View Full Version : Vraag: volumeregeling Humax zelf uitschakelbaar?


elsinga
21 mei 2009, 16:59
Hallo,

ik heb sinds een tijdje een Humax (bevalt prima!), maar loop tegen een behoorlijke onhandigheid aan: de rest van het gezin regelt het volume zowel via de tv als via de Humax. Dat resulteert meestal in het zachter zetten op de Humax en vervolgens harder zetten op de tv. Doe dit een aantal keren en bij het uitzetten van de Humax knalt het geluid van de analoge kabelzender uit de tv... :giveup:

Is het mogelijk om of deze functie op de Humax uit te zetten en het geluid daar op 100% of zo te fixeren, danwel de volume toetsen op de afstandsbediening voor het Humax deel uit te schakelen (in de handleiding staat geen mogelijkheid om individuele toetsen van de AB te wijzigen)?

fmokveld
21 mei 2009, 18:23
Herkenbaar probleem. Bij ons is dit opgelost door de aanschaf van een logitech harmony afstandsbeidiening. Alles wordt met één afstandsbediening geregeld. Bij het kijken naar de humax wordt het geluid van de TV harder en zachter gezet en blijft het geluid van de Humax altijd maximaal.
De harmony is echt een uitkomst en via het internet te programmeren op basis van een database met alle apparaten incl. de humax

Floris

elsinga
21 mei 2009, 18:59
Heb ik ook overwogen, maar de AB van onze receiver is ook programmeerbaar en dan is een andere een beetje zonde. Nadeel van die AB is dat er geen rood/groen/geel/blauw op zit... en die gebruik je nu net vrij veel.

geerten
21 mei 2009, 20:53
Wij gebruiken van de TV alleen nog de aan/uit schakelaar. De AB heb ik verstopt, alles gaat via de Humax.
Alleen als we een DVD willen kijken (niet zo heel vaak) moet alles weer uit de kast, helaas..