View Full Version : Caiway komt met 3 nieuwe HDTV zenders


Humaxfan
14 mei 2009, 14:31
Op 14 mei breidt Caiway het digitale televisieaanbod verder uit.

Drie nieuwe HDTV zenders
In het HD TV pakket van Caiway worden drie nieuwe HD zenders toegevoegd: MTVN HD, Fashion TV HD en Rush HD. MTVN HD is het eerste kanaal dat MTV Networks lanceert in high definition met de populairste MTV series, de grootste muziekevenementen, concerten van de allergrootste artiesten en premières van videoclips. Fashion TV HD biedt 24 uur per dag, zeven dagen per week alles op het gebied van fashion, beauty en lifestyle.

Op Rush HD zijn de meeste Amerikaanse actiesporten te volgen, met onder andere de Amerikaanse Nascar races.

Over Caiway
Caiway is kabelexploitant in de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn, IJsselstein, Lopik (kern Benschop), Halderberge (kern Oudenbosch), Den Haag (wijk Wateringse Veld) en Utrechtse Heuvelrug (kern Doorn). Hiernaast biedt Caiway ook digitale radio en televisie in Loenen, Hilvarenbeek en Gouda en omgeving. Caiway bedient ruim 148.000 radio- en televisieabonnees met daarbij circa 73.000 kabelinternetklanten en zo’n 26.000 telefoonaansluitingen.

Wie denkt dat de huidige uitbreiding van het HD aanbod voorlopig de laatste uitbreiding bij CAIW is komt bedrogen uit. Jennifer van der Pol van CAIW windt er geen doekjes om: “We verwachten in de directe toekomst ons HD zenderaanbod nog verder uit te breiden. We kunnen nog geen exacte datums geven maar de drie HD kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep, Net5 HD, Animal Planet HD, MGM HD en BBC HD verwachten wij dit jaar nog aan onze HD abonnees aan te kunnen bieden.”En waar blijft de HD uitbreiding van ziggo...!!!


Ziggo
01. Eurosport HD (gratis*)
02. Discovery HD
03. National Geographic Channel HD
04. History HD
05. Sport 1 HD
06. Film 1 HD
07. Nederland 1 HD ( Onbekend )
08. Nederland 2 HD ( Onbekend )
09. Nedreland 3 HD ( Onbekend )

Caiway [KOPLOPER]
01. HD 3
02. Brava HD TV
03. Discovery HD
04. Voom HD
05. History HD
06. National Geographic HD
07. Melody Zen HD
08. MGM HD
09. MTVN HD 14 mei toegevoegd
10. Animal Planet HD
11. Fashion TV HD 14 mei toegevoegd
12. Sport 1 HD
13. Film 1 HD
14. Nederland 1 HD ( Onbekend )
15. Nederland 2 HD ( Onbekend )
16. Nederland 3 HD ( onbekend )
17. Net 5 HD ( Verwacht )
18. BBC Europa HD ( Begin 3e kwartaal 2009 )
19. één HD ( July 2009 )
20. Rush HD 14 mei toegevoegd

Oujdi
14 mei 2009, 15:57
Nou ziggo wanneer komen jullie potverdomme met nieuwe HD zenders, ander ben ik geneigd om heel me kleaute abbo te stoppen en naar een ander provider gaan!!!

Damandan
14 mei 2009, 16:37
Het is inderdaad een schande als je ziet hoe HD een ondergeschoven kindje blijft bij Ziggo.

julius
14 mei 2009, 16:40
ik denk dat het niet lang meer gaat duren, ergens anders op dit forum stond dat er 2 hd zenders op het test netwerk zijn verschenen. Hoop op animal planet HD en BBC HD.

Damandan
14 mei 2009, 17:05
Die twee test HD zenders staan er ondertussen al meer dan een maand en 1 ervan is Nederland 1 HD, want daar is de teletekst al van op te vragen.

aartstyle
14 mei 2009, 17:10
Dit snap ik niet. Van de week viel te lezen dat we binnenkort geen HD zender van de publieke omroep hoeven te verwachten omdat ze nog niet zover zijn. Echter nu staat ned 1 HD ophet testnetwerk en de teletekst doet het al. Ik ben erg benieuwd hoe dit verder zal gaan!!

Oujdi
14 mei 2009, 17:15
Die twee test HD zenders staan er ondertussen al meer dan een maand en 1 ervan is Nederland 1 HD, want daar is de teletekst al van op te vragen.Hoe kan ik die ontvangen dan?????

Damandan
14 mei 2009, 17:17
Stel je er maar niet te veel van voor. Als de PO zelf zegt dat het nog wel even gaat duren, dan gaat het dat ook. Het feit dat het op de test netwerk staat geeft alleen aan dat er getest wordt. Het kan goed maanden duren voordat de zender daadwerkelijk doorgegeven gaat worden en het kan zelfs zo zijn dat hij er zonder pardon weer vanaf wordt gehaald. Ik kan me trouwens geen tijd herinneren dat er een keer niets op het test netwerk aan test kanalen stond.

Damandan
14 mei 2009, 17:19
DVB-C kaart voor de PC of bepaalde tv's. Die halen gewoon alle zenders die te vinden zijn op. In tegenstelling tot de officiële door Ziggo ondersteunde decoders die alleen vrijgegeven kanalen in de lijst opnemen. Tenzij je de netwerkcode van het test netwerk weet. Zoveel heb je er echter niet aan want ze zijn compleet versleuteld dus je ziet niks.

Humaxfan
14 mei 2009, 17:22
ik denk dat het niet lang meer gaat duren, ergens anders op dit forum stond dat er 2 hd zenders op het test netwerk zijn verschenen. Hoop op animal planet HD en BBC HD.

Als we die er bij krijgen dan ben ik heel blij. Vooral BBC HD staat op vele wens lijstjes van HD liefhebbers.

crapz0rs
20 mei 2009, 13:31
Caiway owns.
Wellicht dat met de opensteling van de kabel Ziggo abbonees ook Caiway als digitale tv provider kunnen kiezen.

GolfTouch
3 juni 2009, 16:09
Bron: totaaltv.nl (http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=1948):
Dit mediabedrijf is achter de schermen bezig met de lancering van een HD versie van Net5. Onlangs liet kabeltelevisieaanbieder CAIW weten te hopen dat Net5 HD net voor of net na de zomervakantie aan te kunnen bieden. “De snelheid waarmee we Net5 HD kunnen/mogen toevoegen is nog niet helemaal bekend. We verwachten rond de zomer maar SBS en NL Kabel zijn hierover nog in gesprek” aldus Jennifer van der Pol van CAIW. Net5 HD is voor SBS Broadcasting een logische keuze om deze als eerste in HD kwaliteit in de markt te plaatsen. Het grootste gedeelte van de programmering van Net5 bestaat uit buitenlands aangekocht content dat in HD kwaliteit beschikbaar is. Van enkele eigen producties is bekend dat deze al in HD kwaliteit worden opgenomen. SBS Broadcasting wil nog geen uitspraken doen over een mogelijke lancering van Net5 HD. Het mediabedrijf is, overigens samen met RTL Nederland, wel al enige tijd in gesprek met de Nederlandse kabelaanbieders om een goed businessmodel voor HD kanalen te maken.
Lijkt me dus een kwestie van tijd dat Ziggo deze ook gaat aanbieden als het zover is.

Casey111
9 juni 2009, 13:47
CayWay beats Ziggo: ja, maar...

Ik wil ook best graag meer zenders in HD, maar niet 'HD alleen omdat het HD is'...
Ik heb (deels via satelliet) gekeken naar zenders als VOOM HD, LuxeHD en MelodyZen, en kan daar nou niet echt warm voor lopen. Wel vind ik het jammer dat BravaHDTV nu weer weg is bij Ziggo. Ik ben weliswaar geen opera liefhebber, maar er waren af en toe toch aardige uitzendingen te zien...

En daarbij: Ziggo heeft vorige maand getracht meer ruimte op het net te krijgen door een aantal impopulaire zenders van het analoog af te smijten. Juist om bandbreedte te krijgen om meer HD te kunnen aanbieden. Maar daartegen hebben ze nu een proces aan de broek gekregen van de programmaraden: alsof die weten waarnaar wij willen kijken. En dat terwijl CaiWay al jaren geleden vrijwel alle analoge zenders eraf gehaald heeft en dus ruimte zat heeft op het netwerk... Dat kun je blijkbaar als kleintje wel, maar als grote provider niet :-(

ArChie
9 juni 2009, 14:31
En dat terwijl CaiWay al jaren geleden vrijwel alle analoge zenders eraf gehaald heeft en dus ruimte zat heeft op het netwerk...
Het verschil tussen Ziggo en Caiway is 5 analoge zenders. Caiway geeft namelijk nog steeds 25 analoge zenders door en Ziggo 30.

Bullet NL
9 juni 2009, 14:45
Het verschil tussen Ziggo en Caiway is 5 analoge zenders. Caiway geeft namelijk nog steeds 25 analoge zenders door en Ziggo 30.

Ja, klopt... maar 5 analoge zenders bieden ruimte voor meer dan 5 digitale(HD) zenders.....

Van mij mag het basis analoge pakket veel meer uitgekleed worden, Ik vraag mij af als de programma raden nog steeds een afspiegeling van de maatschapij zijn. Ziggo geeft aan dat meer dan de helft van haar abonnees digitaal kijkt.... deze mensen hebben dan toch belang bij meer digitale zenders?

Ik zit met smart te wachten op meer kwalitatief goede HD zenders...

ArChie
9 juni 2009, 14:54
Ja, klopt... maar 5 analoge zenders bieden ruimte voor meer dan 5 digitale(HD) zenders.....

Van mij mag het basis analoge pakket veel meer uitgekleed worden, Ik vraag mij af als de programma raden nog steeds een afspiegeling van de maatschapij zijn. Ziggo geeft aan dat meer dan de helft van haar abonnees digitaal kijkt.... deze mensen hebben dan toch belang bij meer digitale zenders?

Ik zit met smart te wachten op meer kwalitatief goede HD zenders...
Als de reden ruimte gebrek zou zijn dan heb je een punt. Ruimte gebrek is echter niet de reden. Er zijn sinds Zesko/Ziggo meerdere frequenties buiten gebruik gesteld als gevolg van het gelijk trekken van het aanbod en het inkrimpen van het aantal analoge kanalen. Het lijkt mij zinvol om eerst die frequenties te gaan benutten voordat we weer nieuwe ongebruikte ruimte gaan creëeren. Zelfs binnen de huidige Transport Streams is meer dan voldoende ruimte voor uitbreiding van het aantal HD kanalen. Het probleem is hier volgens mij niet het ruimte gebrek, maar het beleid van Ziggo om niet meer te willen betalen voor de doorgifte van kanalen. In plaats daarvan laten ze zich liever betalen voor doorgifte en willen ze ook betaald worden door de klanten voor de abonnementen op die kanalen. Van twee walletjes eten noemen we dat.

Decibert
9 juni 2009, 14:55
Ziggo geeft aan dat meer dan de helft van haar abonnees digitaal kijkt.... deze mensen hebben dan toch belang bij meer digitale zenders?

Als Ziggo zegt meer dan de helft en de programmaraden 10% zal de waarheid waarschijnlijk ergens in het midden liggen. Vergeet niet dat veel mensen die digitaal kijken meerdere toestellen hebben waar analoog op wordt gekeken.

GolfTouch
9 juni 2009, 15:28
Vergeet niet dat veel mensen die digitaal kijken meerdere toestellen hebben waar analoog op wordt gekeken.

Dus zou Ziggo het aantrekkelijker moeten maken dat mensen, abonnees, overstappen op digitaal.
In enkele regio's konden abonnees gratis een digitaal kastje + smartcard ophalen vanwege het feit dat er flink gesneden werd in het analoge aanbod. Was wel dat daar de provider (doorgifte) niet direct via Ziggo liep.

Dus allemaal naar digitaal zodat er meer ruimte vrij komt.

Bullet NL
9 juni 2009, 15:37
Als Ziggo zegt meer dan de helft en de programmaraden 10% zal de waarheid waarschijnlijk ergens in het midden liggen. Vergeet niet dat veel mensen die digitaal kijken meerdere toestellen hebben waar analoog op wordt gekeken.

hmmm, wat betreft die 10%.... daar heb ik wat moeite mee...

Gezien de de verkopen van LCD en plasma tvs groter dan 32 inch zullen er heus wel meer mensen een Digitale tv decoder hebben.
Feit is dat wil je fatsoenlijk op een modale LCD/Plasma tv kijken heb je een decoder nodig. Daarnaast vraagt ziggo geen abonnements kosten voor digitale tv. Men dient alleen een decoder aan te schaffen. Er komen steeds meer tvs op de markt met een ingeboude decoder dus de argumenten van de kabelraden zijn bijna niet meer actueel denk ik....Maar ja, wie ben ik......

ArChie
9 juni 2009, 15:38
Dus allemaal naar digitaal zodat er meer ruimte vrij komt.

Hoeveel keer moet er nu nog ruimte vrij gemaakt worden totdat Ziggo één HD kanaal toevoegd? Er zijn alleen maar HD kanalen verdwenen, ruimte die niet door andere HD kanalen zijn ingenomen. Ruimte gebrek is hier niet het probleem. Ziggo wil in principe niet meer betalen voor de doorgifte van kanalen en gezien het aanbod van Caiway is er voldoende aanbod.

Decibert
9 juni 2009, 15:38
Dus zou Ziggo het aantrekkelijker moeten maken dat mensen, abonnees, overstappen op digitaal.

Waarom denk je dat ze die dingen gratis weggeven bij Alles in 1, en met €70,- korting bij verhuizen/nieuw abonnement? Zo heb je zowel een extra verkooppunt voor mensen die erin geïnteresseerd zijn, en werp je het mensen die er anders niet aan waren begonnen in de schoot.

ArChie
9 juni 2009, 15:41
Daarnaast vraagt ziggo geen abonnements kosten voor digitale tv.
Het basis digitale kanalen pakket is inbegrepen bij het standaard tarief voor de kabel net als de analoge kanalen inbegrepen zijn. Je betaalt er gewoon voor alleen wordt het niet apart gespecificeerd op de factuur.

Bullet NL
9 juni 2009, 15:45
Hoeveel keer moet er nu nog ruimte vrij gemaakt worden totdat Ziggo één HD kanaal toevoegd? Er zijn alleen maar HD kanalen verdwenen, ruimte die niet door andere HD kanalen zijn ingenomen. Ruimte gebrek is hier niet het probleem. Ziggo wil in principe niet meer betalen voor de doorgifte van kanalen en gezien het aanbod van Caiway is er voldoende aanbod.

Ik begrijp dat men zo lang mogelijk wil wachten om meerder zenders in het HD abonnement te stoppen. 3 betaal zenders en eurosport is gratis. Voor Film 1 HD betaald je ook via een abonnement.
Heel simpel gezegt, de marge is nu lekker hoog, en ze melken ons nog ff uit. Echter dit is niet lang hanteerbaar meer. Steeds meer mensen hebben een HD tv, en HD decoder. Ziggo ziet waarscheinlijk door de verkopen dat de nadruk nog op SD tv ligt. Echter het aanbod HD is misschien ook wel te laag om voor mensen over te stappen...

Tis het kip of het ei.... en daar zal een keuze is gemaakt moeten worden, door ons als gebruiker of door Ziggo als aanbieder....

Bullet NL
9 juni 2009, 15:50
Het basis digitale kanalen pakket is inbegrepen bij het standaard tarief voor de kabel net als de analoge kanalen inbegrepen zijn. Je betaalt er gewoon voor alleen wordt het niet apart gespecificeerd op de factuur.


Tja, je kan ook zeggen dat je voor het basis digitale kanalen pakket betaald en het analoge er gratis bij krijgt.... maakt voor de prijs van het pakket niet uit. En in nederland is het nog zo dat wanneer iets niet op de factuur staat je het gratis krijgt. En natuurlijk zijn de kosten die Ziggo voor de digitale appratuur maakt al lang berekend is net basis pakket...

Gaat er om dat er hopenlijk snel nieuw hd zenders bij komen.....
Jammer dat het hier een beetje stil in blijft vanuit Ziggo.....
Misschien een van de speer punten voor het MVG wanneer ze in gesprek treden met Ziggo

GolfTouch
9 juni 2009, 15:53
Waarom denk je dat ze die dingen gratis weggeven bij Alles in 1, en met €70,- korting bij verhuizen/nieuw abonnement? Zo heb je zowel een extra verkooppunt voor mensen die erin geïnteresseerd zijn, en werp je het mensen die er anders niet aan waren begonnen in de schoot.

En degene die buiten die regelingen vallen? Die hebben een beetje pech lijkt het. Gelukkig zijn ze via 2e hands sites genoeg en goedkoop te krijgen, maar toch.

Decibert
9 juni 2009, 15:56
Het basis digitale kanalen pakket is inbegrepen bij het standaard tarief voor de kabel net als de analoge kanalen inbegrepen zijn. Je betaalt er gewoon voor alleen wordt het niet apart gespecificeerd op de factuur.

Het is wat minder schandalig dan het klinkt, omdat je maar een paar dubbeltjes betaald voor de zendrechten van die 60 zenders bij elkaar, het merendeel is onderhoud voor de kabel. Analoog zou dan, alleen gekeken naar het zenderaanbod, maar een paar cent goedkoper zijn dan digitaal. Logisch dat ze het dan gelijk houden, dat maakt het simpel en de drempel lager om digitaal te gaan kijken.

ArChie
9 juni 2009, 16:09
Het is wat minder schandalig dan het klinkt
Hoezo is dat schandalig dan? Ik geef alleen aan dat digitale TV inbegrepen is in het basis tarief voor de kabel. Er zijn genoeg mensen die denken dat als analoge TV komt te vervallen dat dan ook die 16 euro nog wat niet meer betaald hoeft te worden omdat digitale TV "gratis" zou zijn. Een misvatting die door de sales afdeling in de hand wordt gewerkt door te werken met termen als 0 euro en gratis als het om het aanprijzen van het digitale basis pakket gaat. Iets dat overigens geen al lang geen stand meer houdt omdat Ziggo steeds meer kanalen uit het analoge pakket haalt en alleen nog maar digitaal in het basis pakket doorgeeft in overleg met de betreffende kanalen. Financieel voor de klant heeft dat wel de consequentie dat er ontvanger en onnodig een veel te dure smartcard aangeschaft moet worden terwijl je in feite al voor dat kanaal betaalt via het basis tarief.

Decibert
9 juni 2009, 16:18
Het is ook geen reactie naar jou toe, maar meer een verduidelijking voor mensen die het wel zo lezen.

Bullet NL
9 juni 2009, 16:18
Hoezo is dat schandalig dan? Ik geef alleen aan dat digitale TV inbegrepen is in het basis tarief voor de kabel. Er zijn genoeg mensen die denken dat als analoge TV komt te vervallen dat dan ook die 16 euro nog wat niet meer betaald hoeft te worden omdat digitale TV "gratis" zou zijn. Een misvatting die door de sales afdeling in de hand wordt gewerkt door te werken met termen als 0 euro en gratis als het om het aanprijzen van het digitale basis pakket gaat. Iets dat overigens geen al lang geen stand meer houdt omdat Ziggo steeds meer kanalen uit het analoge pakket haalt en alleen nog maar digitaal in het basis pakket doorgeeft in overleg met de betreffende kanalen. Financieel voor de klant heeft dat wel de consequentie dat er ontvanger en onnodig een veel te dure smartcard aangeschaft moet worden terwijl je in feite al voor dat kanaal betaalt via het basis tarief.


Misschien betaal je dan niet zo zeer voor de doorgifte van het kanaal maar meer voor de digitale dienst (de apparaatuur hier voor aan de kant van ziggo moet ook terug verdient worden).

Ben het helemaal met je eens dat een smartcard gratis hoort te zijn.
Daarnaast mag er van mij ook wel subsidie op een decoder zitten (zoals als bij een mobilie gsm telefoon gewoonlijk is) maar dat is nu eenmaal nietzo, feit is dat men analoog wettelijk door moet blijven geven. dat digitaal de keuze is van de gebruiker, dus hier best extra voor mag worden belast.

GolfTouch
9 juni 2009, 16:59
feit is dat men analoog wettelijk door moet blijven geven. dat digitaal de keuze is van de gebruiker, dus hier best extra voor mag worden belast.

Verbaas je niet als dat ook ooit nog gaat veranderen.
Hoeveel hadden gedacht dat het analoge net via de ether nooit zou komen te vervallen?

Ik denk dat het een kwestie is van tijd (lees jaren) dat het analoge tijdperk voorbij is.
Wie weet gaat er tegen die tijd iets veranderen dat de digitale ontvangers goedkoper of gesubsidieerd worden. De tijd gaat snel en de techniek ook.

JHV
9 juni 2009, 18:40
CayWay beats Ziggo: ja, maar...

Ik wil ook best graag meer zenders in HD, maar niet 'HD alleen omdat het HD is'...
Ik heb (deels via satelliet) gekeken naar zenders als VOOM HD, LuxeHD en MelodyZen, en kan daar nou niet echt warm voor lopen. Wel vind ik het jammer dat BravaHDTV nu weer weg is bij Ziggo. Ik ben weliswaar geen opera liefhebber, maar er waren af en toe toch aardige uitzendingen te zien...

En daarbij: Ziggo heeft vorige maand getracht meer ruimte op het net te krijgen door een aantal impopulaire zenders van het analoog af te smijten. Juist om bandbreedte te krijgen om meer HD te kunnen aanbieden. Maar daartegen hebben ze nu een proces aan de broek gekregen van de programmaraden: alsof die weten waarnaar wij willen kijken. En dat terwijl CaiWay al jaren geleden vrijwel alle analoge zenders eraf gehaald heeft en dus ruimte zat heeft op het netwerk... Dat kun je blijkbaar als kleintje wel, maar als grote provider niet :-(

En dat analoog inkrimpen gaat nog een lastige zaak worden hoor, er is nu al zoveel herrie over. Ziggo moet France 2 en Rai en TVE analoog terugzetten en dus populaire kanalen uit het analoog aanbod halen. Wat denk je dat er gebeurt als ze naar 25 analoog terug willen, en dat is hard nodig in feite!

Overigens heeft Ziggo in vergelijk met UPC nog altijd een veel groter aanbod maar dat grote aantal Digitale SD kanalen kan wel eens momenteel 'ten koste gaan van meer HD'.... want ook dat is weer een feitje.

Casey111
9 juni 2009, 20:52
Het is wat minder schandalig dan het klinkt, omdat je maar een paar dubbeltjes betaald voor de zendrechten van die 60 zenders bij elkaar, het merendeel is onderhoud voor de kabel. Analoog zou dan, alleen gekeken naar het zenderaanbod, maar een paar cent goedkoper zijn dan digitaal. Logisch dat ze het dan gelijk houden, dat maakt het simpel en de drempel lager om digitaal te gaan kijken.

Ik vrees dat je je daar in vergist. Het gaat niet om een paar dubbeltjes... Ik weet uit ervaring dat dat eerder om enkele euro's aan uitzendrechten gaat. En sommige HD zenders vragen zelfs exorbitant hoge bedragen als 'fixed fee' plus een fors bedrag per abonnee.
En reken maar dat ook de Nederlandse omroepen (en zeker de commerciëlen) met de collectebus langskomen als ze hun zender in HD gaan aanbieden!

Bullet NL
9 juni 2009, 21:00
En reken maar dat ook de Nederlandse omroepen (en zeker de commerciëlen) met de collectebus langskomen als ze hun zender in HD gaan aanbieden!


Ik ga er vanuit dat de publieke nederlandse zender vrij doorgegeven worden. Deze publieke zenders worden al over gesubsidieerd, helemaal als je in ogenschouw neemt wat er vanuit de overheid al naar deze partijen verdwijnt aan belastinggeld. Daarnaast ga ik er vanuit dat Ziggo het HD abonnement ruim gecalculeerd heeft. de 3.95 die je daar nu per maand voor betaald moet voldoende zijn om nog een aantal zenders toe te voegen.

Decibert
9 juni 2009, 21:01
Ik vrees dat je je daar in vergist. Het gaat niet om een paar dubbeltjes... Ik weet uit ervaring dat dat eerder om enkele euro's aan uitzendrechten gaat. En sommige HD zenders vragen zelfs exorbitant hoge bedragen als 'fixed fee' plus een fors bedrag per abonnee.
En reken maar dat ook de Nederlandse omroepen (en zeker de commerciëlen) met de collectebus langskomen als ze hun zender in HD gaan aanbieden!

Ik baseer mijn uitspraak op de oude Casema site. Voorheen stond daar uitgesplitst hoe het abonnementsgeld voor RTV was samengesteld (de prijs was toen iets tussen €15,- en €16,-. Daarvan was ongeveer €14,- voor onderhoud van de kabel en andere lasten als klantenservice (en een "redelijke winstmarge").

Natuurlijk is het nu anders, maar ik kan me niet voorstellen dat we van die 40 à 50 cent naar enkele euro's zijn gegaan aan zendrechten per abonnee. Ik geef gelijk toe dat ik geen exacte of recente cijfers heb, maar mijn aanname is niet helemaal ongefundeerd.

ArChie
9 juni 2009, 21:11
Ik vrees dat je je daar in vergist. Het gaat niet om een paar dubbeltjes... Ik weet uit ervaring dat dat eerder om enkele euro's aan uitzendrechten gaat. En sommige HD zenders vragen zelfs exorbitant hoge bedragen als 'fixed fee' plus een fors bedrag per abonnee.

Er zijn dure kanalen, er zijn kanalen die betalen voor doorgifte en de rest zit daar tussen in. Casema heeft destijds op de eigen website uiteengezet wat de kosten waren voor het standaard (analoog/digitaal) pakket aan radio en TV kanalen en dat bedrag kwam even uit mijn hoofd niet hoger dan een euro of 2. De rest van het basis tarief waren kosten voor onderhoud, investeringen en een redelijke winst marge (waarbij in het midden werd gelaten wat dan redelijk was). Als je even zoekt op dit forum dan moet een copy van die Casema informatie nog wel in een bericht van mij uit het verleden terug te vinden zijn.

ArChie
9 juni 2009, 21:13
Ik baseer mijn uitspraak op de oude Casema site. Voorheen stond daar uitgesplitst hoe het abonnementsgeld voor RTV was samengesteld (de prijs was toen iets tussen €15,- en €16,-. Daarvan was ongeveer €14,- voor onderhoud van de kabel en andere lasten als klantenservice (en een "redelijke winstmarge").

Natuurlijk is het nu anders, maar ik kan me niet voorstellen dat we van die 40 à 50 cent naar enkele euro's zijn gegaan aan zendrechten per abonnee. Ik geef gelijk toe dat ik geen exacte of recente cijfers heb, maar mijn aanname is niet helemaal ongefundeerd.
Ik zie nu dat ik eerst even verder had moeten lezen voordat ik reageerde. In ieder geval hebben wij het over dezelfde informatie op die oude Casema website.

Even gezocht en dit was letterlijk die informatie:
Opbouw tarief Standaard RTV-pakket
In het tarief voor het Standaardabonnement van bijvoorbeeld € 15,90 incl. BTW per maand zit een bedrag van circa € 1,40 inclusief BTW voor de directe content-kosten. Deze content-kosten bevatten de vergoedingen voor programma’s en vergoedingen die betaald moeten worden aan de diverse rechtenorganisaties zoals Buma, Agicoa, Sena en dergelijke.

Het overige deel van het tarief betreft de kosten voor de aansluiting op het netwerk, het onderhoud van het netwerk, de ontvangst van de programma’s en de distributie naar alle aansluitingen plus een redelijke vergoeding voor het geïnvesteerde vermogen. Verder betreft het de kosten van de klantenservice, helpdesk, technische service en dergelijke.

Originele bericht van 05-01-2008 (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=90694&postcount=35)

Casey111
9 juni 2009, 21:46
Ik zie nu dat ik eerst even verder had moeten lezen voordat ik reageerde. In ieder geval hebben wij het over dezelfde informatie op die oude Casema website.

Even gezocht en dit was letterlijk die informatie:


Originele bericht van 05-01-2008 (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=90694&postcount=35)

Dus: het was toen al € 1.40, en het gaat dan over 40 analoge zenders. Terwijl we het hadden over de 60 zenders in het digitale basispakket.

ArChie
9 juni 2009, 21:52
Dus: het was toen al € 1.40, en het gaat dan over 40 analoge zenders. Terwijl we het hadden over de 60 zenders in het digitale basispakket.
Nope. Dat waren de content kosten van alle kanalen in het basis pakket, dus zowel analoog als digitaal. Voor alle duidelijkheid: Dit waren de prijzen van 1,5 jaar geleden net op het moment dat Casema en Multikabel samengingen onder Zesko en in die tijd hadden wel al digitale TV.