View Full Version : Belgische zenders


jongetje
11 juni 2009, 15:30
Is het mogelijk om de commerciŽle belgische zenders zoal VTM toe te voegen aan het pakket?

SvenEnSabrina
11 juni 2009, 15:54
VTM is best een goede zender, van mij mag het :P

JG van Straten
11 juni 2009, 17:29
Het is niet mogelijk om de Vlaamse commerciŽle zenders zoals VTM, Kanaal 2, VT4 en Vijf TV door te geven. Dit heeft te maken met rechten, zo zijn de Nederlandse commerciŽle ook niet in BelgiŽ te ontvangen. Alleen Jetix schijnt in het TV Vlaanderen pakket te zitten. Voor Ziggo hadden wij een (draaibare) schotel voor de TV. VT4 heeft ruim een jaar ongecodeerd via de satelliet uitgezonden (Telecom 5 graden west), de programma's leken veel op die van SBS 6. Een voorbeeld is: Ushi en van Dijk op SBS6 / Gene & Ushi op VT4, Expeditie Robinson was ook te zien op VT4.

Kolade
11 juni 2009, 21:06
Is het mogelijk om de commerciŽle belgische zenders zoal VTM toe te voegen aan het pakket?

Inderdaad is het niet mogelijk om VTM of VT4 toe te voegen,een rechtenkwestie. Waar ik zelf meer voor zou zijn is het toevoegen van La Une en La Deux,de publieke zenders van de RTBF. Rechtentechnisch is dat makkelijker.

pboes
11 juni 2009, 23:07
Rechtenkwestie??? Ze willen het gewoon niet!
Als het een rechtenkwestie zou zijn, zouden we ook geen Duitse commerciŽlen op de kabel hebben, of publieke omroepen uit het buitenland.

Mr_Parker
11 juni 2009, 23:12
Om het nog iets uit te breiden, VT4 is SBS6, of eigenlijk zijn beide onderdeel van de ProSiebenSat.1 groep.

Daar ze elkaar niet willen beconcurreren zal VT4 hier niet toegevoegd worden.
Sat.1 en ProSieben wel door deels "overlevering" van voor de periode dat ze bij elkaar horen en deels natuurlijk daar bij Sat.1 en ProSieben toch alles in het Duits is.

VTM heeft heel veel gemeen met RTL, veel programma's ziojn samen gemaakt, maar ook hier geldt dat beide zenders voor veel programma's alleen uitzend rechten voor het "eigen" land hebben. Dit zijn vaak exclusieve contracten, bijv. dat zij als enige CSI in het betreffende land mogen uitzenden, in Engelse uitvoering. Het is dus deels de overeenkomst die ze onderling hebben voor de eigen productie die hun distributie in het land van de ander voorkomt maar ook de contracten met de content providers.

De Duitse commerciŽle zijn hier dus een uitzondering op door de Duitse taal en de Britse publieke zender door het overwegende eigen productie karakter en ook hier weer de overlevering van het analoge tijdperk, er zijn maar weinig andere landen waar men op de kabel BBC 1 en 2 ontavangt.

Kolade
11 juni 2009, 23:22
Ter aanvulling: Hetzelfde geldt ook voor zenders als TF1 die Amerikaanse series uitzenden in het Frans.

Decibert
12 juni 2009, 01:42
Rechtenkwestie??? Ze willen het gewoon niet!
Als het een rechtenkwestie zou zijn, zouden we ook geen Duitse commerciŽlen op de kabel hebben, of publieke omroepen uit het buitenland.


Lekker inhoudelijk beargumenteerd. Het is maar goed dat Mr_Parker zo goed op de hoogte is, anders zouden er nog eens te snelle conclusies getrokken kunnen worden. :roll: