View Full Version : Mail versturen via Ziggo naar andere provider mailserver


Butch
1 juni 2009, 11:49
Hallo,
Sinds kort heb ik een Z1 internet aansluiting bij ziggo.
Ik heb ook nog andere provider.
Nu lukt het mij niet om met mijn laptop emailtjes via het ziggo netwerk (was casema) te versturen naar die andere provider mailserver. Bij die andere provider smtp server heb ik aangegeven dat server verificatie vereist is (met ingevuld naam/wachtwoord).
Normaal b.v. ook uit hotels waar ik ook een andere verbindingsprovider heb, werkt dit. Maar dus niet bij Ziggo.
Uiteraard kan ik de smtp van Ziggo (mail.ziggo.nl of smtp.ziggo.nl?) invullen maar dat wil ik niet omdat ik vaak van netwerk wissel en dan iedere keer die settings moet wijzigen.
Heeft iemand een idee hierover? (Worden er bij ziggo poorten of zo afgeschermd?) of bepaalde poorten niet doorgestuurd?
Ik werk met WinXP (alle updates) en Windows live mail (lokaal).
Butch

meesdroo
1 juni 2009, 12:06
Hoe zeker ben je ervan dat dit een ziggo probleem is. Ik draai hier enige hotmail en gmail accounts via SSL (25/995) met verificatie zonder enige problemen.
Welke provider gebruik je, en wat is de foutmelding die je krijgt?

Mees de Roo

grizzler
1 juni 2009, 15:05
Ondanks wat Mees schrijft, zou ik er niet op rekenen dat je binnen het Ziggo-netwerk op poort 25 verbinding kunt krijgen met een andere smtp-server dan die van Ziggo. Zeker in het voormalige Casemagebied zal dat normaal gesproken niet lukken.

Ik heb zelf een goedkoop accountje genomen bij een webhoster (WebReus) die uitgaande smtp-verbindingen accepteert op poort 2525 en 25025. Werkt perfect en ik ben gelijk af van de absurde limieten die Ziggo hanteert.

meesdroo
1 juni 2009, 17:25
Eerlijk gezegd zou het me enorm verbazen wanneer casema UITGAANDE poort 25 verbindingen zou blokkeren; daarvoor is het een veel te algemeen gebruikte poort naar niet alleen hotmail en gmail, maar b.v. ook bedrijfs-mailservers. Hier in het voormalig Multikabel gebied heb ik er nog nooit iets van gezien/gehoord.
Poort 25 ingaand is wat anders; daar zijn alle ISP's doodsbang dat ze geblacklist worden door open mailservers van hun niet al te snuggere klanten.

Mees de Roo

grizzler
1 juni 2009, 17:41
Eerlijk gezegd zou het me enorm verbazen wanneer casema UITGAANDE poort 25 verbindingen zou blokkeren
Verbaas je dan maar. In het voormalige Casemagebied is uitgaand op poort 25 alleen verbinding te maken met de smtp-server van Ziggo.

Voor gmail en hotmail heb ik de alternatieve (secure) poorten 465 en 587 ingesteld. Voor hotmail was ik dat in eerste instantie vergeten (ze geven aan dat je 25 kunt gebruiken) en inderdaad: geen verbinding.

meesdroo
1 juni 2009, 17:53
Goh, en wat gebruik je als alternatief voor poort 80 uitgaand, of mag je daar zomaar levensgevaarlijk in één keer op?:schater::schater::schater:

Mees de Roo

grizzler
1 juni 2009, 18:32
Hehe...

Gelukkig zit alleen poort 25 min of meer dicht. Ergens in de buurt van 135 zitten als ik me goed herinner nog twee 'heel gevaarlijke' die het ook niet doen. De rest staat gelukkig gewoon open.

Overigens heb ik de afgelopen maanden op het forum een paar keer zien verkondigen dat alles op den duur wordt gelijkgetrokken (en niet in positieve zin...). Dus reken er maar op dat de bruikbaarheid van poort 25 in de andere gebieden te zijner tijd ook zal worden beperkt.

Butch
1 juni 2009, 18:35
Allen,
Bedankt voor de reacties.
Bij mij werkt het verzenden van een hotmail bericht ook. Gmail verzenden werkte niet. Welke poort bij hotmail gebruikt wordt weet ik niet (wordt niet aangegeven bij de accountsettings).
Ondanks dat de klantenservice mij garandeerde dat er geen poorten worden afgeschermt concludeer ik tot nu toe dat doorsturen van emails via poort 25 naar een andere dan Ziggo mailserver niet werkt. En dat Ziggo dus wel een poort 'afschermt'. Het heeft dus ook geen zin zoals de klantenservice mij aanraadde om contact op te nemen met die andere provider (dit is waarschijnlijk het standaard 'afschuif' antwoord van Ziggo.
Al met al geen goed begin met Ziggo.
Nu ga ik maar eens uitzoeken hoe ik eventueel poorten kan veranderen (ik weet hoe het in de mailclient moet maar moet nog uitzoeken hoe ik dit bij de provider kan regelen).
Overigens werd er door grizzler een opmerking gemaakt over 'absurde' limieten van Ziggo. De enige limiet die ik tot nu toe ergens ben tegengekomen is een limiet op de Newsgroepen (10GB/mnd). Wat staat me hier nog meer te wachten?
Butch

Butch
1 juni 2009, 18:51
Even een update van mijn vorige berichtje.
Bij mijn 'hoofdprovider' (niet Ziggo) blijkt dat als ik het berichtje beveiligd (SSL) verstuur via poort 465 en dit ook in mijn emailclient zo instel, dat ik dan mailtjes wel kan versturen (via Ziggo). Dit is dus tevens het bewijs dat Ziggo poort 25 niet doorstuurt of afschermt.
Jammer dat de klantenservice daar niet duidelijk over is en je probeert af te schepen naar de 'andere' provider en het allemaal tijd kost om het uit te zoeken. Maar goed dat dit forum bestaat. Bedankt forum.
Nou verder speuren hoe het bij de andere mailproviders (gmail, mijndomein en zo).
Butch

grizzler
1 juni 2009, 19:09
Ondanks dat de klantenservice mij garandeerde dat er geen poorten worden afgeschermt concludeer ik tot nu toe dat doorsturen van emails via poort 25 naar een andere dan Ziggo mailserver niet werkt. En dat Ziggo dus wel een poort 'afschermt'. Het heeft dus ook geen zin zoals de klantenservice mij aanraadde om contact op te nemen met die andere provider (dit is waarschijnlijk het standaard 'afschuif' antwoord van Ziggo.
Nee, ik denk niet dat het zin heeft daar contact mee op te nemen. Of het zou moeten zijn om te vragen of hun smtp-server ook verbindingen accepteert op een alternatieve poort.

Overigens werd er door grizzler een opmerking gemaakt over 'absurde' limieten van Ziggo. De enige limiet die ik tot nu toe ergens ben tegengekomen is een limiet op de Newsgroepen (10GB/mnd). Wat staat me hier nog meer te wachten?Hier doelde ik op iets dat mij persoonlijk treft maar waar niet iedereen last van hoeft te hebben: het maximum aantal ontvangers per e-mailbericht. Dat is namelijk 50. En ik voer een aantal mail- en distributielijsten met meer dan 50 abonnees...

Jammer dat de klantenservice daar niet duidelijk over is en je probeert af te schepen naar de 'andere' provider en het allemaal tijd kost om het uit te zoeken.Over de <alert=understatement>niet altijd even deskundige antwoorden van de klantenservice</alert> kan je op het forum het nodige lezen, als je wat oudere berichten doorworstelt. Het is een bekend probleem, helaas.

renetta
3 juni 2009, 12:53
Aangezien het Ziggo management nogal nerveus is voor eigen domeinen en mail servers, is de service daarop alleen bij de gratie van de techneuten (die overigens nooit te beroerd zijn om even voor je te kijken).

Misschien kun je overwegen Google docs te gebruiken. Dan kun je de mail voor je eigen domein bij gmail onderbrengen. Het is gratis, altijd beschikbaar, goed te configureren en 7 GB quota, dus dat is altijd prettig. Ook imap is mogelijk, dus je kunt je mail gewoon op de server laten staan. Beveiliging is tls, dus dat zit wel aardig snor.

Groetjes,

René

Butch
3 juni 2009, 18:04
Hallo Renetta,

Bedankt voor je tip.
Mede gezien mijn verschillende emailadressen (bij meerdere providers) gaat mijn voorkeur uit naar een lokale mailclient.
Butch

renetta
3 juni 2009, 21:00
Hallo Renetta,

Bedankt voor je tip.
Mede gezien mijn verschillende emailadressen (bij meerdere providers) gaat mijn voorkeur uit naar een lokale mailclient.
Butch

Het lollige van Google docs is dat je met fetchmail andere emailaccounts kunt binnenhalen en zo al je email kunt consolideren.
Voor de meest gebruikte email clients (outlook, thunderbird, etc) staat er een online gebruiksaanwijzing. Mucho handig allemaal.

Niet dat ik je wil overhalen ofzo, maar ik stond er erg versteld van hoe handig het allemaal werkt. Voor een kennis heb ik het geconfigureerd en zit er zelf ook aan te denken om al mijn mailserver maar op te doeken en bij Google onder te brengen.

Cheers,

Rene

Butch
3 juni 2009, 21:58
Een van mijn overwegingen is ook dat ik niet teveel van mijn persoonlijke data bij Google wil parkeren. Je weet nooit wat Google allemaal doet of gaat doen met jouw informatie. Voordat je het weet krijg je reklame bij je emailtjes gebaseerd op info die je in je mailjes hebt staan. Of erger.
(N.B. Heb je al eens goed alle gebruikersvoorwaarden doorgenomen? Ik heb het niet gedaan maar over het algemeeen heeft Google erg veel rechten en deze kunnen ook nog eens terloops worden veranderd. Laatst heeft -ik dacht- facebook alle data die de gebruikers op facebook hadden gezet toegeeigend (ook die van in het verleden geplaatst). Gelukkig hebben ze gezien de protesten, dit teruggedraaid. Google hoeft zich gezien hun dominantie niets van protesten aan te trekken.)
Dus voorlopig doe ik het zonder Google (of andere 'cloud' gebaseerde oplossingen.