View Full Version : Mag hopen dat dit niet waar mag zijn??


lex333
2 juni 2009, 18:05
Iemand op het Ziggo topic van het forum van tweakers meldt het volgende:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1348447/24

Dit is interessant; ik heb de laatste tijd regelmatig time-outs bij de Tweaknews newsserver, en dan vooral in de drukkere uren. Zowel bij SSL als de "gewone" verbindingen. Nu meldt Tweaknews mij zojuist dat ze er achter zijn gekomen dat Ziggo aan traffic shaping doet. Zou dit waar zijn, of worden andere technische problemen zo verbloemd?
http://gathering.tweakers.net/forum/view_message/32035155


Ik mag toch hopen dat ziggo zich toch niet aan UPC praktijken gaat branden??? :oyeah:

Alex

CeeS
2 juni 2009, 21:08
Ach het bewijs dat het niet waar is, staat op tweakers een paar berichtjes lager. Iemand die ook een trage zwabberende verbinding had van Tweaknews en via een andere payserver geen enkel probleem had.

Ed
2 juni 2009, 21:30
Ach het bewijs dat het niet waar is, staat op tweakers een paar berichtjes lager. Iemand die ook een trage zwabberende verbinding had van Tweaknews en via een andere payserver geen enkel probleem had.Dit was n van de redenen waarom ik een paar maanden geleden overgestapt ben op Hitnews.eu en sindsdien geen problemen meer heb ondervonden. Time-outs dan h...
Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_2_1 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5H11 Safari/525.20

Joepke
18 juli 2009, 16:40
Ik begin me af te vragen of het waar is of dat ik gewoon op een druk stuk netwerk zit :(
Mijn tweak ging heel slecht.
Astraweb gaat wat beter.
Maar waar ik net op 4 MB zat zit ik nu weer op 2MB

Als dt zo doorgaat stap ik alsnog over op KPN glasvezel
Wel jammer die cam modukes zag ik wel zitten :)

meesdroo
18 juli 2009, 17:30
Wat heb je gedaan om je snelheid te verhogen, en wat heb je gedaan om uit te zoeken of je snelheids-probleem voor heel internet gold, of soms alleen voor Tweaknews?

Beetje zuur wanneer je straks via je dure glasvezel 2 Mbits/sec loopt omdat je PC, je router of het draadje naar Tweaknews niet blijkt te deugen.....

Mees de Roo

Aion
18 juli 2009, 17:41
doe is een pathping naar je tweaknews server als je snelheid niet goed is .

doe dit als mogelijk is zonder router direct op het modem.

als er iets foutzit in de verbidning van ziggo of bij tweaknews dan zou dat in de pathping te zien moeten zijn.

tijdje geleden liepen ze beetje te klooien en ineens was mijn inet speed niet sneler dan 5mbit (en heb een dure n router + z3 (25mbit)

direct op aop haalde ik meteen wel weer mijn verbindingsnelheid.

na beetje klooien op router geen effect , pathpings gaven aan dat mijn router wat langzaam reageerde ineens , dus ik router even teruggezet naar default , opnieuw ingesteld en daaran werkte het zonder problemen erop.

*note een goede test om te kijken of het alleen bij je nieuwsserver is is ook ff speedtest.multi-kabel.net te doen en dan ff die 100mbit file downloaden. hij pakt dan vanaf de amx-is een 100mb bin file dus dat zou je altijd op je max moeten binnen kunnen halen (directe verbinding)

meesdroo
18 juli 2009, 18:01
Veel van de goedkopere routers zoals b.v. de sitecoms die ziggo aan de man probeert te brengen, heeft de neiging om, afhankelijk van het gebruik wat er van gemaakt wordt, binnen n tot een paar dagen vol te lopen of uit zijn tabellen te lopen, waarna de snelheid tot vrijwel nul terugloopt.
Je kunt vaak al veel verbetering bereiken door de router helemaal geen DNS te laten doen, maar ook dan nog heb ik hier een paar netwerk-benchmarks die een router reset nodig maken.

Wanneer je metingen verricht i.v.m. snelheidsproblemen, doe die dan liefst twee keer; n keer met het systeem as-it-is en n keer met een vers opgestarte router (dus niet alleen de DHCP vernieuwen, maar een volle herstart).

Een hardware reset naar fabrieks-instellingen zou voor een (via de wizard o.i.d. goed ingesteld modem) eigenlijk niets uit moeten maken, tenzij je zelf de instellingen verziekt hebt, of er zoveel firewall regels zijn aangemaakt dat het arme apparaat het niet meer bijbeent. Denk er daarbij aan dat ook UPnP indien aanwezig en aangezet aan die regels kan zitten klooien (en vergeten ze op te ruimen).

Mees de Roo

Joepke
18 juli 2009, 21:53
Ik heb vandaag meerdere dingen geprobeerd .
Uiteraard sluit ik alles eerst uit voor ik ga wijzen.

Ik heb mn pc rechtstreeks en niet rechtstreeks speedtests laten doen op speedtest.net.
Ik heb met ssl zonder ssl via tweaknews en astraweb gedownload.
Ik heb combinaties geprobeerd de html poort geprobeerd.
Op een speedtest haal ik tussen de 45 max en min 30 mbit.
Mijn nieuwsgroepn gaan af en toe omhoog tot snelheden van 3.5 mb via astraweb ,maar blijven vaak onder de 2 MB die ik op mijn 20 mbit haal.
Verder heb ik meerdere hd formaten binnen gehaald.
En varierend 4 tot 16 sporen open gezet.

Natuurlijk ga ik na 1 dag niet een overhaaste beslissing nemen het is nu natuurlijk weekend en als het alleen dan traag is en op de piek momenten kan ik er mee leven.

Mijn vermoeden is dat inderdaad de hele snelheid weg zakt.
Al schijnt het via tweaknews erger te zijn via astraweb heb ik echt even 5 MB gezien.

Ik blijf het in de gaten houden ,maar feit is dat mijn verbinding eerst strak 2.3 MB was en nu is 1 MB ook niet meer raar.

meesdroo
18 juli 2009, 22:23
Ok, je PC, router, modem, ziggo-kabelnet combinatie is dus blijkens de snelheidstests in staat dicht bij de maximale snelheid die bij je abbonnement hoort te functioneren.

Je probleem zit dus in de specifieke newstransfer, naar twee specifieke newsservers. Die twee servers verschillen dusdanig, dat zij zelf de hoofdverdachten zijn voor de trage afhandeling (wanneer iets anders de bottleneck was zouden ze immers allebei vrijwel even traag moeten zijn).

Je kunt nu alleen nog maar proberen de zaak aan jouw kant te optimaliseren.

Ik heb daarvoor 3 suggesties om uit te testen:

1. Gebruik de router niet als DNS server (je ziet dan 192.168.0.1 of 192.168.1.1 op je PC's als DNS server staan; voer met de hand externe servers uit het Ziggo-domain of nog verder in).
2. Draai op je PC een patch om meer halfopen poorten gelijktijdig aan te kunnen ( http://www.lvllord.de/download.php?url=en/EvID4226Patch223d-en.zip ).
3. Optimaliseer op je PC de TCP/IP instellingen ( http://www.speedguide.net/files/TCPOptimizer.exe ).

Waarschuwing: een dergelijk geoptimaliseerde PC in een local netwerk kan uitermate hinderlijk zijn voor de overige netwerkgebruikers en zelfs voor de overige taken op diezelfde PC.

Heb je er overigens aan gedacht dat je PC niet alleen in staat moet zijn om news met 40 Mbits/sec binnen te halen, maar dat na een hoopvol begin permanent (inclusief overhead) ook kwijt moet kunnen raken op disk? Hoe snel en gedefragmenteerd is de disk die je daarvoor gebruikt?

Mees de Roo

Spartagek
18 juli 2009, 23:59
Nu Tweaknews, paar weken geleden download2day ..

(is trouwens een bericht van 2 juni.....2009)

Als een usenet aanbieder het 'even' niet aankan, ligt het aan ziggo !
er begint een patroon te ontstaan :)

bij d2d begon het als klein berichtje ergens, dat verschillende mensen problemen hadden met de verbinding, d2d had gn storing, lag aan ziggo !
het werd opgeblazen en haalde zelfs frontpage bij tweakers,
Ziggo kapt usenet af...

en in het eigen log van d2d vol trots : Upgrade servers, nu nog betere verbindingen

week erna .. configuratie foutje, d2d had zelf iets verkeerd gedaan, maar dat werd 'vergeten' te vertellen aan de buitenwereld :no:

ik gebruik nu een jaar of 8 usenet,via ziggo & payserver van eweka en hitnews...
nog NOOIT een drop gehad die op shaping leek, wel eens een tijdje ( minuut of 10 ) minder snel, maar altijd op 100% verbindingen gehad.

Wat het ergste aan dit soort berichten is, is dat het WEER aan ziggo ligt, en er niet verder gekeken wordt of het niet aan de persoon zelf ligt
( ohnee, is een tweaker - die heeft er verstand van, hij gebruikt een overpriced server )
Ziggo laat best steken vallen, en ze zullen hier en daar beter moeten communiceren, maar vooralsnog kun je ze niet beschuldigen van shaping op usenet / torrents, zoals upc wel doet

( wacht met trots op de anonieme opmerking ziggokontlikker in mijn boxje)

meesdroo
19 juli 2009, 00:18
Nee hoor,
Ik voer hier erg veel doorvoertesten uit naar P2P- en news-netwerken, ook al om te controleren in hoeverre de beveiliging dat kan bijhouden zonder performanceverlies.
En ik heb nog nooit enige Ziggo-shaping bij die testen kunnen vinden voor welke IP's of welke poorten dan ook (ik laat dat gedonder rond poort 25 even buiten beschouwing; ze zijn gewoon als de dood dat hun hele domain geblacklist wordt).
Voor zover mijn armzalige abonnement dat toelaat :wink:, en de andere kant zijn zaakjes ook op orde heeft, haal ik daarbij meestal de volle snelheid.

De waarheid moet altijd verteld kunnen worden, zowel in positieve als negatieve zin.
Dat heeft met kontlikken niets te maken.

Mees de Roo

Barbarian
19 juli 2009, 00:33
Hier ook nog nooit last gehad van shaping of iets dergelijks, altijd de volle pond met downloaden van Ziggo- en/of nieuws pay servers.:wink:

Spartagek
19 juli 2009, 00:40
Dat was niet tegen jou,

ik heb een "fan" / stalker ( zie borrel )

je mag niet meer antwoorden op een manier die lijkt alsof je geen problemen hebt met ziggo ( wat hier al 10 jaar zo is )
en als je dan een 'eerlijk'antwoord geeft op een 'lompe' vraag krijg je een comment die heerlijk uit de hoek komt, maar dan wel anoniem.

Ik lees jouw antwoorden graag, en getuigd van kennis en inzicht, iets wat hier en daar nogal mist , omdat de meerderheid werkelijk vindt dat een gebruikersforum alleen is om te klagen hoe slecht "we" het hebben

Aion
19 juli 2009, 05:00
kan je 100% garanderen dat ziggo geen shaping handhaafd op dit moment , plannen ervoor zijn er ook niet omdat snelheid tog aanzienlijk omhoog gaat per kwartaal .

meesdroo
19 juli 2009, 14:27
Spartagek,
Iemand die ergens kommentaar op heeft, of zijn mening geeft, is er zelf verantwoordelijk voor dat dergelijk kommentaar of die mening serieus genomen wordt.
Hij kan dat alleen doen door bij diverse andere en eerdere gelegenheden controleerbaar verstandige, afgewogen en juiste meningen en kommentaren te geven, waardoor hij geloofwaardigheid opbouwt.
Anoniem kommentaar en anonieme mededelingen zijn niet meer dan oncontroleerbare losse kreten van iemand met een zodanig lage dunk van zichzelf, van zijn eigen kommentaar en van zijn eigen meningen dat hij/zij niet bij naam bekend wil en durft te zijn, uit angst daaraan gekoppeld te worden.
Elk woord dat daaraan verspild wordt is er n te veel.

http://ziggo-gebruikers.nl/forum/customprofilepics/profilepic30010_1.gif (http://www.digicrime.com)

Veel plezier op het forum,

Mees de Roo

P.S. Ik ben het aan mijn reputatie verplicht om deze posting gegarandeerd veilig en leerzaam te laten zijn ?!?

TRaSH
19 juli 2009, 16:28
ik heb het ook meerdere keren met tweaknews dat er tegen de avond uren de snelheid soms in mekaar stort.
toen een usenet account van me zwager geleend (newsxs) en daar had ik totaal geen last mee.
als je dan contact opneemt met tweaknews dan zeggen ze al meteen hier niks aan de hand ligt aan ziggo.
dus ja je kan alleen je conclusies trekken uit ervaringen van andere.
volgende keer als ik er weer last van hebt dan zal ik vragen of mijn zwager het anders om wilt proberen.
als mijn abo dan nog loopt bij hun.
ga denk ik eind van de maand naar hitnews.eu.
mooie prijzen voor hun snelheid en heb er veel over gehoord.

meesdroo
19 juli 2009, 18:58
Trash,
Wat zeur je nou?

Je hebt nu een helpdesk die ju nodig heeft voor 0.00 cent;
dat is toch veel goedkoper?

Mees de Roo

pletter
19 juli 2009, 20:35
geen problemen hier strak lijntje 45 tot 48 mb (dag en nacht )

dus jullie probleem ligt echt aan de news servers

groet

peter

TRaSH
19 juli 2009, 21:57
Trash,
Wat zeur je nou?

Je hebt nu een helpdesk die ju nodig heeft voor 0.00 cent;
dat is toch veel goedkoper?

Mees de Roo

:frons:
ik moest het 2x lezen om te begrijpen waar je reactie op sloeg.
toen zag ik mijn onderschrift/handtekening en zag dat je reactie daar op gebaseerd was :schater:

meesdroo
19 juli 2009, 22:09
Ik ben destijds (hl lang geleden) met computers begonnen omdat het leuk was. :)
Ik heb besloten dat het vooral leuk moest blijven. :grin:
Maar daarvoor moet ik iedereen natuurlijk wel goed scherp houden! :schater:

Mees de Roo

Hakker
19 juli 2009, 23:07
Ziggo doet tot nu toe niet aan traffic shaping. Als mijn verbinding het doet (ja wel een Ziggo probleem nog steeds) kan ik mijn lijntje nog altijd helemaal vol trekken had eerst Hitnews maar deze gaf wel eens rare snelheid en timeouts (beiden bij hun een probleem) Sinds ik naar Astraweb ben gegaan nergens last van en trek constant 2,30-2,33 MB/s binnen.
Tweaknews heeft zelf problemen en dat is niet de eerste keer. Heb er vroeger ook bij gezeten en vond het toen al een bagger tent en toen had ik zelfs hun eigen dsl dienst dus konden ze het moeilijk op de provider gooien :D

Joepke
19 juli 2009, 23:32
Klopt ik beschuldig ook niemand. Maar ik deel die tweaknews verbinding en test sluiten uit dat een vriend van mij zijn verbinding wel stabiel heeft op dezelfde servers in een andere wijk.
Wat betreft eerdere suggesties op de dns handmatig instellen na heb ik dit uiteraard geprobeerd (geen verschil)
De snelheid op tweaknews en astraweb blijft instabiel.
Astraweb is de snellere ,maar daar heb ik ook een unlimited abo.
Als ik geluk heb haal ik de 2 MB. Voor de verhogingen haalde ik die in ieder geval stabiel op een 20 mbit lijn.
Ik haal af en toe 3 MB of meer ,maar vaker zit ik op 2 of zelfs 1 MB.

Maar goed ik zal eens kijken hoe de lijn het doordeweeks doet.

meesdroo
20 juli 2009, 12:55
Draai je soms Kaspersky Antivirus versie 2010 o.i.d. Die installeert een z.g.n. Anti-virus NDIS filter op je Network-adapter.
Het kan zijn dat ook andere antivirus programma's soortgelijke trucs uithalen.
Wanneer je je news-lezer niet uitsluit van die scanning (en dat heeft weer beveiligings bezwaren) kan dit filter je download-snelheid zelfs afknijopen tot een paar Kbytes/sec!
(met dank aan vhpov)

Mees de Roo

Joepke
21 juli 2009, 19:27
Nee ik gebruik geen kaspersky.
Ik heb op mijn windows 7 pc met altbinz getest en nu met PAN op mijn suse gnome pc.
In eerste instantie leek nu de snelehied stabieler te zijn ,maar een test op mijn windows 7 pc gaf nu ook tussen de 3 en 4 MB
Stabiel is het nog steeds niet ook mijn speedtests zitten nu tussen de 30 en 43 mbit.
Helaas heb ik de mogelijkheid nog niet gehad om in mijn modem in te loggen ,maar ik moet nog even kijken of dit met de cd kan :D
Dus er lijken vooral problemen met tweak en de verbinding hier hangt heel erg af van de drukte van het netwerk.

kreesiekeesie
24 juli 2009, 23:30
Ach het bewijs dat het niet waar is, staat op tweakers een paar berichtjes lager. Iemand die ook een trage zwabberende verbinding had van Tweaknews en via een andere payserver geen enkel probleem had.

Hallo CeeS
Ik heb sinds vanavond het nieuwe modem en stel vast, dat ik bij het downloaden van de newsserver niet hoger kom dat 3500 Kb/s.
Dit zou toch hoger moeten zijn??
Tevens geeft de downloadgrafiek weer een berg en dal beeld.
Ik gebruik Grabit en haalde tot dusver mijn oude snelheid bijna altijd.
Kun je hier iets over zeggen?
Bij voorbaat dank
Cees

CeeS
25 juli 2009, 00:34
Hallo CeeS
Ik heb sinds vanavond het nieuwe modem en stel vast, dat ik bij het downloaden van de newsserver niet hoger kom dat 3500 Kb/s.
Dit zou toch hoger moeten zijn??
Tevens geeft de downloadgrafiek weer een berg en dal beeld.
Ik gebruik Grabit en haalde tot dusver mijn oude snelheid bijna altijd.
Kun je hier iets over zeggen?
Bij voorbaat dank
Cees

Moet je toch wat meer info geven :wink:


Welke newsserver ?
Hoeveel draadjes ?
Wat voor speed bedoel je ? 3500 kilobit/sec of kilobyte/sec
Wat voor speed haal je op http://speedtest.ziggo.nl en http://www.speedtest.net ?
etc...

dennisregoort
25 juli 2009, 08:29
Ook ik haal mijn snelheid niet.

Hitnews (60Mbit abbo)
Zowel altbinz als newsleecher getest
12 draadjes
Max 3000 kB/s
Op 2 machines getest; P4 HT, 1GB-ram, 320GB Sata; Core2Duo 2.33, 3GB-ram, 320GB Sata.
Wegschrijven direct naar Externe HDD (USB) gaat net zo snel als op een Sata drive.
Snelheid volgens speedtest.net: http://www.speedtest.net/result/519924131.png (http://www.speedtest.net/result/519924131.png)

TRaSH
25 juli 2009, 09:44
snelheid ziet er goed uit,
mischien kan je HD het niet bij houden ?
heb je er nog een router tussen hangen ?

ik heb zelf contact gehad met de HelpDesk van hitnews.eu en die persoon gebruikte zelf ook ziggo en vertelde mij dat hij geen problemen had met ziggo en full speed kon downloaden

Joepke
25 juli 2009, 15:38
Is dit je piek van een speedtest ?
Mijn ervaring is dat ik dan 3 0 heb dan 45 enz.
Ik heb een paar keer 3.5 MB gehaald en 1 keer 4 MB.
Echter 1 MB doet zich ook voor

CeeS
25 juli 2009, 19:13
Hitnews (60Mbit abbo)

Zowel altbinz als newsleecher getest
12 draadjes
Max 3000 kB/s
Op 2 machines getest; P4 HT, 1GB-ram, 320GB Sata; Core2Duo 2.33, 3GB-ram, 320GB Sata.
Wegschrijven direct naar Externe HDD (USB) gaat net zo snel als op een Sata drive.
Snelheid volgens speedtest.net: http://www.speedtest.net/result/519924131.png (http://www.speedtest.net/result/519924131.png)


Kun je ook met 2 machines tegelijk downloaden via je router ?
Als het dan in het totaal op beide machines wel sneller gaat, is de beperking je verwerkingssnelheid van de pc met downloaden/uitpakken of harddisk wegschrijven.

kreesiekeesie
26 juli 2009, 00:18
Moet je toch wat meer info geven :wink:


Welke newsserver ?
Hoeveel draadjes ?
Wat voor speed bedoel je ? 3500 kilobit/sec of kilobyte/sec
Wat voor speed haal je op http://speedtest.ziggo.nl en http://www.speedtest.net ?
etc...

http://www.speedtest.net/result/525317406.png (http://www.speedtest.net)
Op Ziggo dezelfde snelheid.
Newsserver:news.quicknet.nl met Grabit 4 draadjes.
Kilobyte of Kilobit geen idee er staat KB/s.
Bij de oude snelheid haalde ik meestal 2200 als doorsnee, nu max. 3500 maar meestal eronder.
Ik heb een bestand van 47 Gig gedownload en ben met de snelheid niet hoger gekomen. Groep A.B.just4fun.nl.

Groetjes,

Cees

meesdroo
26 juli 2009, 13:04
Ik krijg steeds meer het gevoel dat we in het geheel niet (meer?) over een Ziggo probleem praten. Download, upload en ping (latency) zijn vrijwel optimaal, en de Ziggo-newsserver lijkt in ieder geval bij sommigen volle snelheid te kunnen draaien.

Dat wil zeggen dat f de router f de eigen PC de verdachten zijn.

De eerste test behoort dus te zijn om de news-download mt en znder router (PC direct op het modem) te vergelijken; dan weten we waar we verder moeten zoeken, en kunnen we de rest van deze draad ook verplaatsen naar het juiste onderwerp:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/forumdisplay.php?f=152
of:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/forumdisplay.php?f=153
en:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/forumdisplay.php?f=154

Mees de Roo

CeeS
26 juli 2009, 13:48
Newsserver:news.quicknet.nl met Grabit 4 draadjes.
Kilobyte of Kilobit geen idee er staat KB/s.
Bij de oude snelheid haalde ik meestal 2200 als doorsnee, nu max. 3500 maar meestal eronder.
Ik heb een bestand van 47 Gig gedownload en ben met de snelheid niet hoger gekomen. Groep A.B.just4fun.nl.


Zou een snelheidslimiet van de newsserver zelf kunnen zijn, of een beperking van je computer die niet sneller kan decoderen dan 30Mbit (wat die 3500KB ongeveer is).

De newsprogramma's doen op de achtergrond nogal veel rekenwerk om alle kleine deeltjes weer samen te voegen en vervolgens op te slaan op harddisk. Dat doen sommige programma's sneller dan anderen. Maar daar zitten wel beperkingen aan, die afhankelijk zijn van de snelheid en geheugenruimte van je pc en harddisk.

Ik heb voor de zekerheid nog even nagevraagd of de newsserver van ziggo (quicknet) een beperking per user in speed heeft.

Je zou dit kunnen testen door van meerdere newsservers met meerdere programma's gelijktijdig te downloaden. Gaat de speed dan niet omhoog dan is je computer de beperkende factor.

Ik denk dat in jouw geval niet de router de beperkende factor is omdat je wel een goede snelheid bij de speedtest haalt.

meesdroo
26 juli 2009, 14:00
Sommige anti-virus/malware programma's scannen (als een soort proxy) ook binnenkomende newsitems. De opties en mogelijkheden om gecomprimeerde bestanden daarbij op te bouwen uit losse postings en op volle diepte te scannen zijn bij sommige inmiddels (instelbaar) zeer compleet en uitgebreid.

MAAR, daarbij hoort een prijs. Ik heb al horen noemen (Kaspersky) dat de download-snelheid daarbij terug kan lopen tot KB's i.p.v. MB's. Heel veilig en heel langzaam dus; aan de gebruiker de keus!

Kijk dus tijdens je newsserver downloads eens waar je PC mee bezig is (daarvoor zijn veel tools). Wanneer (n van) je CPU(s) op 100% staat weet je in ieder geval waarom het niet harder gaat! Hetzelfde verhaal gaat op voor je disk(s).

Mees de Roo

Spartagek
26 juli 2009, 16:25
Volgens mij worden de newsservers gecapped op een bepaalde snelheid
( zo genereren ze meer inkomsten - sneller is duurder )

bij hitnews is dat een duidelijk verhaal, 20 Mb is 6,95, 30 Mbit 7,95 60 Mbit 9,95
En zo zijn er nog een paar

maar de onbeperkte downloadservers ( eweka en xsnews zijn allemaal max 30Mbit - give or take - )
deze zullen aanpassingen moeten doen in hun dienstverlening, of een ander prijsplan opzetten, aangezien unlimited nu niet meer van toepassing is
( de klant heeft een snellere verbinding, dus zal meer gaan eisen )

daar zal jouw probleem liggen, ik zou eens ten rade gaan bij je aanbieder,
Ziggo servers gaan ook niet sneller dan de 15 of 20 Mbit meen ik zo in mijn log's te zien.

Spartagek
26 juli 2009, 16:32
Ook ik haal mijn snelheid niet.

Hitnews (60Mbit abbo)
Zowel altbinz als newsleecher getest
12 draadjes
Max 3000 kB/s
Op 2 machines getest; P4 HT, 1GB-ram, 320GB Sata; Core2Duo 2.33, 3GB-ram, 320GB Sata.
Wegschrijven direct naar Externe HDD (USB) gaat net zo snel als op een Sata drive.
Snelheid volgens speedtest.net:


Bij jou denk ik dat de beperking ligt op je interne componenten

GBIT LAN of 100Mb
je raakt op een 100Mb lan nogal wat pakketjes kwijt aan controle en overhead, dus zul je niet echt op volle snelheid komen denk ik
ook als je n HD gebruikt heeft windows problemen met wegschrijven

probeer de externe drive eens te monteren in de C2duo, en laat daarop downloaden
dan ga je een stukje ontlasten op je schijven, ( pagefile & open bestanden staan dan los van elkaar, en kan de pc makkelijker verwerken )

kreesiekeesie
26 juli 2009, 20:06
Zou een snelheidslimiet van de newsserver zelf kunnen zijn, of een beperking van je computer die niet sneller kan decoderen dan 30Mbit (wat die 3500KB ongeveer is).

De newsprogramma's doen op de achtergrond nogal veel rekenwerk om alle kleine deeltjes weer samen te voegen en vervolgens op te slaan op harddisk. Dat doen sommige programma's sneller dan anderen. Maar daar zitten wel beperkingen aan, die afhankelijk zijn van de snelheid en geheugenruimte van je pc en harddisk.

Ik heb voor de zekerheid nog even nagevraagd of de newsserver van ziggo (quicknet) een beperking per user in speed heeft.

Je zou dit kunnen testen door van meerdere newsservers met meerdere programma's gelijktijdig te downloaden. Gaat de speed dan niet omhoog dan is je computer de beperkende factor.

Ik denk dat in jouw geval niet de router de beperkende factor is omdat je wel een goede snelheid bij de speedtest haalt.

Hallo CeeS,

Bedankt voor je antwoord!. We puzzelen nog wel even verder.
Zou jammer zijn als de PC de boosdoener blijkt te zijn (ik heb zeker geen slechte configuratie), zeker als de snelheid straks nog verder omhoog gaat.
Maar ik had ook al geluiden in die richting gehoord en dan zullen er wel meer reacties volgen.

Groetjes,

Cees

meesdroo
26 juli 2009, 22:11
Cees,

Je zegt:
"Ik denk dat in jouw geval niet de router de beperkende factor is omdat je wel een goede snelheid bij de speedtest haalt".

Natuurlijk heb je daar met vrij grote zekerheid gelijk in, al kan ik me een paar zeldzame situaties voorstellen waarbij het toch die router zou kunnen zijn.

Maar mijn hoofdbezwaar zit in de benadering.

Een test met en zonder router is eenvoudig, kost heel weinig tijd, en je kunt daarna die router voorgoed uitschakelen als mogelijke factor.
Wanneer je eerst op je PC gaat zoeken, is dat een tijdvretende bezigheid. Is dat voor niets dan is het helemaal zuur, maar zelfs wanneer het wel die PC is blijft tijdens al dat gezoek de onzekerheid van die router aan je knagen.

Snelle, eenvoudige, grote en vooral zekere eliminaties van zoekmogelijkheden zo vroeg mogelijk in het zoekproces, verminderen de hoeveelheid werk n de kans op fouten.

Mees de Roo

CeeS
26 juli 2009, 23:06
In elk geval n zaak die we kunnen vaststellen is dat de snelheid die een klant krijgt van de newsserver van Ziggo is beperkt tot 20 Mbit/sec. Alles wat je er meer uit haalt is meegenomen, maar is ontworpen voor 20Mbit.

Dat is de info die ik kreeg bij navraag hierover. De 3500KB die Cees haalde (en vaker minder) zou dus prima kunnen kloppen.

meesdroo
27 juli 2009, 00:16
Op zich ook zeker niet onredelijk. De overhead bij het uitlezen (en veilig verwerken en opslaan) van vele news-postings is toch ook duidelijk groter dan die van het overslurpen van n groot bestand.

Mees de Roo

Jam
27 juli 2009, 13:54
ik gebruik Eweka en haal 45 Mbit met newsleecher.
tenminste... nu wel !

in het begin kwam ik maar op 22Mbit met 8 draadjes.
even zitten snuffelen in de "settings" van newsleecher en daar kon ik aangeven welke verbinding ik gebruik.

daar heb ik gekozen voor 44.736Mbps (DS3) en nu gaat het als een jekko !
bij Eweka krijg je 40Mbit down.
ik haal 45 Mbit down !

wellicht werkt dit met andere download programma's ook zo....

kreesiekeesie
27 juli 2009, 14:32
In elk geval n zaak die we kunnen vaststellen is dat de snelheid die een klant krijgt van de newsserver van Ziggo is beperkt tot 20 Mbit/sec. Alles wat je er meer uit haalt is meegenomen, maar is ontworpen voor 20Mbit.

Dat is de info die ik kreeg bij navraag hierover. De 3500KB die Cees haalde (en vaker minder) zou dus prima kunnen kloppen.

Hallo CeeS,

Dankjewel voor het antwoord. Ik test vanavond wel even via Hitnews met een betaalde aansluiting en laat even weten wat het resultaat is.
Groetjes,

Cees

Spartagek
27 juli 2009, 15:41
ik gebruik Eweka en haal 45 Mbit met newsleecher.
tenminste... nu wel !

in het begin kwam ik maar op 22Mbit met 8 draadjes.
even zitten snuffelen in de "settings" van newsleecher en daar kon ik aangeven welke verbinding ik gebruik.

daar heb ik gekozen voor 44.736Mbps (DS3) en nu gaat het als een jekko !
bij Eweka krijg je 40Mbit down.
ik haal 45 Mbit down !

wellicht werkt dit met andere download programma's ook zo....

Je kan ook handmatig Newsleecher instellen, kan je evt. proberen of een hogere snelheid ook nuttig is.
in het verleden was die instelling alleen van toepassing om je eigen netwerk te onlasten ( speedtrap settings ) dan ging je download pc niet de volle bandbreedte gebruiken
ik heb deze over het algemeen ingesteld op 25% meer dan mijn verbinding
( dus dan word het 60Mbps )
misschien dat je dan helemaal geen beperking meer hebt, en is de limit van eweka een virtueel plafond

kreesiekeesie
27 juli 2009, 19:18
In elk geval n zaak die we kunnen vaststellen is dat de snelheid die een klant krijgt van de newsserver van Ziggo is beperkt tot 20 Mbit/sec. Alles wat je er meer uit haalt is meegenomen, maar is ontworpen voor 20Mbit.

Dat is de info die ik kreeg bij navraag hierover. De 3500KB die Cees haalde (en vaker minder) zou dus prima kunnen kloppen.

Hallo CeeS,
Probleem dus opgelost:frons:. Nu via Hitnews met een 60Mbit, 12 lijntjes verbinding staat hij stabiel rond 5800 kB/s te downloaden. Nog bedankt voor de moeite, ook Meesdroo, Spartagek en Jam.

Groetjes,

Cees

Hakker
27 juli 2009, 19:26
Hallo CeeS,
Probleem dus opgelost:frons:. Nu via Hitnews met een 60Mbit, 12 lijntjes verbinding staat hij stabiel rond 5800 kB/s te downloaden. Nog bedankt voor de moeite, ook Meesdroo, Spartagek en Jam.

Groetjes,

Cees
Niet lullig bedoelt maar zou je ook kunnen vertellen wat voor jou de oplossing was. Mogelijk hebben andere mensen hier ook wat aan. Niet voor iedereen is de oplossing hetzelfde maar heeft men iig een idee waar het aan zou kunnen liggen vandaar.

kreesiekeesie
27 juli 2009, 19:51
Niet lullig bedoelt maar zou je ook kunnen vertellen wat voor jou de oplossing was. Mogelijk hebben andere mensen hier ook wat aan. Niet voor iedereen is de oplossing hetzelfde maar heeft men iig een idee waar het aan zou kunnen liggen vandaar.

Hallo Hakker,
neen geen enkel probleem.
Zoals CeeS beschreven heeft is de (gratis) Newsserver van Ziggo beperkt tot 20 Mbit snelheid.
Ik heb gewoon even een maandje bij Hitnews geboekt, dat is alles.
Zoals boven beschreven, kosten 9,95 per maand.

Groetjes,

Cees

Spartagek
31 juli 2009, 13:06
Niet lullig bedoelt maar zou je ook kunnen vertellen wat voor jou de oplossing was. Mogelijk hebben andere mensen hier ook wat aan. Niet voor iedereen is de oplossing hetzelfde maar heeft men iig een idee waar het aan zou kunnen liggen vandaar.

download2day & tweaknews hebben regelmatig problemen ( capaciteit ), en schuiven dit dan af naar de provider.
het liefst Ziggo & UPC omdat die relatief de grootste zijn, zodat zij zelf buiten schot blijven met klachten

door om te schakelen naar een andere usenetprovider, in dit geval hitnews, haal je "ineens" wel de beloofde snelheid.

Ed
1 augustus 2009, 10:42
door om te schakelen naar een andere usenetprovider, in dit geval hitnews, haal je "ineens" wel de beloofde snelheid.Inderdaad, al heb ik dat al weken niet kunnen doen :wink:

Spartagek
1 augustus 2009, 22:23
Zo ken ik ook een paar mensen

een mooi jaarabbo afgesloten bij d2d, dus snijden zich nu in de vingers.
ziggo gaat omhoog, maar hun downloadsnelheid niet, en zitten nog 3 4 maanden 'vast' ( vooruitbetaald )

TRaSH
2 augustus 2009, 00:18
Zo ken ik ook een paar mensen

een mooi jaarabbo afgesloten bij d2d, dus snijden zich nu in de vingers.
ziggo gaat omhoog, maar hun downloadsnelheid niet, en zitten nog 3 4 maanden 'vast' ( vooruitbetaald )

kan je niet vragen of ze het willen upgraden,
of doen ze daar moeilijk over bij d2d ?
upgraden moet meestal niet zo'n probleem zijn aangezien ze daar extra geld voor vangen.
downgraden weigeren ze meestal wel als je een lopend contract hebt.

Spartagek
2 augustus 2009, 10:51
Upgraden, ja, maar dan moet het aan 'hun' kant
zorgen dat men een deugedelijke dienst aanbiedt, en niet afschuiven op de provider.

iedereen die me om advies voor usenet vraagt raad ik eerder genoemde 2 met klem af.
iets met resultaten uit het verleden ...

er zijn genoeg serieuze spelers op de markt, die wel doen wat men verkoopt.

TRaSH
2 augustus 2009, 12:18
ik heb ook een jaar bij tweaknews gezeten,
die zeiden ook dat het bij ziggo lag,
wel raar dat ik met newsxs totaal geen probleem had om het zelfde tijdstip dat ik met tweaknews wel had.
ben nu hitnews aan het proberen moet zeggen dat het me aardig bevalt.
1 strakke lijn.