View Full Version : Samsung UE40B7020


Sling
14 juni 2009, 12:05
Ik ben voornemens om een Samsung UE40B7020 led tv aan te schaffen.
Volgens de specs. beschikt deze tv over DVB T/C betekent dit dat ik mijn Humax niet meer nodig heb en dat er voor de ZIGGO smartcard een gleuf aanwezig is?

Decibert
14 juni 2009, 18:40
Betekent dat er een CAM module in kan waar de Smartcard in kan. Dit wordt door Ziggo niet ondersteund. Het werkt vaak wel, maar je kan blij klachten niet terecht bij de klantenservice.

Binnenkort zullen de eerste gecertificeerde merken modules op de markt komen die o.a. aan de nieuwe CI+ standaard zullen voldoen. Die modules gaan dan wl ondersteund worden. Mijn advies is dus even te wachten voor je iets aanschaft waarvan de werking minder goed gegarandeerd kan worden. Er werd eerst gesproken van juni, maar omdat tests nooit voorspelbaar zijn zou ik rekening houden met de loop van juli.

Sling
14 juni 2009, 20:53
Begrijp ik het goed dat dit niet het zelfde is als een CAM module?
Is het verstandiger om te wachten met de aanschaf van de tv omdat niet zeker is of de gecertificeerde module werkt? Of worden de nieuwe TV vanuit de fabriek voorzien van een gecertificeerde module?

Mr_Parker
14 juni 2009, 21:15
Zoals gewent is de website van Samsung misleidend en onduidelijk, net als hun handleiding en kan ik dus niet met 100% zekerheid antwoord geven maar ik krijg de volgende indruk van hun producten:

De door jouw "gewenste" tv beschikt over een tuner die instaat is om naast analoge signalen ook DVB-T en DVB-C signalen te ontvangen.
Deze signalen zijn veelal echter gecodeerd en kunnen dus niet zomaar bekeken worden. Je hebt dan een "decoder" met smart card nodig. Dit kan in de vorm van een CAM met smartcard. Nu is het echter zo dat, als ik je handleiding dus goed volg, je tv beschikt over een CI slot. Dat type slot wordt door Ziggo niet ondersteund. Ziggo gaat wel het nieuwere type CI+ ondersteunen. Een CI slot kan niet zomaar met firmware in een CI+ slot veranderd worden, daar is een hardware aanpassing voor nodig en Samsung zal dit niet zomaar gaan doen. Daar zul je voor op een volgende tv moeten wachten.

Voor het huidige type CI slot kun je wel een Alphacrypt CAM kopen en gebruiken, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de (langere) toekomst. Er is op dit forum genoeg over de Alphacrypt te vinden dus daar ga ik nu niet over uit wijden.
De komende CI+ CAM die Ziggo zelf zou gaan ondersteunen zou misschien ook wel in die tv kunnen gaan werken, maar ook dan bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.

Ziggo is op dit moment bezig om enkele tv's van enkele merken te testen op werking van het CI+ slot in combinatie hun aankomende CAM. Zodra die gegarandeerd zijn wordt dit kenbaar gemaakt en zal de CAM waarschijnlijk ook in de verkoop komen.
Ook Samsung zal hoogstwaarschijnlijk bij de vanaf nu uitkomende nieuwe modellen, dus niet degene die ze nu al op de markt hebben, een CI+ slot gaan gebruiken. Wil je op "zeker" gaan zul je dus nog even geduld moeten hebben en goed opletten wat je koopt.
Diverse mensen hier op het forum gebruiken op dit moment met succes een Alphacrypt in een CI slot, maar dat is dus geheel op "eigen risico" wat toekomst betreft, het zou dus best kunnen dat je over een tijdje dan toch een losse decoder weer nodig hebt.

Decibert
15 juni 2009, 00:05
Ziggo gaat wel het nieuwere type CI+ ondersteunen.

Ho, niet per definitie! Alleen CI+ CAM's die het Ziggo-gecertificeerd label dragen worden ondersteund. En de zijn er nog niet.

reneke
21 juni 2009, 12:42
Ook ik overweeg de overstap naar een LED tv van Samsung. Die komen immers het beste uit de bus, geen wonder dat hun polariteit groeit (http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/led-tv-20090425/)

Naast het maken van een keuze uit het juiste model tv zal er ook een wereld opengaan mbt de overstap van analoog naar digitaal. Van dit bericht wordt ik dan ook niet vrolijk. De termen en standaarden vliegen me al om de oren.

Als ik het goed begrijp heb je dus een extra kastje (alphacrypt cam) nodig omdat de Samsung niet met de gecodeerde signalen van Ziggo overweg kan. Wellicht heb je die bij een volgend model TV niet meer nodig omdat Ziggo en Samsung dan wel op elkaar zijn afgestemd (duh?)

Twee vragen van deze newby
- wat is dan nog het voordeel van de ingebouwde tuner? Is die alleen handig als je met schotel werkt?
- staat de tv op AV en schakelt alphacrypy tussen de kanalen? Maw beplaat de alphacrypt de zapsnelheid? (enige waar ik me nog zorgen over maak bij de overstap naar digitaal)

bedaank,
rene

Decibert
21 juni 2009, 13:08
polariteit

Da's ook een interessant fenomeen, maar populariteit neem ik aan.
wat is dan nog het voordeel van de ingebouwde tuner?

Het voordeel is dat je niet moeilijk hoeft te doen met losse decoders en nieuwe afstandsbedieningen etc. De CAM gaat n de slot van het toestel, en is zelf geen tuner (zoals een losse decoder wel is) maar fungeert eigenlijk alleen om het signaal vanuit Ziggo met behulp van een Smartcard te decoderen.

Wellicht heb je die bij een volgend model TV niet meer nodig omdat Ziggo en Samsung dan wel op elkaar zijn afgestemd (duh?)

Dat zal je dus wel altijd nodig hebben. Punt is dat de nu bestande CAM's niet door Ziggo ondersteund worden. Het werkt vaak echter gewoon wel, maar voor problemen kun je niet bij Ziggo terecht.

Er komen ondersteunde CAM's, volgens de CI+ standaard, die in een CI+ CAS van een (liefst ondersteund) toestel kunnen. De eerste modellen zouden binnenkort bekend moeten zijn.

reneke
28 juni 2009, 13:35
Ziggo website:
Het aansluiten van digitale televisie is zeker niet moeilijk. Je sluit de digitale ontvanger aan op de wandcontactdoos en daarna op de televisie. Je plaatst de digitale ontvanger dus tussenbeide. Daarna volg je de instructies in de handleiding voor het inladen van de zenders en je bent klaar om digitaal televisie te kijken.

Dusss....
Officieel werkt Ziggo alleen met een extra kast. Moderne TV's hebben echter een CI slot waar je met hulp van -bijvoorbeeld- een alphacrypt module een elegantere oplossing hebt. Je stopt de smartcard van Ziggo in de alphacryp, de coax kabel in je nieuwe TV en rollen maar.
Realiseer je dat Ziggo de Alphacrypt niet ondersteunt voordat je voor ruim 100 euro aan de alphacrypt spendeert. Over enkele tijd ondersteunt Ziggo bijvoorbeeld alleen CI+ en heb je alsnog een nieuw kastje of CAM module nodig.

Klopt bovenstaand verhaal? Heb ik het zo goed begrepen? Is het niet frustrerend dat Ziggo alleen werkt met zo'n lompe extra kast en het CI slot en de ingebouwde tuner van je moderne TV -officieel gezien- niet bruikbaar zijn?

willemsj
28 juni 2009, 15:24
Is het niet frustrerend dat Ziggo alleen werkt met zo'n lompe extra kast en het CI slot en de ingebouwde tuner van je moderne TV -officieel gezien- niet bruikbaar zijn?

Nee, totaal niet.

Sling
28 juni 2009, 18:00
Digitale TV staat, hoewel de kabelexploitanten je anders willen doen geloven, nog steeds in de kinderschoenen. Men zoekt naar nieuwe vormen om abonnementen aan de man te brengen maar kijken is alleen mogelijk met een extra kastje, kabels extra afstandsbediening enz. Zo was het vroeger alleen mogelijk om NL 2 te ontvangen met een extra kastje.
Wanneer komt nu eindelijk de lijst met toestellen die werken mate CI+. De test met Samsung is afgerond dus welke van de bestaande typen werkt. Ik kan mij niet voorstellen dat Samsung een geheel nieuw type voor de test beschikbaar heeft gesteld.

Decibert
2 juli 2009, 16:12
Over enkele tijd ondersteunt Ziggo bijvoorbeeld alleen CI+ en heb je alsnog een nieuw kastje of CAM module nodig.

Neen. De niet ondersteunde module die bijvoorbeeld veel gebruikt wordt op dit moment is de Aphacrypt. Ziggo heeft aangegeven dat deze niet actief tegengewerkt gaat worden de komende anderhalf twee jaar. Tot nu toe werkt het ook nog steeds prima.

Om digitaal te kijken zonder STB heb je nodig: een TV met DVB-C slot waar een CAM en Smartcard in kan. Ziggo heeft het liefst dat alle apparatuur die je gebruikt door hun gecertificeerd is. Dus zowel toestel als CAM. Alleen toestellen met CI+ slots en dus ook alleen CI+ CAM's gaan ondersteund worden. Welke toestellen dat gaan zijn wordt binnenkort bekend, dan zullen ook de CAM's leverbaar zijn.

Alphacrypts gaan dus niet ondersteund worden. Werken echter prima.

Het kan zijn dat een toestel met een CI+ slot toch niet door de certificering heen komt. Ook dan moet het met een CI+ CAM echter gewoon werken.

Niet-ondersteunde CI+ CAM's werken echter sowieso niet, of je toestel nou ondersteund wordt of niet.

Of een CI+ CAM nou wel of niet backwards compatible was met CI slots is mij ontschoten dus daar durf ik geen uitspraak over te doen.

The_Doman
2 juli 2009, 16:54
Niet-ondersteunde CI+ CAM's werken echter sowieso niet, of je toestel nou ondersteund wordt of niet.

Hoe weet je dat zo zeker??
Ook een niet door Ziggo "gecertificeerde/ondersteunde" CI+ CAM, als deze er ooit mocht komen, heeft toch alle CI+ beveiligingen/restricties ingebouwd neem ik aan.
Het lijkt mij juist logisch dat deze CAM dan ook zou moeten werken mits natuurlijk de codering van Ziggo ondersteund wordt.

Decibert
2 juli 2009, 17:05
Ik heb nogal vertrouwen in ArChie's technische kennis. Ik baseer mij op deze post (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=174155&postcount=587).

Ik vond overigens ook dit:


een CI+ CAM kan in backwards compatible modus werken in apparatuur met een standaard DVB CI slot bij kanalen waarop de digitale TV provider geen extra CI+ beperkingen heeft ingesteld. Het instellen van die extra CI+ beperkingen op kanalen is echter iets dat de digitale TV provider volledig zelf kan bepalen. Als Ziggo dus niet wil dat je "hun" Irdeto CI+ CAM in apparatuur kan gebruiken met een standaard DVB CI slot dan kunnen ze die extra CI+ beperkingen aanzetten op alle kanalen zodat je in een dergelijk geval niets aan "hun" Irdete CI+ CAM hebt.

ArChie
2 juli 2009, 17:08
Het lijkt mij juist logisch dat deze CAM dan ook zou moeten werken mits natuurlijk de codering van Ziggo ondersteund wordt.
Om te beginnen moet het een Irdeto CI+ CAM zijn vanwege het door Ziggo gebruikte Irdeto Conditional Access System (CAS). Net als bij alle standaard Irdeto DVB CI CAM's die allemaal niet willen werken, met uitzondering van de AlphaCrypt Classic CAM, zal ook bij de Irdeto CI+ CAM nog steeds de extra CAM key beperking van toepassing zijn omdat anders de Ziggo Irdeto smartcard dienst weigert.

reneke
2 juli 2009, 22:27
Goed, de Samsung is zojuist besteld.

Nu stap 2: losse decoder versus alphacrypt. Volgende de vent van de IT's hadden hun eigen testen uitgewezen dat aparte decoder vaak beter werkt dan de ingebouwde tuner. Wat jullie? Alphacrypt aanschaffen (tips? winkel? type?) of een humax (tips? winkel? type?)

gr,
rene

The_Doman
3 juli 2009, 13:43
Volgende de vent van de IT's hadden hun eigen testen uitgewezen dat aparte decoder vaak beter werkt dan de ingebouwde tuner. Wat jullie? Alphacrypt aanschaffen (tips? winkel? type?) of een humax (tips? winkel? type?)
Tja de "vent van de IT's" is er om te verkopen natuurlijk. :)

Het grote voordeel van het gebruik van een interne DVB-C ontvanger is vooral het gemak (geen aparte afstandsbediening) en dat je bepaalde speciale functies van de TV kunt blijven gebruiken zoals bijvoorbeeld TeleText en bepaalde zoomfuncties van het beeld.
Bij de losse decoders is vooral het gebruik van TeleText vaak maar behelpen.

Matr1x
8 juli 2009, 21:33
Ik sta ook op het punt een UE40B7020 aan te schaffen en heb even gebeld met Samsung klantenservice. Die wist mij te vertellen (en het klonk best overtuigend) dat als er een P achter het productnummer staat, het toestel een CI+ cam ondersteund. Echter hebben de meeste modellen die nu verkocht worden nog WW achter het productnummer staan en ondersteunen dus alleen CI (zonder +). Ik ben dus al op zoek naar een dealer die al een UE40B7020P model heeft staan. Tot nu toe heb ik die nog niet kunnen vinden. Alleen de UE40B7020WW is momenteel leverbaar :cry:

reneke
9 juli 2009, 10:04
P of WW... interessant.

Afijn, intussen hebben we de Samsung deze week thuis gekregen. Een tipp voor de mensen die hem willen aanschaffen: ga in de winkel het geluid beoordelen. De speakers zijn nml echt waardeloos en klinken als een weggooi radio-tje. Je bent vrijwel verplicht om hem altijd via de stereo te laten klinken. Ik las vantevoren opmerkingen hierover in reviews, maar dit had ik niet verwacht.

Sling
12 augustus 2009, 09:30
De eerste TV met een echt goed geluid moet nog gemaakt worden.
Dus via een home cinemaset blijft de beste optie. Ik ben in het bezit van de UE40B7000WPXXN. Echt fantastisch beeld en daar koop je de TV voor.
Ik wacht dus met smart op de CI+CAM vraag mij alleen nog af of deze ned.1,2 en 3 nu in HD kwaliteit doorgeeft? Of moet je voor HD kwaliteit een HD setopbox hebben?

reneke
12 augustus 2009, 10:10
Ik wacht dus met smart op de CI+CAM vraag mij alleen nog af of deze ned.1,2 en 3 nu in HD kwaliteit doorgeeft? Of moet je voor HD kwaliteit een HD setopbox hebben?


Maak je geen zorgen, die HD zenders krijg je door. Heb alleen problemen met Ziggo; een paar zenders geven zwak signaal.

Sling
12 augustus 2009, 10:55
Oke bedankt. Dus je heb dan geen HD setopbox nodig? Ik neem aan dat je voor de overige HD zenders wel een HD abonnement moet hebben.
Weet jij wanneer definitief bekend wordt welke merken/typen ondersteunt worden? En wanneer je de CI+ cam kan kopen?

Barbarian
12 augustus 2009, 11:15
De modellen die nu al ondersteund worden kan je hier vinden. (http://www.ziggo.nl/producten/televisie/ci-plus). Ook hier (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=11034) kan je heel veel informatie vinden, genoeg pagina's om door heen te worstelen, veel leesplezier :wink: .

simmetje
17 oktober 2009, 18:37
Heeft deze Samsung UE40B7020 TV nu een DVB-C HD tuner of een gewone (SD) tuner? Bij kieskeurig staat hij bij de gewone digitale tuners terwijl het wel een Full HD is.....
Ik mag dan toch wel aannemen dat als ik er een Ziggo CI+ CAM in stop hij gewoon alle HD zenders in HD kwaliteit kan ontvangen.....

Sling
17 oktober 2009, 19:12
Deze heeft uiteraard een DVB-C tuner. Maar let op de model code.
Alleen de typen met WP in de code worden ondersteunt. Zonder een HD abonnement alleen NL 1,2,3 in HD kwaliteit. Werkelijk fantastisch beeld. Ook de werking van de CI+ module is prima. Alles met n afstandsbediening. Enig puntje van kritiek richting ZIGGO is het steeds weer identificeren wanneer je de TV aanzet. Niet echt klantvriendelijk, maar ja...

simmetje
17 oktober 2009, 19:33
Enig puntje van kritiek richting ZIGGO is het steeds weer identificeren wanneer je de TV aanzet. Niet echt klantvriendelijk, maar ja...

Ok, dus als ik het goed begrijp is het gewoon een HD tuner in de TV, dat was wel te verwachten maar het stond er niet echt duidelijk....

Wat bedoel je met telkens identificeren? Wat houd dat in?

Sling
19 oktober 2009, 10:00
Dat als je na het uitzetten van de tv tijdens het aanzetten een controle gedaan wordt op echtheid. Duurt slechts een minuut maar ondanks dat irritant.

simmetje
19 oktober 2009, 12:54
n minuut is wel erg lang inderdaad.
Dan zoek ik wel naar een andere TV.

Bedankt!

CeeS
19 oktober 2009, 13:25
n minuut is wel erg lang inderdaad.
Dan zoek ik wel naar een andere TV.

Bedankt!

Dat zul je bij elke TV hebben. De snelheid van die controle is niet afhankelijk van de TV, maar van de CI+ module. De Neotion schijnt sneller te werken. Maar lees hierover meer in het CI+ forum-deel.