesloten deur. Posts waarin ik via een work around toch naar dit forum linkte voor bepaalde informatie heb ik nooit commentaar op gehad en zijn ook nooit bijgewerkt of verwijderd.

En wat reclames betreft, tja, er zijn natuurlijk kosten mee verbonden het zaakje in de lucht te houden, en niemand die geen inzage heeft in de boekhouding van die site kan oordelen of er winst op wordt gedraaid of niet. Op dit moment gebruik ik echter Firefox met AdBlock Plus, dus bijna alle reclames worden al geblokkeerd.

Twee partijen die hetzelfde belang dienen moeten toch wel vreedzaam naast elkaar kunnen bestaan, zelfs als er geen echte samenwerking optreedt...

dj-scratch
20 juni 2009, 12:31
Dat is meer een verzamelforum van meerdere providers etc.
Is een erg onoverzichtelijke site moet ik zeggen.

En Retetraag :P

Phillipus
20 juni 2009, 12:52
Wel, mijn vraag heeft onbedoeld kennelijk weer enig oud leed naar boven gehaald. Jammer dat 2 forums (of is het toch fora) die hetzelfde doel nastreven, niet kunnen/willen samenwerken. Eea is inmiddels duidelijk geworden uit de reakties. Het zou van beide kanten toch wenselijk zijn om elkaar in hun waarde te laten, want niemand is hiermee gediend...

Greetz,
Phillip(us)

Ed
20 juni 2009, 13:01
Wel, mijn vraag heeft onbedoeld kennelijk weer enig oud leed naar boven gehaald.Overdrijven is ook weer een vak apart... ;) Suc6!