View Full Version : Draadloos modem


dim
12 juni 2009, 21:15
Zojuist besteld,

Het blijkt dat er geen standaard draadloze optie bij alles in 1 plus zit...

Welke draadloze modem wordt vaak gebruikt i.c.m. de standaard ziggo modem?.

Dimitri

Ed
12 juni 2009, 21:44
Welke draadloze modem wordt vaak gebruikt i.c.m. de standaard ziggo modem?.Draaloze ROUTER icm standaard Ziggo-modem... iets duidelijk ;)

Oja, Netgear of Sitecom levert Ziggo, maar je kan ook gewoon zelf 1 in de winkel halen.

dim
12 juni 2009, 21:49
Ok,

Das van later zorg dan, 30 juni komt de installateur.

All in 1 plus, met hd receiver.

Zal mij benieuwen...

Dimitri

tja
13 juni 2009, 00:32
Meestal kun je door de installateur direct een router laten installeren (hebben ze meestal bij zich). Houd er echter rekening mee dat je relatief veel betaalt voor een router die meestal middelmatig van functionaliteit en kwaliteit is.

Decibert
13 juni 2009, 01:08
Ja, maar als de bestelling al is gedaan zou ik die niet gaan annuleren alleen om een router erbij in te laten voeren, dat levert alleen maar een extra stap op waarbij het fout kan gaan. En een router met betere prijs/kwaliteit verhouding kan je gewoon veel beter in de winkel aanschaffen.

tja
13 juni 2009, 01:11
De installatiemonteurs komen van een extern bedrijf, en als je pas op het moment van installeren een router wil, wordt er door hun eentje geleverd en geïnstalleerd. Daar hoeft de order niet voor opengebroken te worden.

Nadeel is wel dat je geen ondersteuning van Ziggo krijgt bij problemen, omdat zij de router niet geleverd hebben, en dus de genoemde prijs/kwaliteit verhouding.

Decibert
13 juni 2009, 01:22
Ah weer wat geleerd.

Zorro
17 juni 2009, 19:50
En meer dan één draadloze router aansluiten? Geeft dat problemen? Wat is het maximale aantal?

Spartagek
17 juni 2009, 22:09
Waarom zou je dat willen ?

heb je meer dan 250 draadloze clienten ?

De gemiddelde Sitecom / Linksys en andere 'kwaliteits-routers' kunnen je hele huis van signaal voorzien

Zorro
17 juni 2009, 22:59
Ik woon niet in een huis maar in één van de panden op een landgoed die best ver uit elkaar staan. Mijn ervaring is dat de bomen, de metalen hekken, de kerktoren en weet ik veel wat nog meer aardig signaal wegnemen. Een buur heeft ooit meegeholpen het bereik uit te proberen. Hij heeft een richtantenne onze kant op gedraaid en zijn netwerkbeveiliging er tijdelijk afgehaald. Toen kon je merken dat er meer dan een "Access Point" (net erbij geleerd op dit forum) nodig is.

Elders op dit forum kreeg ik al afdoende uitleg: ik moet één router aansluiten en daarop de andere, zeg maar parallel geschakeld, zo legt mijn buurman mij nu uit. Hij zegt dat ik best na die eerste router op een switch alle bedrade apparaten kan aansluiten.

Nu moet ik van hem zeggen dat het komt omdat het Ziggo-modem maar één IP-adres afgeeft.

tja
18 juni 2009, 00:03
Je zou ook kunnen kiezen voor een (sterke) buitenantenne die je met een paar meter (bijpassende) kabel op de antenne-aansluiting van je router aansluit.

Een antenne als deze (http://www.wifiantennes.nl/High_gain_8dBi_outdoor_antenne_kit__N_art_118.html ) bijvoorbeeld geeft je al snel 500 meter bereik, en ben je in één keer klaar met één router.

Spartagek
18 juni 2009, 06:07
Dat kan wel, maar gaat 'te ver' om even uit te leggen

je moet namelijk werken met accespoints & extenders.

Een extender is niet meer dn een accespoint met ingebouwde client,
deze melst zich aan op het netwerk, en geeft daarnaast een 'aces'signaal af waarop je kan inloggen

Als je al moeite hebt met termen en soort apparatuur, is het geen makkelijke opgave om het zomaar op te zetten.

Ik raad je dan ook aan om een gespecialiseerd persoon om 'live' hulp te vragen

TRaSH
18 juni 2009, 08:38
in jouw situatie raad ik je aan om een sanao te kopen. Die staan bekend om hun hogere zend bereik. Ook hun hebbe repeaters
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413

Zorro
18 juni 2009, 12:13
Als je al moeite hebt met termen en soort apparatuur, is het geen makkelijke opgave om het zomaar op te zetten.

Ik raad je dan ook aan om een gespecialiseerd persoon om 'live' hulp te vragenMijn buurman komt 'te hulp', maak je geen zorgen.

We zijn al bezig UTP-kabel in PVC-buizen onder de grond te leggen. Hebben we ook al vergunning voor, dus dat is ook in orde. We hebben toch gekozen voor meer access points omdat het hier ook nogal druk is met toeristen (die trouwens altijd denken dat wij ouderwets zijn omdat de gebouwen zo oud zijn).

Spartagek
18 juni 2009, 13:37
Zojuist besteld,

Het blijkt dat er geen standaard draadloze optie bij alles in 1 plus zit...

Welke draadloze modem wordt vaak gebruikt i.c.m. de standaard ziggo modem?.

Dimitri
Ik maak me geen zorgen, alleen is het aanleggen van een netwerk een stevig karwei

en als je al kabels aan het trekken bent, is het een kwestie van aansluiten.

maar dit was niet vermeld in de eerste post, samen met de hulp, en mogelijkheden
nu was het een raadplaatje, met elke keer een stukje meer info.

praktisch had geweest als je de middelen en mogelijkheden iets anders had omschreven.

Zorro
29 juni 2009, 01:18
en als je al kabels aan het trekken bent, is het een kwestie van aansluiten.Nou het aansluiten op de Motorola ging niet goed. Eén router, oké, bij twee ging het al mis. We hebben net die Arrisi binnen, misschien gaat dat beter. M'n buurman klaagt over maar één UTP-bus, bij een beetje router zouden dat er meer zijn.

Ja hij wil niet graag online komen.

Lomax
1 juli 2009, 08:37
Klopt, maar een modem is geen router :wink:

Je kan wel gelijk achter je modem een router hangen en zo het signaal verspreiden over meerdere kabels, kost een paar tientjes hoogstens.

Bullet NL
1 juli 2009, 09:10
Krijg de indruk dat jij je accespoints direct aan je modem wil hangen...
Dit gaat je niet lukken, ivm de enkele UTP (lan) aansluiting op het modem.
Wat je moet doen is het volgende.
een router plaatsen tussen je kabelmodem en de accespoints, PC's enz...
Een router zorgt dat het internetsignaal wat uit je kabelmodem komt wordt verdeelt over de overige aansluitingen.

Een gemiddelde router heeft 4 utp lan aansluitingen, dit kan je uitbreiden door op de lan poorten van je router een switch te plaatsen. Switchen zijn er te koop van 4 utp-poorten tot 128 (erg duur) stuks.

De router deelt doormiddel van de DHCP (die je moet actieveren in je router) ip adressen uit aan je overige aangesloten apparaaten. tevens maakt hij een gateway (toegang) voor deze apparaten naar het internet.

Vaak is het mogelijk op een router ook als kleine firewall te gebruiken (NAT-translatie) hierdoor wordt het lastiger om zomaar op je netwerk te komen van buitenaf (via het internet)

Veel verkochte routers zijn van Linksys (cisco) en Netgear, er zijn nog veel meer merken, let goed op... er is heel veel te koop, ook veel mindere producten.

een goede router heb je al voor 40 a 50 euro, deze hebben dan ook vaak een wireless G of N mogelijkheid waardoor je direct laptops of andere wireless apparaten op de router aan kan sluiten.

Met de aanstaande snelheidverhoging van Ziggo voor de deur is het aan te beven om op zoek te gaan naar een router die een hoge WAN-LAN snelheid aankan. Het zou zonde zijn om nu voor een kleine 50 euro een router aan te schaffen die over een jaar te langzaam is om de volledige snelheid door te geven zoals Ziggo die gaat aanbieden.

Mocht je alleen een bedraade router willen hebben advieseer ik een gigabit router, deze heeft een 1000mbit wan en lan poort.
ga je voor een wireless/bedraade router zou ik ook naar een gigabit router kijken eventueel aangevuld met een wireless-N aansluiting.

Een hele boel mensen hebben niet in de gaten dat over een jaar (bij de 80mbit of hoger abonnementen) hun huidige router de bottelnek is voor hun internetsnelheid. op www.hardware.info (http://www.hardware.info) kan je veel informatie vinden over de verschillen tussen routers, daar vindt je ook een pricewatch, deze
is ook te vinden op www.tweakers.net (http://www.tweakers.net)

Suc6 met je zoektocht.....

Zorro
1 juli 2009, 10:59
:schater: Ik krijg hier beter advies dan bij Ziggo zelf, zie http://www.ziggo.nl/klantenservice/technisch/router:

Hoe sluit ik meerdere apparaten aan en hoe kan ik een tweede router of switch aansluiten?

Deze uitleg is voor ervaren gebruikers. Een router is een prima oplossing voor het delen van een internetverbinding over meerdere computers.
Gebruik bij voorkeur altijd een (CAT 6)kabel tussen de router en de computer. In een binnenhuisnetwerk kan de behoefte ontstaan om ook op een tweede plek in de woning meerdere apparaten aan te sluiten. Bijvoorbeeld om naast de computer ook de netwerkprinter of een externe netwerkschijf aan te sluiten.
Een eenvoudige oplossing om dit te doen is door gebruik te maken van een zogenaamde switch. Een switch lijkt op een router, maar bevat net iets minder functionaliteit. Het is eigenlijk een soort verdeelblok, die wel een voeding heeft (dus op elektriciteit werkt).
Heb je nog een tweede router over, dan kun je deze hier ook voor gebruiken. Je moet deze tweede router dan eerst aanpassen. Om dat te doen sluit je de router eerst aan op een computer en benader de router via je internet browser. Vervolgens moet je de DHCP functionaliteit uitzetten in de configuratieschermen. Tevens kun je kiezen om de draadloze module, indien van toepassing, wel of niet uit te schakelen. Laat je deze module aan staan, dan heb je een tweede draadloos toegangspunt waardoor je het bereik van je draadloze netwerk kan vergroten. Doe het in- of uitschakelen en het instellen van de draadloze module wel voordat je de DHCP functionaliteit uitgeschakeld hebt, want anders kun je de routerinstellingen niet meer benaderen en moet je de router resetten om weer verder te kunnen.
Tot slot moet je de router aansluiten op je netwerk. In tegenstelling tot de router bij het modem sluit je de netwerkkabel bij een tweede router niet aan op de modem/WAN aansluiting, maar gewoon op een LAN poort. Nu is je tweede router een switch geworden met de mogelijkheid voor het aansluiten van 3 extra apparaten.

Ziggo laat klanten een router (de goedkoopste vond ik hier (https://shop.fon.com/) maar zelfs op die prijzen vond ik nog kortingen) omzetten in een véél goedkopere switch.

Mijn buurman heeft mij ondertussen alles uitgelegd over DHCP. We gaan trouwens voor een managed switch met verbruiksmeters want er komen huurders bij waaronder een internetbedrijfje. Hoe we op een landgoed met hofsteden ineens van de 18e naar de 21e eeuw gaan ...

