View Full Version : Record aantal kijkers eurosport (Roland garros)


aartstyle
11 juni 2009, 17:18
Zou dat komen omdat ze het (ook) in HD uitzenden? Zoja, lijkt me een goede reden voor de NOS om snel over te stappen. Ben benieuwd hoe dat in de tour gaat mocht de NOS dit ook niet in HD uitzenden

Eurosport verpulvert kijkcijferrecords


De Europese sportzender Eurosport heeft tijdens het tennistoernooi Roland Garros diverse kijkcijfer records gebroken. In het 21e levensjaar van de sportzender lijkt de sportzender nog steeds aan populariteit bij de televisiekijker te winnen.
Zo keken er in Nederland bijna 3,8 miljoen verschillende kijkers één of meer dagen naar Eurosport tijdens Roland Garros. In Europa lag dit aantal veel hoger, namelijk 54,8 miljoen. In Nederland keken de meeste mensen naar de halve finale waarin de latere winnaar Roger Federer in vijf sets won van Juan Martin Del Potro. Dat waren er gemiddeld 352.000. Over de gehele wedstrijd keken 905.000 paar ogen naar deze wedstrijd. Voor Eurosport is dit aantal kijkers goed te noemen omdat de wedstrijd ook te zien was op Nederland1 en de betaalzender Sport1. Met het Europese aantal van 54,8 miljoen kijkers verpulvert Eurosport het oude Roland Garros kijkerrecord. Eurosport begon in 1991 met het uitzenden van dit tennistoernooi en het evenement werd nog nooit zo goed bekeken. Ten opzichte van verleden jaar kijken nu op Europees niveau 11 procent meer kijkers naar dit tennistoernooi.

Bron:www.totaaltv.nl

tebruut
11 juni 2009, 17:54
dat is zeker opvallend.

ik kijk zelf bijna nooit tennis (alleen als de nederlanders ver komen) maar ik moet zeggen dat ik dit keer best vaak gekeken heb. en dat kwam zeker door eurosport hd.
het viel ook meteen op dat eurosport wel goede kwaliteit kan leveren, want meestal is het huilen met de pet op met de HD kwaliteit.
en ik hoop ook dat de NOS hier wat mee doet.

Carel
12 juni 2009, 07:29
Ik heb op Eurosport naar Roland Garros gekeken. Ik heb ook Sport1, maar de uitzending in HD is zoveel mooier.

ricardo01234
12 juni 2009, 21:45
Vanuit mijn omgeving weet ik dat diegene die een HD-ontvanger hebben en roland garros hebben gevolg, allen hebben afgestemd op eurosport. Door de mooie beelden heb ik zelfs meer naar roland garros gekeken dan ik normaliter doe.

GolfTouch
13 juni 2009, 00:17
Roland Garros was dit jaar super. Mede door de HD uitzendingen op Eurosport. Helaas maar 1 wedstrijd tegelijkertijd en dezelfde op Ned 1 en Sport1.
Enige nadeel was dat ze geen gebruik maakten van de Hawk eye (die was beschikbaar maar mogelijk geen rechten voor) en de continu over gaan naar reclame tijdens de game of set pauzes. Een enkele keer kwam Eurosport net te laat terug en was de partij weer hervat.

Verder top.

The_Doman
13 juni 2009, 00:36
Enige nadeel was dat ze geen gebruik maakten van de Hawk eye (die was beschikbaar maar mogelijk geen rechten voor) en de continu over gaan naar reclame tijdens de game of set pauzes. Een enkele keer kwam Eurosport net te laat terug en was de partij weer hervat.
Ondanks deze (korte) reclameonderbrekingen was het Roland Garros op Eurosport toch vaak veel interessanter om te kijken.
Leuk(er) (Engels) commentaar. :-P
Niet alleen maar verslaggeving van het center court zoals bij NL1 en (grotendeels) Sport1.
Ook ging de verslaggeving bij Eurosport meestal langer door terwijl andere omroepen al eerder gestopt waren.
Helemaal de NOS natuurlijk die al heel vroeg ermee ophield. :no:
Onbegrijpelijk dat ze dan niet een van de vele thema kanalen hiervoor (tijdelijk?) gebruiken.

GolfTouch
13 juni 2009, 00:49
Klopt. Het liep regelmatig uit en Eurosport bleef uitzenden.
Ik had graag gehad dat Sport1 meerdere kanalen beschikbaar zou stellen en alle wedstrijden live uitzond.
Voor de hawk eye stond hier de Fransman erbij aan. :wink:

The_Doman
13 juni 2009, 00:56
Ik had graag gehad dat Sport1 meerdere kanalen beschikbaar zou stellen en alle wedstrijden live uitzond.
Inderdaad, ik (en meer kijkers) had er heel wat meer van verwacht.

Zie ook:
Mededeling: Sport 1 belooft grootste sportaanbod ? (http://www.ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?p=168840#post168840)
UPC Forum: Roland Garros op Sport1 (http://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=30042.0)

ricardo01234
13 juni 2009, 10:50
Niet alleen het beeldmateriaal, ook het nederlandse commentaar op eurosport is erg goed. Tijdens wimbledon ga ik ook weer op eurosport HD afstemmen. Ik ga er vanuit dat dit evenement ook dat eurosport HD wordt uitgezonden.
Wat mij wel opviel is dat het engelse commenaar in dolby digital wordt gepresenteerd. Dit is bij het nederlandse commentaar niet het geval. Hopelijk dat dit in de toekomst wel gebeurt.

The_Doman
13 juni 2009, 11:00
Tijdens wimbledon ga ik ook weer op eurosport HD afstemmen. Ik ga er vanuit dat dit evenement ook dat eurosport HD wordt uitgezonden.
Jammer maar helaas, Eurosport heeft de rechten niet voor Wimbledon.
Wimbledon is wel in HD te zien op Sport1, ook meerdere courts tegelijk op de extra Sport1 zenders.

Wimbledon is ook nog te bekijken op BBC1, BBC2, VRT en NET5
Helaas wordt veel Sport op de VRT nu uitgezonden op Een+/Canvas+ welke wij niet op de kabel hebben. :sad: