View Full Version : Vraag: Internet OK, tv OK, telefoon heeft nog nooit gewerkt


bobus
22 mei 2009, 16:00
Hoi,

Sinds 6 mei heb ik internet Z2, televisie Z1 en vaste telefonie, een zogenaamd alles-in-1-pakket, want dat is goedkoper dan alles los... Als het werkt.
Over internet en tv geen klachten, al moet ik soms het modem opnieuw activeren, maar dat is onderdeel van het probleem waarmee ik zit.
Sinds het modem hier staat heb ik nog niet kunnen bellen met m'n vaste telefoon. Ik was een paar weken ervoor verhuisd en de normale telefoonaansluiting, die via Tele2 zou lopen, was dood. De klantenservice van Tele2 kwam met zo'n onzinverhaal dat ik direct besloot om alles-in-1 te gaan.
Toen de monteur langs kwam kreeg hij het modem niet op de normale manier geactiveerd en heeft hij handmatig instellingen ingevoerd. De telefoonlijn deed het niet, maar dat zou vanzelf moeten gaan werken. Niet dus.
Vorige week gebeld en toen is er een en ander opnieuw ingesteld, verhuisd, gemigreerd, of hoe het heet. Geen resultaat.
Net gebeld en hetzelfde verhaal. Het probleem wordt doorverwezen naar het errorteam, dat contact met mij opneemt. Of niet, dat kan ook...
Ik heb de laatste tijd niet onder een steen geleefd en lees aan alle kanten over de enorme hoeveelheid klachten over Ziggo. Misschien overdrijven de media, maar ik pas ervoor om in dezelfde molen terecht te komen en hoop via dit forum op wat ondersteuning of tips, of manieren waarop dit probleem te verhelpen is. Ik heb een product besteld en betaal vanaf dag 1 de volle mep, dan wil ik ook vanaf dag 1 datgene wat ik gekocht heb, internet, tv én telefoon.
Misschien weten jullie wat te doen? Of heeft iemand ook zo'n ervaring en heeft dat op kunnen lossen?

Frank-NL
22 mei 2009, 16:44
Hopelijk pakt een van de Ziggo medewerkers het hier op, voor de rest kan niemand je helpen op dit forum. Maar je hebt in ieder geval even je verhaal van je af kunnen schrijven :wink:

bobus
22 mei 2009, 16:56
Ok, dan is het in ieder geval goed dat ik nu al schrijf en niet na drie maanden of meer. :wink:
Ik geef Ziggo nog even het voordeel van de twijfel, heb voor deze overstap nooit problemen gehad. Al hoop ik dat er snel iets aan gedaan kan worden, want klantenservicenummers bellen met m'n mobiel, daar word ik niet vrolijk van.

Decibert
22 mei 2009, 18:47
Er zijn verschillende mogelijke oorzaken. Want de verhuizing van Tele2 is niet gelukt, begrijp ik? Dan zijn er twee mogelijke oorzaken die mij het meest waarschijnlijk leken.
1 De portering is nog in behandeling. Normaal gesproken gaat het zo: Jij krijgt je modem, alles is geïnstalleerd. Zodra het modem is geactiveerd gaat Ziggo contact opnemen met je oude provider. Daarmee bel je dus nog even verder in de tussentijd. Zodra de portering is afgerond (je hoort dat er geen kiestoon meer is over de oude verbinding) zet je de telefoonstekker in het modem en bel je gelijk weer verder. Is de telefonie tussentijds beëindigd, of nog op een ander adres actief, kan je daar op het nieuwe adres pas gebruik van maken zodra je oude abonnement is beëindigd door Ziggo en Tele2 het nummer heeft vrijgegeven. Dit zou je uit kunnen sluiten als het voor jou nog mogelijk is op het oude adres je telefoonlijn te testen (als die werkzaam is, begreep dat je problemen had met de verbinding bij Tele2? En hoe lang geleden is het modem geactiveerd? Portering duurt vaak een week of langer.
2 Het gaat administratief fout bij Ziggo omdat je oude RTV-abonnement verhuisd is tegelijk met dat je bestelling voor Alles in 1 is gedaan. In dat geval moet je inderdaad bij de klantenservice zijn.

In beide gevallen is van hieruit niet echt een oplossing te bedenken, tenzij een Ziggo-medewerker voor je kan kijken waar het op blijft hangen. En dit zijn niet de énige mogelijke oorzaken, echter wel die die het meest op dit soort fora voorkomen.

Overigens is RTV Z1 + Internet Z2 + Telefonie Z1 geen Alles in 1. Wat jij noemt is €16,25 + €29,95 + €9,95 (de €5 korting op telefonie bij Z2 is voor nieuwe klanten niet meer geldig) = €56,15, met 5Mbps.
Alles in 1 Plus = €49,95 voor 10Mbps, dus ik hoop dat je daarvoor hebt gekozen ;).

Overigens belangrijk: Tele2 is dacht ik één van de weinige providers bij wie het abonnement niet automatisch stopt bij portering! Bel dit na bij Tele2 als je dit niet al hebt gedaan.

bobus
22 mei 2009, 22:57
Oh, lekker dan. Mij was door Ziggo verteld dat zij dat doen. En de oude kiestoon kan ik niet controleren, want de Tele2 lijn is dood. Daarom had ik Tele2 gebeld, maar die kwamen met iets dat de aansluiting in mijn huis niet in orde was.
Toen ze omschreven wat ik moest zien klopte dat totaal niet met het aantal draden dat aanwezig is, dus ik dacht: wegwezen daar. Het beviel me toch al niet en met Ziggo had ik verder geen problemen.

Decibert
22 mei 2009, 23:52
Oh, lekker dan. Mij was door Ziggo verteld dat zij dat doen

Tja Tele2 is een uitzonderingsgeval, die werkt niet mee, daarom zeg ik het. Maar bel dit dus voor de zekerheid na.

Zoals je het nu zegt lijkt het erop dat je gewoon moet wachten tot Tele2 je nummer vrijgeeft.

Rest mijn vraag:

En hoe lang geleden is het modem geactiveerd? Portering duurt vaak een week of langer.

bobus
24 mei 2009, 11:55
11 mei geactiveerd.
Ik moet Tele2 een brief schrijven, anno 2009... Toch denk ik niet dat het alleen het porteren is, want internet valt elke dag wel een keer uit en dan moet ik resetten. Dus internet OK klopt ook niet helemaal.
Het pakket is een alles-in-1 plus.

anoniem
24 mei 2009, 21:32
11 mei geactiveerd.
Ik moet Tele2 een brief schrijven, anno 2009... Toch denk ik niet dat het alleen het porteren is, want internet valt elke dag wel een keer uit en dan moet ik resetten. Dus internet OK klopt ook niet helemaal.
Het pakket is een alles-in-1 plus.


heb je het formulier
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/newthread.php?do=form
al ingevuld ??

bobus
24 mei 2009, 22:00
Super tip, bedankt! Ik heb het meteen ingevuld.

bobus
27 mei 2009, 21:09
Vandaag tenminste vijf keer het modem gereset, het lijkt alleen maar erger te worden. Ook komt ie regelmatig met de melding dat ie geactiveerd moet worden. Als ik op <volgende> klik, is het antwoord "gefeliciteerd, wij hebben het modem geactiveerd." Alleen heb ik dan geen codes ingegeven!

Ik begrijp er geen hout meer van en kijk het nog hooguit twee weken aan. Gebeurt er niets, dan zeg ik in een keer alles op en zoek ik een andere aanbieder. Ik ga niet maanden zitten wachten op een oplossing.

bobus
28 mei 2009, 19:49
Iemand bij Ziggo leest dit forum, want ik kreeg zojuist een telefoontje van het errorteam. Er is iets niet goed gegaan met de migratie, maar het telefoonnummer staat wel bij Ziggo geregistreerd volgens de OPTA. Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan en mij werd verteld dat de boel binnen nu en 48 uur moet gaan werken. Ik ben benieuwd en heb iig iets meer vertrouwen in de zaak. Dat het internet uitvalt heeft ook te maken met de migratie, al heb ik geen idee wat dat inhoudt.
Tele2 heb ik inmiddels per brief opgezegd en geinformeerd over mijn overstap.

