View Full Version : Vraag: Wil alles bestellen maar ben ten einde raad


schokkie
16 juni 2009, 20:35
Ik ben niet echt het type om op fora te klagen maar in de hoop dat iemand me een uitweg kan geven probeer ik het...

Vanaf 23 april probeer ik ITV met een Cisco decoder (hun actie voor 130 euro) én het Alles-in-1 Extra pakket aan te schaffen. Volgens mij heb ik dan alles wat Ziggo aanbiedt. Voordat ik vragen krijg, ja ik weet dat er digitale tv bij alles-in-1 zit en dat dat nu dubbel is maar het gaat me om de nieuwe snelheid die eraan komt...

Bij de aanvraag heb ik mijn huidige telfort internetaansluiting opgezegd per eind juni. Leek me meer dan genoeg tijd (een maand eerder had ook gekund). Als eerste zou de ITV komen waarna het alles-in-1 pakket besteld zou worden.

Twee dagen later kreeg ik een brief in huis. Bedankt voor het bestellen van ITV met een Samsung decoder voor bijna 400 euro. Dat was niet de bedoeling dus ik heb meteen gebeld en gevraagd om dit te corrigeren. Helaas bleek corrigeren niet mogelijk maar ze konden wel de order laten annuleren om vervolgens de juiste decoder met kortingsactie te bestellen.

Daarmee belandde ik bij het probleem waar ik nu (7 weken later) nog steeds mee zit. De order van de Samsung decoder kan niet door de klantenservice worden geannuleerd (daarvoor is de order al te ver gevorderd). Dat kan uitsluitend door het error-team gebeuren. En zolang er één order niet afgewerkt wordt kan er geen nieuwe bestelling worden geplaatst.

Dit probleem is er nu dus nog. Ik heb denk ik een kleine 20 keer met de klantenservice gebeld. Daar word ik (ik zal eerlijk zijn) telkens vriendelijk geholpen, men begrijpt het probleem maar kan me niet helpen. Er is me meerdere malen beloofd dat een 'senior' dit probleem op zou pakken en dat ik teruggebeld zou worden. Helaas...

Het ITV wil ik best op wachten. Helaas zit ik over twee weken zonder internet. Toen ik dat aangaf is me aangeraden (door slechts 1 persoon) om in de winkel het alles-in-1 pakket te halen omdat dat direct zou werken. Helaas stuit men bij de activatie van dit pakket wederom op het probleem van de 'hangende' order en kan het modem niet geactiveerd worden.

Zojuist heb ik wederom een poging ondernomen. Ook deze mevrouw begreep mijn probleem (er schijnt veel tekst in mijn 'profiel' te staan) en heeft het probleem doorgezet naar de klachten-dienst van ziggo. Die zouden er 5 dagen over doen om dit probleem op te lossen.

Met andere woorden, 5 dagen wachten, 5 dagen dichter bij afsluiting van mijn huidige internetverbinding. Ik heb er weinig vertrouwen in dat het nu wel goed gaat komen.

Nu ben ik op het punt aangekomen dat ik alles laat annuleren (daar mogen ze dan van mij maanden over doen). Het heraansluiten van Telfort zal ongetwijfeld ook inhouden dat ik zonder internet zit maar ik weet echt niet meer hoe ik het nog moet oplossen. Het wachten ben ik beu.

Is er iemand die dit probleem herkend en wellicht een andere 'ingang' weet?

Mvg,
Schokkie

Unknown
16 juni 2009, 20:48
Zou jij mij je gegevens (klantnummer) willen PM'en? Dan zal ik morgen kijken wat ik voor je kan betekenen.

Zigmund
16 juni 2009, 21:08
Tja ik heb 5 juni alles in 1 besteld en heb ook een vastgelopen order.... Inderdaad bij mij was de andere decoder al geleverd dus kan men de order niet annuleren. Alleen het error-team kan ingrijpen en ook ik heb het idee gewoon maar aan het lijntje te worden gehouden, want dat zgn "error team" doet gewoon niets met spoed. M.a.w. Ziggo heeft gewoon niet genoeg gekwalificeerd persononeel rondlopen dat echt iets voor de klant binnen 1 dag kan oplossen. Beloftes komt men echt niet na.... Men stuurt je vaker met een kluitje in het riet (het welbekende ik zet het door naar een andere afdeling en dan moet het binnen ... dagen/weken opgelost zijn) dan dat er ook echt iets gebeurd.

Dan heb ik het er nog niet over dat men mij al 6 maanden niet heeft gefactureerd en geincasseerd en ook dat is kennelijk niet op te lossen binnen 1 dag (daar moeten kennelijk nog eens 6 maanden overheen gaan)

Zelfs wanneer je reageert via het contactformulier wordt er lauw gereageerd. Ik kan me voorstellen in wat voor schuitje u zit...

Over Ziggo heb ik los van dat alles nog werkt bij mij weinig positiefs te melden! (overigens geheel tot mijn spijt waarbij ik me afvraag of ik zo'n geval is waarbij alles kennelijk mis moet gaan) :cry:

Unknown ik heb je gpm't volgens mij heb je mijn migratieprobleem ooit persoonlijk voorgelegd in Groningen, wellicht dat je nu ook weer wat potten voor me kan breken.... Geer en Goor zouden zeggen: ik heb er de kracht niet meer voor....

schokkie
17 juni 2009, 13:39
Het error-team heeft het blijkbaar erg druk, er gebeurt inderdaad bar weinig.
Ik heb gisteren mijn klantnummer ge-pmt naar unknown. Hij zou er vanmorgen mee bezig gaan dus ik ben benieuwd. Ik zal zeker de uitslag hier posten zodra ik iets hoor.

schokkie
17 juni 2009, 17:04
Zojuist opnieuw met de klantenservice gebeld en dit keer gekozen voor opzeggen. Het is mij de frustratie niet meer waard, ik wil niet meer.
Blijkbaar kom je dan terecht bij de afdeling klantenbehoud. Deze meneer heeft zojuist een nieuw klantnummer voor me aangemaakt, morgen zou alles moeten werken. Okee, die ene dag ga ik (hoewel met frisse tegenzin) nog wachten. Als het morgen niet geregeld is mogen ze echt alles houden.
Wordt vervolgt....

Zigmund
17 juni 2009, 23:18
Mijn order is nu wel helemaal er door, echter nog steeds niet de snelheid.... Een tecnische man moet er nu naar kijken.... Wie van Ziggo op dit forum kan dit oplossen ????

Henk56
18 juni 2009, 11:53
......Helaas stuit men bij de activatie van dit pakket wederom op het probleem van de 'hangende' order en kan het modem niet geactiveerd worden.....Mvg,
Schokkie

In een woord schande!
Voor 2 jaar geleden een soortgelijke situatie gehad met Telefonie, ik had al internet, maar met telefonie erbij zou het voordeliger worden.

Wat gebeurde er;
Ik moest een nieuw installatie-pakket ontvangen (toen van @Home) deze moest ik uiterlijk in de 3e week v.d. maand ontvangen, en zelf installeren (makkie).
Maar de week ging voorbij, dus bellen, ze zouden het alsnog opsturen, maar helaas ging het om een NIEUW pakket (dat wist ik niet).
Ik kreeg eindelijk het pakket binnen, aanleggen klaar, dacht ik.
Paar dagen later wederom een pakket (oorspronkelijk de eerste order) ik denk die kan gewoon retour, want ik heb er al een, dus retour gestuurd,
maar achteraf zat op DEZE een abo. op, en die al aan de muur zat NIET.

Kortom 4 maanden heeft het geduurd om de telefonie goed te krijgen.
Dit was dus in 2007!

Pas dus op met retour sturen; Hangende orders; Als je per ongeluk 2 pakketten ontvangt gewoon HOUDEN, nooit retour sturen, tenzij (Ziggo) er uitdrukkelijk om vraagt!

schokkie
18 juni 2009, 20:29
Helaas, ook vanavond ben ik niet gebeld en het modem is ook nog steeds niet geactiveerd. De klantenservice was tot 8 uur bereikbaar, nu niet meer.
Morgenochtend ga ik alles opzeggen. De grote beloftes van gisteren ten spijt.

schokkie
18 juni 2009, 21:04
OK, update. Ik heb domweg de storingsdienst gebeld (die zijn na 8 uur wel bereikbaar) en de goede man kon zowaar mijn modem activeren, ik heb nu internet! :applause:

Echter.... Het kan natuurlijk nooit in een keer goed gaan. Ik wil het alles-in-1 extra pakket. Mijn modem staat nu ingesteld op Alles-in-1 plus. Ik haal dus 10Mbit van de 20. Daar kan de storingsdienst me niet bij helpen, ik moet morgen terugbellen....

flatline....

MrDroopy
18 juni 2009, 21:38
OK, update. Ik heb domweg de storingsdienst gebeld (die zijn na 8 uur wel bereikbaar) en de goede man kon zowaar mijn modem activeren, ik heb nu internet! :applause:

Echter.... Het kan natuurlijk nooit in een keer goed gaan. Ik wil het alles-in-1 extra pakket. Mijn modem staat nu ingesteld op Alles-in-1 plus. Ik haal dus 10Mbit van de 20. Daar kan de storingsdienst me niet bij helpen, ik moet morgen terugbellen....

flatline....

nou ja, 10 ipv 20.... dan ben je nu dus halverwege ;) Met een weekje of 6 zit je dan wel op 20 (en de rest inmiddels op 50 :P )

Bij nader inzien, misschien toch nog niet helemaal halverwege... Ach je kun in ieder geval je ervaringen/frustraties inmiddels via Ziggo op dit forum posten.

schokkie
18 juni 2009, 21:44
nou ja, 10 ipv 20.... dan ben je nu dus halverwege ;) Met een weekje of 6 zit je dan wel op 20 (en de rest inmiddels op 50 :P )


Het werkt, dat is al heel wat. Maar ik heb nu iets van 5 bestellingen staan op twee verschillende klantnummers. Ik ben heel benieuwd hoe ze dit gaan oplossen...

Zigmund
19 juni 2009, 17:56
Het werkt, dat is al heel wat. Maar ik heb nu iets van 5 bestellingen staan op twee verschillende klantnummers. Ik ben heel benieuwd hoe ze dit gaan oplossen...

Bij mij werkt alels in 1 plus nog steeds niet. Hoewel alles is doorlopen schijnt het heel moeilijk zijn om mij van 5 Mbit/sec naar 10 te zetten................

schokkie
20 juni 2009, 17:52
Het werkt!
Gisteren werd ik alsnog teruggebeld. Het omzetten van alles-in-1 plus naar extra was al in behandeling. Sinds vanmorgen is ook de nieuwe snelheid actief. Gisteren werkte de telefoon al en kreeg ik een brief met alle gegevens. Het lijkt allemaal goed te komen.
Ook de ITV is nu besteld, met juiste decoder. Die zal binnen twee weken met de post komen.

Als laatste gaan ze zorg dragen voor een juiste afhandeling van mijn tweede klantnummer om te voorkomen dat ik dubbele kosten heb. Daar kwamen ze zelf mee dus ik ga er vanuit dat ook dat goed gaat komen.

Al met al heel wat frustraties om 1 vinkje die verkeerd gezet is. Vervelend, vinden ze zelf ook. Of ze iets gaan doen om dit soort problemen te voorkomen vraag ik me af. Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik altijd vriendelijk en professioneel ben behandeld. Dat de klantenservice mijn probleem niet op kan lossen is een probleem binnen het systeem van ziggo. Het error-team lijkt het te druk te hebben, daar gebeurt echt niks, ook geen terugkoppeling helaas. Daar kan nog wel wat verbeterd worden.

De gouden tip: Als je wilt overstappen, loop naar de electronicashop in de buurt en koop daar een installatiepakket. Kost niks (1 cent) en uit ervaring van iemand hier kan ik je vertellen dat je dezelfde dag nog internet hebt.

Ziggo Webteam_Renee
30 juni 2009, 14:42
OK, update. Ik heb domweg de storingsdienst gebeld (die zijn na 8 uur wel bereikbaar) en de goede man kon zowaar mijn modem activeren, ik heb nu internet! :applause:

Echter.... Het kan natuurlijk nooit in een keer goed gaan. Ik wil het alles-in-1 extra pakket. Mijn modem staat nu ingesteld op Alles-in-1 plus. Ik haal dus 10Mbit van de 20. Daar kan de storingsdienst me niet bij helpen, ik moet morgen terugbellen....

flatline....


@Schokkie,

Als je me je postcode en huisnummer via pm doorgeeft, ga ik gelijk even naar je account kijken. Mocht het zo zijn dat je nog steeds op het Alles-in-1 Plus pakket in plaats van het Extra pakket aangemeld staat, zal ik het gelijk aanpassen.

Met vriendelijke groet,

Ziggo Webteam Renée

schokkie
30 juni 2009, 16:08
Bedankt maar alles werkt ondertussen. Ook op de 20Mbit die bij alles-in-een hoort. Ben benieuwd wanneer er 50Mbit is... :cool:

Het wachten is nog op de cisco decoder en ITV. Daar wordt schijnbaar nog aan gewerkt. Ik zal zo voor de zekerheid eens bellen.

MrDroopy
30 juni 2009, 16:18
Renée wilde voor je kijken of administratief ook alles klopt. Lijkt me best handig gezien je verhaal...
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413

schokkie
30 juni 2009, 16:21
Alles klopt want ik heb ook een brief gehad met wijzing van mijn gegevens naar alles-in-een extra. Als ik op 'mijn ziggo' kijk dan staat er ook Extra en de snelheid van de verbinding komt overeen. Ik ga er vanuit dat het klopt nu.

Verder vind ik het een heel aardig aanbod maar de afdeling klantenbehoud (die nu met mijn gegevens bezig zijn) hebben me nadrukkelijk verzocht om deze hele operatie via hun afdeling te laten lopen zodat er niet andere mensen tussendoor zitten.

arjennap
1 juli 2009, 15:11
16 mei werd ik gebeld met de vraag of ik internet wilde van Ziggo en ik heb de aanbieding aangenomen. maar wel duidelijk vermeld dat ik geen decoder wil omdat ik deze al heb.
Hierna kreeg ik een bestelbevestiging dat ik een HD decoder zou ontvangen voor 99 euro??.. ik heb meteen gebeld met de klanten service en die gaf me het advies om het pakket aan de deur te weigeren. Dit heb ik toen ook gedaan maar ik had zo'n gevoel dat er iets niet goed ging. Ik weer meteen gebeld en toen bleek dat ze aan de deur stonden met het installatiepakket en niet met de hd-decoder. Dus ik had (na advies van ZIGGO) het verkeerde pakketje geannulleerd. Opzich nog geen ramp dacht ik. Ze zouden de modem binnen 5 werkdagen opsturen. En toen bleef het stil. 2 weken later weer gebeld en toen werd me verteld dat het niet aan hun lag maar aan de distributie en dat ze daarmee met niet konden helpen. Toch keek ze even en bleek dat de order net een dag eerder in behandeling was genomen. al met al jammer.. maar ok.. 13 juni stond TNT voor de deur met een,......... verhuispakket zonder modem. dus ik weer gebeld met ziggo en toen werd het minder leuk. Doordat ze een fout haden gemaakt moest de order eerst gestopt worden en dan zouden ze alles opnieuw starten maar dit ging minimaal 2 weken duren. ik was hier totaal niet mee eens omdat nu van hun probleem mijn probleem werd gemaakt. Het was ook niet mogelijk om mij door te verbinden met iemand anders die me wel kon helpen en de verbinding werd plots verbroken.
Al met al is het nu 1 juli en ik heb nog steeds geen modem. en gisteren voor de gein weer gebeld en toen het hele verhaal weer uitgelegd en werd me weer beloofd dat binnen 5 werkdagen ze een modem opsturen.
om eerlijk te zijn geloof ik het niet zo. maar ik ben naief en heb nog steeds hoop :roll: .

kan iemand me helpen please!!! ik heb ondertussen ook al geen internet meer bij mn oude provider want.. ik zou 26 mei al internet hebben dus 26 juni had ik mn internet opgezegd. tijd zat dacht ik.. niet dus,.

snif...

Henk56
1 juli 2009, 16:58
@arjennap: Lees mijn posting #7 nogmaals (dat is nu te laat, jammer).

Weiger van Ziggo nooit iets wat ze aan de deur aanbieden altijd in ontvangst nemen. LATER; Alleen retour sturen op verzoek van Ziggo.
Weigering zien ze bij Ziggo als annuleren van de opdracht, hiermee verlies je waarschijnlijk 30 dagen* om de order weer opnieuw in te laten gaan.

*(Dit kan misschien ook minder zijn)

schokkie
8 juli 2009, 15:21
Update:
Jawel, ook ITV is binnen. Meteen geinstalleerd en door de breedbandversterker blijft nu ook mijn kabelmodem de hele dag online!
Het digitale gedeelte werkt nu (alle digitale radio en tv zenders) alleen het ITV gedeelte schijnt nog geactiveerd te moeten worden. Op dit forum lees ik daar overigens weinig goede berichten over maar ik hoop dat het goed komt...