View Full Version : Storing: alle zenders even verdwenen


hoonteweg
16 juni 2009, 18:36
Vanmiddag vielen opeens alle zenders weg, zappen kon eigenlijk niet eens, pakte geen andere zender op. Was alleen met het Cisco kastje want de rest in huis (2x samsung "basis"decoder) deed het gewoon. Ik kon wel VOD e.d. gebruiken, kon ook wel in het menu. Na eerst de stekker uitgetrokken te hebben, wat niets hielp, de fabrieksinstellingen er weer opgezet. Dat hielp ook niets. Toen nog maar weer van de stroom af. Nadat de stroom er weer op zat deed ineens alles het weer. Iemand een verklaring, komt dit meer voor met Cisco?

Trunks81
16 juni 2009, 19:26
Ik had het zelfde probleem hier ook, Eerste insantie werd het beeld zwart,
Dus dacht zal wel weer hdmi handshake zijn.
Dus toen geprobeerd verder te zappen, Toen sprong hier op de decoder de zender aanduiding naar 0 toe, en wat later stond er niks meer op.
Paar keer alles aan en uit maakte geen verschil.
Toen even gewacht (15min) en toen de cisco aan en uitgezet.

hoonteweg
16 juni 2009, 19:47
Lijkt inderdaad precies hetzelfde te zijn. Bij mij stond er ook een tijdje "zender" 0. Was ik vergeten te vermelden
Maar even iets anders: ik lees in dit forum vaker het begrip HDMI Handshake. Wat wordt daarmee bedoelt? (Google maakt me niet veel wijzer)

TheGrouch
16 juni 2009, 22:25
Maar even iets anders: ik lees in dit forum vaker het begrip HDMI Handshake. Wat wordt daarmee bedoelt?

Dit is erg off-topic hier, dus eigenlijk moet je een nieuwe draad openen ergens op een algemeen deel van het forum.

Als twee apparaten via een HDMI kabel met elkaar zijn verbonden en een van de apparaten niet HDCP compatibel is, is het mogelijk dat er geen audio- of videosignalen worden verzonden of ontvangen.
Om de hdcp-compatibiliteit te bepalen doen de apparaten een handshake met elkaar (ze wisselen informatie uit over o.a. hdcp) en soms gaat dat even mis (of het duurt te lang) en denkt de decoder dat de tv niet hdcp compatible is en geeft dan geen signaal door.

HDCP staat voor High bandwidth Digital Content Protection. Dit is een door de filmindustrie bedacht beveiligingssysteem om illegaal kopieren tegen te gaan. Het komt erop neer dat een decoder met HDCP alleen informatie doorgeeft aan een HDTV apparaat dat k HDCP ondersteunt. HDMI aansluitingen zijn altijd beveiligd met HDCP.

hoonteweg
16 juni 2009, 22:47
Sorry, inderdaad erg off-topic. Niet aan gedacht. Maar wel dank voor je zeer heldere reactie