anoniem
28 mei 2009, 20:14
Iemand bij Ziggo leest dit forum, want ik kreeg zojuist een telefoontje van het errorteam. Er is iets niet goed gegaan met de migratie, maar het telefoonnummer staat wel bij Ziggo geregistreerd volgens de OPTA. Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan en mij werd verteld dat de boel binnen nu en 48 uur moet gaan werken. Ik ben benieuwd en heb iig iets meer vertrouwen in de zaak. Dat het internet uitvalt heeft ook te maken met de migratie, al heb ik geen idee wat dat inhoudt.
Tele2 heb ik inmiddels per brief opgezegd en geinformeerd over mijn overstap.

Veel Ziggo medewerkers, soms herkenbaar maar ook vaak niet herkenbaar, zijn actief op dit forum. Medewerkers van het Error team zijn herkenbaar onder Ziggo Webteam.

bobus
28 mei 2009, 20:35
Mooi, dan is deze draad dus een nuttige actie.
Waar ik nog niet helemaal uitkom, is waar dit pakket nu eigenlijk uit bestaat en of ik mijn oude televisie Z1 en internet Z2 op moet zeggen, of dat Ziggo dit voor mij wijzigt. De factuur die ik net binnenkreeg is daar niet duidelijk over en van "mijn producten" word ik ook niet veel wijzer. Het oude internet Z2 en televisie Z1 zijn namelijk knap nutteloos geworden dus daar moet ik wel vanaf. :wink:
Heeft dat ook met de migratie te maken?

Theunissen
28 mei 2009, 21:17
Afgelopen dinsdag constateerde ik dat de telefonie bij mij niet werkte (ik heb sinds vorige week woensdag het Ziggo totaal pakket), het ledje van telefonie knippert continue op het modem en ik krijg geen kiestoon te horen via de telefoon welke ik heb aangesloten op het modem (heb ook al eens een andere telefoon aangesloten maar zonder resultaat).

Afgelopen dinsdag heb ik contact met Ziggo opgenomen en nadat ze (zeer vriendelijke Ziggo medewerkster) alles geprobeerd hadden kwam ze tot de conclusie dat er iets mis was met het modem (althans tijdens het uitlezen van het modem kreeg de medewerkster van Ziggo een foutmelding te zien) en dat ze het door zou geven aan de technische dienst omdat ze het verder niet kon oplossen. Volgens de medewerkster zou het probleem binnen 7 dagen opgelost moeten zijn maar tot nu toe is het nog niet opgelost. Het lullige is nu dat sinds afgelopen woensdag (gisteren) de analoge lijn (Tele2) is afgelosten. Ik kan op dit moment dus niet meer met een vaste telefoon bellen. Ondanks dat ik het probleem al telefonische heb doorgegeven (afgelopen dinsdag) is het dan toch raadzaam om onderstaand formulier in te vullen ?

Want als ik weer met Ziggo moet bellen zou ik dat moeten doen met de mobiele telefoon van de zaak en dat doe ik liever niet.

Decibert
29 mei 2009, 00:03
Waar ik nog niet helemaal uitkom, is waar dit pakket nu eigenlijk uit bestaat en of ik mijn oude televisie Z1 en internet Z2 op moet zeggen, of dat Ziggo dit voor mij wijzigt.

In een normale situatie, waarin je al je abonnementen die je bij Ziggo had (dus RTV en Internet Z2) onder het zelfde klantnummer had staan, regelt Ziggo het gewoon. Je betaalt dan de dagen tót het pakket actief is voor je losse abonnementen, daarna voor het pakket.

De eerste factuur krijg je over de eerste volledige maand + het gedeelte van de voorgaande maand waarin het pakket actief was. Eventueel vantevoren betaald geld voor de losse abonnementen over de periode waarin je ondertussen Alles in 1 had wordt verrekend met de volgende factuur.
Dit lijkt omslachtig, maar deze werkwijze wordt bij honderden klanten per dag toegepast en gaat in de praktijk weinig fout.

Als je de abonnementen op TWEE klantnummers had (dus RTV en Internet Z2 elk op een ander) dan moet dat geen probleem zijn, maar slordige medewerkers willen daar nog wel eens overheen kijken, en dan is het de moeite waard even te checken bij de klantenservice of het allemaal goed is ingevoerd.

Als je een helemaal nieuw klantnummer hebt gekregen zou ik zo spoedig mogelijk contact opnemen met de klantenservice, dan kan het zijn dat je oude abonnementen nog ongewijzigd doorlopen.

Mijn Producten wordt vaak pas bijgewerkt bij de volgende facturatieronde, en is daarom niet altijd up-to-date.

bobus
31 mei 2009, 18:59
Vrijdag telefoon van Ziggo: of m'n internet het nu beter doet. Inderdaad, resetten is niet meer nodig. De telefoon zou het dan binnen een dag doen, maar das dus niet gebeurd. Zal wel na pinksteren worden, ik wacht nog even af.

bobus
3 juni 2009, 15:49
Yes, alles doet het! Mede dankzij dit forum kan ik nu bellen en gebeld worden, helemaal top.

Decibert
3 juni 2009, 18:23
Mooi dat je dat ook nog even komt melden :thumb up:. Geniet ervan!

Clevegt
3 juni 2009, 18:55
Ik heb ook pas het alles in 1 pakket, deze is alleen niet terug te vinden in mijn ziggo, dus ik kan qua telefonie niets instellen.

Theunissen
3 juni 2009, 19:18
Yes, alles doet het! Mede dankzij dit forum kan ik nu bellen en gebeld worden, helemaal top.

Ik kan helaas nog steeds niet bellen of gebeld worden. Ik heb het inmiddels al twee keer telefonisch doorgegeven en ook nog eens via het formulier wat hier gepost werd. Maar helaas zonder resultaat want ik ben nog steeds telefonisch onbereikbaar. Ik hoop echt dat het snel wordt opgelost want dit is verreweg van ideaal.

Theunissen
4 juni 2009, 22:39
Sinds vandaag kan ik wel al bellen via Ziggo maar nog niet gebeld worden. Ik weet niet of dat normaal is en dat het misschien nog effen duurt eer ik ook gebeld kan worden.

Excalibur
13 juni 2009, 14:17
Als je jezelf probeert te bellen vanaf bv een gsm, wat krijg je dan te horen?

Gaat het om een nummer wat je hebt laten porteren van je voormalig provider naar Ziggo, of gaat het om een nieuwe nummer?

In het eerste geval, bel eens vanaf je vaste lijn naar een mobiel en kijk welk nummer er verschijnt. Kan zijn dat de portering nog niet (volledig) erdoor is en er ergens iets blijft haken waardoor het niet naar behoren werkt.

Theunissen
13 juni 2009, 15:01
Als ik bel vanaf een gsm naar het vaste nummer dan wordt er binnen 1 a 2 seconden neergelegd (je hoort geen toon). Bellen gaat gewoon en de andere personen zien ook het juiste nummer. Het gaat in dit geval om in nummer wat we hebben laten porteren van onze voormalige provider Tele2 naar Ziggo.

Wat ik begrijp van de Helpdesk van Ziggo (heb ik afgelopen donderdag nog maar eens gebeld) is dat Tele2 nog niet alles heeft vrijgegeven (Portering niet volledig) en dat Tele2 daar maximaal 3 weken over zou mogen doen (Tele2 heeft wel 3 weken geleden al de analoge lijn afgesloten). De medewerker van Ziggo zei dat ze zelf niets kunnen doen (ze kunnen ook geen druk uitoefenen op Tele2 om het sneller te laten verlopen) en dat nu wachten is op Tele2. Het is best vervelend want we kunnen niet gebeld worden op het vaste nummer.

Ik hoop in ieder geval dat het maximaal over 2 weken verholpen is (dit is inmiddels de 1e week dat we niet gebeld kunnen worden, de eerste twee weken konden we niet eens bellen. Dat laatste lag aan een probleem met de activering van het modem) want al met al hebben we de telefonie sinds we zijn overgestapt naar een all-in 1 pakket (3 weken geleden) niet goed kunnen gebruiken.

Als je jezelf probeert te bellen vanaf bv een gsm, wat krijg je dan te horen?

Gaat het om een nummer wat je hebt laten porteren van je voormalig provider naar Ziggo, of gaat het om een nieuwe nummer?

In het eerste geval, bel eens vanaf je vaste lijn naar een mobiel en kijk welk nummer er verschijnt. Kan zijn dat de portering nog niet (volledig) erdoor is en er ergens iets blijft haken waardoor het niet naar behoren werkt.

Decibert
13 juni 2009, 16:37
Oh je hebt ook zelf opgezegd? Normaal gesproken moet je anders in de tussentijd verder kunnen bellen over de oude verbinding, dan had je dit probleem niet gehad. Tele2 is dan wel zo'n provider die niet automatisch zijn abonnement opzegt na portering dus opzeggen moet je dan inderdaad wel doen, maar beter is om als opzegdatum een datum drie weken na je installatiedatum te kiezen. Makkelijk gezegd achteraf, maar daar kunnen anderen weer lering uit trekken.

Theunissen
13 juni 2009, 17:02
Nee ik heb niet zelf opgezegd. Dat heb ik laten doen door Ziggo. Dat kon je aangeven bij de aanvraag bij het All-in 1 pakket.

Ik heb het All-in 1 pakket 5 mei aangevraagd. En op 20 mei heb ik het ontvangen. De installatie ging goed (internet werkte direct, voorheen hadden we ook al internet van Ziggo) maar de telefonie werkte niet (kan niet bellen en niet gebeld worden). 26 mei heb ik nog gebeld met Ziggo voor het probleem met de telefonie. De dag erna (27 mei) was opeens de analoge verbinding weg (ik dacht dat ik deze zeker nog een maand zou hebben vanwege de 1 maand opzegtermijn) en konden we helemaal niet meer bellen. Rond 4 juni was er opeens verbinding met de telefonie van Ziggo. We konden vanaf die datum wel bellen maar nog niet gebeld worden. En sindsdien is de status nog steeds zo.

Ik hoop daarom echt dat het probleem snel verholpen wordt.


Oh je hebt ook zelf opgezegd? Normaal gesproken moet je anders in de tussentijd verder kunnen bellen over de oude verbinding, dan had je dit probleem niet gehad. Tele2 is dan wel zo'n provider die niet automatisch zijn abonnement opzegt na portering dus opzeggen moet je dan inderdaad wel doen, maar beter is om als opzegdatum een datum drie weken na je installatiedatum te kiezen. Makkelijk gezegd achteraf, maar daar kunnen anderen weer lering uit trekken.

Decibert
13 juni 2009, 17:16
Nee ik heb niet zelf opgezegd. Dat heb ik laten doen door Ziggo. Dat kon je aangeven bij de aanvraag bij het All-in 1 pakket.

Ah dan zit't 'm in het porteren zelf wat dan niet helemaal soepel gaat, want normaal gesproken wordt je niet weken eerder afgesloten.

Ik raad je wel aan even naar Tele2 te bellen, zij zijn zoals ik zei één van de aanbieders die niet het abonnement laten vervallen als ze het nummer vrijgeven, net zoals Pretium. Natuurlijk kan het zijn dat je een abonnement hebt waarbij dat wel kan, maar controleer het maar voor de zekerheid, dat kan nooit kwaad.

Theunissen
13 juni 2009, 17:30
Ah dan zit't 'm in het porteren zelf wat dan niet helemaal soepel gaat, want normaal gesproken wordt je niet weken eerder afgesloten.

Ik raad je wel aan even naar Tele2 te bellen, zij zijn zoals ik zei één van de aanbieders die niet het abonnement laten vervallen als ze het nummer vrijgeven, net zoals Pretium. Natuurlijk kan het zijn dat je een abonnement hebt waarbij dat wel kan, maar controleer het maar voor de zekerheid, dat kan nooit kwaad.

Ziggo moet toch de opzegging en het porteren regelen ? Ik heb dat toch aangegeven bij mijn aanvraag dat Ziggo dit moet regelen ?

Decibert
13 juni 2009, 17:39
Ziggo moet toch de opzegging en het porteren regelen ? Ik heb dat toch aangegeven bij mijn aanvraag dat Ziggo dit moet regelen ?

Tele2 laat dat niet toe helaas, dan kan Ziggo nog zoveel "moeten" maar dat gaat niet gebeuren. Het nummer kunnen ze porteren, het abonnement wordt dan automatisch beëindigd, Tele2 en Pretium (weet niet of het er meer zijn) laten het doorlopen.

Theunissen
13 juni 2009, 18:04
Tele2 laat dat niet toe helaas, dan kan Ziggo nog zoveel "moeten" maar dat gaat niet gebeuren. Het nummer kunnen ze porteren, het abonnement wordt dan automatisch beëindigd, Tele2 en Pretium (weet niet of het er meer zijn) laten het doorlopen.

Dit vind ik zeer raar ? In de ontvangstbrief van Ziggo staat het volgende:

"U heeft bij uw bestelling van Ziggo telefonie een machtiging tot nummerbehoud afgegeven. U hoeft dit dus niet meer schriftelijk te bevestigen. Het omzetten van uw telefoonnummer is alleen mogelijk als Ziggo het contract bij uw huidige aanbieder opzegt, Houd hierbij rekening met een minimale opzegtermijn van 1 maand".

Ziggo zegt dus het contract van mijn huidige aanbieder op.

Decibert
13 juni 2009, 18:08
Ziggo zegt dus het contract van mijn huidige aanbieder op.

Als je je blind wilt staren op standaardbrieven moet je dat vooral doen. Maar ik zeg: bel het even na bij Tele2, dat kan toch geen kwaad?

Theunissen
13 juni 2009, 18:27
Als je je blind wilt staren op standaardbrieven moet je dat vooral doen. Maar ik zeg: bel het even na bij Tele2, dat kan toch geen kwaad?

Je hebt volkomen gelijk. Ik heb net met Tele2 gebeld en zij hebben het nummer per 26 mei vrijgegeven naar Ziggo maar ons abonnement loopt dus nog altijd door bij Tele2. Dit heeft de medewerkster van Tele2 nu ook opgezegd (wel triest van Ziggo dat ze dit niet gemeld hebben) maar het wordt nu niet per 1 juli opgezegd (wat normaal de 1 maand opzeg termijn was) maar per 1 augustus. Ik zit dus nog 1 maand langer vast aan het abonnement van Tele2, deze kosten zal ik wel aan Ziggo gaan doorgeven.

Nu zit ik echter wel nog steeds met het probleem dat ik niet gebeld kan worden. Volgens Tele2 ligt de bal bij Ziggo want zei hebben per 26 mei het nummer vrij gegegven.

Heb jij nog een idee wat ik nu het beste kan doen. Ik ga zeker weer met Ziggo belen.

Theunissen
13 juni 2009, 18:40
@Decibert, Er is een wonder gebeurt. Gisteren heb ik vanaf de zaak naar ons vaste nummer gebeld en werkte het nog niet maar zonet (omdat ik net op het punt stond om weer met Ziggo te bellen) probeerde ik het nog eens en wonderbaarlijk ging de telefoon over :pompom: Ik kon het niet geloven en probeerde het nog eens en daadwerkelijk het werkte. Ik ben nu blij dat dit probleem uit de wereld is en dat we weer gebeld kunnen worden (het zal nu over zijn met de rust :mrgreen:).

Jouw wil ik in ieder geval bedanken voor het advies om toch eens te bellen met Tele2. Want als ik dat niet had gedaan dan zou het abonnement bij Tele2 gewoon blijven doorlopen. Nogmaals bedankt daarvoor. Ik trek hier in ieder geval mijn leering uit en zal niet meer blind staren op brieven waarin staat dat de opzegging wordt geregeld. Gewoon bij een probleem direct bellen met beide partijen en niet meer afwachten.

Ben in ieder geval blij dat dit probleem van de baan is (hopelijk blijft het ook werken) want het 2 keer in de week bellen met Ziggo ging me wel een beetje de keel uithangen.

Decibert
14 juni 2009, 03:38
:thumb up: