View Full Version : Beeldstoring: Schokkend beeld bij sommige HD zenders


henk99
16 juni 2009, 00:35
Ik heb sinds enige weken een probleem met 2 HD zenders. National Geographic HD en History channel HD geven een schokkerig beeld. Ik heb nog geen andere zenders kunnen ontdekken die het ook doen. De rest lijkt dus in orde. Ook andere HD zenders doen het prima (Discovery HD, Eurosport HD).

Tevens zijn de zenders wel normaal als ik via mijn mediacenter kijk met Floppydtv kaarten.

Ik heb de samsung ontvanger al een paar keer helemaal uit gehad, maar dat hielp niet. Ik heb de ontvanger ongeveer een jaar en heb altijd zonder problemen gekeken. Ik heb ook geen updates of zoiets gedaan.

Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn? Is de ontvanger stuk?

Decibert
16 juni 2009, 00:46
Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn? Is de ontvanger stuk?

Waarschijnlijk niet, maar als je het op een andere manier wel goed ontvangt is het signaal bij binnenkomst in orde en zul je het dus in huis moeten zoeken. Ik adviseer je allereerst eens na te lopen of alle kabels en connectoren goed zitten. Als je niks verkeerds ziet, kun je het best de decoder en TV eens met een zo kort mogelijke kabel rechtstreeks (dus zonder splitters en andere rotzooi) op het AOP aansluiten en kijken of dat verbetering oplevert. Zo ja, dan wordt het tijd om eens te kijken naar beter afgeschermde kabels (Kabelkeur (http://www.kabelkeur.nl)!). Zo niet, dan kan zal het iets met je decoder/toestel zijn.

GolfTouch
16 juni 2009, 00:54
Ben ook wel benieuwd wat je signaalsterkte, kwaliteit en BER-waarde is op die zenders. Zeker als het beeld blokt en wat dan de BER is.

henk99
16 juni 2009, 08:46
Ben ook wel benieuwd wat je signaalsterkte, kwaliteit en BER-waarde is op die zenders. Zeker als het beeld blokt en wat dan de BER is.

Even ter verduidelijking, ik heb geen blokkig signaal hoor! Mijn beeld stopt elke 1-2 seconden kort en gaat gewoon weer verder. Het is gewoon niet vloeiend, maar schokkerig.
Ik heb de kabels gechecked en die zitten allemaal wel goed vast. Maar daar is eigenlijk ook niet veranderd. Let wel, de ontvanger doet het al een jaar prima.

TVdigitaal
16 juni 2009, 08:51
Vermoedelijk staat op jouw decoder nog een oudere software versie.

De juiste versie is 132.

Hoe je dit op je ontvanger kunt zetten lees je o.a. hier:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=172398&postcount=2


1. Druk op de MENU-knop van de afstandsbediening van uw HD-ontvanger.

2. Ga naar
Installatie en druk op de OK-knop van uw afstandsbediening.

Er wordt om een pincode gevraagd. Toets uw eigen pincode in. Heeft u nooit
een eigen pincode gekozen, dan kunt u de standaardpincode 0000 intoetsen.

3. Kies SOFTWARE OPWAARDEREN en druk op de OK-knop van uw afstandsbediening.

4. U krijgt de vraag

START SOFTWARE OPWAARDEER PROCEDURE?

Druk op de OK-knop van uw afstandbediening om het opwaarderen van de
software te starten. Uw digitale ontvanger lijkt uit te gaan en geeft circa vijf tot tien minuten geen beeld weer. Op dit moment haalt de ontvanger de nieuwe software op.

Zodra het opwaarderen van de software voltooid is, start de ontvanger

automatisch weer op. Controleer nu of de nieuwe versie van de software op de

ontvanger is ge´nstalleerd. Dit doet u als volgt:

5. Kies opnieuw voor de MENU-knop van uw afstandsbediening.

6. Ga naar Systeem.

7. Kies Systeeminformatie.

8. Controleer of achter Ver. S/W de vermelding 132 staat. Zo ja, dan is de nieuwe software op de juiste wijze ge´nstalleerd.

Zo nee, herhaal dan stap 1 tot en met stap 8.
Dat het voorheen met oude software wel goed werkt heeft te maken het feit dat deze zenders nu een nieuwe generatie hd encoder gebruiken voor hun signalen wat alleen goed werkt met de laatste software versie van de Samsung 360. Vermoedelijk heb je ook wel eens dit soort problemen gezien op EurosportHD daarom is sinds de start van EurosportHD (vorig jaar zomer) deze nieuwe software ook beschikbaar.
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=169554&postcount=4 (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=169554&postcount=4)

henk99
24 juni 2009, 13:45
Hartelijk dank voor het uitgebreide antwoord. Ik heb een update gedaan en de zenders doen het nu weer goed. Ik weer blij :mrgreen: