View Full Version : Vraag: Posite ZGV t.o.v. Ziggo/programmaraden discussie


Bullet NL
9 juni 2009, 21:39
Daar Ziggo het programmaraden advies naast zich neer legt, het contact tussen Ziggo en de programmaraden niet echt soepel verloopt http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2097 (http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2097) en http://www.kabelraden.nl/nieuws/programmaraadnieuws/ni/14902/ziggo-programmaraden-stagneren-onze-ontwikkeling--emerce/ (http://www.kabelraden.nl/nieuws/programmaraadnieuws/ni/14902/ziggo-programmaraden-stagneren-onze-ontwikkeling--emerce/) daarnaast loopt er ook een uitspraak van het Commissariaat van de Media. Of te wel een mooie situatie.
Kan het ZGV hier ook een rol in spelen? Zit te denken aan een advies orgaan vanuit de gebruikers o.i.d.

BenJ
9 juni 2009, 23:29
Welke zenders wel of niet worden doorgegeven houden we ons in principe niet mee bezig (netzomin als wat zenders inhoudelijk te bieden hebben). Je begeeft je dan op het terrein van waarde oordelen over zenders. (cultuur, etniciteit, religie, oud/jong, man/vrouw, liefhebberijen enz enz). Aangezien wij niet beschikken over middelen om dit breed te meten ligt het niet op onze weg om daar over te oordelen. Een elitaire opstelling in deze ligt niet op onze weg. Wat hierbij voor een meerderheid geldt hoeft defacto niet overeen te stemmen met de mening van een minderheid. De kabel is "ruim" genoeg om ook minderheden te bedienen.

Wat we wel kunnen en ook doen is om een breed gedragen mening over te brengen, zoals bv met SciFi. De kosten/baten overweging zal toch door Ziggo worden uitgevoerd.
Overigens heb ik in het verleden wel eens getracht om contact te leggen met zo'n programmaraad, dat is tenslotte de geŽigende weg, echter zonder enig resultaat. Men reageerde niet eens.

Een ander soortgelijk onderwerp is prijsstelling. Die verantwoordelijkheid ligt ook bij Ziggo. Ook daar geven we weliswaar een mening over (zoals bv het zeer magere HD-pakket) en blijven we doorzeuren over wanneer daar nu eindelijk eens iets bij komt. Echter het is de markt die Ziggo afstraft als ze iets te duur in de markt zetten. Een mooi voorbeeld is de webstorage die MK destijd voor een in onze ogen en in vergelijking met andere providers tegen een veel te hoge prijs aanbood. Die is toch doorgezet en uiteindelijk door gebrek aan animo ter ziele gegaan.