Pio
1 juli 2009, 11:20
:schater: Ik krijg hier beter advies dan bij Ziggo zelf, zie http://www.ziggo.nl/klantenservice/technisch/router:Ziggo laat klanten een router (de goedkoopste vond ik hier (https://shop.fon.com/) maar zelfs op die prijzen vond ik nog kortingen) omzetten in een véél goedkopere switch.

Ik lees toch iets anders.Als je nog een router over hebt kun je deze ook als switch gebruiken.
Vertel eens wat meer over hoe het netwerk eruit komt te zien en hoeveel gebruikers er op komen (nieuwsgierig).
Komt er op het hele landgoed ook maar 1 kabel van Ziggo binnen dan?

Zorro
1 juli 2009, 11:35
Ik lees toch iets anders.Als je nog een router over hebt kun je deze ook als switch gebruiken.
Vertel eens wat meer over hoe het netwerk eruit komt te zien en hoeveel gebruikers er op komen (nieuwsgierig).
Komt er op het hele landgoed ook maar 1 kabel van Ziggo binnen dan? Er komt nog maar één kabel binnen maar dat internetbedrijf wil glasvezel erbij. Pas sinds dit jaar mogen we graven. Het landgoed is een erfenis waarover een stichting het bewind voerde. De stichting is door wanbeheer failliet gegaan en nu hebben wij huurders het beheer overgenomen nadat we met een ontwikkelingsmaatschappij een deal hebben afgesloten. Had heel wat voeten in de aarde!

We maken een groot netwerk, we verwachten nl. toeristische attractie te kunnen worden. Er zit al een museum en een restaurant maar we hebben meer plannen. Zoals een muziekzaal. Daarom ook dat WiFi, met 225 gebruikers maximaal per hotspot. Vaste gebruikers nu zo'n 35. Maar ik ben maar leek, hoe het verder gaat worden beslissen de technisch beter onderlegden.

Nu, ik weet genoeg zo, kom wel terug hier als ik nog iets niet weet.

Bedankt allemaal.

Bullet NL
1 juli 2009, 13:57
Er komt nog maar één kabel binnen maar dat internetbedrijf wil glasvezel erbij. Pas sinds dit jaar mogen we graven. Het landgoed is een erfenis waarover een stichting het bewind voerde. De stichting is door wanbeheer failliet gegaan en nu hebben wij huurders het beheer overgenomen nadat we met een ontwikkelingsmaatschappij een deal hebben afgesloten. Had heel wat voeten in de aarde!

We maken een groot netwerk, we verwachten nl. toeristische attractie te kunnen worden. Er zit al een museum en een restaurant maar we hebben meer plannen. Zoals een muziekzaal. Daarom ook dat WiFi, met 225 gebruikers maximaal per hotspot. Vaste gebruikers nu zo'n 35. Maar ik ben maar leek, hoe het verder gaat worden beslissen de technisch beter onderlegden.

Nu, ik weet genoeg zo, kom wel terug hier als ik nog iets niet weet.

Bedankt allemaal.


Hou er wel rekening mee dat Ziggo jullie plannen waarscheinlijk als bedrijfsmatig ziet. Hierdoor kan het zo zijn dat ze geen toestemming willen geven voor het aangaan van een particulier internet abonnement.

Zorro
1 juli 2009, 14:39
We zijn als Vereniging van Eigenaren van start gegaan. De huurders samen zijn een vereniging gestart, de woongroep ook, en zijn in die rechtsvorm mede-eigenaar. Casema heeft met ons al een zakelijk contract afgesloten. Wij hebben ook gevraagd of zij geen hotspots aanbieden maar nee. Toen zijn we gaan zoeken naar hotspotaanbieders die ons sympathiek leken. Dus geen reclameloginpagina's en zo. Pfoe een avontuur achteraf gezien, ben er nog moe van. Het grootste gevecht was om onder de erfenisbepalingen uit te komen.

De stichting is trouwens slachtoffer van Madoff.

Bullet NL
1 juli 2009, 14:59
Wij hebben ook gevraagd of zij geen hotspots aanbieden maar nee. Toen zijn we gaan zoeken naar hotspotaanbieders die ons sympathiek leken. Dus geen reclameloginpagina's en zo.

Even voor mijn duidelijkheid; Je hebt een internet abonnement bij Casema, dus bij Ziggo, daarnaast willen jullie hotspots? Neem aan dat je op Wireless Lan zenders doelt. in de ICT worden Hotspots vaak aangeduid als plekker waarbij je met een laptop of ander wireless apparaat gebruik kan maken van de verbinding (van bijvoorbeeld KPN Mobiel) om toegang te krijgen tot het internet. (denk aan hotels & plaatsen als McDonnalds)

Maar gezien het feit dat jullie al een internet verbinding hebben (Ziggo) wil je deze situatie nu zelf creeren? of te wel.... gebruikers moeten jullie betalen wanneer ze gebruik willen maken van jullie internet verbinding?
men moet dus een toegangs code krijgen tegen betaling van een x-bedrag?


De stichting is trouwens slachtoffer van Madoff.

Het is heel erg off-topic...

maar in het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst. Het is triest dat mensen geld zijn kwijt geraakt door Madoff. Maar er blijft ook zo iets als zelf verantwoording. mensen vinden het vaak niet snel genoeg gaan om door middel van rente (van de bank) hun geld te zien groeien. De banken in nederland zijn superveilig wanneer je niet meer dan 100.000 euro op deze specifieke bank heb staan (was iets meer dan 20.000) Tuurlijk is Madoff een crimineel ( hij is niet voor niets veroordeeld) Maar dat mensen hun hele hebben en houden inversteren om nog meer gewin te halen... tja... Beleggen doe je verstandig en als je een beetje doordacht nadenkt niet met je leef kapitaal......

maar goed, das mijn mening..... p.s. ik beleg zelf ook, maar wel verstandig en heb helaas het kip met de gouden eiren zelf ook nog niet gevonden.

Zorro
1 juli 2009, 16:07
Even voor mijn duidelijkheid; Je hebt een internet abonnement bij Casema, dus bij Ziggo, daarnaast willen jullie hotspots? Neem aan dat je op Wireless Lan zenders doelt. in de ICT worden Hotspots vaak aangeduid als plekker waarbij je met een laptop of ander wireless apparaat gebruik kan maken van de verbinding (van bijvoorbeeld KPN Mobiel) om toegang te krijgen tot het internet. (denk aan hotels & plaatsen als McDonnalds)

Maar gezien het feit dat jullie al een internet verbinding hebben (Ziggo) wil je deze situatie nu zelf creeren? of te wel.... gebruikers moeten jullie betalen wanneer ze gebruik willen maken van jullie internet verbinding?
men moet dus een toegangs code krijgen tegen betaling van een x-bedrag?Nou juist om die omhaal van zaken te voorkomen kozen wij voor FON. Daar is er geen sprake van toegangscodes. Maar ik wil het daar even niet over hebben. Met Ziggo vielen helaas geen zaken te doen over hotspots dus moesten wij op zoek naar een hotspotaanbieder. Met Ziggo proberen we tot een akkoord te komen over FON, desnoods zetten we FON en Ziggo bij ons aan tafel. En als het afspringt is het bye bye bij Ziggo, dan wordt 't ADSL, SDSL of glasvezel. 't Is jammer dan. Zaken zijn zaken.

Nog een reden was dat FON geen huur vraagt voor de hotspots en uit de praktijk weten we dat die dingen nooit defect raken.

We hebben net offertes binnen van andere ISP's, post komt laat tegenwoordig, dus vanavond vergaderen we over ons internetcontract. Wel vreemd dat Ziggo zo al die inkomsten laat liggen want wij denken best veel mensen via die hotspots te helpen. Maar nogmaals: dat is hun zaak.

Excalibur
1 juli 2009, 16:45
Gezien de omvang van het netwerk wat er moet gaan komen denk ik dat je sowieso al in de wat duurdere klasse routers/access points terecht gaat komen, in elk geval voor de main router die op het modem aangesloten komt te zitten.

Deze router die direct op het modem aangesloten zal zitten, moet alle connecties gaan verwerken, als elke online gebruiker 10 connecties openzet gaat een standaard consumenten router als snel op zijn tenen lopen.

Daarnaast missen consumenten routers in deze situatie een paar zaken die voor jullie wel nodig zijn. Een makkelijke beheer omgeving waarin je alle routers, accesspoints ed makkelijk en eenvoudig kan beheren en monitoren. En daarnaast een manier om mense gemakkelijk toegang te geven, maar wel te beheren dat alleen geauthoriseerde (lees betalende) mensen/klanten erop kunnen komen.

Je kan het wel met wat "goedkope" consumenten routers, access points ed in elkaar knutselen, maar daar zal erg veel tijd en moeite in gaan zitten. En ik denk dat jullie van een dergelijke constructie op de wat langere termijn erg veel spijt gaan krijgen om het te beheren en draaiende te blijven houden.

Wat je ook kiest, er zal een gedegen kennis van routering ed nodig moeten zijn om het geheel aan de praat te gaan krijgen, is niet iets wat je zo even doet. En ik denk dat als je zoiets kiest, je het gelijk goed moet doen en er zakelijke/degelijke apparatuur voor moet gaan plaatsen. Zal een flinke duit meer kosten, maar dat hoort bij een bedrijfsplan cq investering. Past dit niet in het budget, dan steekt het plan/budget niet goed in elkaar.

Zorro
1 juli 2009, 19:29
Gezien de omvang van het netwerk wat er moet gaan komen denk ik dat je sowieso al in de wat duurdere klasse routers/access points terecht gaat komen, in elk geval voor de main router die op het modem aangesloten komt te zitten.

Deze router die direct op het modem aangesloten zal zitten, moet alle connecties gaan verwerken, als elke online gebruiker 10 connecties openzet gaat een standaard consumenten router als snel op zijn tenen lopen.

Daarnaast missen consumenten routers in deze situatie een paar zaken die voor jullie wel nodig zijn. Een makkelijke beheer omgeving waarin je alle routers, accesspoints ed makkelijk en eenvoudig kan beheren en monitoren. En daarnaast een manier om mense gemakkelijk toegang te geven, maar wel te beheren dat alleen geauthoriseerde (lees betalende) mensen/klanten erop kunnen komen.

Je kan het wel met wat "goedkope" consumenten routers, access points ed in elkaar knutselen, maar daar zal erg veel tijd en moeite in gaan zitten. En ik denk dat jullie van een dergelijke constructie op de wat langere termijn erg veel spijt gaan krijgen om het te beheren en draaiende te blijven houden.

Wat je ook kiest, er zal een gedegen kennis van routering ed nodig moeten zijn om het geheel aan de praat te gaan krijgen, is niet iets wat je zo even doet. En ik denk dat als je zoiets kiest, je het gelijk goed moet doen en er zakelijke/degelijke apparatuur voor moet gaan plaatsen. Zal een flinke duit meer kosten, maar dat hoort bij een bedrijfsplan cq investering. Past dit niet in het budget, dan steekt het plan/budget niet goed in elkaar.Wij pakken het anders aan. Werkt de doe-het-zelf-manier niet kunnen ze bieden op ons netwerk. We hebben wel iets geleerd van Madoff hoor ..

Zorro
22 juli 2009, 18:04
:) Ziggo biedt aan om ons WiMAX te leveren. Wat hebben onze bezoekers daar nou aan.

Nog geen inlogproblemen gemeld door bezoekers. Maar in augustus komen er concerten hier, dus dan spant het erom.