View Full Version : Grote problemen met Docsis3 modem dat zichzelf reset (wie kan helpen...)


pro
19 mei 2009, 15:32
Hallo allemaal,

ik heb begin februari (in de testfase) een nieuw Arris Docsis 3 modem ontvangen van Ziggo. Direct na het aansluiten begon het probleem....

Het nieuwe modem reset zichzelf zeer geregeld, soms 4 keer per dag (op een hele goede dag) en soms ook 20x per uur.

Ik heb uiteraard gelijk gebeld met de speciale Docsis 3 helpdesk, alwaar men het volgende heeft geprobeerd:

- nieuw kabelmodem (2x zelfs)
- vele lijntesten
- monteur aan huis (die vantevoren al belde dat hij dacht niets te kunnen doen, omdat hij nog niets van Docsis 3 wist...)
- doorspelen naar hoger afdelingen (netwerkbeheerder, hoofd TD)

Dit alles heeft dus helemaal niets geholpen. Zowel direct aangesloten op een PC als aangesloten op mijn router, hou ik exact hetzelfde probleem. Elke keer een reset van het modem (alle lampjes gaan uit en daarna weer 1 voor 1 aan), met als gevolg dat de telefoonverbindine en internet wegvalt.

De speciale Docsis 3 helpdesk bestaat ondertussen al een tijdje niet meer (het werkt allemaal zo goed :cry:) en ik heb al weer vele malen contact gehad met de gewone helpdesk. Elke keer beloofd men weer er naar te kijken en er op terug te komen, maar terugbellen doen ze bijna nooit.

Op dit moment heb ik mijn oude modem er maar weer tussen gezet, dan werkt alles weer helemaal perfect (geen enkel reset, of ander probleem gehad in de afgelopen weken). Nadeel is echter dat ik betaal voor Z3i en nu maar 20Mb haal, daarnaast wil Ziggo dat ik over gaa naar het nieuwe (Docsis 3) modem.

Snik.....ik weet het echt niet meer.
Ikwerd gisteren gebeld door Ziggo dat ik net Docsis 3 modem terug moet zetten, om zodoende weet metingen te doen, maar ik heb er weinig vertrouwen meer in. Men meet al 3,5 maanden lang en het levert niets op.

Is er wellicht iemand die nog een tip (hopelijk de gouden tip!) voor me heeft??? Ik ben je dan eeuwig dankbaar :applause::applause:

om1
19 mei 2009, 16:22
Spontane resets van computerapparatuur kunnen verschillende oorzaken hebben. De belangrijkste zijn:

1. Kapotte hardware (aangezien jou exemplaar al twee maal vervangen is lijkt me dat sterk).

2. Slechte voeding. Some komt het voor dat je netspanning niet helemaal lekker is: er zitten storingssignalen op of hij valt soms heel kort even uit. Probeer eens het modem op een andere groep te zetten, of uit te vinden of er bij je in huis een apparaat is dat die storingen zou kunnen geven. Mogelijke kandidaten zijn automatisch in en uitschakelende apparaten (bv koelkast, airco, electromotoren, lasapparaten).

Als je geen directe probleemveroorzaker kan vinden kan je ook proberen een netfilter tussen je stopcontact en je modem te zetten.

3. Vreemde signalen op de kabelaansluiting. Is niet echt voor de hand liggend.

Punt 2 lijkt me de beste gok....

pro
19 mei 2009, 17:03
Hallo OM1,

bedankt voor je snelle reactie.

Ik heb al geprobeerd de voeding op een ander stopcontact aan te sluiten, maar dat hielp niet. Ik weet zo niet of dat ook een andere groep is...

Vreemde is wel dat mijn oude modem (niet Docsis 3) perfect werkt als deze aangesloten is. Ik heb hier nog nooit een reset, of andere problemen mee gehad (ook nu deze er tijdelijk weer tussen hangt, gaat het prima).

Ik ga het nog even proberen in ieder geval. :thumb up:

meesdroo
19 mei 2009, 18:16
Je zegt dat het modem vervangen is; is de voeding toen ook vervangen, of alleen het modem kastje? Staan modem en voeding goed vrij? Staat er andere digitale apparatuur in de buurt (die niet goed genoeg is afgeschermd), staan er hifi-luidsprekers in de buurt, laadt je je mobiele telefoons op in de buurt (terwijl ze aanstaan), staat er binnen een straal van 50m van jouw huis telefoon/digitenne antennes, woont er een zendamateur vlakbij, zie je wanneer je verlichting aan is die wel eens knipperen/dimmen zonder aanwijsbare oorzaak (en bestaat die oorzaak niet uit zware electro motoren oid). Is er enig verband tussen het herstarten van het modem en andere gebeurtenissen (vliegtuig, bussen en vrachtwagens, koelkast/vaatwasser/wasmachine/droger/verwarming draaien)? Woon je op/onder elektra-power kabels?

Mees de Roo

pro
19 mei 2009, 19:54
Ik heb net mijn Docsis 3 modem weer geinstalleerd en geactiveerd. Deze keer de stekker in een ander stopcontact op een andere groep. Het heeft 20 minuten goed gefunctioneerd en toen helaas weer een reset snik.....

Meesdro:
De voeding van dit modem zit er in, deze vervang je dus automatisch als je het modem vervangt. Het modem staat in mijn meterkast, samen met o.a. de router, mijn dect basisstation en de electriciteit en gasmeter.
Zou dit van invloed kunnen zijn?? Het rare is wel dat mijn oude modem hier nooit last van heeft gehad deze heeft trouwens wel een externe voeding).

Ik begreep net van Ziggo dat ze de komende dagen nog wat dingen gaan meten en testen, maar ik ben nu al bang dat men weer niets vindt.

Ik zal het modem straks nog eens even zo ver mogelijk uit de meterkast weg zetten. Maar erg ver kan het ook niet, i.v.m. de lengte van de kabels.

Bedankt voor de tips tot nu toe. Ik hoop er nog meer te krijgen!! :thumb up:

Je zegt dat het modem vervangen is; is de voeding toen ook vervangen, of alleen het modem kastje? Staan modem en voeding goed vrij? Staat er andere digitale apparatuur in de buurt (die niet goed genoeg is afgeschermd), staan er hifi-luidsprekers in de buurt, laadt je je mobiele telefoons op in de buurt (terwijl ze aanstaan), staat er binnen een straal van 50m van jouw huis telefoon/digitenne antennes, woont er een zendamateur vlakbij, zie je wanneer je verlichting aan is die wel eens knipperen/dimmen zonder aanwijsbare oorzaak (en bestaat die oorzaak niet uit zware electro motoren oid). Is er enig verband tussen het herstarten van het modem en andere gebeurtenissen (vliegtuig, bussen en vrachtwagens, koelkast/vaatwasser/wasmachine/droger/verwarming draaien)? Woon je op/onder elektra-power kabels?

Ed
19 mei 2009, 20:03
mijn dect basisstationDie zou ik eerst maar eens ergens anders plaatsen...

om1
19 mei 2009, 20:16
En als je router een WiFi router is, die ook verplaatsen. In mijn lijstje was ik stomgenoeg RF storingsbronnen vergeten te noemen.

pro
19 mei 2009, 21:05
Dank u zeer voor de tips :thumb up::thumb up::thumb up:

Ik heb de Modem uit de meterkast verplaatst. Deze staat er nu een metertje of 2 vanaf, met de deur van de meterkast er ook nog (gesloten)tussen. Verder kom ik even niet met de kabels. Tot nu toe nog geen reset (al bijna 45 minuten), maar dat zegt nog niet alles natuurlijk. Ik heb wel eens een paar uur geen reset gehad, maar toen begon het ook weer.

Mocht dit niet werken, dan verplaats ik de wireless N Router en het DECT basisstation nog wel even uit de meterkast. Deze twee krijg ik wel wat verder uit de buurt met de bestaande kabels.

Eigenlijk raar dat niemand van Ziggo ooit deze tips gegeven heeft. Ze blijven maar modems opsturen/omruilen en sturen een monteur die geen idee heeft wat hij aan het doen was :oops:

Ik hou jullie op de hoogte. Uiteraard zijn andere tips ook welkom!

Ed
20 mei 2009, 08:27
Bepaalde modems kunnen gewoon erg gevoelig zijn voor RF bronnen.
Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_2_1 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5H11 Safari/525.20

Saywhat
20 mei 2009, 09:16
@ Pro:

Hoe doet het modem het nu? Is hij inderdaad nog steeds online, of inmiddels toch weer een reset gehad?

pro
20 mei 2009, 09:17
Hmmm, gisteravond tot 23.00 uur geen reset. Maar ik zag vanmorgen in de router dat in ieder geval om 2.00 uur de verbinding er even uitgelegen heeft. Dat wijst weer op minimaal 1 reset.

Ik blijf het proberen, want het leek even beter te zijn (maar kan toeval zijn natuurlijk). Zal vanavond mijn DECT basisstation en Wireless router nog eens even verder uit de buurt zetten.

ArChie
20 mei 2009, 11:56
Zal vanavond mijn DECT basisstation en Wireless router nog eens even verder uit de buurt zetten.
Ik vraag me af of DECT toestellen en/of basis stations het probleem zijn. Als ik wat handleidingen van Siemens toestellen er op na sla dan werkt DECT in de frequentie band van 1880 - 1900 MHz terwijl de kabel maar tot zo'n 860 MHz gaat.

om1
20 mei 2009, 12:14
Zo simpel ligt het helaas niet.

RF interferentie kan storingen veroorzaken op andere banden dan waarop de apparatuur werkt. Dit heeft te maken onder andere met de eigenschappen van draaggolfmodulatie te maken: afhankeljik van het type modulatie worden er bijproducten gemaakt op andere banden dan waarop uitgezonden wordt.

Ook kunnen interne componenten van apparatuur storingen maken op verschillende frequenties. Vaak werkt de electronica op andere frequenties dan waar uiteindelijk op uitgezonden wordt.

Daarnaast kan aan de "ontvangende" kant gevoeligheid bestaan voor verschillende ferquenties. Dat hoeven dus niet per se de frequenties te zijn waar het modem geacht wordt op te werken. Het zou ook kunnen dat het ontvangst bereik van docsis 3.0 verder gaat dan zon 880MHz, dat weet ik niet. Ik kan wel zeggen dat breedbandapparatuur over het algemeen gevoeliger is voor RF interferentie dan smalband.

Een aardig voorbeeld is de bekende GSM storing op audio apparatuur. GSM werkt echt op een veel hogere frequentie dan audio, en toch merk je de storing heel duidelijk.

Het voorspellen en bestrijden van RF storingen is helaas niet een exacte wetenschap....

thomas999
20 mei 2009, 12:21
Nadeel is echter dat ik betaal voor Z3i en nu maar 20Mb haal, daarnaast wil Ziggo dat ik over gaa naar het nieuwe (Docsis 3) modem.

Schrale troost: Tot begin 2010 (80 Mb) kan je nog met het oude modem werken. Die doet het nog wel bij 50 Mb.
Maar uiteraard is dat niet echt de bedoeling.
Zitten ook je coaxkabels en connectors die naar het modem toe lopen, goed vast?

Decibert
20 mei 2009, 12:24
Die doet het nog wel bij 50 Mb.
Maar uiteraard is dat niet echt de bedoeling.

Daar is ook goede reden voor. Theoretisch kan-ie iets meer dan 50mbps aan. Echter, zo dicht bij het maximum functioneert zo'n modem helemaal niet efficiŽnt. Daarom is het beter om voor hogere snelheden dan 30mbps het nieuwe modem te gebruiken, omdat die daar veel efficiŽnter mee omgaat.

meesdroo
20 mei 2009, 12:41
Ik heb geruime tijd geleden bij een goede kennis eens een volledig standaard rechttoe-rechtaan 100 Mbits BEDRAAD netwerk met kwaliteits CAT5 geheel om moeten zetten naar CAS (SHIELDED twisted pair). Er was op 40 meter afstand op een bejaardenflat naast zijn huis een PTT antenne voor mobiele telefonie geplaatst .........
Theoretisch zou dat niet eens mogen kunnen met twisted pair, maar er kwam geen pakket meer onverminkt door.
Shielding van apparatuur is een (dure) kunst. Wanneer je de kleine lettertjes bij (vooral consumer) apparaten goed leest zal je zien hoeveel slagen fabrikanten om de arm houden; waarschijnlijk terecht.

Het is eenvoudig mogelijk dat het nieuwe modem (net iets en/of juist voor de verkeerde band) gevoeliger is dan het oude. Afschermen met aluminium (keukenrol) als test-maatregel wil wel eens informatie geven, maar PAS OP voor kortsluiting en vooral voor te hoog oplopende temperaturen wanneer de lucht niet meer kan circuleren!!!

Mees de Roo

Netbios
20 mei 2009, 18:14
Ik vraag me af of DECT toestellen en/of basis stations het probleem zijn. Als ik wat handleidingen van Siemens toestellen er op na sla dan werkt DECT in de frequentie band van 1880 - 1900 MHz terwijl de kabel maar tot zo'n 860 MHz gaat.

En modems zitten op nog veel lagere frequenties; uitgesloten dus.

om1
20 mei 2009, 19:41
En modems zitten op nog veel lagere frequenties; uitgesloten dus.

Je trekt voorbarige conclusies. Zie mijn eerdere bericht. Op het gebied van RF storingen kan je vrijwel niets uitsluiten.

Elsido
20 mei 2009, 20:48
Inderdaad nooit voorbarige conclusies trekken op dit gebied.

EMC storingen kunnen de meest vreemde oorzaken hebben.

Elsido
20 mei 2009, 20:59
Het is eenvoudig mogelijk dat het nieuwe modem (net iets en/of juist voor de verkeerde band) gevoeliger is dan het oude. Afschermen met aluminium (keukenrol) als test-maatregel wil wel eens informatie geven, maar PAS OP voor kortsluiting en vooral voor te hoog oplopende temperaturen wanneer de lucht niet meer kan circuleren!!!

Mees de Roo

En dan maar hopen dat de stoor signalen niet inkoppelen op je kabels:wink:. Ik zo persoonlijk eerder een grote metalen zeef met een metalen onderplaat gebruiken omdit te testen:). Kan ie evengoed nog ventileren. uiteraard als dat past.

meesdroo
20 mei 2009, 21:40
Ik adverteer het ook niet als oplossing, maar als makkelijk test-hulpmiddel; je kan er je kabels trouwens ook inwikkelen (denk je dat ik die CAS5 op de plank heb liggen).......:grin:
Blijvend is (indien onvermijdelijk) het mooiste een speciale afgeschermde kast; bij een zeef moet je met die hoge frequentiebanden mikken op aardig kleine gaatjes.
Router en dect basisstation ergens anders (opener en centraler) neerzetten, is wel zo simpel en voor je telefoon/wifi netwerk-verbindingen trouwens ook alleen maar beter.
En zolang het stoorsignaal van je meterkast electra geen roet in het eten gooit.......:cry:

Maar hoe gaat het met Pro:?:
Geen nieuws, goed nieuws:?:

Mees de Roo

Netbios
21 mei 2009, 16:09
Je trekt voorbarige conclusies. Zie mijn eerdere bericht. Op het gebied van RF storingen kan je vrijwel niets uitsluiten.

Heb jij ooit meegemaakt dat een DECT of draadloze router een modem doet resetten? :sleep:

Elsido
21 mei 2009, 16:30
Heb jij ooit meegemaakt dat een DECT of draadloze router een modem doet resetten? :sleep:

Hij heeft anders wel volkomen gelijk. Als de afscherming onvoldoende is kan alles.

meesdroo
21 mei 2009, 17:05
Vergeet al die namen van modem, router, L3 switch, Gamebox enz. enz. ; het zijn computers met een OS en een software applicatie(s). De randapparatuur kan verschillen, de software die je laadt kan verschillen, maar de rest maakt niets uit. Kijk maar eens wat al die groepen hobbyisten aan zo'n doosje kunnen veranderen/bijbouwen.
En, ja, ik heb computers last zien hebben van alles. Het weer, statische electriciteit, zwevende aardaansluitingen, spikes op het powernet, zware magneten, thyristors (zelfs een keer een portemonnee), maar ook en vaak van de meest onmogelijke vormen van RF.
En vergeet daarbij ook het verhaal van "een andere band". Bij de hoge frequenties waarbij dit allemaal werkt kan elk willekeurig draadje, elk printspoor, elke willekeurige groep componenten een toevallig afgestemde kring vormen (dat lukt zelfs in audio LF apparatuur).

Mees de Roo

pro
21 mei 2009, 21:58
Goedenavond heren,

allereerst nogmaals bedankt voor jullie actieve hulp!!!:applause::applause::applause:

Nu even een update....
Ik heb nog steeds de modem buiten de meterkast staan. Deze staat er circa een meter buiten, met de deur van de meterkast dicht. In de meterkast staan nog de draadloze (N) router en mijn DECT basisstation.

Ik heb de afgelopen 2 dagen overdag en 's avonds geen enkele (0/NUL!) resets gehad. Wel zie ik in mijn router dat er zowel afgelopen nacht als die nacht daarvoor 1 reset geweest is. Dat laatste is wellicht nog wat raar, maar de situatie is nu echt veel beter dan voorheen.

Ik heb dagen gehad waarbij de modem wel minimaal 50 a 100 keer gereset werd, dan is nu 1x (en dan ook nog midden in de nacht) een hele grote vooruitgang.

Nou is het zo dat ook Ziggo druk bezig is om dingen te testen/aan te passen (tenminste dat hebben ze beloofd) en ik weet dus niet 100% zeker wat nu de oplossing is. Maar het lijkt toch dat jullie tips de oplossing zijn!!

Ik ga de komende dagen de modem weer eens terug zetten op de oude plek en kijk dan eens of ik weer het oude probleem heb. Ik laat jullie nog wel even weten (na het weekend) wat mijn bevindingen zijn.

Nogmaals super bedankt voor alle tips!!!!

meesdroo
21 mei 2009, 22:19
Hm,
inderdaad nog een beetje vroeg om te juichen, maar het ziet er naar uit dat Helpdesk en monteurs een aantekening moeten maken over het feit dat het nieuwe DOCSIS 3.0 modem wat gevoeliger is voor RF storing dan die goeie ouwe Surfboard.:oops::oops::oops:

bedankt voor de info,

Mees de Roo

CeeS
21 mei 2009, 23:16
Heb jij ooit meegemaakt dat een DECT of draadloze router een modem doet resetten? :sleep:
Ja hier wel, een DECT basispost minder dan 5cm naast een motorola was geen goed idee.

Dat het niet hetzelfde frequentiegebied is maakt hiervoor niets uit. Mensen die het bewijs willen hebben moeten hun GSM of UMTS toestel maar vlak bij hun computer speakers neerleggen en dan een gesprek beginnen. De meeste goedkopere speakers brullen dan volop (sommige oudere audiosets en andere apparaten ook.

om1
22 mei 2009, 10:17
Heb jij ooit meegemaakt dat een DECT of draadloze router een modem doet resetten? :sleep:

Ik weet niet waarom je zo nodig dit soort dingen wil zeggen. Dat jij een bepaald probleem nog nooit gezien hebt wil nog niet zeggen dat het niet bestaat.

Ervaring en kennis van mijzelf en anderen op het gebied van elektronica en computers zeggen iets anders.

Ed
22 mei 2009, 10:44
Ervaring en kennis van mijzelf en anderen op het gebied van elektronica en computers zeggen iets anders.Alleen jammer dat je de RF storingsbron als mogelijke dader vergeten was te vermelden... Ik maak maar een grapje... :thumb up:

ronvm
22 mei 2009, 11:25
Je trekt voorbarige conclusies. Zie mijn eerdere bericht. Op het gebied van RF storingen kan je vrijwel niets uitsluiten.

Inderdaad, ooit van "harmonischen" gehoord? Dat zijn neven draaggolven die opgewekt kunnen worden door b.v. een dect-station en nťt de MoDem kunnen beÔnvloeden. Maar wat mij verbaasd is de frequentie waar het mee gebeurd niet continue is en een dect toestel 'zoekt' eens in de zoveel tijd naar zijn handsets, dus zou het vaker moeten gebeuren...het is een erg vreemd verhaal in elk geval, ik hoop dat je er snel achter komt.

CeeS
22 mei 2009, 11:43
Inderdaad, ooit van "harmonischen" gehoord? Dat zijn neven draaggolven die opgewekt kunnen worden door b.v. een dect-station en nťt de MoDem kunnen beÔnvloeden. Maar wat mij verbaasd is de frequentie waar het mee gebeurd niet continue is en een dect toestel 'zoekt' eens in de zoveel tijd naar zijn handsets, dus zou het vaker moeten gebeuren...het is een erg vreemd verhaal in elk geval, ik hoop dat je er snel achter komt.
Het probleem hoeft niet eens door directe beinvloeding van het 'hoogfrequent' signaal te komen, maar kan ook door laagfrequent-detectie van het originele hoogfrequente signaal komen. Dat bedoelde ik ook met het voorbeeld wat ik gaf van een mobiele telefoon die storing geeft op een audio-versterker. In die audio-versterker zit helemaal geen ontvanger ingebouwd, maar toch kan een 'zender' dit apparaat verstoren.

Modernere DECT basisstations kunnen ook het uitgezonden vermogen varieren als de handset verder weg is dus kan het zijn dat het effect wijzigt, ook kan de koppeling tussen de 2 apparaten wisselen door een veranderende omgeving. Het resetten kan verder nog door allerlei toevalligheden wel of niet gebeuren onder dezelfde omstandigheden. Dat soort dingen is gewoon moeilijk te voorspellen met EMC gedrag. Het is altijd beter om 'uitzendende' apparaten zo ver mogelijk te houden van andere electronische apparatuur of dat nu geldt voor DECT, WiFi of mobiele telefoons.

meesdroo
22 mei 2009, 14:09
Je vergeet nog de som en verschil frequenties die bij breedband signalen (opgebouwd uit een groot aantal deelfrequenties) optreden; wanneer je twee van die apparaten bij elkaar zet verveelvoudigt dat effect bovendien nog eens op enorme schaal.
Maar belangrijker is nog dat bij deze hoge frequenties bijna alles als trillingskring kan functioneren; wanneer in een dergelijke kring een component diode-eigenschappen heeft kunnen zelfs voedingsspanningen (gelijkstroom!) buiten hun specificate vallen!

Mees de Roo

om1
22 mei 2009, 14:28
Alleen jammer dat je de RF storingsbron als mogelijke dader vergeten was te vermelden... Ik maak maar een grapje... :thumb up:

heh, gelukkig vulde Mees mij zeer snel aan.

pro
25 mei 2009, 12:49
Hallo Ziggo helpers,

de situatie is 99,9% beter dan voorheen.

Ik heb de afgelopen dagen tussen 7.00 en 24.00 uur geen enkele reset van het modem gehad. Ik heb het Docsis3 modem nog steeds buiten de meterkast staan, dit lijkt dus DE oplossing te zijn!

Enige hele kleine puntje wat ik nog raar vind, is dat ik 's nachts (ergens tussen 24.00 en 7.00 uur) wel minimaal 1x de connectie tussen de router en de modem kwijt raak. Ik weet net 100% zeker of dat een reset van de modem betekent (ik lig dan te slapen...), maar waarschijnlijk wel.

Hebben jullie enig idee of dat heel abnormaal is?? Of is dit iets wat vanuit Ziggo gebeurt? Het zou ook nog zo kunnen zijn dat dit door Ziggo gebeurt i.v.m. het onderzoek naar mijn problemen natuurlijk.

Als dit het enige probleem is, kan ik er mee leven trouwens. Ik ben van gemiddel 50 resets per 24 uur terug gegaan naar 1 reset per dag....en dat ook nog alleen maar midden in de nacht...

Nogmaals iedereen bedankt voor alle hulp! :thankyou::thankyou::thankyou:

meesdroo
25 mei 2009, 12:55
Is het niet een DHCP renewal?
Geeft het router-log geen uitsluitsel daarover?
En het modem-log?

Mees de Roo

om1
25 mei 2009, 13:02
Ik weet dat Ziggo soms/altijd? modems herconfigureert 's nachts. Dat zou het kunnen zijn.

pro
25 mei 2009, 13:05
Is het niet een DHCP renewal?
Geeft het router-log geen uitsluitsel daarover?
En het modem-log?

Mees de Roo

Hallo Mees,

je hebt helemaal gelijk, ik voel me nogal dom ineens :oops:

Ik zie in de log in de router het volgende:
[INFO]Mon May 25 07:13:50 2009Obtained IP Address using DHCP. IP address is 94.XXX.XX.XXX[INFO]Mon May 25 07:13:49 2009Lost lease on IP Address
Met mijn boerenverstand is dit dus i.d.d. een teken dat het een DHCP renewal is (toch?). Kan dit uitgezet (of minder vaak voorkomend) worden? Of vraag ik nu iets doms.....Ik zal in ieder geval eens even in de settings van de router verder zoeken.

Bedankt alweer!!

om1
25 mei 2009, 13:15
Lijkt er meer op dat de router te laat is met de renewal of dat iets 'm forceert om de renewal te doen. Normaliter moet een renewal gedaan worden voor de lease verloopt. En dat gebeurd dan zonder dat bestaande connecties verloren gaan.

meesdroo
25 mei 2009, 14:56
Ok, maar in ieder geval is het modem-reset probleem dus voor de volle 100% opgelost en toe te schrijven aan RF storing door DECT en/of Wifi.
Heb je de mogelijkheid in de router-setup te kijken hoe het WAN DHCP-gebeuren staat ingesteld? Kijk ook of je de resterende lease-tijd kunt vinden en of die zich update.
Kijk ook even of de router zijn datum/tijd goed krijgt en update (lijkt er op gezien je log-file entries, maar misschien zijn er rare sprongen).

Mees de Roo

pleun
24 juni 2009, 19:44
Ik had hetzelfde probleem van spontane reboots van mijn arris docsis 3 modem. Na 2 maanden knoeien dit draadje gelezen, dect telefoon verplaatst en probleem opgelost !

Mijn dank is groot !!

pro
24 juni 2009, 21:28
Gelukkig (maar nioet voor jou natuurlijk :) ), ik ben dus niet de enige met dit probleem.

Ik heb mijn DECT basisstation nog steeds niet verplaatst, maar het modem staat naast de meterkast met de deur dicht. Ik zal m eens even verplaatsten vandaag of morgen....

Ik heb nu nog heel af en toe een reset, maar dat is misschien 1x per paar dagen, waar het in het verleden soms 50x per dag was. Hier is mee te leven en waarschijnlijk is zelfs die allerlaatste reset opgelsot als het DECT station helemaal ver weg staat.

Blij dat het bij jou ook gewerkt heeft!

En....iedereen nogmaals bedankt voor alle tips. Zonder jullie was het mooit opgelost en was ik nog steeds 3x per dag met Ziggo een het bellen zonder enige oplossing! :applause::applause::applause: :thankyou::thankyou::thankyou:

Ed
27 juni 2009, 19:40
Zijn er trouwens bij de mensen die problemen ondervonden door RF storing met hun EuroDOCSIS 3 modem ook klanten die een Linksys WRT610N in bezit hebben en daar voor storing zorgde?

crapz0rs
28 juni 2009, 11:55
Zijn er trouwens bij de mensen die problemen ondervonden door RF storing met hun EuroDOCSIS 3 modem ook klanten die een Linksys WRT610N in bezit hebben en daar voor storing zorgde?Ik heb woensdag een WRT610N gekocht, en op 1 meter van mijn modem neergezet.
Ik heb alleen de 2.4GHz radio aanstaan (heb nog geen 5GHz devices).
Tot nu toe geen storing gehad.

Ed
28 juni 2009, 12:03
Ik heb woensdag een WRT610N gekocht, en op 1 meter van mijn modem neergezet.
Ik heb alleen de 2.4GHz radio aanstaan (heb nog geen 5GHz devices).
Tot nu toe geen storing gehad.Kijk, dat is info waar ik iets aan heb. Hopelijk reageren er nog meer mensen, om zo een globaal plaatje te krijgen.

Ik heb nu sinds een maand of 2 die router en deze staat in de meterkast pal naast de 'oude' Motorola modem. Alles mooi weggewerkt, nutteloos in een meterkast, maar ja, perfectie hehe. Mocht deze router storingen gaan veroorzaken, dan moet het weer verbouwd worden, dus vandaar even de vraag.

Thanx!