View Full Version : Ziggo Panel: Test een nieuwe dienst van Ziggo


c0sm0s
19 juni 2009, 11:32
Beste ***** ******,

We hebben een primeur voor je: vanaf de zomer wil Ziggo een nieuw internetproduct aanbieden aan haar klanten. Het gaat om een dienst waarbij je automatisch een online back-up maakt van je belangrijke documenten en waarbij je bestanden ook erg gemakkelijk online kan delen met familie of vrienden.

Voordat we dit product daadwerkelijk lanceren willen we graag weten wat jij en andere leden van het Ziggo-panel ervan vinden. We willen je vragen om de online back-up dienst twee maanden lang gratis te testen en ons te laten weten wat je ervan vindt. Met jouw mening kunnen wij deze dienst nog verder verbeteren voordat we deze lanceren. We kijken daarbij zowel naar het gebruiksgemak van de online back-up dienst, als naar de manier waarop Ziggo klanten hierover gaat informeren.

Lijkt het je leuk om dit gloednieuwe product gratis twee maanden lang te testen? Klik dan op de onderstaande link om je aan te melden voor deze test.

http://onderzoek.netpanel.nl/************* (http://onderzoek.netpanel.nl/*************)
(Werkt deze link niet, kopieer & plak hem dan in de adresbalk van jouw internet browser.)

Enkele dagen nadat je je hebt opgegeven om mee te doen met deze test ontvang je een e-mail met daarin de details over de test (onder andere waar je de online back-up dienst kan downloaden en waar je met vragen en opmerkingen over de dienst terecht kan). Aan het eind van de testperiode (eind augustus) ontvang je van ons per e-mail een vragenlijst waarin je jouw mening kan geven over de dienst.

Vriendelijke groeten,

****
(Forum regels: ... Namen bevat van personen, bijvoorbeeld uit geciteerde brieven en email's)

Opm. Mod: Wat is de strekking van dit Topic? Als je op de link klikt krijg je de opmerking:"Dit onderzoek is voor U niet toegankelijk."

c0sm0s
19 juni 2009, 20:56
reactie op opm.. mod

dat de link niet werkt klopt.. is alleen voor ziggo panel leden.

En waarom dit topic.. lijkt me nogal logisch.. het is als klant van Ziggo toch leuk om te weten dat ze met nieuwe functies bezig zijn.

Is weer eens een ander nieuwtje dan een snelheidsverhoging enzo

Decibert
19 juni 2009, 23:05
Hm heb ik van gehoord dat Ziggo dat ging doen ja, iets waar kennelijk nogal wat behoefte aan is, online data-opslag... Eens kijken of ik wat details uit een medewerker kan peuteren maandag.

GolfTouch
19 juni 2009, 23:12
Is dus hetzelfde als Windows Live heeft met de Skydrive. Daar zit een online data opslag van 25GB bij. Werkt perfect.
Dus als Ziggo dit ook wil gaan doen zal het waarschijnlijk veel positieve reacties opleveren.

CeeS
20 juni 2009, 12:30
Eigenlijk heeft iedereen al een online opslag bij Ziggo. Aan je webspace zit ook een 'prive' map (webdrive) gekoppeld waar je bestanden kan opslaan. Zie ook hier (http://www.ziggo.nl/producten/internet/extra-diensten/webspace).

De online-backup is een uitbreiding hiervan vermoed ik. Het zal wel met een programmatje op je pc werken wat automagic gewijzigde documenten synchroon houdt.

dj-scratch
22 juni 2009, 15:48
Over opslag gesproken dit is ook wel een leuke dienst

http://www.adrive.com

gratis evrsie werkt prima alleen wel alleen webbased uploaden

maarja voor me fotos enzo perfect

me ghostimage staat erook op gerard in rars van 30mb

vinnie-terranova
22 juni 2009, 17:29
dongle om onderweg te internetten bij je huidige internetabbo, dat zou pas een leuke extra dienst zijn. Zit bij ziggo, maar wil onderrweg ook gebruik kunnen maken van internet, en vele met mij denk ik....... en dat wil ik best testen:grin:
ik denk dat dat voor een klein bedrag xtra best een succes kan worden, maar weet niet of ziggo de technische middelen hiervoor heeft.
dit echt om online opslag gaat, ach.... je kunt inderdaad al op meerdere plekken op het net je data kwijt.(als je dat wilt) Zie ik niet echt een toegevoegde waarde in icm abbo van ziggo.

Decibert
23 juni 2009, 00:19
Eens kijken of ik wat details uit een medewerker kan peuteren maandag.

Zoals beloofd heb ik rechtstreeks bij de klantenservice en via via wat informatie los kunnen wringen.


Dit is voorlopige informatie. Meer is er niet bekend bij eerstelijnsmedewerkers die ik sprak. Er is goede reden waarom dit nog niet uitgebreid wordt gecommuniceerd: niks is nog zeker.


De data-opslag mogelijkheid zal na de tests breed gelanceerd worden. De dienst moet in eerste instantie gratis zijn tot eind van het jaar, daarna zijn er abonnementskosten aan verbonden. Over startdata valt niks te zeggen.
De dienst moet beschikbaar zijn voor elk internetabonnement. Back-upsnelheid is uiteraard bepaald door je upload.

De dienst biedt twee functies: online back-up, en online opslag.
De eerste dienst staat je toe een back-up te maken van je data met behulp van een te downloaden en installeren programmaatje. Daarmee kan je gegevens synchroniseren met de webserver. Als je iets op je PC weggooit, kan je het nog tot 90 dagen terug van de webserver halen. De limiet is 100GB (officieel onbeperkt, maar met een fair use policy, dus gewoon wel beperkt).

De tweede dienst is net als de al bestaande Web-Space, dus gewoon online opslagruimte. Limiet van 10GB.

De beschikbaarheid van beide diensten moet zo hoog mogelijk liggen.

Verder is er nog sprake van andere functies, zoals de mogelijkheid om anderen toegang te geven tot je data, waarbij je zelf bepaalt wat wel en niet voor wie beschikbaar is.

Meer heb ik niet kunnen achterhalen, en als ik geen oud-collega's in de branche had was't nooit gelukt. De meeste medewerkers kijken niet op hun eigen intranet.

Er vallen op dit moment nog niet echt conclusies uit te trekken. Bijzonder vind ik wel de ruime opslag. Ja, zelf heb ik ook vele malen meer data dan die 100GB, maar Ziggo is wel de grootste internetaanbieder in Nederland. Ambitieus dus om zoveel ruimte beschikbaar te stellen, hoewel natuurlijk lang niet iedereen er gebruik van gaat maken.

Leuke bijkomstigheid voor Ziggo: klantbehoud is ideaal, die back-ups neem je niet mee bij overstappen, en niet elke aanbieder biedt het aan.
Ander punt is dat hoge upload aantrekkelijker wordt zo (hoewel dat voor mij altijd al het grootste pluspunt is geweest voor kabel zal dat niet voor iedereen zo zijn).

Barbarian
23 juni 2009, 01:02
Ziet er veelbelovend uit :), gaan het zeker in de gaten houden, thnx voor je uitleg. :thumb up:

Je kan peuteren of nie :oyeah:(off topic)

Manolito
23 juni 2009, 10:07
Over opslag gesproken dit is ook wel een leuke dienst

http://www.adrive.com

gratis evrsie werkt prima alleen wel alleen webbased uploaden

maarja voor me fotos enzo perfect

me ghostimage staat erook op gerard in rars van 30mb

http://www.wuala.com/ ook gratis, die ga ik nog eens proberen, als ik wat ruimte heb gemaakt/moet maken.
Foto's gaan hier op dit moment naar de opslag van Picassa (google)

Overigens vind ik het maar een vreemde zaak dat men niet alle testpanel-leden aanschrijft.
Als ze er teveel hebben, dat ze dan even netjes laten weten niet van hun diensten gebruik te willen maken.

En over de prijs van de opslag valt nog te discussieren, een tb hdd kost tegen woordig ook geen drol meer :wink:

Decibert
23 juni 2009, 11:32
En over de prijs van de opslag valt nog te discussieren, een tb hdd kost tegen woordig ook geen drol meer :wink:

Klopt, alleen steeds doorlopende synchronisatie kan alleen door de schijf steeds aangesloten te hebben, anders zou je het om de maand ofzo moeten doen, en dan in de tussentijd de schijf op een andere lokatie bewaren dan je huis om het zelfde niveau van zekerheid te bereiken als online opslag. Dat is het pluspunt van online back-ups, je huis kan afbranden maar alles is lekker ergens anders bewaard.

De kans is niet groot, maar het gevoel van zekerheid wat dat geeft is wel een paar euro in de maand waard, als je bijvoorbeeld al je foto's en andere persoonlijk dierbare zaken op je PC hebt staan.

Overigens gebruik ik een 150GB schijf als back-up, sluit hem 1 keer in de week aan, de rest van de tijd ligt-ie in een plastic hoesje in de kast. Is voor mij voldoende, maar ik begrijp de behoefte aan online opslag wel.

elisa
2 augustus 2009, 12:38
Eigenlijk heeft iedereen al een online opslag bij Ziggo. Aan je webspace zit ook een 'prive' map (webdrive) gekoppeld waar je bestanden kan opslaan. Zie ook hier (http://www.ziggo.nl/producten/internet/extra-diensten/webspace).


Maar ik kan nergens info vinden HOE die webdrive aan te spreken. Ik heb een Mac, en Mac OS X heeft de mogelijkheid ingebakken om webdisks op de desktop te mounten. Zo kan ik mijn webspace van xs4all bijvoorbeeld aanspreken met https://webdisk.xs4all.nl/username.
Voor Ziggo's webdrive zou dit bijvoorbeeld moeten kunnen met: https://webspace.mijnziggo.nl/mijnemailadres/
Maar wat het juiste adres of idioom is heb ik nog nergens kunnen vinden. Alleen maar dat er add-ons voor browsers gedownload moeten worden, maar die bestaan natuurlijk niet voor de Mac.

CeeS
2 augustus 2009, 13:31
Alleen maar dat er add-ons voor browsers gedownload moeten worden, maar die bestaan natuurlijk niet voor de Mac.
Er staat ergens op dit forum al een eerdere discussie over. Volgens mij kon het met de mac ook. Je moet even googelen naar 'webdav mac' dan vindt je verschillende oplossingen.

In dit forumbericht (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=15604) legt iemand uit hoe het bij hem op de mac wel werkt

elisa
2 augustus 2009, 15:27
Er staat ergens op dit forum al een eerdere discussie over. Volgens mij kon het met de mac ook. Je moet even googelen naar 'webdav mac' dan vindt je verschillende oplossingen.

In dit forumbericht (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=15604) legt iemand uit hoe het bij hem op de mac wel werkt

Ja, heb ik gezien. Maar het advies Goliath te gebruiken is wel erg antiek voor een intel-Mac met OS X 10.5.7. Bovendien lukt de authenticatie niet en ontbreekt er ook iets aan een certificaat.

Van Apples eigen website haal ik het volgende:
[...]

Verbinding maken met een WebDAV-server


Kies in de Finder 'Ga' > 'Verbind met server', typ het adres van de server in het veld 'Serveradres' en klik op de knop 'Verbind'.
Het serveradres moet ongeveer de volgende notatie hebben:
http://servernaam.com/pad/


nou, en naar die notatie ben ik op zoek :oops:


Ik krijg met https://homedrive.ziggo.nl/naam@casema.nl/prive/ wel het autenthicatievenster, maar als ik dan naam en wachtwoord invoer (ik weet nooit of achter die naam nou wel/niet @casama moet) dan meldt hij dat hetzij naam, hetzij wachtwoord niet deugt. Probeer ik het opnieuw, dan krijg ik de melding: dat de URL niet gevonden kan worden.

Bij Apple staan ook nog enkele URL's voor webdav hulpprogramma's. Naja, ik heb gelukkig ook nog een webdav-disk die zich als een scheetje laat mounten van xs4all, maar het zou mooi zijn als die van Ziggo ook lukte. Met FTP valt volgens mij met de Prive ook niks te ondernemen.

Wie het snapt mag het zeggen.

Gerardus
3 augustus 2009, 09:11
Als panellid heb ik ook deze proefperiode mogen gebruiken. Vlak voor mijn vakantie kwam het bericht en daarna vergeten. Ben er zaterdag maar eens aan begonnen.
Er is alleen heel weinig informatie. Het programma is niet of nauwelijks in te stellen. Je mag je computer wel eerst goed organiseren voordat je er aan begint.
Nu duurt het heel lang voordat de backup gemaakt is. Ik zit nu nog maar op 5 GB. Het kan natuurlijk wel sneller maar dan wordt je computer merkbaar trager. Daar heb ik niet voor gekozen. Ik heb nog geen idee hoeveel deze dienst kan gaan kosten. En hoeveel geld ik hiervoor over heb. Ik vind het nu nogal vaag en onduidelijk.

Dokie
27 oktober 2009, 16:32
Hoe staat het nu met deze back up dienst? Gaat het er nog komen of is het experiment niet geslaagd?
(o, de nieuwe site van Ziggo heb ik ook nog steeds niet gezien.....)

Vriendelijke groet,

Dokie

Isis
27 oktober 2009, 16:45
Er is nog nauwelijks meer bekend dan hier al gepost werd. De planning voor de nieuwe site is half november.

Manolito
27 oktober 2009, 18:47
Er is nog nauwelijks meer bekend dan hier al gepost werd. De planning voor de nieuwe site is half november.

Je bedoelt de nieuwe dienst, ik ben benieuwd naar de voorwaarden straks, en of er een groot gedeelte gratis is te gebruiken :wink:

Isis
27 oktober 2009, 22:19
Ik bedoelde dat er over de nieuwe dienst nauwelijks meer bekend is en dat de nieuwe site half november online komt.
Een nadeel van online backup vind ik dat je totaal geen inzicht hebt in wie er wat met je bestanden doet. Als je het thuis opslaat weet je dat wel en kan je het ook zelf dichttimmeren met firewall en antivirus etc.
SonyEricssonW995/R1EA Browser/NetFront/3.4 Profile/MIDP-2.1 Configuration/CLDC-1.1 JavaPlatform/JP-8.4.2

Gerardus
28 oktober 2009, 18:10
Ik bedoelde dat er over de nieuwe dienst nauwelijks meer bekend is en dat de nieuwe site half november online komt.
Een nadeel van online backup vind ik dat je totaal geen inzicht hebt in wie er wat met je bestanden doet. Als je het thuis opslaat weet je dat wel en kan je het ook zelf dichttimmeren met firewall en antivirus etc.
SonyEricssonW995/R1EA Browser/NetFront/3.4 Profile/MIDP-2.1 Configuration/CLDC-1.1 JavaPlatform/JP-8.4.2

Ik ben ook zo'n tester. In de voorwaarden stond dat alle data versleuteld was opgeslagen bij Ziggo. Geen medewerker kan er bij. Probeer het maar zou ik zeggen.
Momenteel is de testperiode afgelopen. Ik gebruikte het ook al niet meer omdat ik wat problemen had/heb met mijn oude computer. Ik mocht als dank voor het testen nog gratis van de dienst gebruik maken tot 1 januari. (dacht ik: ik heb het niet nagezocht) Ik denk dat er na 1 januari wel wat bekend wordt, zodat klanten van Ziggo dat kunnen gaan afsluiten. Ik hoop alleen dat ze wat met mijn op- en aanmerkingen gedaan hebben.

mennog
8 januari 2010, 23:29
Ik had vernomen van mensen van ziggo zelf dat de test inmiddels is afgerond en eind januari op de markt moet komen.

ben benieuwd

catastrofus
9 januari 2010, 21:42
Ik had vernomen van mensen van ziggo zelf dat de test inmiddels is afgerond en eind januari op de markt moet komen.

ben benieuwd

Inderdaad, wij, als de kabelboerklanten, zijn benieuwd of dat gaat lukken op deze manier.

Gert.