View Full Version : Mededeling: Ziggo ontkent afknijpen usenet-verkeer


Ed
3 juni 2009, 19:46
Ziggo ontkent afknijpen usenet-verkeer - update

Door Dimitri Reijerman, woensdag 3 juni 2009 17:16
Submitter: Wolly, views: 8.906

Een aantal Ziggo-gebruikers klaagt op GoT over lage snelheden bij het downloaden uit nieuwsgroepen. Aanbieder Tweaknews stelt dat Ziggo aan traffic shaping zou doen, maar de kabelaanbieder ontkent dit.

In een aantal postings op GoT klagen enkele internetters die van de diensten van Ziggo gebruik maken over sterk flucturerende downloadsnelheden wanneer ze van aanbieder Tweaknews postings ophalen. De lage snelheden zouden optreden sinds een recente snelheidsverhoging die op het Ziggo-netwerk zou zijn doorgevoerd. Een van de gebruikers zou van Tweaknews een e-mail hebben ontvangen waarin de usenetaanbieder stelt dat Ziggo op zijn netwerk gebruik zou maken van traffic shaping, waardoor het usenet-verkeer afgeknepen kan worden. Tweaknews was woensdag niet bereikbaar voor een nadere toelichting op zijn claim.

Ziggo-woordvoerder Gradus Vos ontkent tegenover Tweakers.net dat de kabelaanbieder op zijn backbone p2p- of usenet-verkeer bewust zou afknijpen, iets wat concurrent UPC onlangs toegaf wel te doen. Alleen voip-verkeer, dat relatief weinig bandbreedte vereist, zou op drukke momenten extra prioriteit op het Ziggo-netwerk genieten, maar dat zou niet de verklaring voor de geconstateerde vertragingen kunnen zijn. Vos stelt dat het mogelijk kan gaan om een tijdelijk probleem op een van de netwerkonderdelen, en is verder benieuwd hoe Tweaknews zou hebben geconstateerd dat de isp aan traffic shaping zou doen.

Update 3/6 18:00: Johan Mulder, newsmaster bij Tweaknews, laat weten dat de eerder gegeven informatie vanuit de helpdesk - waarin wordt gesteld dat Ziggo het verkeer naar de usenetaanbieder zou afknijpen - onjuist is. Het dataverkeer met Ziggo-abonnees zou een normaal beeld vertonen. Mogelijk zijn de problemen zelfs te wijten aan een recente verbouwing aan het usenetplatform van Tweaknews.

Bron: Tweakers (http://tweakers.net/nieuws/60498/ziggo-ontkent-afknijpen-usenet-verkeer-update.html)

Ben benieuwd hoe de helpdesk hier nu weer bij komt...

dj-scratch
4 juni 2009, 11:09
haha wou al zeggen ik suck met download2day en dat gaat prima heel soms in de drukke uren wat langszamer maar dat ligt meer aan die server dan aan ziggo

haal gewoon de volle 20mbit

SvenEnSabrina
4 juni 2009, 11:48
Heb xsnews als usenet provider en haal gewoon mijn snelheid...
Sterker nog met speedtest.net of een 100mb bin file haal ik de volle snelheid jusit niet en met nieuwsgroepen wel altijd!

sandeman11
4 juni 2009, 11:54
ook hier nergens geen last van :pompom: