View Full Version : Vraag: Geen power meer


FRGGER
24 mei 2009, 11:19
Wie kan mij helpen?
Sinds een week mijn ontvanger ge´nstalleerd. Eerste dag werkt alles prima, alleen de volgende ochtend deed het aparaat niets meer. Geen power, alles losgkoppeld en weer ge´nstalleerd en werkt weer.
Gedurende afgelopen week zag je het display regelmatig vervagen en weer even later sprinkt het beeld helmaal uit en wordt er opnieuw opgestart.
Sinds gisteren is de ontvanger helemaal uit en niet meer aan te krijgen, geen power meer dus.

Geen gekke dingen gedaan met installeren, kan toch niet zijn dat hij nu al kapot is. Wie weet wat er mis gaat?

GolfTouch
24 mei 2009, 11:51
Lijkt erop dat er iets mis is met de voeding. Het is snel maar het blijft wel elektronica. Wat in een ander topic ook staat is dat de kabels niet allemaal even goed vast zitten. Als je handig bent zou je die kunnen checken.
Heb je de humax in de buurt gekocht of via internet?

FRGGER
24 mei 2009, 12:31
De kabels heb ik al enkele keren gecheckt. Ik heb de humax in de winkel in de buurt gekocht. Ik benieuwd wat zij zeggen als ik terug kom, krijg ik een nieuwe of gaat weg voor reparatie

GolfTouch
24 mei 2009, 12:33
Misschien dan toch de voeding.
Ben bang dat hij opgestuurd wordt ter reparatie. Vervangen doen ze niet zo snel.
Laat je weten wat het was?

Henk56
24 mei 2009, 13:30
Check ook even de aan/uit schakelaar aan de achterkant van de Humax,
haal de netstekker er tijdelijk uit het net, en bedien een aantal keren de schakelaar!
Zet schakelaar terug op uit, netstekker er weer in, schakelaar aan zetten en afwachten.
Verdeeldozen kunnen ook roet in het eten gooien, maar dat heb je al geprobeerd?!

GolfTouch
24 mei 2009, 13:33
Daar had ik ook aan gedacht echter het vervagen van het display zou dan naar mijn idee niet optreden. Om die reden de verdenking van de voeding.

Sjaool
25 mei 2009, 18:27
Aan de kwaal te horen lijkt dit op een slechte voeding die bij aflevering al op ploffen stond.
Eigenlijk is hij DOA als je daar na een week normaal gebruik nog van kunt spreken. ;)

Terug naar de winkel er mee en als je mazzel hebt krijg je meteen een nieuwe mee (ook al staat de verkoper in zijn recht om te laten repareren).
Reparatie vindt ik na 1 week gebruik altijd een ontzettende afknapper.
Ik zou toch proberen een totaal nieuwe te krijgen.

Succes in ieder geval!

DutchFox
25 mei 2009, 18:44
Ook de mijne is stuk en het lijkt ook de voeding.
Normaal staat hij stand-by (zonder powersave) en brandt het rode ledje en zie je de tijd. Toen ik net thuis kwam, brandde de blauwe led en was het display uit. Uitzetten met de knop op de achterkant hielp niet, want daarna deed niets het meer, behalve een flauw schijnsel van het display. Een ander stopcontact hielp ook niet.
Ik heb hem weggebracht. Ik prijs me gelukkig dat ik hem bij de elektronicawinkel een paar straten verderop heb gekocht en de doos had bewaard.
Overigens is die van mij van 5 maart 2009.

GolfTouch
26 mei 2009, 17:09
Hebben jullie een soort van brandlucht waargenomen van of in de buurt van de 5050?
Ik heb hier, vooral in het begin, regelmatig een brandlucht geroken. Dit kwam van de 5050 af.

DutchFox
26 mei 2009, 18:13
Ja, een heel vage lucht. Het is dat je er over begint, maar daarom werd mijn aandacht getrokken. Ik rook het echter alleen op de bewuste dag. En dan nog heel vaag.
Ik weet alleen niet wanneer het probleem zich voordeed. Ik kwam thuis van mijn werk, dus het kan best al grotendeels weggetrokken zijn geweest.

FRGGER
26 mei 2009, 18:32
Bedankt voor jullie bijdrage Overigens ik heb geen brandlucht geroken. Vandaag naar de winkel geweest en het probleem voorgelegd.
Hadden het nog niet eerder meegmaakt, maar "HI Service",dus netjes een nieuw apparaat meegekregen
:applause:

Sjaool
26 mei 2009, 22:53
Geweldig nieuws voor je! :D

Dus toch nog winkeliers die de klant niet afschepen met reparatie van een defect apparaat na een week gebruik. :thumb up:

Johnb053
22 juni 2009, 13:05
De mijne heeft de zelfde kuren gehad als beschreven door FRGGER (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/member.php?u=31049), mijne was 1 maand oud en is nu een maand in reparatie, dus even wat mindere service. :cry:

Sjaool
22 juni 2009, 19:00
De mijne heeft de zelfde kuren gehad als beschreven door FRGGER (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/member.php?u=31049), mijne was 1 maand oud en is nu een maand in reparatie, dus even wat mindere service. :cry:

Dat is net iets te oud en dan staat de winkelier helaas in zijn recht om hem te laten repareren ook al heeft hij een ondeugdelijk apparaat geleverd. :(
Consuwijzer (http://www.consuwijzer.nl/) is een handige site om te zien wat je rechten Ún plichten als consument zijn. Wat is wettelijke garantie?

Volgens de wet hebt u altijd recht op een product van goede kwaliteit. In de wet staat dat een product deugdelijk moet zijn. Is het product niet goed? Dan hebt u recht op een gratis reparatie, of een nieuw product. Dat moet binnen een bepaalde tijd en u moet er niet te veel last van hebben. Daarmee bedoelen we dat bijvoorbeeld uw tv niet te lang weg mag zijn voor de reparatie. Gaat het lang duren? Dan kan de winkel u een tv lenen. Koopt u een product en gaat het product binnen zes maanden kapot? Of is er iets mis met het product? Dan moet de verkoper bewijzen dat dit uw schuld was. Gaat het product na zes maanden of langer kapot? Dan moet u zelf bewijzen dat dit niet uw schuld was.

DutchFox
26 juni 2009, 13:28
Is er al iemand die dit defect had (geen display meer, mogelijk defecte voeding, printplaat vervangen, het wachten is op software uit Korea) en waarbij het ding terug is? Zie ook de discussie op http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=18526
Of is er iemand die er meer over weet te vertellen?